mökkiremontti

Kirjaudu

Mökkiremontti

Sisällysluettelo

Mökkiremontti on sijoitus tulevaisuuden mökkeilyyn
Mökkiremontti vaikuttaa viihtyvyyteen
Mökin tarkistuslista
Mökkiremontti hinta

Mökkiremontti on sijoitus tulevaisuuden mökkeilyyn

Kevään lähestyessä oma kesämökki muistuu taas mieleen. Vanhat mökkirakennukset voivat olla remonttia vailla joka vuosi, vaikka ne olisivatkin käytössä vain kesällä. Mökkeilykauden lähestyessä keväällä tulee usein vastaan mökin puutteet ja tarvittavat remonttikohteet. Suomalaisten keskuudessa on ollut havaittavissa uudenlaista mökkeilyinnostusta viime vuosina, kun ulkomaille matkustaminen on hankaloitunut. Eikä se ihme ole, sillä onhan luonnon läheisyydessä asumisella ja lomailulla huikea vaikutus hyvinvointiimme. Kaupungin hulinassa helposti unohtaa mökkeilyn ainutlaatuisuuden. Kannattaakin pitää hyvää huolta mökistä, että pääset nauttimaan siitä hyvillä mielin myös tulevaisuudessa. Osa mökkeilijöistä saattaa olla remonttitaitoisia, jolloin voi itse hoitaa remontteja, jos osaamista löytyy. Mökin omistajaksi sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla remonttitaitoja, vaan voit palkata ammattilaiset paikalle hoitamaan remontit helposti. Mökkiremontin kilpailutus on kannattavaa tehdä.

Mökkiremontti vaikuttaa viihtyvyyteen

Mökkiä olisi syytä remontoida yhtä säännöllisesti kuin kotiakin. Rakennuksen pitkäikäisyyteen kannattaa panostaa, jotta tulevatkin sukupolvet pääsevät nauttimaan mökkeilystä. Ylläpidät kesämökkisi arvoa pitämällä siitä huolta säännöllisin väliajoin tekemällä itse tai teettämällä pieniä ja isompia remontteja. Mökkiremontti lisää viihtyvyyttä, mökin ikää ja se piristää rakennuksen ulkonäköä. Mökin remontointi on aina investointi tulevaisuuden mökkeilyyn.

Mökit toimivat joillekin kakkosasuntoina ja talvisinkin osa nauttii mökkeilystä. Talviasuttavaan mökkiin onkin huomioitava monta asiaa. Mökin rakennusmateriaali vaikuttaa paljon, miten helposti mökistä saa talviasuttavan. Talviasuttavassa mökissä on huomioitava lämmöneristys, että kuinka mökkiä lämmitetään talvella. Sähkölämmitys on helpoin vaihtoehto. Ilmalämpöpumput ovat myös suosittuja mökeillä. Takkaa lämmittämällä saa hyvin tuettua lämmitystä. Talviasuttavan mökin voi toteuttaa järkevillä kustannuksilla, jos mökin rakenne on muunneltavissa. 20 sentin paksuinen hirsi on yleensä helppo tilanne, kun taas ohut hirsiseinä vaatii jo todella paljon tekemistä. Vanhaa lautamökkiä ei ole kannattavaa muuttaa talviasuttavaksi. Talviasuttavassa mökissä pitää huomioida ilman kosteus, joka ylittyessään liikaa saa aikaan kosteusvaurioita laitteissa ja rakenteissa.

Suomen vaihtelevat sääolosuhteet vaativat paljon rakentamiselta. Kevään lähestyessä mökki olisikin tärkeää tarkistaa talven aiheuttamien vaurioiden varalta. Jos epäilet kesämökkisi remontin tarvetta, voit kutsua ammattilaisen paikan päälle tarkistamaan tilanteen. Seuraavaksi mökin tarkistuslista mahdollisista remontoinnin tarpeista, mitkä ainakin kannattaa tarkistaa mökillä säännöllisin väliajoin, niin välttää suurempia ongelmia.

Mökin tarkistuslista

  • Katon kunto

  • Räystäiden kunto

  • Ikkunoiden, ovien ja tiivisteiden kunto

  • Maalaustöiden tarve ulkona ja sisällä

  • Lattioiden kunto

  • Terassien kunto

  • Kaivon tarkistus

  • Tulisijan ja piipun kunto

  • Laiturin kunto

  • Lämminvesivaraaja/putkistot kunto

  • Saunan ja kylpyhuoneen kunto

  • Pakkasen aiheuttamat vauriot

  • Sähkölaitteiden kunto

Mökkiremontti hinta

Mökkiremontti voi olla iso täysremontti, pieni pintaremontti tai jotain siltä väliltä. Hinnan skaala onkin todella laaja, riippuen millaista remonttia tarvitaan ja millä aikataululla.

Mökkiremonteissa on hyvin laaja hintahaitari. Pienemmät mökkiremontit ovat yleensä maksaa noin 1.000 € -- 5000 € riippuen remontin laajuudesta, työn määrästä ja materiaaleista. Laajemman mökkiremontin hinta voi nousta helposti 5000 -- 20 0000 euroon.

Mökillä tehtävien remonttien kustannuksiin vaikuttavat ensisijaisesti mökin nykyinen kunto, koko ja sijainti. Jos mökki sijaitsee kaukana kaikesta, voivat kulkemiskustannukset nostaa hintaa jo melkoisesti. Mökki lähellä kaupunkia, tasaisella maastolla on yleensä edullisempi remonttikohde, kuin kaukana sijaitseva mökki, jonka maasto on hankalaa kulkea. Mitä helpommin mökkiä voidaan kunnostaa, sitä helpompi se on urakoitsijalle toteuttaa. Mökin pinta-ala vaikuttaa myös paljon hintaan. Pienemmän mökin remontointi on halvempaa, kun työn saa tehtyä nopeammin. Lisäksi mökkiremontin ajankohta kannattaa pohtia. Talvella ja keväällä urakoitsijan saa luultavasti edullisemmin mökkiremonttiin kuin keskellä kesää. On fiksua hoitaa mökin remontit jo keväällä kuntoon, niin saat kesällä parhaimpana mökkisesonkiaikana olla rauhassa kunnostetulla mökillä. Kevään ja kesän mökkiremontteja kannattaa kilpailuttaa jo talvella tai aikaisin keväällä, niin kerkeät rauhassa valita mieluisan urakoitsijan.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy