Kylpyhuoneremontin hinta-arvio | OmaUrakka

Kirjaudu

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa? Selvitä OmaUrakka.fi-sivustolla!

Kylpyhuoneremontin kustannukset voivat vaihdella huomattavasti riippuen remontin laajuudesta ja materiaaleista. Kokonaishinta kylpyhuoneremontille on keskimäärin noin 7100 euroa. On kuitenkin tärkeää huomioida, että hintahaarukka on laaja, vaihdellen 2600 eurosta 14300 euroon. Tämä antaa käsityksen siitä, kuinka merkittävästi hinta voi muuttua projektin yksityiskohdista riippuen.

Keskimääräiset Hinnat

HintaKeskiarvoVaihteluväli
Kokonaishinta7100 €2600 € - 14300 €
Neliöhinta730 €/m²280 € - 1190 €/m²

Mitkä Tekijät Vaikuttavat Hintaan?

Kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa:

  • Remontin laajuus
  • Käytettävät materiaalit
  • Työn vaativuus
  • Sijainti

"Kylpyhuoneremontti on merkittävä investointi, joka kannattaa suunnitella huolella."

Vinkkejä Kustannusten Hallintaan

  • Kilpailuta urakka: Vertaile eri urakoitsijoiden tarjouksia.
  • Valitse materiaalit harkiten: Laadukkaat mutta kohtuuhintaiset materiaalit voivat säästää kustannuksia.
  • Suunnittele etukäteen: Hyvä suunnittelu voi ehkäistä yllättäviä lisäkustannuksia.

Loppusanat

Tutustu sivustollamme annettuihin tarjouksiin, vertaile niitä ja kokeile urakan kilpailutusta, sillä se on täysin ilmaista. Näin voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen hinnan kylpyhuoneremontillesi.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Kylpyhuoneremontin hinta

Kohteen laajuuden lisäksi hintoihin vaikuttavat eniten seuraavat tekijät: sisältyvätkö materiaalit urakkaan vai ei ja mitkä työvaiheet sisältyvät urakkaan. Voit vertailla näitä tekijöitä keskenään sivustollamme ja tarkastella, miten ne vaikuttavat alla oleviin hintatietoihin.

Kokonaishinta keskimäärin

6393.95

Hinnan vaihteluväli

350.00€ - 17700.00

Keskimääräinen neliöhinta

416.35€/

Neliöhinnan vaihteluväli

280.00-2528.57€/

Sisältyykö materiaalit tarjouspyyntöön

Esimerkkejä remonteista

TarjouspyyntöMääräRakennusHinta per Keskihinta
Tarjouspyyntö
Kylpyhuoneremontti
Määrä
3
Rakennus
Kerrostalo
Hinta per
875.00 € /
Keskihinta
2625.00
TyöMateriaalitLoppusiivous
Tarjouspyyntö
Kylpyhuone sauna
Määrä
15
Rakennus
Omakotitalo
Hinta per
636.97 € /
Keskihinta
9554.60
TyöMateriaalitLoppusiivous
Tarjouspyyntö
kylpyhuoneremontti
Määrä
8
Rakennus
Kerrostalo
Hinta per
362.50 € /
Keskihinta
2900.00
TyöMateriaalit
Tarjouspyyntö
Kyloyhuoneremontti
Määrä
8
Rakennus
Omakotitalo
Hinta per
606.25 € /
Keskihinta
4850.00
Työ
Tarjouspyyntö
kylpyhuoneen laaja remontti
Määrä
0
Rakennus
Kerrostalo
Hinta per
0 € /
Keskihinta
790.00
Työ

Sisällysluettelo

Miksi kylpyhuone kannattaa remontoida?
Milloin kylpyhuone kannattaa remontoida?
Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?
Miksi on tärkeää palkata ammattilainen remontin tekemiseen?
Kuinka kylpyhuoneremontti etenee?
Kuinka kauan kylpyhuoneremontti kestää?
Saako kylpyhuoneremontista kotitalousvähennyksen?
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi kylpyhuone kannattaa remontoida?

Viihtyisä ja toimiva kylpyhuone on yksi eniten asumisviihtyvyyteen vaikuttava tekijä ja siksi sen kunnossa pitäminen on erityisen tärkeää. Kylpyhuoneen remontointi on yksi suurimmista ja kalleimmista kodin remonteista, joten sen suunnittelu ja toteutus kannattaa aina tehdä huolellisesti ammattilaisen avustuksella. Useimmiten ammattitaidolla toteutettua kylpyhuonetta ei tarvitse remontoida uudelleen välttämättä moneen kymmeneen vuoteen. Kylpyhuoneremontti voi kuitenkin tulla ajankohtaiseksi silloin, kun sen toiminnallisuus tai ulkonäkö ei enää miellytä tai jos kylpyhuoneessa on kuluneita tai vaurioituneita pintamateriaaleja, jotka altistavat kosteusvaurioille. Kylpyhuone täytyy remontoida välittömästi, jos sinne on jo syntynyt kosteusvaurioita.

Etenkin vanhoissa taloissa kylpyhuoneet ovat usein pieniä ja ahtaita eivätkä ne enää vastaa nykypäivän tarpeita. Esimerkiksi pyykinpesukoneen järkevä sijoittaminen kylpyhuoneeseen voi olla vaikeaa tai jopa mahdotonta. Kylpyhuonekalusteet saattavat myös olla vanhanaikaisia tai kuluneita ja likaa kerääviä sekä ne voivat altistaa kylpyhuoneen kosteusvaurioille. Kylpyhuonessa puhtaus on tärkeää ja tänä päivänä suunnittelussa pyritään valitsemaan sellaiset materiaalit ja kalusteet, jotka on helppo pitää puhtaana.

Kylpyhuoneen remontoinnilla on mahdollista saada aikaan ihmeitä ilman tilan laajentamista suunnittelemalla tilan toiminnallisuuden uudelleen. Esimerkiksi asentamalla ovellisten kaappien tilalle vetolaatikot saa kylpyhuoneeseen paljon enemmän säilytystilaa. Kaiken voi sijoittaa uudelleen. Kylpyhuoneremonttia suunnitellessa ei siis kannata jumiutua ajatukseen, että suihkun tai vessanpöntön on pysyttävä samassa paikassa.

Kylpyhuone on yksi kodin keskeisimmistä tiloista ja sen remontoiminen lisää asumismukavuuden lisäksi myös asunnon arvoa. Jos on myymässä asuntoa, kylpyhuoneremontti on ensimmäinen, jota kannattaa miettiä, koska se on usein myös ensimmäinen asia, jota mahdollinen ostaja miettii. Koska kylpyhuoneen remontoiminen on yksi asunnon kalleimmista remonteista, saattaa ostaja tehdä ostopäätöksen jo pelkän kylpyhuoneen perusteella. Tämän vuoksi kylpyhuoneremontti on lähes aina kannattavaa.

Milloin kylpyhuone kannattaa remontoida?

Kylpyhuone on remontoitava välittömästi, jos sinne on syntynyt kosteusvaurioita. Esimerkiksi laattojen saumoihin ilmestynyt mikrobikasvusto, pintojen värimuutokset sekä erilaiset valuma- ja kosteusjäljet voivat olla merkki kosteusvauriosta. Kaikkia kosteusvaurioita ei kuitenkaan havaitse paljaalla silmällä eivätkä yksittäiset homepilkut välttämättä tarkoita kosteusvaurioita. Tämän vuoksi jo kylpyhuoneremontin suunnitteluvaiheessa on hyvä käyttää ammattilaisen apua, jotta mahdolliset kosteusvauriot saadaan selville hyvissä ajoin.

Kylpyhuoneremontti voi olla ajankohtainen myös silloin, kun asunto on vanha eikä edellisestä remontista ole tietoa. Pahasti kuluneet tai rikkoutuneet pintamateriaalit vaarantavat kylpyhuoneen vedeneristyksen ja tällöin remontti on syytä suorittaa mahdollisimman pian suurempien ongelmien ehkäisemiseksi.

Kylpyhuoneremontin voi tehdä yhtä hyvin myös pelkistä ulkonäöllisistä syistä. Usein jo pelkkä laatoituksen uusiminen muuttaa kylpyhuoneen ilmettä huomattavasti. Myös kylpyhuoneen toiminnallisuudessa voi olla jotain arkea häiritsevää tai tila voi muuten vain tuntua likaiselta ja nuhjuiselta. Kukapa ei haluaisi viihtyisää ja toimivaa kylpyhuonetta.

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontin hinta riippuu luonnollisesti siitä, kuinka laaja remontti tehdään ja minkälaisia kalusteita ja materiaaleja kylpyhuoneessa halutaan käyttää. Jos esimerkiksi halutaan uudistaa vain laattojen saumat, hinta pyörii muutamassa sadassa eurossa. Perusteellinen kylpyhuoneen uudistaminen taas voi maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Koska kylpyhuoneen remontoiminen on yksi asunnon kalleimmista remonteista, ei kannata säästää väärissä paikoissa, vaan kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä kerralla kunnolla. Ammattimaisesti remontoitu kylpyhuone pysyy käyttökelpoisena hyvin pitkään eikä uutta remonttia tarvitse tehdä välttämättä moneen kymmeneen vuoteen.

Pääkaupunkiseudulla kylpyhuoneremonttien työn osuuden mediaanihinta on noin 5000 euroa, muualla Suomessa hieman vähemmän. Työn osuus on noin 40-50% remontin kokonaiskustannuksista.

Miksi on tärkeää palkata ammattilainen remontin tekemiseen?

Koska kyseessä on kostea tila, ei kylpyhuonetta kannata remontoida itse ilman aiempaa kokemusta. Pienetkin virheet remontin yhteydessä voivat aiheuttaa suuria ja kalliita vaurioita myöhemmin. Lisäksi ammattilainen havaitsee hyvin pienetkin kosteusvauriot, jotka itseltä saattaisi jäädä huomaamatta. Alan ammattilaiset osaavat myös ehdottaa hyviä materiaaleja ja ehdottaa erilaisia tilaratkaisuja, joita ei itselle välttämättä tulisi mieleen.

Pintamateriaalien purkutyöt voi suorittaa itse, mutta muut työt kannattaa jättää ammattilaiselle. Koska kylpyhuoneen käyttö on tärkeä osa normaalia arkea, ammattilainen myös osaa arvioida remontin keston melko tarkasti, jolloin remontin ajoittaminen itselleen sopivaan ajankohtaan on helpompaa.

Kuinka kylpyhuoneremontti etenee?

Ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa kylpyhuoneremontti aloitetaan aina asbestikartoituksella. Jos asbestikartoituksessa ei löydy mitään, varsinainen kylpyhuoneen remontointi aloitetaan vanhojen pintamateriaalien purkamisella.

Tämän jälkeen kylpyhuoneessa suoritetaan ensimmäinen tarkastus eli purkukatselmus, jossa selvitetään pintojen alla mahdollisesti piilevät mikrobi- ja kosteusvauriot. Ensimmäisen tarkastuksen jälkeen tehdään kylpyhuoneeseen tarvittavat pohjatyöt sekä vedeneristystyöt. Samalla suoritetaan myös vedeneristystarkastus.

Jos kaikki on edelleen kunnossa, siirrytään lopuksi kylpyhuoneen laatoitukseen, vesi- ja sähkötöihin sekä kalusteiden asentamiseen. Kun kylpyhuone on valmis, suoritetaan vielä lopputarkastus, jossa arvioidaan työn laatu ja asunnon omistajalle annetaan kaikki tarkastusten aikana laaditut dokumentit. Tämän jälkeen uusittu kylpyhuone on valmiina käyttöön.

Kuinka kauan kylpyhuoneremontti kestää?

Kylpyhuoneen remontointi kestää keskimäärin noin 2-3 viikkoa remontin laajuudesta riippuen. Kuitenkin mahdolliset kosteusvauriot voivat venyttää remontin jopa useiden kuukausien mittaiseksi. Kylpyhuoneremontin kestoon vaikuttavat oleellisesti remontoitavan tilan koko sekä asennettavat laitteet ja vesikalusteet.

Saako kylpyhuoneremontista kotitalousvähennyksen?

Kyllä saa. Kylpyhuoneen remontoinnin kustannuksista henkilökohtaisessa verotuksessa voi vähentää 40% työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Maksimisumma on 2250 euroa. Tämän summan saa, jos remonttilaskun loppusummassa työn osuus on vähintään 5875 euroa. Tarvikkeista tai matkakuluista kotitalousvähennystä ei saa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolison kanssa vähennystä voi saada yhteensä 4500 euroa vuodessa. Vuoden vaihteessa tehty remontti voidaan jakaa verotuksellisesti kahdelle eri vuodelle.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneremontin hinta määräytyy remontin laajuuden mukaan, eli aiotaanko tehdä vain esimerkiksi saumojen uudistusta vai laitetaanko koko kylpyhuone uusiksi. Hintaan vaikuttavat kylpyhuoneen koko sekä käytettävät materiaalit ja kalusteet. Kosteusvauriot luonnollisesti lisäävät remontointikustannuksia. Kylpyhuoneremontin työn osuuden mediaanihinta on pääkaupunkiseudulla noin 5000 euroa, muualla hieman vähemmän. Työn osuus on aina noin 40-50% kylpyhuoneremontin kokonaiskustannuksista. Tarkemman hinta-arvion remontointikustannuksista saat aina ammattilaiselta.

Milloin kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä?

Kylpyhuone on syytä remontoida välittömästi, jos tilassa havaitaan kosteusvaurioita. Myös merkit mahdollisista kosteusvaurioista, kuten laattasaumojen kasvusto tai halkeilu edellyttävät kylpyhuoneremonttia suurempien vahinkojen estämiseksi. Kylpyhuone kannattaa remontoida myös silloin, kun se ei vastaa omia tarpeita tai muuten vain laskee huomattavasti asumismukavuutta. Myös ennen asunnon myyntiä kylpyhuonetta on syytä uudistaa, koska se nostaa asunnon arvoa ja on usein yksi tärkeimmistä ostopäätökseen vaikuttavista tekijöistä.

Voiko kylpyhuoneremontin tehdä itse?

Kylpyhuoneen remontoiminen on järkevintä teeettää aina ammattilaisella. Jo pienetkin virheet remontin aikana voivat aiheuttaa suuria vahinkoja ja kylpyhuoneremontti tulee lopulta paljon kalliimmaksi. Kylpyhuoneen vanhojen pintamateriaalien purkamisen voi hoitaa itse, mutta kaikki muu kannattaa jättää ammattilaisten käsiin. Ammattilaisen avusta voi olla paljon hyötyä jo kylpyhuoneremontin suunnitteluvaiheessa.

Kuinka kauan kylpyhuoneremontti kestää?

Kokonainen kylpyhuoneremontti kestää keskimäärin noin 2-3 viikkoa remontin laajuudesta riippuen, mutta mahdolliset kosteusvauriot voivat pitkittää remontin jopa useiden kuukausien mittaiseksi.

Saako kylpyhuoneremontista kotitalousvähennyksen?

Kylpyhuoneremontti on kotitalousvähennyskelpoinen. Se on henkilökohtainen ja sitä on mahdollista saada enintään 2250 euroa. Puolison kanssa kotitalousvähennystä on siis mahdollista saada yhteensä jopa 4500 euroa vuodessa.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy