Lattialämmityksen eri vaihtoehdot ja hinta | Omaurakka.fi

Kirjaudu

Lattialämmityksen eri vaihtoehdot ja asennusvinkit

Tässä artikkelissa käymme läpi lattialämmityksen eri vaihtoehtoja, kuten vesikiertoista ja sähköistä lattialämmitystä, sekä annamme vinkkejä niiden asennukseen. Artikkelissa käsitellään myös lattialämmityksen hintaa, asennusta vanhoihin taloihin ja kylpyhuoneen lattialämmitystä.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

  • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
  • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
  • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Tutustu myös näihin remontteihin

Sisällysluettelo

Aloitus

Tervetuloa lukemaan artikkelia lattialämmityksestä! Lattialämmitys on erinomainen valinta moniin koteihin, sillä se tarjoaa tasaisen ja miellyttävän lämmön jalan alla. Tässä artikkelissa käymme läpi lattialämmityksen eri muodot, kuten vesikiertoisen ja sähköisen lattialämmityksen, sekä niiden hintoja, asennusta ja säätöä. Lisäksi keskustelemme lattialämmityksen käytöstä kylpyhuoneessa ja vanhoissa taloissa sekä vertailemme eri lämmitystapoja.

Tutustutaan ensin vesikiertoiseen lattialämmitykseen, sen hintaan ja asennukseen, sekä termostaatin toimintaan.

Lattialämmityksen jälkiasennus ja vanhoissa taloissa

Lattialämmitys on erittäin suosittu lämmitysratkaisu nykyään, mutta entäpä vanhemmissa taloissa tai jos haluat asentaa lattialämmityksen jälkikäteen? Tässä osiossa käymme läpi lattialämmityksen jälkiasennuksen ja sen asentamisen vanhoihin taloihin.

Lattialämmitys jälkiasennus

Lattialämmityksen jälkiasennus on mahdollista, ja se on erityisen suosittu ratkaisu, kun halutaan parantaa vanhempien talojen energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Jälkiasennus voidaan tehdä sekä vesikiertoiselle että sähköiselle lattialämmitykselle, mutta valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten talon rakenteet, käytettävissä oleva tila ja budjetti.

Jälkiasennuksen haasteet

Jälkiasennuksessa on otettava huomioon useita seikkoja, kuten lattian korkeuden nousu, joka voi aiheuttaa ongelmia ovien ja kalusteiden kanssa. Myös lattiarakenteiden purkaminen ja uudelleenasentaminen voi olla aikaa vievää ja kallista. On tärkeää tehdä perusteellinen suunnitelma ja konsultoida ammattilaisia ennen jälkiasennuksen aloittamista.

Lattialämmitys vanhaan taloon

Vanhoissa taloissa lattialämmityksen asentaminen voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista. Vanhoissa taloissa on usein paksut betoni- tai puulattiat, ja lattialämmityksen asentaminen vaatii lattiarakenteiden muokkaamista.

Lattialämmityksen asentaminen vanhan lattian päälle

Lattialämmityksen asentaminen vanhan lattian päälle on yksi vaihtoehto, joka voi säästää aikaa ja vaivaa verrattuna lattian purkamiseen ja uudelleenasentamiseen. Tällöin voidaan käyttää ohuita lattialämmityskaapeleita tai -mattoja, jotka asennetaan suoraan vanhan lattian päälle. Tämä menetelmä sopii erityisen hyvin sähköisen lattialämmityksen jälkiasennukseen.

Yhteenveto

Lattialämmityksen jälkiasennus ja asentaminen vanhoihin taloihin on haastavaa, mutta mahdollista. On tärkeää ottaa huomioon talon rakenteet, käytettävissä oleva tila ja budjetti ennen projektin aloittamista. Jälkiasennuksen avulla voit parantaa vanhan talon energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Seuraavassa osiossa vertailemme eri lämmitystapoja, kuten vesikiertoista ja sähköistä lattialämmitystä, sekä käsittelemme lattialämmityksen käyttöä kesällä ja maalämpöä lattialämmityksen yhteydessä.

Eri lämmitystapojen vertailu

Tässä osiossa käymme läpi eri lämmitystapojen vertailua keskenään, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen valinnan omalle remontillesi tai uudisrakennuksellesi. Käsittelemme vesikiertoista lattialämmitystä, sähköistä lattialämmitystä ja maalämpöä, ja tarkastelemme niiden hyötyjä ja haittoja.

Vesikiertoinen lattialämmitys vs. sähköinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys ja sähköinen lattialämmitys ovat kaksi suosituimmista lattialämmitystavoista. Molemmilla on omat etunsa ja haittansa, joten valinta riippuu pitkälti omista tarpeistasi ja asuinolosuhteistasi.

Vesikiertoinen lattialämmitys käyttää lämmintä vettä lattian alla olevissa putkissa levittämään lämpöä tasaisesti koko huoneeseen. Tämän tyyppinen lattialämmitys sopii erityisen hyvin suuriin tiloihin ja taloihin, joissa on jo vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Vesikiertoinen lattialämmitys on yleensä energiatehokkaampi ja edullisempi käyttää kuin sähköinen lattialämmitys, mutta sen asennuskustannukset ovat usein korkeammat. Lue lisää vesikiertoisesta lattialämmityksestä täältä.

Sähköinen lattialämmitys toimii sähkökaapeleiden avulla, jotka on asennettu lattian alle. Tämä lämmitystapa on helppo asentaa, erityisesti pienemmissä tiloissa, ja sen asennuskustannukset ovat yleensä alhaisemmat kuin vesikiertoisen lattialämmityksen. Sähköinen lattialämmitys voi kuitenkin olla kalliimpi käyttää, varsinkin jos sähkön hinta on korkea. Tutustu sähköiseen lattialämmitykseen täällä.

Sähköinen lattialämmitys hinta

Sähköisen lattialämmityksen hinta vaihtelee sen mukaan, mitä tuotteita ja materiaaleja käytetään, sekä asennuksen laajuudesta. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi lämmityskaapelien tai -mattoratkaisujen valinta, lattian pinta-ala ja mahdolliset lisätyöt, kuten vanhan lattian purkaminen tai uuden lattian asennus. Keskimäärin sähköisen lattialämmityksen hinta on noin 50-100 euroa neliömetriltä. Hintaan sisältyy yleensä itse lämmitysjärjestelmä, termostaatti ja asennustyö.

Vesikiertoinen lattialämmitys hinta

Vesikiertoisen lattialämmityksen hinta vaihtelee monien tekijöiden, kuten asennettavan järjestelmän koon, laadun ja työn määrän mukaan. Hintaan vaikuttavat myös käytettävät materiaalit ja valittu urakoitsija. Yleisesti ottaen vesikiertoinen lattialämmitys on kalliimpi asentaa kuin sähköinen lattialämmitys, mutta se on energiatehokkaampi ja saattaa säästää rahaa pitkällä aikavälillä. On tärkeää pyytää useita tarjouksia eri urakoitsijoilta, jotta voit vertailla hintoja ja löytää parhaan ratkaisun omaan kohteeseesi. Voit pyytää tarjouksen esimerkiksi täältä.

Esimerkkihintoja
  • Pientalo, noin 100 m²: 5 000 - 8 000 €
  • Omakotitalo, noin 200 m²: 10 000 - 15 000 €

Huomioi, että nämä hinnat ovat vain suuntaa antavia ja voivat vaihdella tapauskohtaisesti.

Lattialämmitys kesällä

Lattialämmitys voi olla hyödyllinen myös kesällä, etenkin viileämpinä päivinä. Vesikiertoinen lattialämmitys voidaan yleensä säätää siten, että se ei ole päällä kesäkuukausina, mikä säästää energiaa ja kustannuksia. Sähköinen lattialämmitys on helppo säätää huonekohtaisesti, joten voit pitää sen päällä vain tarvittaessa.

Maalämpö lattialämmitys

Maalämpö on ympäristöystävällinen ja energiatehokas lämmitystapa, joka hyödyntää maaperän lämpöä lämmittämään asuintilat. Maalämpö voidaan yhdistää vesikiertoiseen lattialämmitykseen, jolloin saadaan erittäin energiatehokas ja mukava lämmitysjärjestelmä.

Maalämpöpumpun asennus vaatii kuitenkin suuremman alkusijoituksen kuin perinteiset lämmitystavat, mutta sen käyttökustannukset ovat alhaisemmat pitkällä aikavälillä. Maalämpöä kannattaa harkita, jos haluat investoida kestävään ja ympäristöystävälliseen lämmitykseen. Lue lisää maalämmöstä ja sen hyödyistä täältä.

Nyt kun olemme käyneet läpi erilaisia lattialämmitystapoja, voit punnita niiden hyötyjä ja haittoja suhteessa omiin tarpeisiisi ja tehdä tietoon perustuvan päätöksen. Seuraavassa osiossa käsittelemme yhteenvedon ja johtopäätökset eri lämmitystavoista.## Yhteenveto

Tässä artikkelissa olemme käsitelleet erilaisia lattialämmitysratkaisuja, kuten vesikiertoista ja sähköistä lattialämmitystä. Olemme tarkastelleet niiden hintoja, asennusta, säätöä ja lämpötiloja sekä erityisesti kylpyhuoneen lattialämmitystä. Lisäksi olemme käyneet läpi lattialämmityksen jälkiasennusta vanhoihin taloihin ja vertailleet eri lämmitystapojen ominaisuuksia.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään paremmin lattialämmityksen eri vaihtoehtoja ja niiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin. On tärkeää muistaa, että lattialämmityksen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten talon ikä, rakenteet ja lämmitysjärjestelmä. Oikean ratkaisun löytäminen vaatii huolellista harkintaa ja asiantuntijan neuvoja.

Seuraavat askeleet

Jos olet kiinnostunut lattialämmityksestä ja haluat saada lisätietoa tai tarjouksia eri vaihtoehdoista, suosittelemme tutustumaan Omaurakka.fi palveluun. Sieltä löydät lisää artikkeleita aiheesta, voit jättää tarjouspyynnön ja saat yhteyden luotettaviin urakoitsijoihin. Onnea matkaan lattialämmityksen parissa!

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy