Lattian Lakkaus Hinta: Kattava Opas ja Hinnasto

Kirjaudu

Lattian Lakkaus Hinta: Mitä Sinun Tulee Tietää

Kattava opas lattian lakkauksen hintaan. Tutustu lattian lakkauksen prosessiin, hintaan vaikuttaviin tekijöihin, erilaisiin lakkauksiin ja niiden kustannuksiin. Lue myös esimerkkejä toteutuneista lattiaremonteista ja niiden hinnoista.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Mitä maksaa lattian lakkaus?
Erilaiset lakkaukset ja niiden vaikutus hintaan
Esimerkkejä toteutuneista lattian lakkauksista ja niiden hinnoista
Kotitalousvähennys lattian hionnasta ja lakkauksesta

Mitä maksaa lattian lakkaus?

Hintaan vaikuttavat tekijät

Lattian lakkauksen hintaan vaikuttaa useita tekijöitä. Tässä on tarkempi katsaus näihin tekijöihin:

Pinta-ala ja lattian muoto

Lattian pinta-ala ja muoto ovat merkittäviä tekijöitä lakkauksen kokonaiskustannuksissa. Yleisesti ottaen, suuremmat pinta-alat voivat olla kustannustehokkaampia kuin pienemmät, koska työ on tehokkaampaa suuremmilla alueilla. Toisaalta, epäsäännölliset tai monimutkaiset lattian muodot voivat lisätä työn hintaa, koska ne saattavat vaatia enemmän aikaa ja vaivaa.

Pintakäsittely ja työn ajankohta

Pintakäsittelyn tyyppi ja työn ajankohta voivat myös vaikuttaa lattian lakkauksen hintaan. Erilaiset pintakäsittelyt, kuten petsaus tai öljyäminen, voivat lisätä kustannuksia, koska ne vaativat lisää materiaaleja ja työaikaa. Työn ajankohta voi myös vaikuttaa hintaan; kiireelliset työt tai työt, jotka tehdään iltaisin tai viikonloppuisin, voivat olla kalliimpia.

Lattian kunto ja hiontasyvyys

Lattian kunto ja hiontasyvyys ovat myös tärkeitä tekijöitä lakkauksen hinnassa. Huonokuntoinen lattia voi vaatia enemmän hiontaa, mikä voi lisätä työn hintaa. Lisäksi, syvempi hionta voi vaatia enemmän aikaa ja materiaaleja, mikä voi myös lisätä kustannuksia.

On tärkeää huomata, että nämä ovat vain joitakin tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa lattian lakkauksen hintaan. Jokainen projekti on ainutlaatuinen, ja lopullinen hinta riippuu monista tekijöistä, mukaan lukien työn laajuus, käytetyt materiaalit ja työn monimutkaisuus.

Erilaiset lakkaukset ja niiden vaikutus hintaan

Lattian lakkauksen hintaan vaikuttaa merkittävästi valittu lakkatyyppi. Tässä on tarkempi katsaus erilaisiin lakkauksiin ja niiden hintavaikutuksiin:

Kirkas lakkaus

Kirkas lakkaus on yleisin ja perinteisin valinta lattian lakkauksessa. Se suojaa lattiaa kulutukselta ja antaa sille kauniin, luonnollisen kiillon. Kirkkaan lakkauksen hinta on yleensä edullisempi kuin erikoislakkausten, koska se on yleisimmin käytetty ja siten usein edullisempi materiaalikustannuksiltaan.

Sävytetty lakkaus

Sävytetty lakkaus antaa lattialle värin samalla kun se suojaa sitä. Sävyjä on saatavilla monia, joten voit valita juuri haluamasi sävyn. Sävytetyn lakkauksen hinta on yleensä korkeampi kuin kirkkaan lakkauksen, koska sävytysprosessi on monimutkaisempi ja vaatii enemmän työtä.

Petsaus ja öljyäminen

Petsaus ja öljyäminen ovat erityisiä pintakäsittelymenetelmiä, jotka antavat lattialle syvän, rikkaan värin ja suojan. Petsaus muuttaa puun väriä syvemmällä tasolla kuin lakkaus, ja öljyäminen antaa lattialle kauniin, mattapintaisen viimeistelyn. Molemmat menetelmät ovat työläitä ja vaativat erityisosaamista, minkä vuoksi ne ovat yleensä kalliimpia kuin perinteiset lakkaukset.

On tärkeää huomata, että lopullinen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten lattian koosta, lattian kunnosta ja valitusta palveluntarjoajasta. On suositeltavaa pyytää useita tarjouksia ja vertailla niitä huolellisesti ennen päätöksentekoa.

Esimerkkejä toteutuneista lattian lakkauksista ja niiden hinnoista

Tässä on joitakin esimerkkejä toteutuneista lattian lakkauksista ja niiden hinnoista. Nämä esimerkit antavat sinulle käsityksen siitä, kuinka paljon lattian lakkauksen voi odottaa maksavan.

Esimerkki 1: Kirkas lakkaus

 • Lattiatyyppi: Puulattia
 • Pinta-ala: 50 m²
 • Lakkatyyppi: Kirkas lakkaus
 • Hinta: 1200 €

Tässä esimerkissä puulattian hionta ja kirkas lakkaus maksoivat yhteensä 1200 €. Hinta sisälsi työn ja materiaalit.

Esimerkki 2: Sävytetty lakkaus

 • Lattiatyyppi: Parketti
 • Pinta-ala: 70 m²
 • Lakkatyyppi: Sävytetty lakkaus
 • Hinta: 2100 €

Tässä esimerkissä parketin hionta ja sävytetty lakkaus maksoivat yhteensä 2100 €. Hinta sisälsi työn ja materiaalit.

Esimerkki 3: Petsaus ja öljyäminen

 • Lattiatyyppi: Puulattia
 • Pinta-ala: 60 m²
 • Lakkatyyppi: Petsaus ja öljyäminen
 • Hinta: 2400 €

Tässä esimerkissä puulattian hionta, petsaus ja öljyäminen maksoivat yhteensä 2400 €. Hinta sisälsi työn ja materiaalit.

Nämä hinnat ovat vain esimerkkejä, ja todelliset kustannukset voivat vaihdella. On suositeltavaa pyytää useita tarjouksia ja vertailla niitä huolellisesti ennen päätöksentekoa.

Kotitalousvähennys lattian hionnasta ja lakkauksesta

Kotitalousvähennys on verohelpotus, joka voidaan myöntää kotona teetetyistä remontti- ja kunnossapitotöistä, kuten lattian hionnasta ja lakkauksesta. Tässä on joitakin tärkeitä seikkoja, jotka sinun tulisi tietää kotitalousvähennyksestä:

Miten kotitalousvähennys toimii?

Kotitalousvähennys vähennetään suoraan verosta, ei tuloista. Voit saada vähennyksen, jos olet tilannut työn yritykseltä tai palkannut työntekijän suoraan. Vähennyksen määrä on 40% maksetuista työkustannuksista, jos olet käyttänyt yrityksen palveluita, ja 15% maksetuista palkoista sekä palkan sivukulut, jos olet palkannut työntekijän suoraan.

Kuinka paljon vähennystä voi saada?

Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa henkilöä kohden. Tämä tarkoittaa, että jos esimerkiksi lattian hionta ja lakkaus maksavat 5000 euroa, voit saada vähennyksenä 2000 euroa (40% työkustannuksista), mikäli työ on teetetty yrityksellä.

Miten vähennys haetaan?

Kotitalousvähennys haetaan veroilmoituksessa. Sinun tulee ilmoittaa työn kustannukset ja maksupäivä, sekä yrityksen nimi ja y-tunnus tai työntekijän nimi ja henkilötunnus. Muista säilyttää kaikki kuitit ja sopimukset, jotka todistavat työn suorittamisen ja maksamisen.

On tärkeää huomata, että kotitalousvähennys koskee vain työn osuutta laskusta, ei materiaaleja tai matkakuluja. Lisäksi vähennystä ei myönnetä, jos työ on tehty itse tai talkootyönä.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy