Opas keittiöremontin valintoihin ja hinnan määräytymiseen

Kirjaudu

Keittiöremontin hinta: Opas kustannuksiin ja vaikutustekijöihin

Tutustu keittiöremontin hinnoitteluun, remontin laajuuteen ja muihin vaikutustekijöihin, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä remonttisi suunnittelussa.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Keittiöremontti
Mitä keittiöremontti maksaa?
Kuinka kauan keittiöremontti kestää?
Miten onnistuu halpa keittiöremontti?

Keittiöremontti

Tässä artikkelissa kerrotaan tarkemmin keittiöremontin hinnoittelusta ja siitä, miten keittiöremontin lopputulokseen ja hintaan pystyy vaikuttamaan.

Mitä keittiöremontti maksaa?

Keittiöremontin hinta riippuu todella monista asioista. Toisin kuin esimerkiksi putkiremonteissa, jossa remontin kohde menee seinän sisään piiloon, joutuu remontoitua keittiötä katselemaan joka päivä. Tämän takia myös esteettiset asiat vaikuttavat remonttipäätöksiin ja hintaan.

Käytännössä ylärajaa keittiöremontin hinnalle ei ole olemassa. Jos haluaa, saa keskikokoisenkin keittiön remonttiin kulutettua jopa sata tuhatta euroa valitsemalla kalliita kaapistoja ja kodinkoneita. Yleisenä nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin puhua noin tuhannen euron neliöhinnasta muutaman satasen heiluntavaralla, kun lähdetään remontoimaan koko keittiötä.

Mistä asioista hinta muodostuu?

Merkittävin asia, joka vaikuttaa keittiöremontin hintaan, on remontin laajuus. Tehdäänkö pelkkä pintaremontti, vai vaihdetaanko myös kodinkoneita tai vedetäänkö putkia ja/tai sähköjä uusiin paikkoihin? Joudutaanko purkamaan tai rakentamaan seiniä tai muita kiinteitä kalusteita?

Pintaremonttejakin on monenlaisia. Voidaan vain maalata olemassa olevat kaapit ja seinät, tai sitten voidaan vaihtaa kaapinovia, laattoja ja tasoja. Tästä syystä on mahdotonta sanoa tarkkaa arviota juuri sinun keittiöremonttisi hinnaksi.

Noin tuhannen euron neliöhinta saavutetaan tilanteessa, jossa puretaan olemassa olevat kaapistot ja kodinkoneet pois ja vaihdetaan tilalle ns. keskitason vastaavat uudet, eikä tehdä mitään laajamittaista putki- tai sähkötyötä.

Hintaan vaikuttaa remontin laajuuden lisäksi se, kuinka suuren osan työstä on itse valmis tekemään. Kaikkea ei tietenkään voi eikä kannata tehdä itse, mutta jos esimerkiksi purkamisesta osan pystyy hoitamaan ilman ammattiapua, säästää jo paljon rahaa.

Yksinkertaisen keittiöremontin voi kuitenkin tehdä kokonaan itse. Tällöin maksettavaksi jää ainoastaan materiaalit, ja voi päästä reilusti alle tonnin neliöhinnan remonttilaskussaan.

Asbesti

Asbesti on eriste, jota käytettiin pääasiassa 60-80-luvulla. Sen on myöhemmin todettu aiheuttavan syöpää.

Keittiöremonttia ei nykyään saa tehdä tekemättä asbestikartoitusta. Mikäli asbestia löytyy, ei itse saa purkaa vanhoja kalusteita pois, vaan purun joutuu suorittamaan koulutettu ammattilainen. Tämän avulla voidaan välttää asbestipölyn kulkeutuminen huoneistoon ja ihmisten keuhkoihin.

Asbestipurku on ylimääräinen kuluerä, joka voi nostaa keittiöremontin hintalappua merkittävästi. Tämä kannattaa huomioida, mikäli asunto on rakennettu ennen 90-lukua, jolloin asbestin haitat tulivat ilmi ja sen käytöstä luovuttiin.

Hintavertailu keittiöremontissa

Työ on usein merkittävässä roolissa keittiöremontin kokonaiskustannuksissa. Tästä syystä ei kannata kysyä remonttitarjousta vain yhdestä paikkaa, sillä eri yritysten hinnoittelut voivat poiketa erittäin paljon toisistaan. Kannattaa kysyä ainakin muutamalta eri yritykseltä tarjoukset, jotta hahmottaa paremmin minkä verran remontin kuuluisi maksaa.

Kannattaa myös listata muut tärkeimmät tarpeet, sillä yritysten välillä saattaa olla paljon muitakin eroja kuin pelkkä hinta. Pienemmät yritykset saattavat pyytää vähemmän rahaa remontista, mutta voi olla, että yhden hengen yritys ei pysty lupaamaan nopeaa remonttia. Suuri yritys voi taas pystyä lupaamaan selkeän aikataulun, mutta hinta voi olla korkeampi.

Osa yrityksistä ei hyväksy sitä, että remontin ostaja hankkii omat materiaalit, ja toiset taas edellyttävät sitä. Jotkut yritykset voivat olla valmiita neuvottelemaan siitä, että remontin ostaja itse tekee joitain osia remontista, osa taas haluaa hoitaa koko urakan itse.

Joillain yrityksillä taas saattaa olla erilaisia osamaksuvaihtoehtoja, mutta niidenkin kustannuksiin ja ehtoihin on hyvä tutustua. Joka tapauksessa vertailu kannattaa aina.

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen avulla erilaisista kodin parannukseen liittyvistä töistä voi saada verottajalta osan takaisin. Keittiöremontti on juuri sellaista työtä, mikä kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin, joten summasta voi saada tuntuvan osan takaisin verotuksessa.

Kannattaakin säilyttää kaikki kuitit työn osasta ja ilmoittaa ne verottajalle ohjeiden mukaisesti, jotta kotitalousvähennyksen pääsee hyödyntämään.

Kuinka kauan keittiöremontti kestää?

Keittiöremontin kesto on yhtä monivivahteikas kokonaisuus kuin sen hinnoittelukin. Keskiverto keittiöremontti kestää viikosta kolmeen, riippuen siitä, kuinka paljon puretaan ja minkä verran remontti sisältää monimutkaisempia kokonaisuuksia kuten sähkötöitä tai putkitöitä. Asbestipurut ja esimerkiksi vesivahinkojen kuivattaminen pidentävät remonttiin kuluvaa aikaa.

Työn laajuuden lisäksi myös työn tekijä vaikuttaa remontin pituuteen. Yksittäinen remontoija joutuu käyttämään saman työn tekemiseen pidemmän ajan kuin firma, joka pystyy tuomaan työmaalle useita ammattilaisia. Jos joudutaan käyttämään useita eri yrityksiä tai urakoitsijoita, voi aikataulujen sovittaminen tuoda omia haasteitaan mukaan kuvioihin. Aikatauluja voi olla myös vaikea hahmottaa, jos tekee itse tiettyjä osia remontista tai jopa koko remontin.

On hyvä huomioida, että remontin aikana keittiö on yleensä täysin käyttökelvottomassa tilassa. Monesti tämä voi tarkoittaa sitä, että asukas joutuu keksimään väliaikaisen asumisratkaisun remontin ajaksi, ja tämä tuo lisää kustannuksia ja suunnittelua mukaan yhtälöön. Jos keittiö pyritään pitämään käyttökelpoisena koko remontin ajan, tuo se aivan omanlaisiaan haasteita mukaan remontin suunnitteluun.

Miten onnistuu halpa keittiöremontti?

Halpa keittiöremontti on mahdollinen toteuttaa, mutta se vaatii kylmää päätä ja suunnitelmallisuutta.

Budjetoi

Mieti aivan ensimmäisenä käytettävissä olevat varat. Tarvittaessa keittiöremonttia varten on saatavilla lainaa. On hyvä selvittää oma budjetti mahdollisimman tarkkaan aivan ensimmäisenä, ennen kuin mitään muuta on suunniteltuna.

Suunnittele mahdollisimman paljon etukäteen

Mitä parempi suunnitelma on kasassa, sitä helpompi ja nopeampi remontista tulee. On hyvä hyödyntää ammattilaista jo suunnitteluvaiheessa, jos itsellä ei löydy kokemusta.

Joka tapauksessa on hyvä kartoittaa omat tarpeet ja halut remontin suhteen mahdollisimman laajasti. Mitä kaikkea remontissa vaihdetaan? Vaihdetaanko kodinkoneita tai muutetaanko kiinteitä kalusteita? Millaisia ammattilaisia paikalle tarvitaan missäkin vaiheessa remonttia? Tarvitaanko asbestikartoitusta? Mitä kaikkea voidaan tehdä itse?

Kilpailuta kaikki hyvissä ajoin

Mitä paremmin ammattilaisilla on aikaa suunnitella kalenteriaan, sitä paremman tarjouksen he voivat antaa. Tämän takia kilpailutuksia ei kannata jättää viimeiselle viikolle ennen remonttia.

Muista myös kilpailuttaa tekijöiden lisäksi materiaalit. Nykyään kaikkialle Suomessa on saatavissa materiaaleja muualtakin kuin siitä kylän ainoasta rautakaupasta. Usein samat materiaalit on saatavissa monesta eri paikasta aivan erilaisin hinnoin, eikä kannata tehdä sitä virhettä että maksaa itsensä kipeäksi sellaisesta, minkä olisi saanut muualta halvemmalla.

Älä kiirehdi

Koita järjestää asiat niin, että aikatauluissa on hieman väljää. Mitä kovemmalla kiireellä joudut asioita tekemään, sen vähemmän virhemarginaalia löytyy ja sitä kalliimmaksi jokainen pienikin virhe tulee. Koita ottaa remonttiin se aika, minkä siihen oikeasti tarvitsee.

Tee itse kaikki mitä osaat

Keittiöremontti ei ole paras hetki alkaa opettelemaan remonttitöitä, mutta jos taitoja on kertynyt, nyt on loistava hetki laittaa ne töihin. Mitä enemmän voit tehdä itse, sen halvemmalla pääset.

Jos asbestia ei ole, ainakin purku- ja siivoushommia pystyy tekemään kuka tahansa. Monet muutkin osat remonttia onnistunevat ilman rakennusinsinöörin koulutusta, mutta esimerkiksi sähkö- ja putkitöihin ei kannata ryhtyä ellei asianmukaista koulutusta ja osaamista löydy.

Ota töihin tekijä johon luotat

Tekijä, joka ei osaa asiaansa tulee aina kaikista kalleimmaksi. Sen takia kannattaakin kiinnittää kilpailutuksessa huomiota myös tekijöiden laatuun, jota mitataan esimerkiksi arvosteluilla tai tuttujen kokemuksilla.

Ammattimaisesta tekijästä kannattaa maksaa, sillä jälkikin tulee olemaan laadukasta.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Keittiöremontin kilpailutuksen ei tarvitse olla vaikeaa

1

Täytä keittöremontin tiedot

Kerro meille minkälaista remonttia olet tekemässä ja me löydämme sinulle sopivimmat urakoitsijat.

2

Vastaanota useita eri tarjouksia

Jätettyäsi tarjouspyynnön urakoitsijat voivat antaa sinulle tarjouksia.

3

Päätä kuka hoitaa sinun remonttisi

Valitse saamistasi tarjouksista paras

4

Sovi käytännön järjestelyt

Valittuasi parhaan tarjouksen, voit olla yhteydessä urakoitsijaan ja sopia urakan aloittamisesta.

5

Arvostele tehty työ

Anna palautetta urakasta sekä haluamasi arvosana.

Tutustu tarkemmin keittiöremontti hintoihin

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy