Paras Salaojaremontti - Opas, Hinta ja Vinkit

Kirjaudu

Salaojaremontin suunnittelu ja hinnoittelu alusta loppuun

Opas salaojaremontin hinnoitteluun. Lue remontin hinnoista, eri remonttityypeistä ja vinkkejä remontin suunnitteluun. Tutustu myös salaojaremontin kestoon ja parhaaseen ajankohtaan remontille.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Salaojaremontti hinta

Kohteen laajuuden lisäksi hintoihin vaikuttavat eniten seuraavat tekijät: sisältyvätkö materiaalit urakkaan vai ei ja mitkä työvaiheet sisältyvät urakkaan. Voit vertailla näitä tekijöitä keskenään sivustollamme ja tarkastella, miten ne vaikuttavat alla oleviin hintatietoihin.

Kokonaishinta keskimäärin

750.00

Hinnan vaihteluväli

750.00€ - 750.00

Keskimääräinen neliöhinta

1.18€/

Neliöhinnan vaihteluväli

1.18-1.18€/

Sisältyykö materiaalit tarjouspyyntöön

Esimerkkejä remonteista

TarjouspyyntöMääräRakennusHinta per Keskihinta
Tarjouspyyntö
Salaojien kuvaus
Määrä
638
Rakennus
Rivitalo
Hinta per
1.18 € /
Keskihinta
750.00
Työ

Sisällysluettelo

Mitä salaojaremontissa tehdään?
Mitä salaojaremontti maksaa ja hinta muodostuu?
Miten valita luotettava salaojaremontin tekijä?
Saako salaojaremontista kotitalousvähennystä?
Mitä tietoja minulla tulisi olla ennen salaojaremontin tilaamista ja kilpailutusta?
Usein kysyttyä kysymyksiä salaojaremonteista

Mitä salaojaremontissa tehdään?

Salaojaremonttia varten on tehtävä tarkat suunnitelmat jo etukäteen. Niissä otetaan selvää mm. talon putki- ja sähköjohtokartoista, korvataanko vanha salaojajärjestelmä uudella, vai tehdäänkö salaojitusta ensimmäistä kertaa. Myös rakennuksen pinta-ala, sekä rakennuksen perustuksen tyyppi on oltava selvillä, jotta tiedetään kaivannon syvyys. Kun putki- ja sähköjohtojen sijainnit ovat selvillä, on mahdollista aloittaa kaivuutyöt kaivinkoneella. Samalla selvitetään, tarvitaanko esimerkiksi lisäeristystä sokkelin ympärille. Jos sokkeli on vaurioiutunut tai huonossa kunnossa, on se syytä uusia osittain tai jopa kokonaan. On otettava huomioon sokkelin lisäksi patolevyt, mitkä asennetaan sokkelin viereen poistamaan talon perustuksista siitä irtoavaa kosteutta ohjaten kosteuden eteenpäin salaojaputkeen. Patolevy toimii pohjoisissakin olosuhteissa hyvin sen joustavuuden ansiosta ja kestää koviakin säärasituksia. Salaojaputki on kaivantoon asennettava reikäinen putki, jolla saadaan vesi suunnattua pois rakennuksen juurelta, mikä pidentää rakennuksen käyttöikää. Salaojaputket pitävät myös rakennuksen ympäristön ja pihan kuivina, ettei vesi keräänny aiheuttaen vesivahinkoja myöskään muihin tiloihin. Salaojaremontin yhteydessä voidaan myös asentaa sadevesijärjestelmiä, sekä tarvittaessa uusia kaivoja.

Mitä salaojaremontti maksaa ja hinta muodostuu?

Remontin hinta riippuu monista eri osatekijöistä ja vaihtelee tuhansista kymmeniin tuhansiin euroihin. Salaojaremontin keskihinta Suomessa on 10-20 000 euroa tilattuna ammattilaisurakoitsijalta. Hintaan vaikuttavia tekijöitä on paljon, esimerkiksi korvataanko olemassa oleva salaojajärjestelmä kokonaan uudella, vai tehdäänkö salaojitus ensimmäistä kertaa. Vanhan järjestelmän purkaminen uuden edestä voi tuoda myös lisäkustannuksia. Rakennuksen pinta-ala, sekä kaivannon syvyys vaikuttavat lopulliseen hintaan ja näiden lisäksi on huomioitava onko sokkelia tarvetta korjata tai vaatiiko se lisäeristystä. Myös sadevesijärjestelmän, sekä kaivojen asentaminen tulee huomioida salaojaproketin hinnoittelussa. Kaivoja voi olla myös tarpeen korottaa tai sulkea kokonaan. Sokkeli on tarkistettava samanaikaisesti ja tarvittaessa uusittava salaojaremontin yhteydessä, mikä myös lisää hintakustannuksia. Mahdollisien kosteusvaurioiden korjaaminen ja tilojen kuivattaminen voi olla yksi yllättävä lisäkulu, joten kuntotarkastajan mielipide on hyvä tietää etukäteen. Lupa-asiat ja kunnallistekniikkaan liittyminen kaivuumatkoineen tuo usein remontille lisähintaa.

Miten valita luotettava salaojaremontin tekijä?

On hyvä tehdä ennen remontin tilaamista hieman vertailevaa tutkimusta alueella toimivista paikallisista yrityksistä, sekä kysyä mahdollisia tarjouspyyntöjä salaojaremontin suorittamisesta. Samalla on syytä ottaa huomioon, että pienellä tontilla salaojaremontin toteuttaminen usein aiheuttaa pihalle huomattavaa näköhaittaa, joten pihan uudelleen maisemointi on todennäköistä. On siis hyvä myös kysyä urakoitsijalta etukäteen mihin tilaan pihan ympäristö jätetään, esimerkiksi kattaako sopimus myös loppusiivouksen ja mahdolliset pihan uudelleen maisemointikustannukset. Pihalla voi myös olla säilytettäviä puita tai puutarhaelementtejä, joiden mahdollisesta siirtämisestä tulee sopia etukäteen urakoitsijan kanssa. Nykypäivänä verkosta löytää monesti kattavimmat arvostelut eri toimijoista suoraan asiakkailta ja perinteinen puskaradio on korvaamaton kokemuspohjainen tiedonlähde. Mahdollisten vahinkojen sattuessa on syytä selvittää etukäteen toimintasuunnitelma, mahdolliset vakuutukset ja urakoitsijan vastuut. Sopimukset on tietenkin saatava kirjallisena ja tehdystä työstä kuitti kotitalousvähennystä varten.

Saako salaojaremontista kotitalousvähennystä?

Salaojien huoltaminen kuuluu kotitalousvähennysten piiriin. Kotitalousvähennyksen maksimimäärä henkilöä kohden on 2250 euroa, kun työn osuus on ollut vähintään 5875 euroa, joten kahden henkilön maksimivähennys on 4500 euroa. Ilmoituksen voi tehdä verokortille tai veroilmoitukseen, mihin kirjataan vähennyksen tiedot. Verokortille ilmoitettaessasi edun vähennyksestä saa välittömästi. Veroilmoitukseen imoittamalla vähennys huomioidaan jäännösverossa tai veronpalautuksissa. Kuitti, mihin on merkitty yrityksen Y-tunnus ja kerrottu työn osuus laskun loppusummasta on edellytys kotitalousvähennyksen saamiseen. Kotitalousvähennystä on myös mahdollista hakea jälkikäteen.

Mitä tietoja minulla tulisi olla ennen salaojaremontin tilaamista ja kilpailutusta?

 • Vaatiiko salaojaremontti huoltoa vai kokonaan uuden ojituksen? Esimerkiksi rinnetontilla voi olla tarvetta vain alarinteen salaojituksen huoltamiseen, kun taas uudiskohteeseen salaojitus tehdään koko rakennuksen ympärille.
 • Rakennuksen sokkelien kunto, vaatiiko uusimista
 • Tarvitseeko kohde sadevesijärjestelmät ja/tai kaivoja.
 • Mahdollisen rakennus/kuntotarkastajan mielipide salaojaremontin suuruuteen. Tarkastus voidaan tehdä esimerkiksi videokameran avulla, jolloin saadaan tarkka käsitys kunnosta ja remontin laajuudesta
 • Salaojaremontin alkamisaika, sääolosuhteet huomioonottaen. Esimerkiksi ehtiikö myöhään syksyllä aloitettu salaojaremonttia tehdä ennen talven tuloa.
 • Mahdolliset lupa-asiat ja naapureille aiheutuvien haittojen minimoiminen.
 • Sopimusten tekeminen: Työn kesto, mahdolliset vakuutukset ja takuut, mahdolliset korvausasiat, kuten projektin viivästyminen, uudelleenmaisemointi ja muut kustannukset.
 • Joissakin tapauksissa kellaritilojen asuinkäyttöön ottaminen voi vaatia salaojitusta ja näihin liittyvät muut kulut ja lupa-asiat on hyvä tiedostaa
 • Vakuutuksien voimassaolo ja niiden kattavuus, vahingon sattuessa mitä korvauksia voi saada ja mikä on omavastuu.
 • Urakoitsijoiden työhistoria, asiakastyytyväisyys ja luotettavuus.

Usein kysyttyä kysymyksiä salaojaremonteista

 • Milloin salaojaremontti kannattaisi tehdä?

 • 30 vuotta ja sitä vanhemmissa kiinteistöissä on ilmaantunut paljon ongelmia salaojien kanssa ja monissa kiinteistöissä näitä ei ole asennettu ollenkaan. Jos salaojaputkien kunnosta tai asennuksesta ei ole tietoa, kannattaa tehdä yleensä veloituksetta saatava kuntotarkastus.

 • Mitä ongelmia voi ilmaantua, jos salaojitus on puuttellinen?

 • Pihalle voi kerääntyä kuivumattomia kosteita alueita, kellaritiloihin ilmestyy kosteutta tai näkyvää vettä varsinkin sateen jälkeen ja haju kellaritiloissa voi olla tunkkainen. Sokkeliin voi olla ilmaantunut värimuutoksia kosteudesta, taikka se voi hilseillä tai voi näkyä kalkkijäämiä. Salaojat on hyvä tarkistuttaa säännöllisesti, jotta rakenteet voidaan pitää kuivina. Kosteusvauriot saattavat olla asukkaiden terveydelle haitallisia, sekä vaurioittaa rakennuksen perustuksia pysyvästi.

 • Voinko toteuttaa salaojaremontin itse?

-Kyllä, huolellisella suunnittelulla salaojaremontti on myös mahdollista tehdä itse, mutta ammattilaisen tekemälle työlle saat takuun ja varmasti kestävän lopputuloksen. Mikäli päätät tehdä remontin itse, on ainakin kannattavaa pyytää ammattilaisen mielipide salaojaremontin laajuudesta.

 • Millainen on hyvä sopimus?

-Luotettavan urakoitsijan kanssa tehty sopimus on selkeä ja kattava. Ennen remontin aloittamista olisi hyvä saada kirjallinen kuntoraportti, johon on selkeästi kerrottu remontin tarve hyvin dokumentein. Jokaisesta työvaiheesta on hyvä pyytää raportit ja kuvamateriaalia mahdollisia kiinteistön myymistilanteita varten. Sopimuksesta tulee selville myös urakoitsijan vastuut ja vakuutukset, sekä remontin arvioitu kesto- ja hinta-arvio. Tehdystä työstä on saatava kuitti kotitalousvähennystä varten ja kuitissa on oltava myös yrityksen Y-tunnus sekä työn osuus laskun loppusummasta.

 • Mikä on sopiva vuodenaika salaojaremonttiin?

-Mikäli mahdollista kannattaa salaojaremontti suorittaa hyvissä ajoin ennen pakkasten tuloa, sillä jäätyessään esimerkiksi kostea kellarin seinä voi haljeta laajentumisen johdosta. Pohjoismaissa salaojaremontti pystytään hyvin tekemään keväästä syksyyn. Ottaen huomioon lupaprosessit ja remontin toteuttamisen aikataulussa salaojaremontin toteuttaminen alusta loppuun kestää noin kahdesta kolmeen kuukautta.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy