Laminaatti vai Vinyyli: Vertailu Lattiamateriaaleista

Kirjaudu

Laminaatti vai Vinyyli: Vertailu ja Opas Lattiamateriaalien Valintaan

Tutustu laminaatin ja vinyylilattian eroihin ja samankaltaisuuksiin. Tämä kattava opas auttaa sinua valitsemaan oikean lattiamateriaalin kotiisi tai toimistoosi.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

  • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
  • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
  • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Laminaatin ja vinyylin vertailu
Laminaatin ominaisuudet
Vinyylin ominaisuudet

Laminaatin ja vinyylin vertailu

Laminaatti ja vinyyli ovat molemmat suosittuja lattiamateriaaleja, mutta niillä on omat erityisominaisuutensa ja etunsa. Seuraavassa taulukossa on esitetty näiden kahden materiaalin keskeiset erot ja yhtäläisyydet.

OminaisuusLaminaattiVinyyli
Materiaalin kuvausUseista kerroksista koostuva kova lattiamateriaaliJoustava ja pehmeä lattiamateriaali
Kestävyys ja kulutuskestävyysKestävä, kulutuskestävyys riippuu suojakerroksen laadustaErittäin kestävä, hyvä naarmun- ja iskunkestävyys
KosteudenkestävyysEi sovellu kosteisiin tiloihinErittäin hyvä kosteudenkestävyys
Asennus ja korjausHelppo asentaa, korjaaminen voi olla haastavaaHelppo ja nopea asentaa, vaurioituneen lankun vaihtaminen on mahdollista
HintaYleisesti ottaen edullinenHinta vaihtelee koostumuksen, koon, kuosin ja käyttöluokan mukaan
AkustiikkaEi paras valinta hyvän äänieristyksen kannaltaHyvä äänenvaimennus

Kumpi lattiamateriaali sopii sinulle?

Laminaatti ja vinyyli tarjoavat molemmat omat etunsa, joten valinta riippuu pitkälti siitä, mitä ominaisuuksia arvostat lattiamateriaalissa. Jos etsit edullista ja kestävää lattiamateriaalia, laminaatti voi olla hyvä valinta. Jos taas arvostat kosteudenkestävyyttä, hyvää äänenvaimennusta ja pehmeää kävelymukavuutta, vinyyli saattaa olla parempi vaihtoehto.

Laminaatin ominaisuudet

Materiaalin kuvaus

Laminaatti on suosittu lattiamateriaali, joka koostuu useista kerroksista. Sen pohjana on yleensä kuitulevy, jonka päälle on liimattu koristekerroksena toimiva kuviopaperi. Päällimmäisenä on kulutusta kestävä suojakerros, joka antaa laminaatille sen lopullisen ulkonäön ja kestävyyden.

Kestävyys ja kulutuskestävyys

Laminaatti on tunnettu kestävyydestään. Sen kulutuskestävyys riippuu suuresti sen paksuudesta ja suojakerroksen laadusta. Yleisesti ottaen, mitä paksumpi ja laadukkaampi suojakerros, sitä kestävämpi laminaatti on.

Kosteudenkestävyys

Vaikka laminaatti kestää hyvin kulutusta, se ei ole paras valinta kosteisiin tiloihin. Laminaatti voi turvota ja vääntyä, jos se altistuu liialle kosteudelle tai vedelle.

Asennus ja korjaus

Laminaatin asennus on suhteellisen helppoa, ja se voidaan tehdä kelluvana asennuksena ilman liimaa. Korjaaminen voi olla haastavampaa, sillä vaurioitunut laminaattilauta täytyy usein vaihtaa kokonaan.

Hinta

Laminaatti on yleisesti ottaen edullinen lattiamateriaali. Hinta vaihtelee kuitenkin laadun, merkin ja mallin mukaan.

Akustiikka

Laminaatti ei ole paras valinta, jos haluat hyvän äänieristyksen. Se voi kaikua ja aiheuttaa melua, erityisesti kovilla kantapäillä käveltäessä. Akustiikan parantamiseksi voidaan käyttää erityisiä alusmateriaaleja.

Vinyylin ominaisuudet

Materiaalin kuvaus

Vinyyli on joustava materiaali, joka tuntuu pehmeältä, lämpimältä ja miellyttävältä. Se on erittäin kestävä ja helppohoitoinen, minkä vuoksi se sopii erityisen hyvin lapsiperheisiin sekä talouksiin, joissa on lemmikkieläimiä.

Kestävyys ja kulutuskestävyys

Vinyyli on erittäin kestävä materiaali. Pergo-vinyylilattioissa on monikerroksinen suojaava pinnoite, TitanV™-suojakerros, joka kestää naarmuja, tahroja ja kulutusta. Vinyyli kestää myös hyvin iskuja.

Kosteudenkestävyys

Vinyyli on erittäin kosteudenkestävä materiaali. Pergo-vinyylilattiat hylkivät kosteutta sekä ytimensä ominaisuuksien että vahvan, tiiviin ponttiliitoksen ansiosta.

Asennus ja korjaus

Vinyylin asennus on helppoa ja nopeaa. PerfectFold V- ja Uniclic-ponttijärjestelmät tekevät asennuksesta helppoa ja nopeaa. Vaurioituneen vinyylilankun vaihtaminen on myös mahdollista, eikä koko lattiaa tarvitse vaihtaa.

Hinta

Vinyylin hinta vaihtelee koostumuksen, koon, kuosin ja käyttöluokan mukaan. Neliöhinta on tyypillisesti 19−45 €.

Akustiikka

Vinyyli vaimentaa hyvin ääntä. Pehmeä vinyylilattia vaimentaa askelten ääntä ja tekee kävelystä miellyttävämpää.

Lisäominaisuudet

Palonkestävyys

Pergo-vinyylilattiat ovat luonnostaan hyvin paloturvallisia. Ne täyttävät kaikki poistumisteihin ja kokoontumistiloihin asennettavia lattioita koskevat eurooppalaiset vaatimukset.

Hygieenisyys

Pergo-vinyylilattiat parantavat hygieenisyyttä ja helpottavat kodin puhtaanapitoa. Tiivis pinta estää bakteereja tunkeutumasta lattiaan ja vähentää puhdistuskemikaalien tarvetta.

Helppohoitoisuus

Pergo TitanV™ -suojakerros hylkii likaa, mikä helpottaa hoitoa ja puhdistamista. Lattian liitoskohdat ovat niin tiiviit, että niihin ei pääse kertymään likaa.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy