Kilpailuta peltikattoremontti vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Peltikatto

Peltikatto

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Valitse katto huolella
Millainen on hyvä peltikatto?
Peltikatto on vaihdettava aika-ajoin
Peltikatto on mittava investointi
Peltikaton asennus vaatii taitoa

Valitse katto huolella

Peltikattoja on saatavana eri väreissä, tyyleissä ja materiaaleissa, ja niitä on saatavana eri hinnoilla. Peltikatot voidaan valmistaa useista eri materiaaleista, yleisin on kuitenkin galvanoitu teräs. Galvanoidut teräskatot ovat yleensä maalattu. Galvanoidut teräskatot eivät vaadi niin paljoa huolenpitoa. Sinkitty teräskatto on usein maalataan haluttuun väriin parin vuoden päästä asennuksesta.

Peltikatot voidaan valmistaa vaikka kuparista. Galvanoidut teräskatot ovat kuitenkin halvempi versio peltikatoista, ja niitä käytetään lähes kaikenlaisessa rakentamisessa. Sinkitty teräskatto on usein nimensä mukaisesti sinkillä pinnoitettua terästä.

Millainen on hyvä peltikatto?

Hyvä peltikatto kestää ja näyttää hyvältä monta vuotta. Se kestää lunta, tuulta, sadetta ja auringon rasitusta. Hyvä peltikaton pinta ei ruostu, haalistu tai irtoile. Hyvä peltikatto on paksumpaa materiaalia, jolloin se on myös korroosio kestavämpää.

Peltikatto on vaihdettava aika-ajoin

Jos peltikatto on yli 20 vuotta vanha, sinun on mitä todennäköisimmin asennettava uusi katto nykyisen tilalle maalaamisen sijaan. Hieman haalistunut katto, joka on alle 20 vuotta vanha, voidaan vielä toki maalata. Jos katto vuotaa, on suositeltavaa asentaa uusi peltikatto iästä riippumatta. Vaihtoehtona on merkittävät parannustoimenpiteet. Ihmiset alkavat usein harkita katon vaihtamista, kun katto vuotaa. Jos vettä pääsee metallilevyn kannen alle, se voi vahingoittaa vesikannen alla olevaa rakennetta ennen kuin vuoto tulee ilmeiseksi. Peltikattojen käyttöikä voi kuitenkin olla jopa 40-50 vuotta. Tämä on seurausta ammattilaisten erittäin huolellisesti suorittamista peltikattojen kunnostuksista.

Peltikatto on mittava investointi

Uuden peltikaton asennuskustannukset ovat aina 2500--40 000 euroa, riippuen paikasta. Peltikaton asennuskustannukset riippuvat suuresti katon koosta, muodosta, kaltevuudesta ja muista yksityiskohdista. Jos vanha katto ei ole ruosteinen ja ehjä ja alla oleva rakenne on hyvässä kunnossa, vanhalle katon päälle voidaan asentaa uusi katto. Joka tapauksessa vanhan katon yläkerroksesta ei saa vuotaa ilmaa tai vettä ja vanhan katon alla on oltava tehokas ilmanvaihto. Vanhan peltikaton päälle tehtävän asennuksen haittapuolena on se, että pellin kunto on tulevaisuudessa haastavampi tarkistaa ja katto voi lisätä sen paksuutta liikaa. Paksuuden kasvaessa räystään ulkonäkö suhteessa kattoon voi muuttua. Katon läpiviennissä on myös oltava tilaa.

Peltikaton asennus vaatii taitoa

Peltikattojen asennus alkaa tyypillisesti vanhan katon poistamisesta. Joissakin tapauksissa on mahdollista asentaa peltikatto vanhaan kattoon (kuten vanha huopakatto, joka ei vuoda vettä), mutta yleensä vanha katto poistetaan aina. Pellit on aina asennettava valmistajan ohjeiden mukaisesti. Yleisimmin kattopelti kiinnitetään piikkiruuveilla, joten erillistä asennusreikää ei tarvitse porata kattopeltiin. Ruuvin kiinnityskohta sijaitsee aina kattopellin uran alaosassa, kun kattolaatta painetaan tiukasti pohjalevyyn, kiinnitys muuttuu kestäväksi. Pitkäikäisiä ja joustavia kumitiivisteitä käytetään yleensä apuna, sillä ne parantavat kiinnityksen tiiviyttä. Katto asennettaessa on syytä kiinnittä huomiota myös turvallisuuteen.

Ilmanvaihto on kaiken a ja o

Hyvin suunniteltu ilmanvaihto pitää kattorakenteen kuivana ja hyvässä kunnossa. Siksi ilmanvaihto on suunniteltava huolellisesti. Tuuletusilman tulee virrata esteettömästi räystäältä. Siksi täysin läpäisemätöntä osaa ei pitäisi tehdä vesipeiterakenteeseen, jossa ilma ei pääse virtaamaan. Harjojen poistoaukkojen sijainnin on puolestaan ​​varmistettava, että vesi ei virtaa niistä.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy