Vesikiertoinen lattialämmitys - Onnistu toteutuksessa

Kirjaudu

Vesikiertoinen lattialämmitys - toimintaperiaate, hyödyt ja ongelmat

Lue tästä artikkelista vesikiertoisen lattialämmityksen toimintaperiaate, suunnittelu, hyödyt ja ongelmat. Opi miten vesikiertoinen lattialämmitys toimii ja millaisia etuja sillä on muihin lämmitysmuotoihin verrattuna.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

 • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
 • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
 • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Tutustu myös näihin remontteihin

vesikiertoisen lattialämmityksen asennus

Tässä kattavassa oppaassa käymme läpi vesikiertoisen lattialämmityksen asennuksen vaiheet, suunnittelun merkityksen ja käyttöönoton. ...

Lattialämmitys vanhaan taloon

Kattava opas vesikiertoisen lattialämmityksen asentamiseen vanhaan taloon. Sisältää tietoa asennusprosessista, kustannuksista, säädöstä ja ylläpidosta. Lue lisä...

Vesikiertoisen lattialämmityksen termostaatti

Kattava opas vesikiertoisen lattialämmityksen termostaatin toimintaan, asennukseen, säätöön, erilaisiin malleihin, vaihtamiseen ja huoltoon. Opi ymmärtämään ja ...

Vesikiertoinen lattialämmityksen ongelmat

Täydellinen opas vesikiertoisen lattialämmityksen yleisimpiin ongelmiin ja niiden ratkaisuihin. Sisältää tietoa lattialämmityksen huollosta, korjauksesta, asenn...

vesikiertoisen lattialämmityksen saneeraus

Täydellinen opas vesikiertoisen lattialämmityksen saneeraukseen. Sisältää tietoa asennusprosessista, suunnittelusta, ylläpidosta, säädöstä ja kustannuksista. As...

Vesikiertoinen lattialämmitys puulattiaan

Kattava opas vesikiertoisen lattialämmityksen asentamiseen puulattiaan. Sisältää ohjeet asennuksesta, säädöstä, sekä lattialämmityksen eduista ja haitoista. Tie...

Vesikiertoinen lattialämmitys rossipohja taloon

Tutustu kattavaan oppaaseemme vesikiertoisen lattialämmityksen toteuttamisesta rossipohjaisessa rakenteessa. Artikkelissa käsitellään lämmitysjärjestelmän hyöty...

Sisällysluettelo

Vesikiertoisen lattialämmityksen tiivistetysti
Edut verrattuna patterilämmitykseen
Vesikiertoisen lattialämmityksen hyödyt ja ongelmat

Vesikiertoisen lattialämmityksen tiivistetysti

Vesikiertoisessa lattialämmityksessa lämpö jaetaan tilaan lattian kautta. Järjestelmä koostuu seuraavista osista:

 • Lämmitysverkosto, jossa kiertää lämmin vesi tai vesi-glykoliseos
 • Lattian sisään asennettu putkisto, jossa lämmönjakoverkoston vesi kiertää
 • Lämmönjakokeskus, joka ohjaa veden virtausta ja lämpötilaa
 • Lämmönlähde, esimerkiksi kattila, lämpöpumppu tai kaukolämpö

Lämmönjakautuminen huonetilassa

 • Lämmin vesi kiertää putkistossa ja luovuttaa lämpöä lattiaan johtumalla
 • Lämpö nousee lattian läpi ylöspäin ja lämmittää huonetta tasaisesti
 • Lämpötila on lattiatasossa korkein ja katossa matalin
 • Lämpötilaero lattian ja katon välillä on noin 2-3 °C

Vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu hyvin esimerkiksi asuntoihin, toimistoihin ja liiketiloihin. Se on miellyttävä ja energiatehokas lämmitysmuoto.

Edut verrattuna patterilämmitykseen

Vesikiertoinen lattialämmitys tarjoaa useita etuja verrattuna perinteiseen patterilämmitykseen.

Tasainen lämmönjako

 • Vesikiertoisessa lattialämmityksessä lämpö jakautuu tasaisesti koko huoneeseen, kun taas patterilämmityksessä lämpö keskittyy patterin läheisyyteen. Tämä tekee lattialämmityksestä miellyttävämmän ja tehokkaamman lämmitysmuodon.

Energiatehokkuus

 • Vesikiertoinen lattialämmitys on myös energiatehokkaampi kuin patterilämmitys. Koska lattialämmitys toimii matalammalla lämpötilalla kuin patterilämmitys, se kuluttaa vähemmän energiaa.

Esteettisyys ja tilansäästö

 • Lattialämmitys on myös esteettisempi vaihtoehto, koska se on näkymätön eikä vie tilaa huoneesta. Patterit voivat olla esteenä huonekalujen sijoittelulle ja ne voivat rikkoa huoneen yleisilmettä.

Soveltuvuus eri kohteisiin

Vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu monenlaisiin kohteisiin.

Asuinrakennukset

 • Se on erinomainen valinta asuinrakennuksiin, kuten omakotitaloihin, rivitaloihin ja kerrostaloihin. Lattialämmitys on miellyttävä, koska se lämmittää tasaisesti koko huoneen ja pitää lattian lämpimänä.

Julkiset tilat

 • Lattialämmitys soveltuu myös julkisiin tiloihin, kuten toimistoihin, kauppoihin, kouluihin ja päiväkoteihin. Se on hyvä valinta erityisesti suurissa tiloissa, joissa on tärkeää, että lämpö jakautuu tasaisesti.

Uudisrakentaminen ja remontointi

 • Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo asentaa uudisrakennuksiin, mutta se voidaan asentaa myös vanhoihin rakennuksiin remontin yhteydessä.

Avainasiat:

 • Vesikiertoinen lattialämmitys tarjoaa useita etuja verrattuna patterilämmitykseen, kuten tasaisemman lämmönjaon, paremman energiatehokkuuden ja esteettisyyden.
 • Vesikiertoinen lattialämmitys soveltuu monenlaisiin kohteisiin, kuten asuinrakennuksiin, julkisiin tiloihin sekä uudisrakennuksiin ja remontoitaviin kohteisiin.

Vesikiertoisen lattialämmityksen hyödyt ja ongelmat

Vesikiertoinen lattialämmitys tarjoaa useita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille kotitalouksille. Yksimerkittävä etu on sen näkymättömyys, joka mahdollistaa huonekalujen vapaan sijoittelun ja seinäpintojen vapaan käytön sisustuksessa. Lisäksi vesikiertoinen lattialämmitys kuivattaa märät pinnat muita lämmitysjärjestelmiä nopeammin, mikä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun kosteissa tiloissa.

Vesikiertoinen lattialämmitys on myös energiatehokas ratkaisu, erityisesti yhdessä lämpöpumpun (esim. maalämpö) kanssa. Pitkällä aikavälillä, vesikiertoisen lattialämmityksen käyttökustannukset ovat edullisemmat kuin sähköisen lattialämmityksen, mikä tekee siitä taloudellisesti houkuttelevan vaihtoehdon.

Tyypilliset ongelmat ja niiden välttäminen

Vaikka vesikiertoinen lattialämmitys tarjoaa monia etuja, sillä on myös joitakin haittoja. Yksi merkittävä haitta on sen hidas reagointi lämpötilan muutoksiin, mikä tarkoittaa, että se ei pysty jäähdyttämään tilaa tarpeeksi nopeasti ja energiatehokkaasti. Tämä voi olla ongelma erityisesti silloin, kun talon lämmönlähteinä käytetään aurinkoenergiaa, puu-uunia tai muita sähköpattereita.

Lisäksi, vaikka vesikiertoinen lattialämmitys säteilee lämpöä maahan, sen energiatehokkuus ei ole yhtä hyvä kuin lämpöpatteri-lämpöpumppuyhdistelmässä. Tämä johtuu siitä, että osa lämmöstä karkaa maahan, vaikka hyvä eristys vähentääkin tätä hukkaa.

Vesikiertoisen lattialämmityksen lämpösäteily on myös lähes olematonta, eikä siitä saa samaa lämmöntunnetta kuin lähellä sijaitsevasta lämpöpatterista. Tämä voi olla ongelma erityisesti niille, jotka pitävät lämpötilan eroista ja vaihteluista.

Näiden ongelmien välttämiseksi on suositeltavaa käyttää vesikiertoista lattialämmitystä yhdessä muiden lämmitysmuotojen kanssa, kuten vesikiertoiset lämpöpatterit tai sähköpatterit. Tämä yhdistelmäratkaisu mahdollistaa lämmityksen tehokkaan ja mukavan hallinnan.

Avainasiat:

 • Vesikiertoinen lattialämmitys tarjoaa useita etuja, kuten vapaan huonekalujen sijoittelun, nopean kuivumisen kosteissa tiloissa ja energiatehokkuuden.
 • Vesikiertoisen lattialämmityksen haittoja ovat sen hidas reagointi lämpötilan muutoksiin ja alhaisempi energiatehokkuus verrattuna lämpöpatteri-lämpöpumppuyhdistelmään.
 • Vesikiertoisen lattialämmityksen asennus vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta.
 • Vesikiertoisen lattialämmityksen kokonaiskustannukset ovat lopulta edullisemmat kuin sähköisen lattialämmityksen, erityisesti kun otetaan huomioon sen käyttökustannukset.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy