Kilpailuta putkiremontti vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Kilpailuta ammattilainen hoitamaan putkiremontti

Putkiremontti on yksi suurimmista, kalleimmista ja jopa pelätyimmistä remonteista, joita asukas voi kohdata. Pelko on kuitenkin nykypäivänä turhaa, sillä putkiremontti on tänä päivänä melko helposti ennustettava remontti, jonka tekemiseen löytyy paljon kokeneita tekijöitä.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Näillä askelin teetät onnistuneen putkiremontin

1

Kerro hieman putkiremontista

Vastaa muutamaan kysymykseen, jotta löydämme remontille sopivat tekijät

2

Selaa saamiasia tarjouksia

Tutustu rauhassa tarjouksiin, joita alat saamaan eri urakoitsijoilta

3

Valitse mieleinen tarjous

Valitse urakoitsija ja tarjous joka eniten miellyttää juuri sinua.

4

Sovi käytännön asioista

Urakoitsija on sinuun yhteydessä valintasi jälkeen ja voitte sopia miten urakka käytännössä hoidetaan.

5

Arvostele putkiremontti

Kerro myös muille käyttäjillemme miten putkiremontti hoitui valitsemasi urakoitsijan kanssa.

Kiinnostaako sinua seuraavat remontit?

Sisällysluettelo

Putkiremontti
Paljonko putkiremontti maksaa?
Mikä vaikuttaa putkiremontin hintaan?
Putkiremontti ja asunnon arvo
Putkiremontti käytännössä
Putkiremontti - yhteenveto

Putkiremontti

Paljonko putkiremontti maksaa?

Putkiremontti ei ole ikinä mikään edullinen remontti. Kyseessä on kuitenkin yksi välttämättömimmistä remonteista, sillä ilman remonttia putket kuluvat lopulta sellaiseen kuntoon, että ne voivat haljeta. Haljenneet putket voivat maksaa moninkertaisesti remonttiin nähden.

Mikä on keskimääräinen putkiremontin hinta?

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että putkisaneeraus maksaa vähintään noin 600 euroa neliöltä. 100 neliön asunnon kustannukset nousevat silloin vähintään 60 000 euroon.

Remontin kustannuksiin kuitenkin vaikuttavat monet muuttujat, ja kustannukset voivat olla kalleimmillaan jopa 1000 euroa neliöltä.

Mikä vaikuttaa putkiremontin hintaan?

Putkiremontin kustannuksiin vaikuttavat monet asiat. Merkittävimmät vaikuttavat seikat ovat rakennuksen ikä, kunto ja rakennuksen tyyppi.

Kustannuksissa on kuitenkin eroa myös paikkakunnan perusteella: Pääkaupunkiseudulla hinnat voivat olla jopa puolet korkeampia kuin kauempana kasvukeskuksista.

Tekijän valinnalla voi olla suurikin merkitys remontin hintaan. Omakotitalon remontissa ei välttämättä tarvita suurta remonttifirmaa, jonka täytyy hinnoitella remontteihin korkea kate juoksevien menojen takia, mutta kerrostalon mittavaa remonttia ei taas pysty hoitamaan pieni putkiremonttifirma.

Putkiremontin hintaan vaikuttaa myös remontin laajuus. Jos koko putkikalusto joudutaan vaihtamaan, kustannukset ovat erittäin kovat, mutta jos selvitään pelkällä putkien "sukittamisella", kustannukset voivat jäädä jopa alle yllä mainitun 600 euron neliöhinnan.

Putkiremontti ja asunnon arvo

Putkiremontti voi vaikuttaa merkittävästi asunnon arvoon. Nykypäivänä kuitenkin asunnon arvo harvoin nousee putkiremontin hinnan verran ylöspäin. 100 tuhannen euron asunto, johon teetetään 40 tuhannen euron putkiremontti ei muutu remontin myötä välttämättä 140 tuhannen euron asunnoksi, vaikka ostajan silmissä asunnon arvo muuttuukin yleensä korkeammaksi.

Toisaalta 30-40 vuotta vanha talo, johon ei ole tehty putkiremonttia nähdään usein ostajan näkökulmasta riskiksi, jolloin asunnosta on vaikea saada ihan niin hyvää hintaa kuin mitä muun kunnon perusteella myyjä voisi nähdä.

Putkiremontti käytännössä

Putkiremontin lähestyessä asukkaan ja asunnon omistajan mielessä voi poukkoilla hyvin monenlaisia kysymyksiä putkiremontin vaikutuksesta arkeen ja asumiseen. Näitä erilaisia kysymyksiä käsitellään tässä kappaleessa.

Milloin putkiremontti tulee tehdä?

Putket kestävät Suomen oloissa normaalisti 30-40 vuotta. On olemassa toki poikkeuksia, joissa putkien kanssa on alkanut syntyä ongelmia jo paljon ennen tätä ikää, sekä tilanteita, joissa putket ovat kestäneet erinomaisesti paljon tätä pidemmälle, mutta tätä ikää voidaan pitää nyrkkisääntönä.

30 vuoden iän lähestyessä rakennuksen putkia on hyvä alkaa tutkia säännöllisin väliajoin, ja varautua putkisaneerauksen eteen tulemiseen. Ei ole kovinkaan järkevää suhtautua näihin asioihin ylipositiivisesti, koska putkisaneerauksen viivyttely voi johtaa kalliimpiin korjauksiin.

Sukitus vs. linjasaneeraus

Nykyään hyödynnetään paljon ns. viemärien sukitusta täydellisen putkiremontin sijaan. Nämä kaksi tapaa tehdä putkiremontti eroavat yksinkertaisuudessaan sillä tavoin, että täydessä putkiremontissa vaihdetaan merkittävä osa tai kaikki rakennuksen putkistosta. Sukituksessa sen sijaan laitetaan olemassa olevien putkien sisäpuolelle uusi saumaton putki, joka suojaa putkia ja pidentää niiden käyttöikää.

Sukitus on täyttä putkiremonttia merkittävästi edullisempi vaihtoehto, mutta vaatii putkistolta sen, että se on ikä huomioiden hyvässä kunnossa. Putket, joissa on jo merkittävästi ongelmia, eivät saa merkittävästi lisää käyttöikää sukituksella. Pienet halkeamat eivät kuitenkaan haittaa sukitusta.

Sukitus voi parhaimmillaan tuoda putkiin toiset 40 vuotta käyttöikää. Sukittaminen voi olla siis yhtä hyvä vaihtoehto kuin putkien vaihtaminen, mutta on merkittävästi edullisempi vaihtoehto.

Aikaisemmin on käytetty myös ns. ruiskupinnoitusta, jossa valetaan putken sisään hieman sukituksen tapaan pinnoitus, jonka tarkoitus on suojata olemassa olevaa putkea. Ruiskupinnoitetut putket ovat kuitenkin vaarassa lämpölaajenemista ja iskuja vastaan. Isku tai lämpölaajeneminen voivat halkaista putken.

Ruiskupinnoitetut putket eivät ole käyttöiältään uutta vastaavien putkien tasolla. Lisäksi putkien täytyy olla oikeasti hyvässä kunnosssa, sillä ruiskupinnoitus ei paikkaa halkeamia ja reikiä.

Voiko asunnossa asua putkiremontin aikana?

Jos putkia vaihdetaan remontissa, on asunnossa asuminen remontin aikana erittäin hankalaa. Vesi on poissa käytöstä ja asunto on täynnä rakennuspölyä, jolloin asukeille voi tulla monenlaisia ongelmia. Käytännössä aina täyden linjasaneerauksen ajakis olisi syytä muuttaa asumaan jonnekin muualle.

Putkiremontti, jossa putkia vaihdetaan, voi kestää pitkäänkin. Keskivertokesto remontille on kuudesta kahteentoista viikkoa. Tästä ajasta merkittävän osan asunto voi olla asumiskelvottomassa kunnossa.

Etenkin kerrostaloissa ja rivitaloissa asuntojen vedet voivat olla poikki viikkojakin, etenkin jos vesiputket ja viemärit on vedetty niin, että veden kulkua ei voi sulkea osaan talosta kerrallaan. Jos tämä on mahdollista, usein putkiremontti tehdään vaiheissa, joissa vain osa talosta on kerrallaan remontin alla ja asumiskelvottomana.

Tämä on hyvä huomioida remonttia budjetoidessa, sillä asumisjärjestelyistä voi tulla merkittävä lisäkulu, jos asuminen remontin aikana joudutaan hoitamaan toisessa, vuokratussa asunnossa tai hotellissa. Parin kuukauden majoittuminen muualla voi tuoda jo useiden satojen eurojen kustannukset ja muita haasteita.

Sen sijaan viemäreiden sukitus ei kestä kovinkaan kauaa, vain noin 3 - 5 vuorokautta, jonka aikana on periaatteessa mahdollista asua asunnossa. Vesi on tietysti poikki myös sukituksenkin aikana, mutta asuntoon ei kerry rakennuspölyä ja -jätettä, jolloin asuminen on mahdollista jos juomaveden hankkiminen ja peseytyminen onnistuvat muualla kuin kotona.

Putkiremontti - yhteenveto

Kuten alussa jo todettiin, putkiremontti on usein remonteista se kalleimmaksi ja vaikeimmaksi koettu. Putkiremontti voi aiheuttaa jopa pelkoa asukkaissa ja asunnon omistajissa.

Kyseessä on kuitenkin tärkeä ja tarpeellinen saneeraus, johon löytyy paljon osaavia tekijöitä ja apua. Putkiremontti ei ole julkisivu- tai kattoremonttia kummempi projekti, kun se tehdään suunnitelmallisesti ja hallitusti.

Yllättäen vastaan tuleva putkiremontti voi olla erittäin stressaava projekti. Tästä syystä on hyvä hahmottaa putkiston huoltoväli, ja varautua remonttiin sekä henkisesti että taloudellisesti hyvissä ajoin etukäteen. Kun projektiin on riittävästi varautumisaikaa, ei se ole mitenkään ylitsepääsemätön este.

On myös tärkeää olla laskematta putkiremontin varaan oman asunnon arvoa määrittäessä, sillä putkiremontin arvo ei välttämättä suoraan siirry asunnon myyntiarvoon. Ajoissa tehty putkisaneeraus voi kuitenkin olla elintärkeää asunnon myymisessä, joten sen arvoa ei myöskään saa aliarvioida.

Aina jos siihen on mahdollisuus, kannattaa harkita viemärien sukittamista vaihtoehtona täysimittaiselle putkiremontille. Sukitus tuo käytännössä yhtä paljon lisää käyttöikää putkistoon kuin täysimittainen remontti, mutta on projektina huomattavasti helpompi ja halvempi.

Kannattaa kuitenkin aina luottaa ammattilaisiin, mikäli he sanovat, että sukitus ei ole järkevä vaihtoehto omaan asuntoon. Jokainen remontti eroaa aina muista, ja aina halvin vaihtoehto ei ole paras. Tärkeintä on kuitenkin, että lopputulos on kestävä ja laadukas.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy