Kilpailuta kylpyhuoneremontti vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Kilpailuta kylpyhuoneremontti helpommin kuin uskotkaan

Kylpyhuoneremontti voi tulla eteen joskus yllättäen tai sitten suunnitellusti. Se on ainakin varma, että kylpyhuoneremontti nostaa asunnon arvoa ja asumismukavuutta. Joskus kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä asunnon muun remontin yhteydessä tai talon putkiremontin yhteydessä. Näin kylpyhuoneremontin haitat tulevat mahdollisimman vähäisiksi, kun siihen on yhdistetty toinen remontti. Kylpyhuoneremontti on myös iso investointi, ja sen suunnittelutyö kannattaakin tehdä huolella.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Uusi remontoitu kylpyhuone näillä askelilla

1

Kerro hieman kylpyhuoneremontistasi

Täytä vain parissa minuutissa perustiedot remontista, jotta löydämme urakkaan sopivimmat tekijät.

2

Odota tarjouksia

Jätettyäsi tarjouspyynnön alat saamaan tarjouspyyntöjä jo 24 tunnin sisällä.

3

Valitse urakoitsija

Voit valita saamistasi tarjouksista juuri sen sopivimman tai odottaa vielä lisää tarjouksia.

4

Aloitetaan remontti

Valittuasi tarjouksen urakoitsija on sinuun yhteydessä sopiakseen milloin remontti voidaan aloittaa.

5

Anna arvosana urakalle

Voit lopuksi arvostella tehdyn remontin, jotta muutkin käyttäjämme löytävät jatkossa parhaat urakoitsijat.

Kiinnostaako sinua seuraavat remontit?

Sisällysluettelo

Kylpyhuoneremontti
Kylpyhuoneremontin hinta
Kylpyhuoneremontin kesto
Kylpyhuoneremontin eri vaiheet
Yhteenveto

Kylpyhuoneremontti

Mitä ottaa huomioon kylpyhuoneremonttia suunnitellessa?

Kylyhuoneremontissa on useita eri huomioon otettavia tekijöitä ja yksi niistä on ilmoitus taloyhtiölle. Useimmat meistä asuvat taloyhtiössä, jolloin taloyhtiölle tulee ilmoittaa kylpyhuoneremontista. Ilmoitus täytyy tehdä ennen kuin remontti alkaa.

Kylpyhuoneremontin voi tehdä joko itse tai siihen voi palkata urakoitsijan. Useimmilla meistä ei välttämättä ole kylpyhuoneremontin vaatimaa ammattitaitoa, joten urakoitsijan palkkaaminen on ainut vaihtoehto. Eri urakoitsijoihin kannattaa tutustua huolella ja tarkasti. Urakoitsijoiden taustatiedot on hyvä selvittää ennen urakoitsijan palkkaamista.

Nykyisin moni asunnonomistaja palkkaa myös kylpyhuoneremontille valvojan. Siitä tulee tietenkin ylimääräisiä kuluja, mutta se on kannattava sijoitus, sillä valvoja on asunnonomistajan etuja ajava alan ammattilainen. Tällöin voi itse ottaa hieman rennommin asiassa eikä tarvitse stressata jokaista käännettä.

Kylpyhuoneremontissa kuten muissakin remonteissa kannattaa tehdä kirjallinen sopimus. Sopimukseen kannattaa kirjata eri tietoja ja vaiheet yksityiskohtaisesti, ja tällöin se on selvää molemmille osapuolille. Jos asiassa esiintyy erimielisyyksiä, molemmat osapuolet voivat tarkistaa sopimuksesta, mitä on sovittu.

Kylpyhuoneremontin hinta

Kylpyhuoneremontti lienee isoimpia remontteja kotona, joten hintakin on erittäin korkea. Hintaan kuitenkin voi vaikuttaa monilla eri tekijöillä. Kylpyhuoneen koko ja materiaalit ovat suurimpia remontin hintaan vaikuttavia tekijöitä. Kylpyhuoneremontissa voi joko panostaa siihen tai tehdä sen kustannustehokkaasti.

Kylpyhuoneremontissa hintaan vaikuttavat myös se, että vaihdetaanko siellä vain laatat vai tehdäänkö kylpyhuoneeseen muutoksia tilan jakautumiseen tai rakenteisiin. Jos kylpyhuoneessa tehdään muutoksia rakenteisiin ja muita erikoisratkaisuja, se tulee aina maksamaan enemmän, koska silloin täytyy uusia lattiavaluja ja/tai siirtää jopa viemäreitäkin.

Kylpyhuoneremontteja voidaan toteuttaa joko itsenäisesti eri työvaiheita tai avaimet käteen -periaatteella. Jos remontti toteutetaan avaimen käteen -periaatteella, hinta voi olla jopa yli 20 000 euroa. Tällöin remontti on todella kattava ja asukkaan ei tarvitse tehdä itse mitään. Jos kylpyhuoneremontti suoritetaan itsenäisesti tai vaiheittain, siinä päästään aina halvemmalla, mutta se vaatii myös asukkaalta hieman enemmän. Keskimääräisesti kylpyhuoneremontit maksavat noin 5000 - 6000 euroa. Tämä hinta ei kuitenkaan välttämättä kata kattavaa kylpyhuoneremonttia.

Jos kylpyhuoneen haluaa esimerkiksi laatoittaa uudelleen, hinta on muutamia tuhansia euroja. Jos kylpyhuoneeseen vaihdetaan vesikalusteita ja se uudistetaan lähes kokonaan, hinta on keskimäärin yli 10 000 euroa. Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttaa siis todella monet eri tekijät, ja ihan tarkkaa hintaa on mahdotonta sanoa. Loppusummaan vaikuttavat myös asukkaan valitsemat materiaalit ja kalusteet. Koska kylpyhuoneremontti on arvokas sijoitus, kannattaa se siis suunnitella huolellisesti ja tarkasti.

Kylpyhuoneremontin kesto

Kylpyhuoneremontti aiheuttaa aina hieman haittaa asukkaalle, sillä kylpyhuonetta ei voi käyttää ollenkaan sen remontoimisen aikana. Siksi kylpyhuoneremontti pyritään suorittamaan mahdollisimman nopeasti. Kestoon vaikuttaa kuitenkin useampi eri tekijä. Yleisesti ottaen kylpyhuone remontoidaan alle kuukaudessa, joskus jopa parissa viikossa. Jos halutaan remontoida samalla sauna, mikä on ihan järkevääkin, kestoon voidaan lisätä yksi viikko.

Kylpyhuoneremontin kestoon vaikuttavat yleensä remontoitava pinta-ala, asennettavat laitteet ja vesikalusteet. Jos kylpyhuoneessa on kosteusvaurio, tällöin remontti kestää normaalia pidempään, jopa useita kuukausia.

Kylpyhuoneremontin eri vaiheet

Kylpyhuoneremontissa on useita eri vaiheita, jotka ovat lyhyesti seuraavat:

  • purkaminen ja purkukatselmus
  • pohjatyöt
  • vedeneristys
  • laatoitustyöt
  • putki- ja sähkötyöt
  • katon rakennus
  • kalusteasennukset
  • kynnykset ja listoitukset
  • viimeistely ja siivous

Ennen vanhan kylpyhuoneen purkamista on kuitenkin lukuisia eri töitä kuten suunnitteluvaihe. Suunnitteluvaiheeseen kuuluu esimerkiksi alan myymälöissä käyminen, tarjousten laatiminen ja niiden kilpailutus, sopimukset valittujen urakoitsijoiden kanssa ja mahdollinen asbestikartoitus. Myös kodin suojaaminen voidaan laskea vaiheeksi, sillä remontista aiheutuu aina pölyä ja likaa, joiden ei toivota kulkeutuvan muualle. Ennen varsinaista remonttia on myös hyvä suunnitella, että missä perhe / asukas asuu remontin ajan.

Vanhan kylpyhuoneen purkaminen on usein se likaisin ja pölyisin vaihe, kun kaikki edelliset kalusteet ja laatat puretaan. Purkamisen jälkeen suoritetaan purkukatsemus. Purkukatselmuksessa tehdään tarvittavat kosteusmittaukset ja mahdolliset vauriot on hoidettava kuntoon ennen uuden rakentamista.

Kylpyhuoneremontissa tarvitaan useita eri alan asiantuntijoita kuten esimerkiksi putkimies ja sähkömies. Purkamisen jälkeen on tehtävä kaikki pohjatyöt kunnolla ja tällöin jo putkimies huolehtii vesipisteistä oikeille paikoilleen. Purkamisen ja pohjatöiden jälkeen on vuorossa vedeneristys. Vedeneristys on tärkeä vaihe, sillä kukaan ei halua vesivahinkoja ja vedeneristystä vääriin paikkoihin. Vedeneristys myös tarkastetaan erillisellä valvojalla ja siitä tehdään pöytäkirja.

Näiden edellisten vaiheiden jälkeen voidaan aloittaa laatoitustyöt. Laatoittaminen on huolellista ja tarkkaa puuhaa ja siihen kannattaakin valita huolellinen ammattilainen. Ammattimainen laatoittaja osaa toteuttaa erikoisetkin laatoitukset. Sähkömies vastaa kylpyhuoneen sähkötöistä kuten lattialämmityksestä ja turvallisesta valaistuksesta. Vaikka kylpyhuoneen remontin tekisi itse, niin sähkö- ja vesitöihin tarvitsee aina palkata ammattimaiset sähkö- ja putkimiehet.

Viimeisimpinä vaiheina on kylpyhuoneen katon maalaus, panelointi tai levytys, kalusteasennukset, listoitukset ja kaikkien viimeistelyt. Kylpyhuoneen siivoustakaan ei kannata laiminlyödä, ja siihen kannattaa palkata siivousfirma. Siivousfirma osaa tehdä laatoille esimerkiksi käyttöönottopesun.

Yhteenveto

Siivouksen jälkeen remontti valmis ja loppukatselmus voidaan suorittaa. Loppukatselmuksessa annetaan yleensä kaikki viralliset dokumentit ja tarkistetaan, että kaikki on kunnossa. Vaiheita on siis todella monia, mutta kuten jo sanottu, kylpyhuoneremontti on kattava investointi asunnossa. Se kannattaa siis suunnitella hyvin ja ulkopuoliset urakoitsijat kilpailuttaa kunnolla. Yksikin huolimaton työntekijä voi melkein pilata koko remontin. Kukaan ei myöskään yksin yleensä pysty tekemään kylpyhuoneremonttia, koska siihen tarvitaan alan ammattilaisia. Lopputulos on kuitenkin palkitseva, kun edessä on uusi ja upea kylpyhuone.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy