Kilpailuta maalaustyöt vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Kilpailuta maaulausurakka helposti netissä

Ammattikielellä maalaaminen tarkoittaa pintakäsittelymenetelmää, jossa kulloinkin kyseessä oleva kappale pinnoitetaan muutamalla kerroksella maalia. Kyseessä on yksi parhaista tavoista uudistaa kodin ilmettä niin sisältä- kuin ulkoapäin, esimerkiksi vaihtamalla seinien värit täysin uusiksi. Maalia kaipaavat niin uudet kuin vanhat pinnat, ja joskus maalaaminen on myös pakon sanelema juttu. Maalaamalla saadaan sekä suojattua että uudistettua lukuisia erilaisia pintoja.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Näin helposti maalautat kohteesi

1

Kerro mitä maalataan

Vastaa vain muutamaan kysymykseen maalausurakaasi koskien

2

Selaa saamiasi tarjouksia

Jätettyäsi tarjouspyynnön alata vastaanottaamaan tarjouspyyntöjä eri urakoitsijoilta

3

Valitse sopiva tarjous

Valitse tarjous, joka sopii juuri sinulle parhaiten

4

Sovi urakasta

Sovi urakoitsijan kanssa miten ja milloin urakka hoidetaan

5

Arvostele työn jälki

Kun remontti on hoidettu kunnialla loppuun, niin anna arvostelu urakoitsijasta ja auta muita löytämään parhaat urakoitsijat.

Kiinnostaako sinua seuraavat remontit?

Sisällysluettelo

Maalaus
Erilaisia maalaustöitä
Miten varmistaa onnistunut maalaustyö?
Saako maalaustöistä kotitalousvähennystä?

Maalaus

Erilaisia maalaustöitä

Luonnollisesti on olemassa monia erilaisia maalaustöitä. Osa niistä on pieniä ja nopeasti hoidettavia projekteja, mutta joissain on tekemistä pitkäksi aikaa useammallekin ihmiselle.

Joitain paikkoja pääsee maalaamaan nopeasti, mutta joissain vaaditaan enemmänkin pohjatöitä. Erilaiset kohteet vaativat myös hieman erilaisia työkaluja. On osattava valita, olisiko suti vai tela parempi ratkaisu, pitääkö laittaa kittiä tai pohjamaalia korjaamaan pinnan epätasaisuuksia ynnä muita pohdittavia asioita ennen kuin maalaamaan lähtee.

Ulkomaalaustöitä

 • Talon tai mökin ulkoverhouksen maalaus
 • Katon maalaus
 • Sokkelin maalaus
 • Ulkoterassin ja -portaiden maalaus
 • Ulko-oven maalaus

Ulkomaalaus on talolle ja mökille ulkonäöllisesti tärkeä juttu. Lisäksi maali on tärkeässä roolissa talon kunnossapysymiselle rakennuksen ikääntyessä.

Ulkomaalauksien maali tulee valita oikein, sillä siltä vaaditaan kovaa kestävyyttä. Hyvä rakennusmaali suojaa esimerkiksi puupintoja säiltä, jotka Suomen oloissa vaihtelevat kovasti: koskaan ei tiedä, onko kylmä vai kuuma kesä, sataako, paistaako, pakkautuuko seiniä päin lunta. Maali vähentää puun kosteusvaihtelun aiheuttamaa elämistä ja tällä tavoin pidentää rakenteiden ikää.

Oikein tehdyt ja laadukkaat ensimaalaukset sekä säännölliset huoltomaalaukset myöhemmin elinkaaren aikana pitävät ulkopinnat puhtaana liasta, kestävät aikaa ja erilaista säätä parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi hyvät maalit säilyttävät kauniin värinsä pitkään ja vaativat huoltoa kohtuullisin väliajoin.

Sisämaalaustöitä

 • Seinän maalaus
 • Sisäkaton maalaus
 • Lattian maalaus
 • Keittiökaappien maalaus
 • Ovien ja ikkunoiden maalaus
 • Kaakeleiden ja laattojen maalaus
 • Saunan maalaus
 • Takan maalaus

Rakennusten sisällä voidaan tehdä erilaisia pienempiä ja suurempia maalausprojekteja. Tavallisimpia lienevät seinien maalaukset joko itse tai ammattilaisen tekemänä. Seinän maalaaminen voi olla helppo ja nopea projekti, mutta maalattavasta pinnasta riippuen myös isompi urakka. Helpoimmalla päästään, jos maalattava seinä ei vaadi sen kummempaa käsittelyä ennen maalaamista. Hankalammaksi homma muuttuu, jos seinästä täytyy irroittaa tapettiliimalla kiinnitetty tapetti tai seinä vaatii runsaasti hiomista ja kolojen paikkaamista.

Sisämaalauksia joudutaan tekemään monenlaisille eri pinnoille. Esimerkiksi lattioita maalaavan tulee valita maali sen mukaan, maalataanko betonilattiaa, puulattiaa vai mahdollisesta muovimattoa tai parkettia. Myös laatoille ja kaakeleille on olemassa omia maalejaan.

Isojen pintojen lisäksi sisätilat saavat uutta ilmettä myös pienemmillä projekteilla, kuten takan tai ikkunan pielien maalaamisella. Myös keittiökaapit maalaamalla selviää pikkurahalla verrattuna koko keittiön kattavaan remonttiin, jos kaapistot sinällään ovat kunnossa, mutta eivät vain enää sovi asukkaan silmään. Työstä selviää erityisen helpolla, jos ovet ovat siinä kunnossa, että niitä ei tarvitse alkaa hiomaan tai muuten kovasti esikäsittelemään.

Miten varmistaa onnistunut maalaustyö?

Onnistuneen maalaustyön edellytys on luonnollisesti huolellinen työnjälki kaikissa eri vaiheissa. Tietyt maalaustyöt voi tehdä itsekin etenkin, jos maalaamisesta on tullut hankittua kokemusta. Suurissa, erityisen haastavissa kohteissa tai itselle vieraan maalin kanssa toimiessa voi kuitenkin olla hyvä ajatus pyytää ammattilaista apuun. Toki ammattilaisella voi maalauttaa vaikka yksittäisen seinänkin: se säästää omaa aikaa ja vaivaa.

Miten sitten sinä tai ammattilaiset varmistatte maalaustyön onnistumisen? Ensinnäkin maali tulee osata valita oikein. Sen tulee soveltua ominaisuuksiltaan ja kestävyydeltään maalattavalle pintamateriaalille. Ulko- ja sisämaalauksilla on luonnollisesti erilaiset vaatimukset, ja lisäksi sisälläkin osan maaleista pitää kestää esimerkiksi kosteutta, toisten taas ei. Maalin lisäksi myös muut työvälineet tulee osata valita oikein.

Maalaaminen edellyttää monesti esikäsittelyä maalattavalle pinnalle. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi pesua, hiomista, aiemman maalin poistamista ja kittausta. Vaikka kyseessä voi olla työläs vaihe, siitä ei hyvän lopputuloksen takia kannata tinkiä. Toinen, mistä ei kannata tinkiä, on pohjamaalaus, jos maalattava kohde sitä edellyttää.

Muita maalaustöissä huomioitavia asioita ovat esimerkki ilmankosteus ja valo. Esimerkiksi sateen uhka tai kova helle ovat ulkomaalaukselle epäsuotuisia olosuhteita.

Saako maalaustöistä kotitalousvähennystä?

Maalauksista saa kotitalousvähennystä pääsääntöisesti seuraavin ehdoin:

 • Maalauksen suorittavat ulkopuoliset ammattilaiset.
 • Urakoitsijan tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin.
 • Kyseessä on rakennuksen ulkomaalaus, kuten ulkoverhouksen tai -katon maalaus.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy