Kilpailuta lattiaremontti vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Lattiaremontti muuttaa asuntosi ilmeen!

Asunnon remontti on aina iso päätös ja siksi sitä täytyy harkita pidempään. Asuntoa voidaan remontoida joko kokonaan tai osin. Lattiaremontti voidaan tehdä joko ns.pakotetusti tai ns.valinnaisesti. Joskus asunnon lattia on jo mennyt niin huonoon kuntoon, että lattia on pakko remontoida. Joskus puolestaan asunnonomistajat haluavat esimerkiksi päivittää lattian modernimpaan suuntaan ja päättävät aloittaa lattiaremontin, vaikka edellinenkin olisi vielä ihan käyttökelpoinen. On siis monia syitä aloittaa lattiaremontti. Varmaa on kuitenkin se, että lattian remontti parantaa asumismukavuutta melkoisesti.Lattiaremontti kuuluu yhteen merkittävistä remonteista asunnoissa.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Näin lattiaremontti etenee helposti!

1

Kerro meille millaisen lattian haluat

Täytä remontti ilmoitus, vastaamalla muutamaan lyhyeen kysymykseen.

2

Selaa saamiasi tarjouksia

Vastaanota tarjouksia ja valitse niistä se kaikista sopivin.

3

Valitse sopivin tekijä

Voit valita saamistasi tarjouksista juuri sinun remonttiisi sopivimman

4

Sovi urakan aloittamisesta

Juttele valitun urakoitsijan kanssa ja sopikaa käytännön järjestelyistä.

5

Anna arvosana remontille

Kun remontti on valmis, niin arvostele remontti sekä anna sopiva arvosana urakoitsijalle.

Kiinnostaako sinua seuraavat remontit?

Sisällysluettelo

Lattiaremontti
Mitä lattiaremontti tarkoittaa?
Lattiaremontin hinta
Lattiamateriaalit ja niiden valinta
Muutamia huomioita eri materiaaleissa
Yhteenveto

Lattiaremontti

Lattiaremontti alkaa suunnittelulla. Asunnonomistajilla on yleensä visio siitä, millaisen uuden lattian he haluavat. Suunnitteluun kuuluu myös remontin budjetointi. Koska lattiaremontti on iso päätös, monet haluavatkin ulkoistaa sen kokonaan lattia-asennusliikkeille. Asiantuntijoiden avulla lattiaremontti tulee tehtyä huolella ja kaikki yksityiskohdat otetaan hyvin huomioon.

Mitä lattiaremontti tarkoittaa?

Lattiaremontti yleensä tarkoittaa lattioiden uusimista ja/tai korjaamista. Lattiat voidaan joko uusia kokonaan tai osittain. Lattioita voidaan myös korjata pintapuolisesti uusimatta niitä ollenkaan. Koska lattiaremontti on iso ja valtava korjaustyö, kannattaa yleensä panostaa siihen ja tehdä se kunnolla. Monesti asunnossa ei pysty asumaan lattiaremontin aikana, niin jo tämänkin seikan vuoksi kannattaa siihen panostaa, jotta ei tarvitse uudestaan ryhtyä lattioiden remontoimiseen.

Lattioiden uusimiseen liittyy vanhan lattian poisottaminen, uuden lattian asennus ja materiaalit. Yleensä vanha lattia otetaan pois kokonaan, ja tilalle asennetaan uusi lattia. Joskus tosin jo pienikin lattiaremontti kannattaa ja jo pelkkä parketin hiominen riittää.

Lattiaremontin hinta

Lattiaremonttien hinnat vaihtelevat todella paljon ja hinta muodostuu monista eri asioista. Yleisesti ottaen lattiaremontin hinta muodostuu lattian pinta-alasta, pohjatöistä, asennustöistä ja materiaaleista. Omakotitalon lattiaremontti on varmasti kalliimpi kuin pienen yksiön, mutta pienen yksiön lattiaremonttikin voi tulla maksamaan paljon, jos esimerkiksi materiaalit ovat kalliita. Monien asiantuntijoiden mielestä lattiaremontti kannattaa aina, sillä se vaikuttaa kiinteistön arvoon ja asumismukavuuteen. Siksi lattiaremontti on myös asunnon pintaremonteista tärkeimpiä. Lattia näyttelee suurta osaa jokaisessa asunnossa, vaikka sisustuksella ja matoilla asunnon yleisilmettä voidaankin muokata todella paljon.

Kuten jo todettu lattiaremontin hinta vaihtelee ja hintaan vaikuttaa monet eri tekijät. Yleisesti ottaen lattiaremontin hinta voi vaihdella alle tuhannesta jopa yli kymmeneentuhanteen euroon. Tarkat hinnat saa aina tietoon vasta, kun jättää sopivalle lattianasennusyritykselle tarjouspyynnön. Lattia-asennusfirmatkin kannattaa kilpailuttaa, sillä hinnat niidenkin välillä vaihtelevat. Yksi hintaan vaikuttava suuri tekijä on lattian materiaalit, joihin paneudumme seuraavassa kappaleessa.

Lattiamateriaalit ja niiden valinta

Lattiamateriaaliin kannattaa panostaa, sillä jos on lähtenyt tekemään lattiaremonttia, se kannattaa tehdä kunnolla. Lattiamateriaaleja on monia erilaisia ja niihin kannattaa tutustua kunnolla ennen hankintapäätöstä. Lattiamateriaalian valinnassa on syytä miettiä ainakin seuraavia asioita:

  • millainen materiaali tilassa on tällä hetkellä ja sen hyvät ja huonot puolet
  • millaisessa käytössä tila on tällä hetkellä
  • entä tulevaisuudessa; onko tarkoitus hankkia esimerkiksi lemmikkieläimiä? Entä lapsia?
  • kuinka suuri on lattiaremontin budjetti

Lattia-asennusfirmoihin ja sisustusliikkeisiin kannattaa turvautua, sillä heiltä saa aina asiantuntevan avun lattiaremonteissa. Kun edellä mainittuja asioita on mietitty, niin eri lattiamateriaaleihin on hyvä tutustua. Lattiamateriaaleja on esimerkiksi:

  • parketti ja muut puumateriaalit
  • laminaatti
  • korkki
  • laattalattia
  • betoni
  • vinyyli ja muut muovimateriaalit

Näissä kaikissa materiaaleissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Lisäksi valintaan vaikuttaa asunnon omistajan oma mieltymys ja suosikit.

Muutamia huomioita eri materiaaleissa

Asunnoissa yleisin lattiamateriaali kuivatiloissa on parketti ja ne ovatkin ajattomia, tyylikkäitä ja perinteisiä. Parkettia voidaan hioa ja käsitellä monin eri tavoin ja ne ovatkin suhteellisen helppohoitoisia. Kuitenkin parketti tai muu puuvaihtoehto ei välttämättä ole paras valinta esimerkiksi lemmikkikotiin, sillä parkettiin jää jälkiä eläimien kynsistä. Parketti on lisäksi suhteellisen kallis materiaali. Kuivatiloihin voidaan asentaa myös laminaatti- tai korkkivaihtoehto. Näissäkin on omat hyvät ja huonot puolet. Laminaattia ei ole helppo korjata ison kolhun sattuessa ja korkkilattia voi naarmuntua helposti.

Laattalattiat ovat kestäviä ja perinteisiä valintoja esimerkiksi keittiötiloihin, vaikkakin kovia, kylmiä ja työläitä asentaa. Moderni valinta on nykyisin betoni, joka on kestävä ja ääniä eristävä lattia. Betonilattian asennus on aikaavievä, mutta sitäkin palkitseva.

Yhteenveto

Lattiaremontti on kannattava remontti, sillä se nostaa asunnon ja yleisilmeen arvoa. Lattiaremontti tuo myös asukkaille asumisen mukavuutta. Mutta jo sen suunnitteluun kannattaa varata aikaa, sillä se on myös aikaavievä remontti. Monia asioita kannattaa miettiä jo etukäteen sekä ammattilaisen kanssa, niin lopputulos on varmasti miellyttävä. Tutustumalla eri materiaalivaihtoehtoihin löytää varmasti oman suosikkilattiamateriaalin.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy