Pintaremontin kustannukset ja kilpailutusvinkit

Kirjaudu

Pintaremontin hinta 2023: Kilpailuta ja säästä

Selvitä pintaremontin hinta, vertaa tarjouksia ja kilpailuta remontti helposti. Lue vinkit pintaremontin kilpailuttamiseen ja löydä luotettava tekijä.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Mistä hinta muodostuu

Mistä hinta muodostuu

Pintaremontti on parhaimmillaan edullinen keino tuoda uutta ilmettä asuntoon tai korostaa sen parhaita puolia suhteellisen matalalla budjetilla. Pintaremontilla yleensä tarkoitetaan seinien maalaamista, lattian uusimista ja kulumisesta johtuneiden vaurioiden paikkaamista. Asunnosta yritetään saada näyttävämmän näköinen. Jokainen pintaremontti on tietenkin yksilöllinen ja riippuu remontoijan omista mieltymyksistä ja tavotteista, mutta keskimääräisen pintaremontin arvo pyörii noin tuhansissa euroissa. Viidellä tuhannella eurolla pitäisi saada tehtyä jo hyvä remontti. Tämä on tietysti suhteellinen arvio, mikä riippuu monista eri muuttujista. Asia riippuu paljon siitä, kuinka kokonaisvaltainen remontti on ja kuinka vanha asunto on. Pintaremontin jokainen vaihe kannattaakin laskea ja suunnitella tarkasti, että yllätyksiä ei pääse sattumaan budjetoinnin suhteen.

Ota huomioon remontissa

Pintaremontin hinta muodostuu erilaisista tekijöistä ja muuttujista. Tähän tietenkin yksi iso tekijä on se, että suorittaako remontin itse. Tässä tapauksessa työvoimasta ei tarvitse maksaa erikseen, eikä työtunteja tarvitse veloittaa, mutta remontin onnistuminen on tekijän omalla vastuulla. Kannattaakin miettiä tarkkaan, uskooko omien kykyjen riittävän onnistuneeseen remonttiin. Onnistuneen remontin täysin yksin tekeminen ei todellakaan ole niin helppoa, kuin luulisi. Toisaalta, jos itsevarmuutta, kokemusta ja kädentaitoja löytyy, on tämä varteenotettava vaihtoehto. On hyvä muistaa, että työkalut, tarvikkeet ja raaka-aineet tulevat maksamaan. Onkin tärkeää muistaa erityisesti suunnittelun ja budjetoinnin tärkeys. Lattiaremonttia tehdessä pitää esimerkiksi miettiä, mitä vaikka laminaatti maksaa ja paljonko sitä tarvii tiettyyn neliömäärään. Seiniä maalatessa pitää tehdä esityöt, kuten hiominen ja miettiä paljonko maalia tarvii, mitä värejä ja paljonko nämä kaikki tulevat yhteensä maksamaan. Remontti vie myös jonkin verran omaa aikaa ja arkea pitää suunnitella tämänkin projektin ympärille. Monesti onkin helpompaa keventää omaa urakkaa palkitsemalla ammattilaiset tekemään niinsanotun likaisen työn.

Pintaremontin tekijän valitseminen

Usein on parasta valita ammattilaiset asialle. Tämä on monille todennäköisin ja sopivin vaihtoehto, ottaen huomioon miten paljon aikaa ja vaivaa tällä tavoin on mahdollista säästää. Alan parhaat yritykset ovat usein tehneet kuitenkin remontteja vuosia. Kun valitset itsellesi pintaremontin tekijää, valitse yritys joka on saanut hyvää palautetta. Parhailla yrityksillä on yleensä näkyvissä positiivisia arvosteluja, jotka löytyvät nopeasti internetistä hakemalla. Kaikki referenssit, arvostelut ja vertaiskokemukset kannattaa ottaa huomioon. Jos yrityksestä ei ole saatavilla paljoa tietoa, kannattaa suhtautua varauksella. Valitse parhaat yritykset ja kilpailuta heidän tarjoukset keskenään. Näin saat parhaan palautuksen rahoillesi.

Pintaremontti ja kotitalousvähennys

Pintaremontti voi olla kallis lisämeno monelle taloudelle. Siksi on tärkeää laskea budjetti tarkasti ja hyödyntää vähennykset verottajalta, jos se on mahdollista. Kotitalousvähennys tarkoittaa sitä, että tietyt kotitalouteen liittyvät työt ja niiden menot on mahdollista vähentää verotuksen kautta. Pintaremontin kohdalla tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että jos palkitset yrityksen tekemään remonttia, voit vähentää 40% työn hinnasta. Tämä pätee työn osuuden hinnassa 5875 euroon asti. Kyseinen vähennys koskettaa ainoastaan työn hintaa, eli ei esimerkiksi tarvikkeita tai matkakuluja. Tämä kannattaa siis ehdottomasti ottaa huomioon, kun remonttia suunnittelee. Vähennysten avulla voi säästää pitkän pennin. Kaikki tiedot ja kuitit pitää kuitenkin muistaa lähettää verottajalle. OmaVeron kautta on mahdollista hakea vähennykset.

Muista kilpailuttaa yritykset

Yksi tärkeä seikka mikä kannattaa muistaa aina kun vapaasta markkinataloudesta on kyse, että kaikki palvelut kannattaa kilpailuttaa. Oli sitten kyse puhelinliittymästä tai pintaremontin hinnasta, on asiakkaalla aina oikeus kilpailuttaa itselleen se paras tarjous. Pintaremonttia etsivän kannattaakin tehdä itselleen lista parhaista yrityksistä ja heidän hinnoistaan ja pikkuhiljaa karsia huonommat pois, kunnes jää jäljelle se paras vaihtoehto. Ole myös tarkka yrityksen historian, sen saaman palautteen ja esillä olevien referenssien suhteen tekijää valitessa, jotta odottamattomia sattumia ei pääse tapahtumaan. Kun kilpailutat yritykset laajasti ja järkevästi, on todennäköistä että rahaa säästyy reilusti ja mahdollisesti myös harmaita hiuksia.

Yhteenveto

Tässä vaiheessa voimmekin hyvin mielin todeta, että tiedämme miten onnistunut pintaremontti on mahdollista suorittaa ja mistä tekijöistä se rakentuu. Suunnittelu, budjetointi ja yritysten kilpailuttaminen ovat muuan muassa niitä isoja asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, ennen kuin alkaa remonttia tekemään. Punnitse myös hyvissä ajoin, haluatko tehdä remontin itse vain palkata ammattilaiset hommiin. Muista kilpailuttaa kaikki hinnat, niin yritysten, kuin myös tarvikkeiden ja välineiden kohdalla. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty tässäkin tapauksessa.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy