Parhaat lattiamateriaalit - vertailu ja ostopäätöksen tueksi

Kirjaudu

Lattiamateriaalien vertailu- opas parhaan lattian valintaan

Vertaile yleisimpiä lattiamateriaaleja kuten parkettia, laminaattia, vinyyliä ja laattaa. Lue mitkä tekijät vaikuttavat lattian valintaan ja löydä paras vaihtoehto kotiisi.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

  • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
  • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
  • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Tutustu myös näihin remontteihin

Sisällysluettelo

Lattiamateriaalin valinta
Lattiamateriaalien valintaan vaikuttavat tekijät
Yhteenveto ja johtopäätökset

Lattiamateriaalin valinta

Lattian valinta perustuu aina käyttäjän omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Toisaalta on tasapainoiltava laadun ja hinnan suhteen. Kalleimmat lattiamateriaalit voivat maksaa satoja euroja neliöltä. Tästä syystä onkin hyvä tutustua eri lattiamateriaalien perusominaisuuksiin ja siihen, miten hinta vaikuttaa lattiamateriaalin laatuun.

Omistarpeista kannattaa ensin miettiä, minkälaiseen tilaan lattia tulee ja millaiseen käyttöön. Lue lisää lapsiperheelle ja lemmikkieläinperheeseen sekä vuokrakäyttöön valittavista lattiamateriaaleista.

Jos et ole itse remontoimassa lattiaa, kannattaa ottaa huomioon myös eri lattiamateriaalien asennushinnat. Lisäksi ei pidä unohtaa lattiaremontissa uuden lattian pohjan vaatimuksia. Vanhan muovimaton poisto saattaa maksaa yllättävän paljon, mutta se on silti usein kannattavaa tehdä.

Lattiamateriaalien valintaan vaikuttavat tekijät

Käyttötarkoitus ja tilan vaatimukset

Lattiamateriaalin valinnassa on tärkeää huomioida tila, johon lattia asennetaan, sekä tilan käyttötarkoitus. Esimerkiksi keittiöön ja kylpyhuoneeseen kannattaa valita helposti puhdistettava ja kosteutta kestävä materiaali, kuten laatta. Olohuoneeseen taas sopii paremmin lämmin ja kodikas materiaali, kuten parketti. Myös mahdolliset lemmikit ja lapset on hyvä ottaa huomioon materiaalin kestävyydessä.

Kestävyys ja huollettavuus

Lattiamateriaalin tulee kestää sille kohdistuva kulutus. Esimerkiksi eteisessä ja ruokailutilassa lattia joutuu kovalle koetukselle, joten materiaalin tulee olla kulutusta kestävä. Myös huollettavuus ja helppo puhdistettavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Materiaalit eroavat toisistaan huollon helppoudessa ja siinä, kuinka usein ne vaativat hoitoa.

Ulkonäkö ja tunnelma

Lattiamateriaalin ulkonäkö ja tunnelma ovat tärkeitä tekijöitä valinnassa. Lattia vaikuttaa merkittävästi tilan visuaaliseen ilmeeseen ja viihtyisyyteen. Esimerkiksi, vaalea puulattia luo raikkaan ja avaran tunnelman, kun taas tumma kivilattia antaa tilalle arvokkaan ja maanläheisen ilmeen. On tärkeää, että lattiamateriaali sopii yhteen tilan muun sisustuksen kanssa. Voit tutustua erilaisiin lattiamateriaaleihin ja niiden ulkonäköön täällä.

Asennus ja kustannukset

Lattiamateriaalien asennus ja kustannukset vaihtelevat suuresti eri materiaalien välillä. Esimerkiksi parketin asennus voi olla edullisempaa kuin laatoituksen. Myös oma asennustaito vaikuttaa - osa materiaaleista on helpompi asentaa itse kuin toiset. Kokonaiskustannuksiin vaikuttavat materiaalin hinta, tarvittavan alustan rakentaminen sekä mahdollisten ammattilaisten palkkio. Voit tutustua erilaisten lattiaremonttien hintoihin täällä ja käyttää hintalaskuria arvioidaksesi remontin kustannuksia.

Ympäristö- ja terveysnäkökohdat

Nykyään kiinnitetään yhä enemmän huomiota materiaalien ympäristöystävällisyyteen ja terveellisyyteen. Esimerkiksi luonnonmateriaalit, kuten puu ja korkki, ovat usein hyviä vaihtoehtoja. Myös päästöttömyys ja materiaalin kierrätettävyys kannattaa huomioida valinnassa. Allergisoivat ja haihtuvia yhdisteitä sisältävät materiaalit taas eivät ole suositeltavia.Kun suunnittelet lattiaremonttia, muista ottaa huomioon myös mahdolliset kotitalousvähennykset ja remonttilainat. Voit kilpailuttaa remontin täällä ja löytää luotettavan urakoitsijan täältä.

Yhteenveto ja johtopäätökset

Lattiamateriaalin valintaan vaikuttavat monet tekijät, ja jokaisella materiaalilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Yhteenvetona voidaan todeta, että tärkeimpiä huomioon otettavia seikkoja ovat:

  • Käyttötarkoitus ja tilan vaatimukset
  • Kestävyys ja huollettavuus
  • Ulkonäkö ja tunnelma
  • Asennus ja kustannukset
  • Ympäristö- ja terveysnäkökohdat

Esimerkiksi keittiöön ja kylpyhuoneeseen kannattaa valita helposti puhdistettava ja kosteutta kestävä materiaali, kun taas olohuoneeseen sopii paremmin lämmin ja tunnelmallinen vaihtoehto. Myös käytettävissä oleva budjetti vaikuttaa materiaalivalintaan.

Kokonaisuudessaan lattiamateriaalin valintaan kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa. On tärkeää punnita omia tarpeita ja mieltymyksiä sekä vertailla eri vaihtoehtoja. Apua päätöksentekoon saa esimerkiksi lattiamateriaalien vertailusta ja hintatiedoista. Myös ammattilaisen neuvoja kannattaa kuunnella.

Onnistunut lattiamateriaalin valinta tuo tilaan kaivattua tunnelmaa ja toimivuutta pitkäksi aikaa. Kun suunnittelet lattiaremonttia, muista myös mahdolliset kotitalousvähennykset ja remonttilainat. Ammattitaitoisen urakoitsijan löydät täältä.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy