Laminaatin asennus - mitä maksaa ja mistä hinta muodostuu?

Kirjaudu

Laminaatti on edullinen ratkaisu lattiapintojen uudistamiseen

Laminaatin asentaminen on helppo ja nopea tapa päivittää kodin tai julkisen tilan lattiapinnat tähän päivään.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Johdanto
Laminaatin asentamisen kustannukset
Asentajien kilpailuttaminen ja luotettavan tekijän löytäminen onnistuu helposti

Johdanto

Helppohoitoisuutensa ja hyvän kestävyytensä ansiosta laminaatti on tänä päivänä Suomen suosituin lattiamateriaali. Puupohjaisena materiaalina laminaatti on ekologinen materiaali, eikä sen ulkonäköä nykyisin juurikaan enää erota arvokkaammasta parkettilattiasta.

Laminaateissa löytyy valikoimaa jokaiseen makuun ja myös monessa hintaluokassa. Neliöhinnat vaihtelevat noin 5 eurosta aina 30 euroon saakka. Hintaan vaikuttavat muun muassa käytetyn laminaattilaudan koko (leveys x pituus) ja paksuus, ulkonäkö sekä laminaatin käyttöluokka. Laminaattien paksuus vaihtelee useimmiten 6-12 mm välillä, näistä 8 mm paksuus on yleisin, ja useimmiten sopivan paksuinen normaaliin kotikäyttöön.

Käyttöluokalla laminaatissa viitataan suoraan sen kestävyyteen: mitä suurempi käyttöluokka, sen kestävämpi ja usein myös paksumpi laminaatti on kyseessä. Suomessa myytävät laminaatit ovat yleensä käyttöluokkaa 31-33. Käyttöluokka 31 soveltuu useimmiten normaaliin kotikäyttöön, kun taas luokka 33 kestää kovempaakin kulutusta esimerkiksi julkisissa tiloissa.

Laminaatin asentamisen kustannukset

Laminaattilattian asentaminen onnistuu monelta remontoijalta itseltäänkin, mutta jos haluaa säästää aikaa ja vaivaa, kannattaa apuun kutsua kokenut ammattilainen. Keskimäärin laminaattilattian asentaminen maksaa alle 20 euroa neliötä kohden, ja varsinainen asennustyö onnistuu nopeimmillaan jopa muutamassa tunnissa. Esimerkiksi yksiöön laminaattilattian asennus onnistuu siten jo yhdessä päivässä.

Asennustyön hintaan vaikuttavat muun muassa laminoitavan tilan koko ja muoto, sekä lattian aiempi materiaali. Toisin sanoen se, onko uusi laminaatti asennettavissa suoraan vanhan lattiamateriaalin päälle, vai joudutaanko vanha lattia purkamaan laminaatin alta pois. Laminaatti voidaan tarvittaessa asentaa myös lattialämmityksen päälle.

Useimmiten laminaatin asennus voidaan suorittaa suoraan vanhan muovimaton päälle. Mikäli aiempana lattiamateriaalina on käytetty laminaattia tai parkettia, joudutaan se yleensä purkamaan ennen uuden laminaatin asentamista. Myös epätasaisen betonilattian mahdollinen tasoittaminen, sekä uusien lattialistojen mahdollinen vaihtaminen asennustyön yhteydessä vaikuttavat osaltaan asennuksen kokonaishintaan.

Asentajien kilpailuttaminen ja luotettavan tekijän löytäminen onnistuu helposti

Sen sijaan, että valitsisi työhön ensimmäisen vastaan tulevan remonttimiehen tai -naisen, kannattaa asennustyö kilpailuttaa hyvän ja luotettavan asentajan löytämiseksi. Netissä toimii useita remonttitöiden kilpailutukseen erikoistuneita sivustoja, joissa voi yhdellä ilmoituksella kilpailuttaa työn monella eri urakoitsijalla. Kilpailuttaminen onnistuu helposti, nopeasti ja täysin ilmaiseksi.

Kilpailuttamalla säästää aikaa ja vaivaa, kun turhat yhteydenotot jäävät pois. Työn ostaja voi näin keskittyä urakasta oikeasti kiinnostuneiden ammattilaistaen tekemiin tarjouksiin ja niiden vertailemiseen. Varsinkin suuremmissa, ja enemmän maksavissa kohteissa kilpailuttamisella voi myös säästää ison summan rahaa.

Oikean asentajan valitseminen ja urakkasopimuksen tekeminen

Asennustyön tekijää valittaessa ei siis kannata tuijottaa pelkästään tarjouksen hintaa ja arviota asennustyön aikataulusta. Ennen sopimuksen tekemistä kannattaa ehdottomasti tutustua myös muiden asiakkaiden kokemuksiin kyseisestä yrityksestä. Asiakkaiden arviot ja palautteet aiemmista remonttikohteista sekä työn laadusta kertovat aina enemmän kuin edullinen hinta tai nopea aikataulu.

Sopimus kannattaa aina tehdä kirjallisesti, varsinkin jos kyseessä on yhtään isompi ja kalliimpi asennustyö. Kirjallinen sopimus turvaa kumpaakin osapuolta mahdollisissa erimielisyystilanteissa, joita toivon mukaan ei kuitenkaan kenellekään eteen tule.

Oikeus kotitalousvähennykseen

Laminaatin asennustyö on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä. Vähennystä voi hakea henkilökohtaisessa verotuksessa, ja sen määrä on 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Vähennyksen määrä on enimmillään 2 250 euroa, ja yhdessä puolison kanssa haettaessa sen enimmäismäärä nousee aina 4 500 euroon asti.

Kotitalousvähennyksen saamisen ehtona on, että asennustyön tehnyt yritys kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Rekisterin kuuluminen on helppo tarkistaa puhelimitse Verohallinnosta, tai netissä toimivasta julkisesta Yritys- ja yhteisötietojärjestelmän yrityshausta osoitteessa https://www.ytj.fi/.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy