Julkisivuremontin hinta-arvio: Vertaa eri vaihtoehtoja

Kirjaudu

Julkisivuremontin hinta-arvio ja vaihtoehtojen vertailu

Täydellinen opas julkisivuremontin hintoihin ja eri vaihtoehtoihin. Vertaile puu-, tiili- ja betonijulkisivujen hintoja ja ominaisuuksia, ja tee tietoon perustuva päätös julkisivuremontistasi. Yksi yleisimmistä remonteista, joita kiinteistössä tehdään, on julkisivuremontti. Milloin julkisivuremontti tulee ajankohtaiseksi, riippuu siitä, minkälaisesta materiaalista julkisivu on tehty. Eri materiaalit ikääntyvät erilailla ja siitä johtuen eri rakennuksiin remontti osuu eri aikana. Kun julkisivuremontti tehdään ajoissa, voidaan remontti toteuttaa kevyemmin ja osittain eikä kaikkia rakenteita tarvitse lähteä uusimaan. Tärkeintä on tehdä hyvä suunnitelma, jotta kokonaiskustannukset pysyvät edullisina.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Eri materiaalit
Julkisivumateriaalien keskimääräiset käyttöiät
Eri rakennusten julkisivuremontit
Julkisivuremontin kilpailuttaminen
Julkisivuremontin hintaan vaikuttavat asiat
Kolme yleisintä kysymystä julkisivuremontista

Eri materiaalit

Hyvin yleistä on, että julkisivut koostuvat eri materiaaleista. Erilaisia materiaaleja ovat:

  • betonielementti- ja pesubetoniseinät
  • tiiliseinät
  • rapatut ulkoseinät
  • levytetyt ulkoseinät
  • laatoitetut ulkoseinät

Milloin julkisivuremontti tulee ajankohtaiseksi, riippuu se siitä, mikä julkisivumateriaalien keskimääräinen käyttöikä on. Jos puhutaan yleisellä tasolla, voidaan sanoa, että julkisivuremontti tulee vastaan 20-70 vuoden välein. Elementtiset saumat vaativat puolestaan uusimisen jo 15 vuoden kuluttua.

Julkisivumateriaalien keskimääräiset käyttöiät

Erilaisten julkisivumateriaalien käyttöiät vaihtelevat ja tässä eriteltynä eri materiaalien käyttöikiä:

  • Lautaverhouksen käyttöikä on noin 50 vuotta ja sen käyttöikään vaikuttaa verhouksen pintakäsittelyn materiaali ja paksuus.
  • Hirsipintainen materiaali on käytännössä yhtä kestävä kuin itse rakennus. Tärkeää on huolehtia lahovaurioista ja tilkitä hirsiliitokset ulkopuolelta.
  • Tiiliverhouksen käyttöikä 50 vuotta ja sen saumat suositellaan korjattavaksi 25 vuoden välein.
  • Rapatun julkisivun ikä on 50 vuotta ja huolto olisi hyvä tehdä noin 20 vuoden välein.
  • Terastirapatun julkisivun käyttöikä on 80 vuotta.
  • Jos julkisivu on metallilevyverhottu, on sen käyttöikä 40 vuotta ja huolto tulisi tehdä 20 vuoden välein.
  • Pinnoittamattoman betonin käyttöikä on 40 vuotta ja pinnoitetun betonin 50 vuotta.
  • Kuitusementtilevyisen julkisivun käyttöikä on 50 vuotta.
  • Elementtien saumat tulisi uusia 15 vuoden välein ja jos olosuhteet ovat hyvät, on käyttöikä maksimissaan 25 vuotta. Joka viiden vuoden välein on suositeltavaa tarkastaa saumojen kunto ja huoltoväli on 25 vuotta.
  • Luonnonkiviverhottu julkisivu on periaatteessa ikuinen, eli kestää yhtä kauan kuin rakennus. Olettaen, että kivet ovat Suomen ilmastoon soveltuvat. Käyttöikä on kuitenkin määritelty 50 vuoteen.

Eri rakennusten julkisivuremontit

Ennen kuin julkisivuremonttia lähdetään toteuttamaan, tehdään aina rakenteiden kuntokartoitus ja hankesuunnitelma. Eri rakennusten julkisivuremontit toteutetaan eri tavalla, iästä, materiaalista ja koosta riippuen.

Omakotitalon julkisivuremontti

Omakotitaloihin tehdään julkisivun rappauksia. Rappaukset voidaan tehdä harkko- ja betonipinnoitteisiin ja puurunkoisiin taloihin. Kun teet julkisivurappauksen omakotitaloon, saat täysin uuden julkisivun. Voit vaihtaa talosi väriä ja pinnoitetta samalla. Paras ajankohta omakotitalon julkisivuremontin toteuttamiselle on keväästä syksyyn, ennen talvea.

Paritalon ja rivitalon julkisivuremontti

Kun pari- ja rivitaloon suunnitellaan julkisivuremonttia, on otettava huomioon, onko kyseessä taloyhtiö vai kiinteistömuotoinen. Jos kyseessä on taloyhtiö, pätevät silloin säännöt ja määräykset, jotka on määritelty yhtiöjärjestyksessä. Kiinteistömuotoisessa taas hallinnonjakosopimus määrittää päätäntävallan. Julkisivuremontin toteutus ja ajankohta riippuu siis näistä, tehdäänkö se yhdessä vai jokainen vastaa omastaan.

Rintamamiestalon julkisivuremontti

Rintamamiestalon julkisivuremonttia tehdessä on hyvä ottaa huomioon laudoitusta maalatessa, että maalin tulee olla samaa tyyppiä kuin aikaisemmin. Jos lisätään lisälämmöneriste, on tärkeää, ettei tuuletusrakoa jää alle. Sille puolelle taloa, jonne aurinko porottaa vanhoihin lautaverhouksiin, vaativat nämä pinnat yleensä täyden uusimisen julkisivuremontin yhteydessä.

Kerrostalon julkisivuremontti

Kerrostalojen julkisivuremontit ovat pitkäkestoisempia kuin talojen julkisivuremontit. Monesti julkisivuremontit tehdään niin, että remontoidaan ensin toinen sivu kerrostalosta ja sen jälkeen toinen sivu. Näin pyritään, ettei asumishaittaa olisi eikä välttämättä koko asunto olisi huputettuna. Isojen kerrostalojen julkisivuremontit saattavat kestää puolesta vuodesta vuoteen.

Ulkoseinien uusiminen vai julkisivut?

Monesti julkisivuremontin yhteydessä ei uusita vain pintoja. Samalla kertaa on hyvä tarkastaa ikkunoiden ja parvekkeiden kunto ja uusia nämä tarpeen vaatiessa. Eli pienimmillään remontoidaan rakennusten ulkoseinät ja laajimmillaan uusitaan samalla myös ikkunat, ovet ja parvekkeet.

Julkisivuremontin kilpailuttaminen

Kun julkisivuremontti tulee ajankohtaiseksi, on ensin tehtävä kartoitus. Seuraavia asioita on hyvä miettiä, ennen remontin alkua:

  • Tehdäänkö julkisivusta samanlainen vai halutaanko siihen tehdä muutoksia?
  • Halutaanko ulkoverhouksen profiilista pysty vai vaaka?
  • Minkä värinen talosta halutaan?
  • Uusitaanko samalla kertaa myös ovet ja ikkunat?
  • Halutaanko lisätä lisälämmöneristys?
  • Sadevesijärjestelmän mahdollinen laittaminen.

Kuntokartoituksessa selviää julkisivujen kunto ja sen perusteella laaditaan remonttisuunnitelma. Tarjous kannattaa pyytää niin, että siihen on laskettu koko remontti ja remontissa käytettävät materiaalit. Lisäksi on hyvä sisällyttää tarjoukseen vanhan verhouksen purkaminen sekä loppusiivous työmaalla. Jos ikkunat, ovet ja parvekkeet halutaan uusia tai asentaa lisäeristys, on hyvä sopia tämä tarjouksen teon yhteydessä.

Tarjouksen hyväksyminen ja julkisivuremontin aloitus

Kun sopimus solmitaan, sovitaan samalla aikataulu, milloin remontti on tarkoitus toteuttaa. Sääolosuhteet saattavat joskus vaikuttaa aikatauluun ja julkisivuremontin alkamiseen. Sopimuksen mukaisesti tehdään ensin purkutyö ja siitä seuraa sopimuksen mukainen julkisivuremontti.

Kun julkisivuremontti on valmis, suoritetaan loppukatselmus, jossa varmistetaan, että julkisivuremontti on toteutettu sopimuksen mukaisesti.

Julkisivuremontin hintaan vaikuttavat asiat

Erilaisia julkisivumateriaaleja on erilaisia, joten vertailu on haastavaa. Hinnat vaihtelevat materiaaleista ja rakennuksen kunnosta riippuen, mutta keskimääräisesti puhutaan 150-600 euron huoneistoneliöhinnasta. Parhaiten julkisivuremontin hintaan vaikuttaa, kun tehdään kuntotutkimukset ajoissa. Tällöin yllätyksiä ei pääse syntymään eikä julkisivuremontti tule yllätyksenä, kun korjaukset aloitetaan ajoissa.

Materiaalien käyttöiän lisäksi käyttö- ja rasitusolosuhteet vaikuttavat huomattavasti. Lisäksi se, miten usein julkisivua on huollettu matkan varrella. Ilmansuunnalla ja rakennuksen korkeudella on myös merkitystä. Myös se, missä rakennus sijaitsee, vaikuttaa. Jos rakennus sijaitsee meren äärellä, on se enemmän altis kulumiselle kuin rakennus, joka sijaitsee suojassa sisämaassa.

Kolme yleisintä kysymystä julkisivuremontista

Kysymys 1.

Kannattaako julkisivuremontin yhteydessä uusia myös ovet, ikkunat ja parvekkeet?

Vastaus:

Julkisivuremontti on iso projekti ja samalla kertaa on hyvä tehdä myös muita korjaustöitä. Muuten vuosien varrelle helposti asettuu useita eri remontteja ja näistä koituu aina asumishaittaa.

Kysymys 2.

Kuinka kauan julkisivuremontin valmisteluvaihe kestää?

Vastaus:

Julkisivuremontin valmisteluvaihe kestää yleensä noin 1,5‒2,5 vuotta.

Kysymys 3.

Kuinka usein yleisesti julkisivuremontti tehdään?

Vastaus:

Yleensä julkisivuremontti tehdään 25-45 vuoden välein. Jos rakennukseen tehdään huoltomaalauksia, on niissä aikaväli yleensä 10-15 vuotta.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy