Sisäkaton maalaus ammattilaisella - Kilpailuta remonttisi

Kirjaudu

Sisäkaton maalaus on hintansa arvoinen

Kauniisti maalattu sisäkatto luo huoneeseen valoa ja kaunista ryhtiä. Sisäkaton maalauksella voi helposti ja suhteellisen halvalla muuttaa huoneen yleisilmettä ja sisustusta. Tässä artikkelissa kerromme parhaat vinkkimme maalaukseen.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Itsetehty vai ammattilainen
Mistä sisäkaton maalaus hinta muodostuu
Mikä on sisäkaton maalaus hinta
Saako sisäkaton maalauksesta kotitalousvähennystä
Usein kysyttyä

Itsetehty vai ammattilainen

Sisäkaton maalaus on mahdollista tehdä itse, mutta se vaatii jonkin verran suunnittelua ja vaivannäköä. Itse tekemiseen tarvitaan jonkin verran työvälineitä ja niiden hankinnasta syntyy kustannuksia ja vaivaa. Maalaaminen vaatii suurta huolellisuutta työn jäljen suhteen,virheiden korjaaminen jälkeenpäin on melko hankalaa. Röpelöinen ja huonokuntoinen katto vaatii usein ammattilaisen virheettömän lopputuloksen takaamiseksi. Hyväkuntoisen katon maalaaminen onnistuu yleensä itse tehden.

Ammattilaisen palkkaamisessa on kuitenkin lukuisia muitakin hyötyjä. Asiantunteva ammattilainen hoitaa urakan kokonaisuudessaan sisältäen suojaukset ja katon pohjatyöt, joten remontti valmistuu huolettomasti ja nopeasti. Myöskään telineiden tai erilaisten välineiden hankkimisesta ei tarvitse ammattilaisten kanssa huolehtia.

Mistä sisäkaton maalaus hinta muodostuu

Sisäkaton maalaukseen hintaan vaikuttavat

  • valittu maali
  • maalaustarvikkeet
  • maalattavan katon pinta-ala
  • katon materiaali
  • ammattilaisen työn hinta

Maali muodostaa kustannuksista melko pienen osan. Maalin valintaan vaikuttaa katon laatu, onko kyseessä betoni, vai puupaneeli tai hirsikatto.

**Maalaustarvikkeiden **tarve riippuu katon katon laadusta, onko kyseessä betoni- tai hirsi-/paneelikatto. Tasainen kattopinta on helppo maalata, työvälineiksi riittävät puhdistus- ja kittausvälineet sekä maalaustela. Hirsi- tai paneelikaton maalaus onnistuu pensselillä. Rapatun, räpelökaton, puhdistus vaatii riittävän karkean harjan sekä sopivaa pesuainetta. Röpelökaton voi maalata riittävän karvaisella telalla, jonka harjakset tunkeutuvat joka paikkaan. Silloin kaikki kohdat tulevat maalatuiksi.

**Maalattavan katon pinta-ala **vaikuttaa hintaan eniten. Pinta-alan kasvaessa hinta neliötä kohden yleensä laskee. Pienen kohteen maalaaminen on aina kalliimpaa. Toisaalta yli 100 neliön jälkeen hinta ei enää juurikaan laske.

**Katon materiaali. **Pohjatöiden tarve vaikuttaa suuresti maalauksen hintaan. Betonikatto on tasoitettava jos siinä on halkeamia tai muita vikoja. Hirsi- tai paneelikatto on puhdistettava hyvin ja hiottava ennen maalausta. Röpelökaton maalaus on yleensä vaikeampaa, epätasainen pinta on vaikea maalata tasaiseksi joka paikasta. Röpelökaton maalaus kannattaakin teettää ammattilaisella.

**Ammattilaisen työn hinta **riippuu kulloinkin maalattavasta kohteesta. Tarvittavat lisätyöt ja korjaukset vaikuttavat hintaan. Lähettämällä tarjouspyynnön useammalle alan urakoitsijalle voi asiakas huolellisesti tutustua saamiinsa vastauksiin ja valita niistä mieleisensä.

Mikä on sisäkaton maalaus hinta

Röpelökaton tai hirsi-/paneelikaton maalaus maksaa noin 15-20 euroa/neliömetri. Esimerkiksi 50 neliömetrin suuruisen paneelikaton maalaus maksaa noin 800 euroa. Hinnat ovat kuitenkin aina tapauskohtaisia ja riippuvat kohteen kunnosta ja tarvittavista lisätöistä.

Saako sisäkaton maalauksesta kotitalousvähennystä

Kotitalousvähennyksen saa myös sisäkaton maalauksesta. Kotitalousvähennys on vuonna 2024 remonttiin liittyvistä töistä enintään 2250 euroa/henkilö. Työn teettäjä voi vähentää 40% työn arvonlisäverollisesta osuudesta henkilökohtaisessa verotuksessaan. Omavastuu on 100 euroa. Vähennyksen saa vain työn osuudesta, ei tarvikkeista. Yrityksen on kuuluttava ennakkoperintärekisteriin.

Usein kysyttyä

Miten katto maalataan?

-Maali levitetään ikkunasta tulevan valon suuntaisesti noin puolen metrin kaistaleille katon reunasta toiseen reunaan. Seuraava kaistale maalataan hieman edellisen päälle. Maalin kuivuttua katto maalataan toisen kerran.

Mikä on sisäkaton maalaus hinta?

-Noin 15-20 euroa/neliömetri. Hinta on kuitenkin aina tapauskohtainen.

Millä sisäkatto maalataan?

-Täyshimmeä, vesiohenteinen maali.

Pitääkö sisäkatto pestä ennen maalausta?

-Katto on pestävä ainakin kahteen kertaan. Huonosti pestylle pinnalle jääneet lika ja rasva estävät maalin tarttumisen katon pintaan.

Milloin paneelikatto kannattaa maalata?

-Valmis paneelikatto kannattaa maalata talvella, lämmityskauden aikana. Tällöin ilman suhteellinen kosteus on kaikkein alhaisin ja puun pinta on kuivimmillaan. Maali tarttuu ja kuivuu hyvin.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy