Tiilikaton pesu ammattilaisella - Kilpailuta paras hinta
Kirjaudu

Tiilikaton pesu takaa pitkän iän

Onko tiilikaton pesu välttämätöntä? Joskus saatetaan ohjeistaa, ettei tiilikattoa tarvitsisi puhdistaa ainakaan kovin usein. Tiili on kuitenkin käsittelemättömänä huokoista materiaalia. Uudet tiilikatot ovat tietenkin käsiteltyjä ja kestävät pitkään. Uusikin katto kestää silti pitempään, kun se huolletaan riittävän usein. Roskien kerääntyessä tiilikatolle kosteus pääsee muhimaan roskakerroksen alla. Ajan saatossa puhdistamattomat kattotiilet tarjoavat oivan alustan erilaisille kasvustoille, esimerkiksi sammaleelle. Sammaleen lisäksi katoilla voi alkaa kasvaa muutakin eloperäistä, kuten jäkälää. Kasvustot ja kosteus rapauttavat kattotiiliä, jollei niitä ole käsitelty estoaineilla ja puhdisteta säännöllisesti. Tiilikaton pesu tulee lopulta halvemmaksi kuin uusia koko katto. Katon puhdistus onkin hyvä keino pitkittää tiilikaton elinkaarta.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Voiko tiilikattoa maalata ilman pesua?
Ennen tiilikaton pesua
Kun tiilikaton pesu ei riitä
Tiilikaton pesun hinta
Kannattaako tiilikatto pestä itse?
Tiilikaton pesu ja kotitalousvähennys
Tiilikaton kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti

Voiko tiilikattoa maalata ilman pesua?

Tiilikatto on komean näköinen ja soveltuu mainiosti monenlaisiin rakennuksiin. Uusi tiilikatto kestää vuosia, mutta UV-säteilyn ja muun rasituksen alla uudetkin katot kuluvat nopeammin. Pohjoisessa ilmastossa ajan hammas nakertaa tiilikattojen maalit ja pinnoitteet haukaten lopulta kiinni itse kattotiiliin. Tiilikaton maalaus kohottaa rakennuksen profiilia ja usein myös kiinteistön arvoa. Katon materiaali ei vaikuta siihen, että pinta on aina puhdistettava ennen maalaamista. Siksi tiilikaton pesu tulee ajankohtaiseksi viimeistään silloin, jos tiilikatto halutaan maalata. Jos tiilikaton huoltoa on laiminlyöty ja kyseessä on ikääntynyt tiilikatto, pelkkä pesu ei ehkä enää riitä. Saatetaan tarvita joitain huoltotoimenpiteitäkin, mikäli tiilipinta on jo ehtinyt rapautua ja pahimmassa tapauksessa rikkoutua.

Ennen tiilikaton pesua

Ennen tiilikaton pesua koko katto tulee tarkastaa, jotta mahdolliset huoltotarpeet saadaan selville. Yksikään asiallinen kattoremonttiyhtiö ei kipaise katolle suorittamaan pelkkää pesua tekemättä ensin kuntokartoitusta. Vaikka kattotiiliä olisi rikkoutunut, se ei sinänsä estä pesua tai vaadi kallista urakkaa. Rikkoutuneet tiilet voidaan vaihtaa vain tarvittavalta alalta. Vaikka itse tiilikaton pesu ei tuntuisikaan tarpeelliselta, katon kuntokartoitus on syytä teettää säännöllisin väliajoin. Kuntotarkastus säästää suurilta kustannuksilta ja niihin on helpompi varautua ajoissa. Usein kattoremontteihin voi saada rahoitusta kattoremonttiyhtiön kautta ja maksaminenkin on mahdollista osissa. Säännöllinen katon puhdistus on hyvä keino säästää remonttikustannuksissa!

Kun tiilikaton pesu ei riitä

Tiilikaton pesu ehkäisee tiilien kulumista ja usein pesun yhteydessä tehdään vielä suojauskäsittely. Joskus pelkkä tiilikaton pesu ei enää riitä, vaan pinnoitus on ehtinyt kulua.Silloin tiilikatto saattaa olla pinnoitettava uudestaan. Joissain tapauksissa uusi pinnoite ei kuitenkaan onneksi ole tarpeen, vaan suojauskäsittely riittää. Tämä riippuu tietenkin tiilien kunnosta. Ammattilainen osaa arvioida, riittääkö suojauskäsittely. Silloin katolle levitetään ainetta, joka estää kasvuston kertymistä. Jos tiilikatto kaipaa uutta pinnoitetta, pinnoitus tehdään maalin kaltaisella aineella. Vanhat kattotiilet saattavat olla kestävämpiä kuin uudemmat. Ne kestävät jälleen aikaa uuden pinnoitteen saatuaan.

Tiilikaton pesun hinta

Paljonko maksaa tiilikaton pesu? Hinta on keskimäärin n. 1000-4000e. Pesu kannattaa suosiolla antaa ammattilaisen hoidettavaksi. Kattofirmat tekevät kattojen pesut ja samalla tulee tarkastettua, että katto on ainakin päällisin puolin kunnossa. Tiilikaton pesun hinta määräytyy monien tekijöiden mukaan. Katon pinta-ala ja malli vaikuttavat hintaan. Rakennuksen sijainti voi myös vaikuttaa hinnoitteluun, samoin rakennuksen korkeus. Sähkön tai vesipisteen puuttuminen eivät ole esteitä tiilikaton pesulle tai muille huoltotoimenpiteille. Kattoremonttifirman täytyy vain tietää olosuhteista etukäteen.

Kannattaako tiilikatto pestä itse?

Tietenkin tiilikatto on mahdollista pestä itsekin. Se on kuitenkin hankalampaa yksityishenkilölle kuin alan yritykselle. Kannattaa huomioida sekin, ettei kodin vakuutusturva välttämättä ulotu enää kattovaurioihin, jos tiilikaton pesun on suorittanut maallikko. Ainakaan vakuutusturva ei välttämättä kata sitä, jos maallikko hutiloi itsensä katolta alas. Sairaalakustannukset tulevat kalliiksi, eikä elämä ainakaan helpotu koipi kipsissä. Tiilikaton peseminen onnistuu siis ilman ammattilaistakin, mutta säästää aikaa, vaivaa, mahdollisesti kattoa sekä terveyttä teettää tiilikaton pesu alan ammattilaisella. Ammattilaisen hoitama tiilikaton pesu takaa turvallisen lopputuloksen. Lisäksi tiilikaton pesun tilaaminen yritykseltä vaikuttaa kotitalousvähennykseen.

Tiilikaton pesu ja kotitalousvähennys

Saako tiilikaton pesusta kotitalousvähennystä? Kotitalousvähennystä voi hakea kiinteistön kunnossapito- ja perusparannustöihin. Verottajan sivuilla kotitalousvähennyksen kriteereistä kerrotaan enemmän. Kotitalousvähennystä voi vuoden 2022 aikana saada kunnossapito- ja perusparannustöihin korkeintaan 2250 euroa. Vähennys on henkilökohtainen. Kotitalousvähennyksen omavastuuosuus on 100 euroa. Kotitalousvähennystä ei kuitenkaan voi saada, jos verotettavaa tuloa ei ole riittävästi. Silloin kotitalousvähennys on jaettavissa pariskunnan kesken. Jos siis pariskunnan toisen osapuolen tuloverotus on liian vähäistä kotitalousvähennyksen saamiseksi, kotitalousvähennys voidaan lukea pariskunnan toisen osapuolen hyväksi. Tämä tapahtuu automaattisesti verohallinnon toimesta.Verohallinnon sivuilta löytyy kätevä laskuri, jolla kotitalousvähennyksen määrä on helppo arvioida. Samoin ohjeet kotitalousvähennyksen hakemiseen ovat luettavissa verohallinnon sivuilta.

Tiilikaton kunto kannattaa tarkistaa säännöllisesti

Tiilikaton pesu kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi monista syistä. Ammattilaiset kyllä kertovat, jos tiilikatolta löytyy jo korjattavaa. He huomaavat myös muut mahdolliset epäkohdat ja siksi amattilaisen tekemä arvio voi joskus säästää suuriakin summia. Tiilikaton pesu on turvallisesti suoritettavissa myös painepesurilla. Siksi ei kannatakaan ihmetellä, vaikka kattoalan ammattilainen käyttäisi tehokasta painepesuria tiilikaton pesuun. Oikein suoritettu tiilikaton pesu säästää sekä kattoa että rahaa.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy