Kilpailuta lumiesteiden asennus vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Kilpailuta lumiesteiden asennus vain muutamassa minuutissa

Vaikka Suomen talvi viime vuosina onkin ollut usein vähäluminen, talvi aina yllättää ja lunta saattaa tupruttaa yhden yön aikana kunnolla. Kun lunta kertyy katolle, on lumi raskasta ja keväällä usein näkee, kuinka lumimassat roikkuvat kattojen reunojen yli. Keväisin ei turhaan varoitella kulkemasta räystäiden alta, ettei jää tai lumi tipu päälle. Katoille kertyvä lumi ei ole vain katoille haitaksi, vaan kaikelle sen ympärillä olevalle.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Lumiesteet luovat turvallisuutta kotiisi.
Vaatimukset ja määräykset
Millaiset lumiesteet katolle?
Miten lumiesteet asennetaan?
Paljonko lumiesteet maksavat ja mistä niiden hinta muodostuu?
Miksi hankkia lumiesteet?

Lumiesteet luovat turvallisuutta kotiisi.

Katolle laitettavat lumiesteet on tarkoitettu ehkäisemään vahinkoja, joita katolta putoava lumi saattaa aiheuttaa. Vahinkojen ja vaaratilanteiden ehkäisemisen lisäksi lumiesteet suojaavat myös pinnoitetta ja sadevesijärjestelmiä.

Vaatimukset ja määräykset

Rakennusmääräykset säätävät, kuinka lumiesteet tulee asentaa. Kun katon jyrkkyys on 1:8 tai jyrkempi, on katolle silloin laitettava lumiesteet. Ne on sijoitettava vähintään kiinteistön kulkureittien ja sisäänkäyntien kohdalle sekä katon osille, jotka ovat kadun reunoilla. Suositus on, että lumiesteet asennetaan koko mitalle, jotta ne suojaavat ulkona liikkuvia ihmisiä.

Talon omistaja vastaa aina katon turvallisuudesta ja talvikunnossapidosta. Kun asennat lumiesteet katollesi, luo se turvallisuutta kodillesi.

Millaiset lumiesteet katolle?

Kattotyypin lisäksi katon materiaalilla on väliä. Jos katto on peltiä, on se materiaalina kaikista liukkain. Vaikkei peltikatto olisi edes kovin jyrkkä, liukuu lumi helposti alas hieman loivemmaltakin katolta. Peltikatolle lumiestettä asennettaessa, on otettava huomioon katon tyyppi. Jotta kiinnitys on tukeva, on mietittävä tarkkaan, mihin kohtaan kiinnitys tehdään.

Tiilikatot ovat jyrkkiä, koska se ei toimisi muuten oikein. Näin ollen tiilikatolle on asennettava lumiesteet. Kun asentaa lumiesteitä tiilikatolle, on tärkeää, että sopivat kiinnikkeet ja kiinnitystavat sopivat katteeseen. Lumiesteet kiinnitetään tiilikatolle omilla kiinnikkeillään ja niitä ei saa kiinnittää suoraan ruoteisiin, vaan ne tulee asentaa ruoteen yläpuolelle kiinnitettyyn apupuuhun.

Jos kiinteistössäsi on huopakatto, ei se välttämättä lumiesteitä tarvitse. Huopakatto on materiaalina karheampi ja lumi muodostaa yhdessä katon kanssa kitkan, jolloin lumi ei pääse putoamaan. Jos huopakatto on jyrkkä, on lumiesteiden asentaminen pakollista.

Miten lumiesteet asennetaan?

Lumiesteet on asennettava kalteviin kattopintoihin, jottei lumimassat pääse putoamaan holtittomasti. Tämän lisäksi ne ohjaavat lunta jakautumaan katolla oikein.

Lumiesteet pitää asentaa vähintään kulkureiteille, sisääntulojen kohdille ja kadun reunoilla sijaitseville katon osille. Jotta lumieste olisi kestävä ja se suojaisi ihmisiä, jotka kulkevat ulkona, on suositeltavaa, että lumiesteet asennettaan koko lappeen mitalle. Kiinnitys on tehtävä mahdollisimman lähelle räystästä, jotta lumikuormat kulkeutuvat kantaviin rakenteisiin.

Kun lumiesteiden asentaminen tulee ajankohtaiseksi, on siihen työhön hyvä palkata ammattilainen. Ammattilainen osaa katsoa työn kokonaisuutena ja tekee lumiesteiden asennustyön määräysten mukaisesti.

Paljonko lumiesteet maksavat ja mistä niiden hinta muodostuu?

Lumiesteiden hinta riippuu siitä, millainen katon materiaali on. Lumiesteitä voit ostaa valmiina pakettina tai valita paketin, jossa on tarvittavat putket ja kiinnikkeet itse-kokoamiseen. Huopakatolle sopivien lumiesteiden hinta on hieman korkeampi, koska huopakatto vaatii erityiset alusraudat.

Kun lumieste asennetaan suositusten mukaisesti koko mitalle, niin että se kestää koko alaltaan lumen painon, se ei tuo lumiesteitä alas eikä vaurioita pääse syntymään. Kun tekee suojaustyön kerralla kunnolla, tulee se aina pidemmän päälle edullisemmaksi.

Miksi hankkia lumiesteet?

Kun katolla on lumiesteet, suojaavat ne kiinteistön rakenteita ja ulkona liikkuvia ihmisiä, jottei vaaratilanteita pääse syntymään. Varsinkin lapset tykkäävät leikkiä lumikinoksissa, joita on talon vierustalla. Kun talossa on oikeat, kunnon lumiesteet, ei lumi eikä jää pääse tippumaan katolta ja vaaratilanteilta vältytään. Koskaan ei voi liikaa olla kiinnittämättä huomiota omaan sekä muiden turvallisuuteen.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy