Paljon Maksaa Talon Maalaus ja Kuinka Kauan Se Kestää?

Kirjaudu

Talon Maalaus Hinta ja Kesto - Omakotitalon Maalaus Kustannukset

Tutustu talon maalauksen hintoihin ja siihen, mitkä tekijät vaikuttavat kustannuksiin. Lue myös vinkkejä talon maalauksen suunnitteluun ja toteutukseen.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Miksi maalata talo ja kuinka usein?
Maalaamisen hinta
Maalauksen kesto
Paras vuodenaika
Itse vai ammattimaalari
Yhteenveto

Miksi maalata talo ja kuinka usein?

Talon maalaamisessa on monia syitä, mutta yksi tärkeimmistä on siisti ja ehjä maalauspinta. Tietenkin talo näyttää paremmalta, kun maali on siistiä eikä halkeile, mutta maalilla on myös suojausvaikutus. Maali suojaa nimittäin talon laudoitusta. Maalaus kannattaa hoitaa myös ajoissa, eikä päästää talon maalausta huonoksi. Nimittäin se tulee helpommaksi ja halvemmaksi, kun maalaus on suoritettu ajoissa.

Maalausväli riippuu useista seikoista eikä siihen välttämättä ole mitään tarkkaa aikaa. Nyrkkisääntönä monen asiantuntijan mielestä hyvä talon maalausväli on kymmenen vuotta, mutta mikään ehdoton raja se ei ole. Talon maalauksen kuntoa kannattaa seurata ja pitää silmällä ja suorittaa maalaukset tarvittaessa. Maalauksen kesto riippuu myös talon seinämateriaalista ja maalin laadustakin. Kukaan ei siis estä suorittamasta maalausta pienemmällä tai suuremmalla välillä kuin 10 vuotta. Siisti ja hyvin maalattu talo näyttää ulospäin myös viihtyisältä ja hienolta.

Muita huolestuttavia asioita talon maalauksen tarpeellisuudesta voi olla homepilkut, lahovauriot, hilseily tai halkeilu.

Maalaamisen hinta

Monia tietenkin mietityttää maalaamisessa sen hinta. Hintaan vaikuttaa muutamia seikkoja. Tärkein hintaan vaikuttava tekijä on kohteen maalauspinta-ala. Toinen tärkeä seikka on kohteen hankaluus eli kuinka helposti tai vaikeasti pääsee maalaamaan ja miten maalaustelineitä pitää asetella.

Karkeasti voidaan sanoa, että omakotitalon maalaus maksaa 4000 euron ja 10 000 euron välillä. Maalauksen voi suorittaa itse, jolloin hinta tulee halvemmaksi. Kuitenkin ammattilaisen jälki saattaa olla paremman näköistä ja ammattilaisen palkkaamista kannattaa jokaisen harkita. Ammattilaisen palkkaamisessa on myös yksi tärkeä asia. Kotitalousvähennystä voidaan saada, jos maalausammattilainen kuuluu ennakkoperintärekisteriin.

Maalaamisessa materiaalikuluja on ainoastaan maalit. Maalien hinnoissa ei ole kovin paljon eroja, joten maalien tarkka hinta ei ole välttämättä merkittävä tekijä. Tietenkin mitä enemmän maalauspinta-alaa, sitä enemmän maalia kuluu, mutta kovin suurta eroa hintaan ei tule, vaikka valitsisi sen kalleimman maalivaihtoehdon. Parhaimman maalitietämyksen saa alan asiantuntijoilta kuten esimerkiksi K-Raudasta.

Maalauksen kesto

Monia rakentajia ja omakotitaloasujia mietityttää lisäksi, että kuinka kauan talon maalaus kestää. Maalauksen kestoon liittyy muutamia seikkoja. Suurin asia on tietenkin maalauspinta-alan suuruus. Ammattimaalari maalaan perinteisen omakotitalon noin kahdessa, kolmessa päivässä, jos talossa ei ole hankalia paikkoja eikä maalauspinta-alaa ole useampaa sataa neliötä. Tämä on kuitenkin hyvin optimistinen arvio, ja asukkaan kannattaa kuitenkin varautua useampaan päivään perusomakotitalon maalauksessakin. Jos haluaa maalata itse, tällöin aikaa menee enemmän kuin ammattimaalarilla.

Maalauksessa voi kuitenkin kestää muutamaa päivää enemmän, jos esimerkiksi aiempaa maalia täytyy poistaa. Lisäksi, jos talon väriä halutaan vaihtaa, maalaukseen tulee muita huomioon otettavia asioita kuten esimerkiksi luvanvaraisuus. Tällöin maalaus on luvanvarainen ja lupa värin vaihtamiseen tulee hakea etukäteen. Myös suuret kontrastierot kuten esimerkiksi mustasta valkoiseen vaikuttavat maalauksen kestoon.

Paras vuodenaika

Paras vuodenaika maalaustyön suorittamiseen on loppukeväästä alkusyksyyn eli toukokuusta syyskuun loppuun. Maalaamista suorassa helteisessä ja aurinkoisessa säässä kannattaa välttää ja paras sää maalaamiseen onkin pilvipoutainen sää. Myöskään ukkosmyrskyssä tai rankassa vesisateessa taloa ei kannata maalata. Vesisateen aikana voi kuitenkin maalata sellaisia osia, joihin vesisade ei ylty esimerkiksi suojassa olevia seiniä tai sisäkattoa. Paras lämpötila olisi hyvä olla enemmän kuin + 5 astetta.

Lisäksi ilman kosteus on hyvä ottaa huomioon maalauksessa. Suhteellisen ilmankosteuden tulisi olla alle 80 %, jolloin on ihanteellinen sää maalata. Jos ilma on liian kosteinen, maali voi alkaa halkeilla. Ammattimaalari osaa arvioida parhaan sään ja lämpötilan maalaamiseen.

Itse vai ammattimaalari

Kuten todettu, maalaamisen voi suorittaa itse, mutta ammattimaalari osaa kuitenkin ottaa huomioon useita eri tekijöitä, joita tavallinen ihminen ei välttämättä osaa. Lisäksi tavallisella ihmisellä menisi esimerkiksi koko loma-aika maalaamiseen ja ulkoistamalla maalaustyön, voi itse keskittyä lomailuun. Vaikka maalaaminen voi olla terapeuttista jollekin, niin se olisi myös hyvä suunnitella kaikkine vaiheineen. Kun on suunniteltu koko maalausprosessi, voi ihmiselle tullakin tunne, että maalaustyön haluaa ulkoistaa. Maalaustyön ulkoistamiseen liittyy siis muitakin asioita kuin maalaustyön jälki.

Ammattilainen osaa nimittäin varata tarpeeksi aikaa jokaiseen työvaiheiseen ja jaksottaa työn. Ammattilainen pystyy myös arvioimaan oikein ulkona olevan sään ja sään vaihtelut maalausprosessissa. Maalausammattilainen osaa myös valita maalin oikein ja tällöin itseltä vapautuu aikaa pois maalien valinnasta. Tällöin ei myöskään tarvitse perehtyä maalien käyttöohjeisiin itse vaan antaa ammattimaalarin hoitaa maalien valinnat.

Jos päättää antaa talon maalauksen ammattilaiselle, maalausurakka on hyvä kuitenkin kilpailuttaa. Näin siihen voidaan saada myös pientä rahansäästöä. Hinnan ei kannata kuitenkaan olla ratkaiseva tekijä, sillä ammattimaalariin täytyy voida luottaa kaikissa päätettävissä asioissa. Hyvä sääntö tässäkin asiassa on, että halpa ei välttämättä ole laadukas. Maalausammattilaisiin kannattaa tutustua rauhassa ja kysellä vaikka naapurustossa vinkkejä.

Yhteenveto

Talon maalaus on iso prosessi, minkä jälki näkyy pitkään. Sen suunnitteluun kannattaa siis varata aikaa, jotta pystyy ottaa kaikki asiat huomioon. Maalauksen voi suorittaa itse, mutta ammattilaisen avulla pääsee vähemmällä. Maalauksesta saa kotitalousvähennyksen, jos työn suorittaja kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Paras ajankohta maalaukselle on toukokuu - syyskuu, mutta parhaiten ammattilainen osaa arvioida ulkona olevan sään maalaukselle. Maalausprosessi alkaa suunnittelulla ja päättyy, kun talo on maalattu ja osapuolet ovat tyytyväisiä. Maalaamiseen kannattaa perehtyä, vaikka työn antaisikin ammattilaiselle. Ammattilaiset kannattaa kilpailuttaa ja valita itselle sopivin vaihtoehto.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy