Kilpailuta betonilattian maalaus vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Kilpailuta betonilattian maalaus vain minuuteissa

Betonilattia on parhaimmillaan helppohoitoinen ja edullinen ratkaisu erilaisten lattiapintojen maailmassa. Betonilattiaakin tulee kuitenkin huoltaa säännöllisin väliajoin ja siksi lattian maalaus on ajankohtainen aihe monessa kotitaloudessa. Parhaimmillaan betonilattia säilyy hyvänä vuosikymmenien ajan ja pieni säännöllinen pintahuolto riittää hyvän kokonaisuuden säilyttämiseen. Betonilattian maalaus

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Betonilattian maalaus
Maalauksen kustannukset
Maalauksen vaiheet
Betonilattian huolto
Kotitalousvähennys maalauksesta

Betonilattian maalaus

Hyvä suunnittelu on yksi tärkeimmistä askelista lattian maalauksessa ja ennaltaehkäisee ikäviä yllätyksiä ja ongelmia. Betonilattian asennus ja huolto ei vaadi välttämättä samanlaista ammattitaitoa kuin muiden pintojen asennus, joten se on mahdollista tehdä myös itse. Betonilattia on paras vaihtoehto kovalla kulutuksella oleviin tiloihin, sillä materiaalina betoni on kestävä. Tutustumme nyt tarkemmin betonilattian maalauksen saloihin ja niihin seikkoihin, jotka tulee pitää mielessä lattiaa maalatessa

Maalauksen kustannukset

Uuden betonilattian maalauksen kustannukset ovat yleensä kohtuullisemmat kuin vanhemman lattian kunnostaminen. Uuden lattiapinnan maalaaminen ei vaadi yhtä kattavaa pohjatyötä. Kummassakin tapauksessa kulut ovat kuitenkin pienemmät monen muun pinnan käsittelyyn verrattuna. Vanhan lattian maalaamisessa tulee ottaa huomioon se, että usein lattian pinnassa on jo vanhaa maalia tai liimaa, pinta saattaa olla kulunut ja lattian pinta on muistettava puhdistaa huolellisesti liasta. Maalaamisen kulut koostuvat karkeasti arvioituna materiaalikuluista, sekä työn hinnasta. Jos päätät käsitellä lattian itse, ovat kustannukset tietenkin maltillisemmat. Materiaalikuluihin voi laskea mukaan työvälineet ja maalit. Työvälineistä tärkeimmät ovat siivousvälineet lattian esipuhdistamista varten, suojaava vaatetus, sekä varrellinen maalitela. Useimmat lattiapinnat vaativat ainakin pesunesteen, pohjamaalin ja varsinaisen maalin. Turvallisuuden vuoksi on myös hyvä harkita karhennusaineen hankkimista, sillä etenkin kostea betonilattia voi olla hyvin liukas. Kivijalkaliikkeen myyjä osaa antaa hinta-arvion maalauksen kustannuksista. Lisäksi useilla sivustoilla on helppo laskea, millainen hinta lattian maalaukseen vaadittaville maaleille kertyy. Etukäteen huolellisesti arvioimalla välttyy ikäviltä kustannuksiin liittyviltä yllätyksiltä.

Maalauksen vaiheet

Kun maalausurakka on alkamassa, on tärkeää, että kaikki välineet on jo hankittu valmiiksi ja maalaukselle on varattu riittävästi aikaa. Näin vältytään tilanteelta, jossa maalaus jää puolitiehen ja urakka joudutaan keskeyttämään. Riippuen lattian lähtötilanteesta, voi maalauksen vaiheet olla hieman erilaisia. Vanha pinta on käsiteltävä huolellisesti, jotta maalipinta jättää siistin loppuvaikutelman. Pinta on pestävä perusteellisesti ja irtolika on saatava lattian pinnasta pois. Lattian on annettava kuivua hyvin ennen seuraavan vaiheen aloittamista. Vanhan betonilattian pintaan on usein muodostunut pieniä reikiä tai halkeamia. Nämä on helppo paikata epoksikitillä, jonka jälkeen pinnan voi vielä hioa tasaiseksi. Jos vanhaa pintaa ei saa tasaiseksi, ei myöskään uudesta maalipinnasta voi tulla tasaista ja miellyttävää. Vanhat maalijäämät tai lakkaus on kätevää hioa pois kulmahiomakoneen avulla. Mikäli lattiassa on haurasta ja vanhaa betonia, on tällaiset osuudet hyvä poistaa ja paikata ennen uuden pinnan maalaamista.

Myös tilan koko vaikuttaa työn vaiheisiin. Suurten pintojen käsittelyyn on varattava enemmän aikaa ja tilan käsittelyn kustannukset ovat luonnollisesti korkeammat kuin pienten tilojen. Lisäksi esimerkiksi hiontaa varten on suurissa tiloissa hyvä hankkia lattiahiomakone, kun taas pienemmissä tiloissa hiontakivi on riittävä apuväline. Useilla sivustoilla on helppo laskea, kuinka paljon maalia lattiapinta vaatii. Samalla maalauksen kustannuksista saa kätevän hinta-arvion. Kun maalia on varattu tarpeeksi, voidaan taata paras mahdollinen lopputulos.

Uuden lattiapinnan maalaus

Uuden lattiapinnan käsittelyssä puolestaan voi pesun jälkeen siirtyä suoraan pohjamaalin levittämiseen. Pohjamaalina käytetään ohennettua maalia ja tämän jälkeen pinta on hyvä maalata pari kertaa, kunnes lopputulos miellyttää silmää. Vaikka pohjustuksessa maalia voi ohentaa, olisi viimeinen käsittely kuitenkin tärkeää tehdä ohentamattomalla maalilla. Maaleja löytyy paljon erilaisia, joten on tärkeää muistaa valita juuri betonin käsittelyyn kehitetty maali. Lisäksi tilan käyttötarkoitus voi vaikuttaa siihen, millainen betonimaali toimii kaikista parhaiten. Maalauksen jälkeen maalipinnan on annettava kuivua hyvin ja kostean maalin päällä ei ole suotavaa kävellä. Loppukäsittelyn voi tehdä karhennusaineella. Karhennusaine takaa turvallisuuden jatkossa, sillä tasaisen betonipinnan päällä on vaarallista kävellä liukastumisvaaran vuoksi.

Maalarin muistilista

  • Hanki tarvittavat välineet jo etukäteen.
  • Maalaukseen tarvitset ainakin pesutarvikkeet, hiomavälineet, maalin ja lyhytnukkaisen maalitelan.
  • Pohjusta lattiapinta huolellisesti. Irtolika, vanha maali ja epätasaisuudet tulee huoltaa ennen uuden pinnoitteen asentamista.
  • Valitse betonin käsittelyyn tarkoitetut tuotteet.
  • Loppukäsittele etenkin mahdollisesti kosteissa tiloissa käytettävä betonilattia karhennusaineella
  • Huolla valmista lattiapintaa säännöllisin väliajoin.

Betonilattian huolto

Kun lattian maalaus on totetutettu huolellisesti ja oikein apuvälinein, pinta pysyy usein hyvänä useiden vuosien ajan. Yksittäisiä kohtia voi paikata säännöllisin väliajoin. Halkeileva tai mureneva betonilattia vetää puoleensa kosteutta ja likaa, joten huolto on kuitenkin paikallaan. Lattian säännöllinen hoitaminen ja pesu takaa sen, että pinta säilyy tasaisena pidempään. Betonilattiaa käytetään perinteisesti etenkin kulumaiselle alttiissa tiloissa, kuten autotalleissa ja kellareissa. Näissä paikoissa lattia altistuu lialle, erilaisille kemikaaleille ja hankaumille. Silmämääräisesti voi hyvin arvioida, milloin lattia vaatii jälleen huoltoa. Nyrkkisääntönä voisi kuitenkin sanoa, että pinta on hyvä huoltaa 2-3 vuoden välein. Oikein asennettu ja huollettu betonilattia säilyy hyvänä useita vuosikymmeniä. Betonipinta onkin huomattavasti kestävämpi vaihtoehto vinyylilattian, parketin tai laatoituksen rinnalla, joten huolellinen valmistelu ja toteutus betonilattian asennuksessa palkitaan varmasti.

Kotitalousvähennys maalauksesta

Usein lattian maalauksen yhteydessä herää kysymys kotitalousvähennyksen saamisesta. Betonilattian maalauksen voi laskea asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöksi, joten maalausurakkaan ryhtyvä on myös oikeutettu saamaan kotitalousvähennystä. Kaiken kaikkiaan lattiapinnan kunnostaminen ja huolto nostavat myös asunnon kokonaisarvoa, joten lattian maalaus voi olla myös hyvä sijoitus tulevaisuutta varten. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sijoitusasunnon huoltotyöt eivät oikeuta saamaan kotitalousvähennystä. Kaiken kaikkiaan lattian maalaus tekee tilasta mukavamman käyttää, lattia on miellyttävämpi silmälle ja huolto antaa lattialle lukuisia lisävuosia käyttökelpoisena pintana.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy