Lattialämmityksen eri vaihtoehdot ja hinta | Omaurakka.fi
Kirjaudu

Lattialämmityksen eri vaihtoehdot ja asennusvinkit

Tässä artikkelissa käymme läpi lattialämmityksen eri vaihtoehtoja, kuten vesikiertoista ja sähköistä lattialämmitystä, sekä annamme vinkkejä niiden asennukseen. Artikkelissa käsitellään myös lattialämmityksen hintaa, asennusta vanhoihin taloihin ja kylpyhuoneen lattialämmitystä.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Näin kilpailutat lattialämmityksen

1

Kerro meille millaisen lattialämmityksen haluat

Täytä lattialämmityksen kilpailutusilmoitus, vastaamalla muutamaan lyhyeen kysymykseen tarpeistasi ja toiveistasi.

2

Selaa saamiasi tarjouksia

Vastaanota tarjouksia eri urakoitsijoilta ja vertaile niiden sisältöä, hintaa ja ehtoja.

3

Valitse sopivin tekijä

Punnitse saamiasi tarjouksia ja valitse niistä se, joka parhaiten vastaa sinun tarpeitasi ja budjettiasi.

4

Sovi lattialämmityksen asennuksesta

Ota yhteyttä valitsemaasi urakoitsijaan ja sopikaa lattialämmityksen asennuksen aloittamisesta sekä muista käytännön järjestelyistä.

5

Anna arvosana asennustyölle

Kun lattialämmityksen asennus on valmis, arvostele työnjälki ja anna sopiva arvosana urakoitsijalle.

Sisällysluettelo

Aloitus

Tervetuloa lukemaan artikkelia lattialämmityksestä! Lattialämmitys on erinomainen valinta moniin koteihin, sillä se tarjoaa tasaisen ja miellyttävän lämmön jalan alla. Tässä artikkelissa käymme läpi lattialämmityksen eri muodot, kuten vesikiertoisen ja sähköisen lattialämmityksen, sekä niiden hintoja, asennusta ja säätöä. Lisäksi keskustelemme lattialämmityksen käytöstä kylpyhuoneessa ja vanhoissa taloissa sekä vertailemme eri lämmitystapoja.

Tutustutaan ensin vesikiertoiseen lattialämmitykseen, sen hintaan ja asennukseen, sekä termostaatin toimintaan.

Seuraava osio: Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys on yleinen ja energiatehokas lämmitysmuoto, joka hyödyntää vettä lämmönsiirtoaineena. Tässä osiossa käsitellään vesikiertoisen lattialämmityksen hintaa, asennusta ja termostaattia.

Vesikiertoinen lattialämmitys hinta

Vesikiertoisen lattialämmityksen hinta vaihtelee monien tekijöiden, kuten asennettavan järjestelmän koon, laadun ja työn määrän mukaan. Hintaan vaikuttavat myös käytettävät materiaalit ja valittu urakoitsija. Yleisesti ottaen vesikiertoinen lattialämmitys on kalliimpi asentaa kuin sähköinen lattialämmitys, mutta se on energiatehokkaampi ja saattaa säästää rahaa pitkällä aikavälillä. On tärkeää pyytää useita tarjouksia eri urakoitsijoilta, jotta voit vertailla hintoja ja löytää parhaan ratkaisun omaan kohteeseesi. Voit pyytää tarjouksen esimerkiksi täältä.

Esimerkkihintoja

  • Pientalo, noin 100 m²: 5 000 - 8 000 €
  • Omakotitalo, noin 200 m²: 10 000 - 15 000 €

Huomioi, että nämä hinnat ovat vain suuntaa antavia ja voivat vaihdella tapauskohtaisesti.

Vesikiertoinen lattialämmitys asennus

Vesikiertoisen lattialämmityksen asennus vaatii ammattitaitoista urakoitsijaa, joka osaa suunnitella ja toteuttaa järjestelmän oikein. Asennus alkaa yleensä lattiarakenteen valmistelulla, johon kuuluu eristysmateriaalien asentaminen ja lattialämmitysputkien kiinnittäminen. Putkien asennus tehdään yleensä spiraalimaisesti tai käärmeen muotoisesti, jotta lämmönjakautuminen on tasainen. Lopuksi putket liitetään jakotukkiin, joka ohjaa lämmitysvettä eri osiin lattiaa, ja lattia pinnoitetaan tai tasoitetaan.

Asennuksen aikana on tärkeää varmistaa, että kaikki komponentit toimivat yhdessä ja että järjestelmä on energiatehokas. Tämä edellyttää huolellista suunnittelua ja toteutusta. Huolellinen asennus varmistaa, että lattialämmitys toimii tehokkaasti ja pitkäikäisesti.

Vesikiertoinen lattialämmitys termostaatti

Vesikiertoisen lattialämmityksen termostaatti on tärkeä osa järjestelmää, sillä se säätää lämmityksen lämpötilaa ja energiankulutusta. Termostaatti mittaa lattian lämpötilaa ja vertaa sitä asetettuun tavoitelämpötilaan. Jos lattia on kylmempi kuin tavoite, termostaatti avaa venttiilin ja päästää kuumaa vettä lattialämmitysputkistoon. Kun lattia saavuttaa tavoitelämpötilan, termostaatti sulkee venttiilin ja lopettaa lämmityksen.

Termostaatin tulee olla helppokäyttöinen ja tarkka, jotta voit hallita lattialämmityksen toimintaa ja energiankulutusta tehokkaasti. Nykyaikaiset termostaatit ovat usein digitaalisia ja niissä on kosketusnäyttö, josta voit säätää lämpötilaa ja muita asetuksia. Joissakin malleissa on myös ajastin, joka säästää energiaa ja rahaa lämmittämällä lattiaa vain silloin, kun sitä todella tarvitaan.

Tässä osiossa olemme käsitelleet vesikiertoisen lattialämmityksen hintaa, asennusta ja termostaattia. Seuraavassa osiossa tutustumme sähköiseen lattialämmitykseen ja sen ominaisuuksiin.## Sähköinen lattialämmitys

Sähköinen lattialämmitys on toinen yleinen tapa toteuttaa lattialämmitys. Se toimii sähköllä, joka lämmittää lattian alla olevia kaapeleita tai lämmitysmattoja. Tässä osiossa käsittelemme sähköisen lattialämmityksen hintaa, asennusta ja lämpötilaa.

Sähköinen lattialämmitys hinta

Sähköisen lattialämmityksen hinta vaihtelee sen mukaan, mitä tuotteita ja materiaaleja käytetään, sekä asennuksen laajuudesta. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi lämmityskaapelien tai -mattoratkaisujen valinta, lattian pinta-ala ja mahdolliset lisätyöt, kuten vanhan lattian purkaminen tai uuden lattian asennus. Keskimäärin sähköisen lattialämmityksen hinta on noin 50-100 euroa neliömetriltä. Hintaan sisältyy yleensä itse lämmitysjärjestelmä, termostaatti ja asennustyö.

Sähköinen lattialämmitys asennus

Sähköisen lattialämmityksen asennus koostuu useista vaiheista:

  1. Vanhan lattian purkaminen (tarvittaessa): Jos kyseessä on vanhan lattian päälle asennettava lämmitys, vanha lattia tulee ensin purkaa.
  2. Alustan valmistelu: Alustan tulee olla kuiva, tasainen ja puhdas. Tarvittaessa alustaa tasoitetaan ja eristetään.
  3. Lämmityskaapelien tai -mattoratkaisujen asennus: Lämmityselementit asennetaan lattian pintaan ohjeiden mukaisesti ja huomioiden tilan muoto ja koko.
  4. Termostaatin asennus: Termostaatti asennetaan seinälle, ja lämmityskaapelit tai -matto liitetään siihen.
  5. Lattian asennus: Lopuksi lattiamateriaali, kuten laatta, laminaatti tai parketti, asennetaan lämmityksen päälle.

Asennuksen voi tehdä itse, mutta suositeltavaa on kääntyä ammattilaisen puoleen, jotta varmistetaan oikea ja turvallinen asennus.

Sähköinen lattialämmitys lämpötila

Sähköisen lattialämmityksen lämpötila on yleensä säädettävissä termostaatilla. Optimaalinen lämpötila riippuu tilasta ja käyttötarkoituksesta, mutta yleensä suositellaan 20-24 asteen lämpötilaa. Kylpyhuoneissa lämpötila voi olla hieman korkeampi, esimerkiksi 24-26 astetta, kun taas makuuhuoneissa voi olla viileämpää, noin 18-20 astetta.

Sähköisen lattialämmityksen lämpötilaa on helppo säätää tarpeen mukaan, ja voit esimerkiksi alentaa lämpötilaa kesäkuukausien aikana tai silloin, kun tilaa ei käytetä.

Seuraavassa osiossa käsittelemme lattialämmityksen toteuttamista kylpyhuoneessa ja erityisesti kylpyhuoneen lattialämmityksen hintaa, säätöä ja lämpötilaa.

Lattialämmitys kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneen lattialämmitys on erinomainen lisä mukavuudelle ja kodin arvolle. Lattialämmitys pitää kylpyhuoneen lattian lämpimänä ja miellyttävänä astua, erityisesti kylminä aamuina. Tässä osiossa käsittelemme kylpyhuoneen lattialämmityksen hintaa, säätöä ja lämpötilaa.

Kylpyhuoneen lattialämmitys hinta

Kylpyhuoneen lattialämmityksen hinta vaihtelee sen mukaan, valitsetko vesikiertoisen vai sähköisen lattialämmityksen. Yleisesti ottaen vesikiertoinen lattialämmitys on kalliimpi asentaa, mutta se voi olla energiatehokkaampi ja edullisempi käyttää pitkällä aikavälillä. Sähköinen lattialämmitys on usein edullisempi asentaa, mutta sen käyttökustannukset voivat olla korkeammat. On tärkeää ottaa huomioon sekä asennuskustannukset että käyttökustannukset, kun valitset sopivaa lattialämmitystä kylpyhuoneeseesi. Voit pyytää tarjouksia eri urakoitsijoilta vertaillaksesi hintoja ja löytääksesi parhaan ratkaisun budjetillesi.

Kylpyhuoneen lattialämmitys säätö

Lattialämmityksen säätö on tärkeää, jotta voit hallita kylpyhuoneen lämpötilaa ja energiankulutusta. Useimmissa tapauksissa lattialämmitysjärjestelmät on varustettu termostaateilla, jotka mahdollistavat lämpötilan säätämisen tarpeidesi mukaan. Vesikiertoisessa lattialämmityksessä termostaatti säätelee veden lämpötilaa, kun taas sähköisessä lattialämmityksessä termostaatti säätelee sähkökaapelien lämpötilaa.

Lattialämmityksen säätöön kannattaa tutustua huolellisesti, jotta voit optimoida järjestelmän toiminnan ja energiatehokkuuden. Voit esimerkiksi ajastaa lattialämmityksen niin, että se lämpenee vain silloin, kun olet kotona ja käytät kylpyhuonetta.

Kylpyhuoneen lattialämmitys lämpötila

Kylpyhuoneen lattialämmityksen lämpötila riippuu käyttäjän mieltymyksistä ja tarpeista. Yleisesti ottaen lattialämmityksen lämpötila tulisi asettaa niin, että se on miellyttävä paljaille jaloille, mutta ei liian kuuma. Tyypillinen suositeltu lämpötila kylpyhuoneen lattialämmitykselle on noin 24-27 °C.

On tärkeää huomata, että lattialämmityksen lämpötila voi vaikuttaa huoneilman lämpötilaan. Jos lattialämmitys on liian kuuma, se voi nostaa huoneilman lämpötilaa ja tehdä kylpyhuoneesta tukalan. Siksi on hyvä pitää lattialämmityksen lämpötila kohtuullisena ja säätää sitä tarpeen mukaan.

Nyt kun tiedät enemmän lattialämmityksestä kylpyhuoneessa, voit siirtyä seuraavaan osioon, jossa käsittelemme lattialämmityksen jälkiasennusta ja vanhoissa taloissa käyttöä.

Lattialämmityksen jälkiasennus ja vanhoissa taloissa

Lattialämmitys on erittäin suosittu lämmitysratkaisu nykyään, mutta entäpä vanhemmissa taloissa tai jos haluat asentaa lattialämmityksen jälkikäteen? Tässä osiossa käymme läpi lattialämmityksen jälkiasennuksen ja sen asentamisen vanhoihin taloihin.

Lattialämmitys jälkiasennus

Lattialämmityksen jälkiasennus on mahdollista, ja se on erityisen suosittu ratkaisu, kun halutaan parantaa vanhempien talojen energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Jälkiasennus voidaan tehdä sekä vesikiertoiselle että sähköiselle lattialämmitykselle, mutta valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten talon rakenteet, käytettävissä oleva tila ja budjetti.

Jälkiasennuksen haasteet

Jälkiasennuksessa on otettava huomioon useita seikkoja, kuten lattian korkeuden nousu, joka voi aiheuttaa ongelmia ovien ja kalusteiden kanssa. Myös lattiarakenteiden purkaminen ja uudelleenasentaminen voi olla aikaa vievää ja kallista. On tärkeää tehdä perusteellinen suunnitelma ja konsultoida ammattilaisia ennen jälkiasennuksen aloittamista.

Lattialämmitys vanhaan taloon

Vanhoissa taloissa lattialämmityksen asentaminen voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista. Vanhoissa taloissa on usein paksut betoni- tai puulattiat, ja lattialämmityksen asentaminen vaatii lattiarakenteiden muokkaamista.

Lattialämmityksen asentaminen vanhan lattian päälle

Lattialämmityksen asentaminen vanhan lattian päälle on yksi vaihtoehto, joka voi säästää aikaa ja vaivaa verrattuna lattian purkamiseen ja uudelleenasentamiseen. Tällöin voidaan käyttää ohuita lattialämmityskaapeleita tai -mattoja, jotka asennetaan suoraan vanhan lattian päälle. Tämä menetelmä sopii erityisen hyvin sähköisen lattialämmityksen jälkiasennukseen.

Yhteenveto

Lattialämmityksen jälkiasennus ja asentaminen vanhoihin taloihin on haastavaa, mutta mahdollista. On tärkeää ottaa huomioon talon rakenteet, käytettävissä oleva tila ja budjetti ennen projektin aloittamista. Jälkiasennuksen avulla voit parantaa vanhan talon energiatehokkuutta ja asumismukavuutta.

Seuraavassa osiossa vertailemme eri lämmitystapoja, kuten vesikiertoista ja sähköistä lattialämmitystä, sekä käsittelemme lattialämmityksen käyttöä kesällä ja maalämpöä lattialämmityksen yhteydessä.

Eri lämmitystapojen vertailu

Tässä osiossa käymme läpi eri lämmitystapojen vertailua keskenään, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen valinnan omalle remontillesi tai uudisrakennuksellesi. Käsittelemme vesikiertoista lattialämmitystä, sähköistä lattialämmitystä ja maalämpöä, ja tarkastelemme niiden hyötyjä ja haittoja.

Vesikiertoinen lattialämmitys vs. sähköinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys ja sähköinen lattialämmitys ovat kaksi suosituimmista lattialämmitystavoista. Molemmilla on omat etunsa ja haittansa, joten valinta riippuu pitkälti omista tarpeistasi ja asuinolosuhteistasi.

Vesikiertoinen lattialämmitys käyttää lämmintä vettä lattian alla olevissa putkissa levittämään lämpöä tasaisesti koko huoneeseen. Tämän tyyppinen lattialämmitys sopii erityisen hyvin suuriin tiloihin ja taloihin, joissa on jo vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Vesikiertoinen lattialämmitys on yleensä energiatehokkaampi ja edullisempi käyttää kuin sähköinen lattialämmitys, mutta sen asennuskustannukset ovat usein korkeammat. Lue lisää vesikiertoisesta lattialämmityksestä täältä.

Sähköinen lattialämmitys toimii sähkökaapeleiden avulla, jotka on asennettu lattian alle. Tämä lämmitystapa on helppo asentaa, erityisesti pienemmissä tiloissa, ja sen asennuskustannukset ovat yleensä alhaisemmat kuin vesikiertoisen lattialämmityksen. Sähköinen lattialämmitys voi kuitenkin olla kalliimpi käyttää, varsinkin jos sähkön hinta on korkea. Tutustu sähköiseen lattialämmitykseen täällä.

Lattialämmitys kesällä

Lattialämmitys voi olla hyödyllinen myös kesällä, etenkin viileämpinä päivinä. Vesikiertoinen lattialämmitys voidaan yleensä säätää siten, että se ei ole päällä kesäkuukausina, mikä säästää energiaa ja kustannuksia. Sähköinen lattialämmitys on helppo säätää huonekohtaisesti, joten voit pitää sen päällä vain tarvittaessa.

Maalämpö lattialämmitys

Maalämpö on ympäristöystävällinen ja energiatehokas lämmitystapa, joka hyödyntää maaperän lämpöä lämmittämään asuintilat. Maalämpö voidaan yhdistää vesikiertoiseen lattialämmitykseen, jolloin saadaan erittäin energiatehokas ja mukava lämmitysjärjestelmä.

Maalämpöpumpun asennus vaatii kuitenkin suuremman alkusijoituksen kuin perinteiset lämmitystavat, mutta sen käyttökustannukset ovat alhaisemmat pitkällä aikavälillä. Maalämpöä kannattaa harkita, jos haluat investoida kestävään ja ympäristöystävälliseen lämmitykseen. Lue lisää maalämmöstä ja sen hyödyistä täältä.

Nyt kun olemme käyneet läpi erilaisia lattialämmitystapoja, voit punnita niiden hyötyjä ja haittoja suhteessa omiin tarpeisiisi ja tehdä tietoon perustuvan päätöksen. Seuraavassa osiossa käsittelemme yhteenvedon ja johtopäätökset eri lämmitystavoista.## Yhteenveto

Tässä artikkelissa olemme käsitelleet erilaisia lattialämmitysratkaisuja, kuten vesikiertoista ja sähköistä lattialämmitystä. Olemme tarkastelleet niiden hintoja, asennusta, säätöä ja lämpötiloja sekä erityisesti kylpyhuoneen lattialämmitystä. Lisäksi olemme käyneet läpi lattialämmityksen jälkiasennusta vanhoihin taloihin ja vertailleet eri lämmitystapojen ominaisuuksia.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään paremmin lattialämmityksen eri vaihtoehtoja ja niiden soveltuvuutta erilaisiin tilanteisiin. On tärkeää muistaa, että lattialämmityksen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten talon ikä, rakenteet ja lämmitysjärjestelmä. Oikean ratkaisun löytäminen vaatii huolellista harkintaa ja asiantuntijan neuvoja.

Seuraavat askeleet

Jos olet kiinnostunut lattialämmityksestä ja haluat saada lisätietoa tai tarjouksia eri vaihtoehdoista, suosittelemme tutustumaan Omaurakka.fi palveluun. Sieltä löydät lisää artikkeleita aiheesta, voit jättää tarjouspyynnön ja saat yhteyden luotettaviin urakoitsijoihin. Onnea matkaan lattialämmityksen parissa!

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy