Näin remontoit sijoitusasunnon

Kirjaudu

Sijoitusasunnon remontointi

Sisällysluettelo

Remontoimalla sijoitusasunto täyteen arvoonsa
Kartoita kunto
Ratkaise remontilla asunnon ongelmat
Remontoi muita, älä itseäsi varten
Valitse luotettavat ammattilaiset
Seuraa remontin etenemistä ja pidä kiinni budjetista

Remontoimalla sijoitusasunto täyteen arvoonsa

Oletko löytänyt teknisesti katsoen täydellisen sijoitusasunnon, mutta sen ulkoasu ei herätä ihastusta? Tällaiseen sijoituskohteeseen kannattaa iskeä kiinni, sillä remontoimalla voit saada tuntuvaa arvonnousua asunnolle vuokrauskohteena tai myymällä sen heti remontoinnin jälkeen.

Sijoitusasunnon remontointi on erittäin kannattavaa silloin, kun löydät todellisen sijoittajan helmen hyvästä kohteesta ja sen ostohinta on edullinen asunnon vanhentuneen tai muuten epämiellyttävän ilmeen vuoksi. Lue alta, miten voit remontoimalla parantaa sijoituksesi kannattavuutta.

Kartoita kunto

Asuntonäytöissä on usein mahdollista vain asunnon pintapuolinen tarkastelu. Vaatii rohkeutta lähteä kopsuttelemaan seiniä tai poraamaan koereikiä -- eikä se olekaan suotavaa ennen luvan saamista. Asunnon tiedot kertovat kyllä runkorakenteen ja silmämääräisesti näet, miten paksuja väliseinät ovat. Kokenut sijoittaja tai remontoija osaa nähdä ryvettyneiden tapettikerrosten alle -- ota rohkeasti kokeneempi kaveri mukaan.

Erityishuomio kannattaa kiinnittää kalliimpien remonttikohteiden eli kylpyhuoneen ja keittiön kunnon tarkasteluun. Kylpyhuoneessa laattojen kopsuttelu on suotavaa, tunnetusti ns. kopo-laatat kertovat remontointitarpeesta. Keittiössä sen sijaan ei kannata huonojen kaapinovien välttämättä hämätä sillä jos rungot ovat hyvässä kunnossa, voi ovien, tasojen ja välitilan uusiminen riittää ja keittiöstä saa edullisesti näyttävän.

Pyri viettämään asuntonäytössä sen verran aikaa, että kuulet miten hyvin naapureiden ja liikenteen äänet kantautuvat sisälle. Mieti huolellisesti, onko asunnon kunto sen verran hyvä, että sen haasteet ovat selätettävissä hyvin suunnitellulla remontilla.

Ratkaise remontilla asunnon ongelmat

Onko asunto pienen ja pimeän tuntuinen? Vetoisa tai meluisa, sokkeloinen kuin labyrintti? Älä lannistu tällaisista pikkuseikoista, jos asunnossa on muuten palaset kohdallaan.

Asunnon vähäisiä neliöitä voi hyödyntää tehokkaasti fiksuilla kalusteratkaisuilla, raikkailla ja vaaleilla väreillä sekä monikäyttöisillä, muunneltavilla tiloilla. Onnistuneella pintaremontilla voit virkistää asunnon ilmettä ratkaisevasti. Kiinteitä kalusteita valitessasi mieti säilytysratkaisuja kolmiulotteisesti: kaappikorkeus ja hyllyjen syvyys kannattaa hyödyntää täysmääräisesti.

Pimeäksi sokkeloksi syntynyttä asuntoa voi avartaa poistamalla tai pienentämällä turhia väliseiniä. Selvitä kantavat rakenteet ja anna lekan heilua. Pienikin aukko kiinteässä seinässä voi tuoda toivottua valoa ja esimerkiksi lasitiilillä saat valoa ja viihtyisyyttä myös niihin tiloihin, joiden halutaan säilyvän intiimeinä -- kuten kylpyhuone tai makuuhuone. Kiinteillä valaisimilla voit ratkaista pimeän tilan ongelmia ja upottaa rakenteisiin esimerkiksi tunnelmaa luovat, väriä vaihtavat led-valosarjat.

Remontoi muita, älä itseäsi varten

Mikäli olet päätynyt ostamaan sijoitusasunnon, joka tarvitsee remontointia ennen asukkaiden sisään muuttoa, muista pitää järki kädessä remonttisuunnitelmaa laatiessasi. Tästä asunnosta ei ole tulossa omaa kotiasi, vaan mahdollisimman hyvin asukkaitaan palveleva koti, jossa heidän on miellyttävää asua ja viihtyä. Valitse mieluummin neutraaleja ja varovaisen trendikkäitä värejä, yleisesti käytössä olevia sisustusratkaisuja ja traditionaalisia huonejärjestyksiä.

Vaikka sinulle sopisi pesukoneen sijainti olohuoneessa, ei se tulevalle vuokralaisellesi tai asunnon seuraavalle ostajalle ole välttämättä sopiva ratkaisu. Lempivärisi ja omat sisustusinnoituksesi saavat nyt jäädä taka-alalle, sillä asuntosi tuleva asukas arvostaa ennemminkin sitä, että hän pystyy valmiissa puitteissa tekemään asunnosta itsensä näköisen.

Mieti myös, onko asuntoon järkevää jättää esimerkiksi mahdollisuuksia sisustusseinälle, joka on helppo tapetoida tai maalata asukkaan mieltymysten mukaan. Esimerkiksi vuokralainen voi olla paljon sitoutuneempi pitkäaikaiseen asumiseen, jos hänellä on mahdollisuus pienimuotoiseen kotikolonsa personointiin.

Valitse luotettavat ammattilaiset

Koska sijoittajaa ei ehkä ensimmäisenä kiinnosta remonttihaalareiden pukeminen ylleen, on sitäkin tärkeämpää suunnitella teetettävät työt huolellisesti ja valita parhaat tekijät kuhunkin tehtävään. Pidä myös mielessä, että aika on rahaa -- vaikka sijoituskohteessasi olisi paljonkin sellaista tekemistä, jonka tavallisen kansalaisen taidoilla olisi mahdollista tehdä, ovat ammattilaiset nopeampia ja tehokkaampia niin tapetointitöissä kuin kylpyhuoneen laatoituksessa.

Ammattitaidolla ja oikeilla työvälineillä pintaremontit hoituvat osaavilta tekijöiltä aikataulussa ja budjetissa -- eikä sinun tarvitse jäädä aprikoimaan, onko vuokralainen tyytyväinen itse tekemääsi tapetointijälkeen tai vuotavatko kylpyhuoneen saumat rakenteisiin. Mielenrauha ja tehokkuus ovat asuntosijoittajan parhaat ystävät -- ja kukkaron lihottajat.

Seuraa remontin etenemistä ja pidä kiinni budjetista

Kun olet palkannut remonttiporukan kohteeseesi, älä ujostele yhteydenpitoa heihin ja remontin pilkuntarkkaa seurantaa. Joissakin tapauksissa voi olla kannattavaa käydä paikan päällä tarkastelemassa, miten remontti etenee.

Pidä myös huolta, että olet saatavilla vastaamaan työn toteuttajien kysymyksiin, jos kesken maalaamisen tai kaappien asennuksen tuleekin vastaan yllättäviä haasteita. Pidä huolta aikataulusta, sillä siten saat asuntosi tuottamaan nopeammin.

Seuraa tarkasti myös sopimuksen budjettiosuutta: koska olet teettämässä remonttia ennen kaikkea sijoittajana, on numeroiden tarkka seuraaminen täysin perusteltua. Arvio vuokratuotosta tai haaveilemasi myyntivoitto hupenee nopeasti, jos remontti ylittää budjetin.

Pintamateriaalit, kiinteät kalusteet ja sisustuselementit kannattaa valita kestävän järkevästi, sillä laadulla saat rahoillesi parasta vastinetta pitkällä aikavälillä. Turhan kalliit hankinnat kannattaa kuitenkin jättää rautakaupan hyllyyn, ellet näe niiden realisoituvan vuokratuotossa tai asunnon myyntihinnassa.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy