Lattialämmitys kylpyhuoneeseen - hyödyt, hinta ja käyttö

Kirjaudu

Lattialämmitys kylpyhuoneeseen - opas valintaan ja käyttöön

Lattialämmitys on suosittu valinta kylpyhuoneisiin. Se tuo mukavuutta, kuivattaa tilaa ja säästää energiaa oikein käytettynä. Lue opas kylpyhuoneen vesikiertoisen ja sähköisen lattialämmityksen eduista, hinnasta ja käytöstä.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

 • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
 • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
 • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Lattialämmitys kylpyhuoneessa
Mitä lattialämmitys kannattaa valita kylpyhuoneeseen?
Yhteenveto

Lattialämmitys kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneen lattialämmitys on erinomainen lisä mukavuudelle ja kodin arvolle. Lattialämmitys pitää kylpyhuoneen lattian lämpimänä ja miellyttävänä astua, erityisesti kylminä aamuina. Tässä osiossa käsittelemme kylpyhuoneen lattialämmityksen hintaa, säätöä ja lämpötilaa.

Kylpyhuoneen lattialämmitys hinta

Kylpyhuoneen lattialämmityksen hinta vaihtelee sen mukaan, valitsetko vesikiertoisen vai sähköisen lattialämmityksen. Yleisesti ottaen vesikiertoinen lattialämmitys on kalliimpi asentaa, mutta se voi olla energiatehokkaampi ja edullisempi käyttää pitkällä aikavälillä. Sähköinen lattialämmitys on usein edullisempi asentaa, mutta sen käyttökustannukset voivat olla korkeammat. On tärkeää ottaa huomioon sekä asennuskustannukset että käyttökustannukset, kun valitset sopivaa lattialämmitystä kylpyhuoneeseesi. Voit pyytää tarjouksia eri urakoitsijoilta vertaillaksesi hintoja ja löytääksesi parhaan ratkaisun budjetillesi.

Kylpyhuoneen lattialämmitys säätö

Lattialämmityksen säätö on tärkeää, jotta voit hallita kylpyhuoneen lämpötilaa ja energiankulutusta. Useimmissa tapauksissa lattialämmitysjärjestelmät on varustettu termostaateilla, jotka mahdollistavat lämpötilan säätämisen tarpeidesi mukaan. Vesikiertoisessa lattialämmityksessä termostaatti säätelee veden lämpötilaa, kun taas sähköisessä lattialämmityksessä termostaatti säätelee sähkökaapelien lämpötilaa.

Lattialämmityksen säätöön kannattaa tutustua huolellisesti, jotta voit optimoida järjestelmän toiminnan ja energiatehokkuuden. Voit esimerkiksi ajastaa lattialämmityksen niin, että se lämpenee vain silloin, kun olet kotona ja käytät kylpyhuonetta.

Kylpyhuoneen lattialämmitys lämpötila

Kylpyhuoneen lattialämmityksen lämpötila riippuu käyttäjän mieltymyksistä ja tarpeista. Yleisesti ottaen lattialämmityksen lämpötila tulisi asettaa niin, että se on miellyttävä paljaille jaloille, mutta ei liian kuuma. Tyypillinen suositeltu lämpötila kylpyhuoneen lattialämmitykselle on noin 24-27 °C.

On tärkeää huomata, että lattialämmityksen lämpötila voi vaikuttaa huoneilman lämpötilaan. Jos lattialämmitys on liian kuuma, se voi nostaa huoneilman lämpötilaa ja tehdä kylpyhuoneesta tukalan. Siksi on hyvä pitää lattialämmityksen lämpötila kohtuullisena ja säätää sitä tarpeen mukaan.

Nyt kun tiedät enemmän lattialämmityksestä kylpyhuoneessa, voit siirtyä seuraavaan osioon, jossa käsittelemme lattialämmityksen jälkiasennusta ja vanhoissa taloissa käyttöä.

Mitä lattialämmitys kannattaa valita kylpyhuoneeseen?

 • Yleisimmät vaihtoehdot ovat vesikiertoinen lattialämmitys ja sähköinen lattialämmitys. Molemmissa on omat etunsa ja haittansa:

  • Vesikiertoinen lattialämmitys:
   • Edullisempi käyttää, mutta kalliimpi asentaa
   • Lattialämmitysputki vaatii enemmän tilaa, vähintään 60mm lattiavalun
   • Soveltuu päälämmönlähteeksi hyvin eristetyssä talossa
  • Sähköinen lattialämmitys:
   • Helpompi asentaa jälkikäteen. Saatavilla helposti asennettavia mattoja.
   • Toimii hyvin lisälämmönlähteenä
   • Mahdollistaa nopeamman lämmityksen säätämisen tarpeen mukaan

Yhteenvetona paras lattialämmitysvaihtoehto riippuu kylpyhuoneen koosta, käytöstä, lattiarakenteesta ja talon muusta lämmitysjärjestelmästä. Usein vesikiertoinen tai sähköinen lattialämmitys on toimiva ratkaisu oikein mitoitettuna ja asennettuna.

Yhteenveto

Lattialämmityksellä on monia hyötyjä kylpyhuoneessa:

 • Mukavampi lämpötila: Lattialämmitys lämmittää jalkoja miellyttävästi ja tasaisesti koko huoneen alueella. Se ei aiheuta epämiellyttäviä vetoja kuten patterilämmitys.

 • Kuivempi ilma: Lämmin lattia vähentää kosteutta ja homeen muodostumista. Tämä on tärkeää erityisesti kylpyhuoneessa.

 • Esteettinen ulkonäkö: Lattialämmitys mahdollistaa seinien vapaan suunnittelun ilman pattereita.

 • Turvallisuus: Lattialämmitys ei kuumene polttavaksi, joten se on turvallinen myös lapsille ja vanhuksille.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy