Kattoremontin hinta-arvio ja kattomateriaalien vertailu

Kirjaudu

Kattoremontin hinta-arvio: Vertaa eri kattomateriaaleja

Täydellinen opas kattoremontin hintoihin ja eri kattomateriaaleihin. Vertaile pelti-, tiili- ja huopakattojen hintoja ja ominaisuuksia, ja tee tietoon perustuva päätös kattoremontistasi.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Kattoremontin hinta

Kattoremontin hinta

Kattoremontti on yksi suurimmista remonteista, joita asuntoon joudutaan tekemään. Putkiremontin ja julkisivuremontin ohella se on yksi niistä kolmesta remontista, jotka ovat kalliin ja haastavan remontin vaiheessa. Kattoremontti saattaa jopa aiheuttaa pelkoa asukkaassa sen kalliin hinnan takia.

Kyseessä on kuitenkin hyvin tavallinen ja tarpeellinen remontti, johon oikein varautumalla ja valmistautumalla voi säästää merkittävän määrän rahaa. Kattoremontin ei tarvitse olla pelottava ja kallis operaatio. Tässä artikkelissa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat kattoremontin hintaan.

Paljonko kattoremontti maksaa?

Kattoremontin hinta voi vaihdella paljonkin, mutta kattoremontin hinta on kuitenkin paljon ennustettavampi kuin esimerkiksi keittiöremontin tai putkiremontin, joissa mukana on paljon enemmän muuttujia.

Omakotitalon kattoremontin hinnan voidaan ajatella vaihtelevan viiden ja kolmenkymmenen tuhannen euron välillä. Hintaan vaikuttavat eniten kattomateriaalit ja tekijät.

Kattomateriaalit

Kattomateriaali on suurin yksittäinen tekijä kattoremontin hinnan määrittämisessä. Kattomateriaalin valinta onkin tärkein kysymys kattoremonttia suunnitellessa.

Aina materiaaliin ei voi vaikuttaa itse täysin vapaasti. Alueen tai taloyhtiön rakennussäännöt voivat määrittää kattomateriaalin tai rajata vaihtoehdot kattomateriaaleista muutamaan eri vaihtoehtoon. Näissä tapauksissa omat vaikutusmahdollisuudet kattoremontin hintaan ovat paljon pienemmät.

Huopakatto

Huopakatto on puhekieleen jäänyt ilmaisu, jolla tarkoitetaan nykyaikaista bitumikattoa. Nykyään bitumikatoissa ei ole huopaa, vaan se koostuu bitumilla päällystetyistä lasikuituleyistä. Huopakatto voi olla yksi edullisimmista vaihtoehdoista kattomateriaaliksi, ja nykyisen malliset huopakatot ovat myös pitkäikäisiä.

 • Bitumikatto on erinomainen valinta loivalle tai tasaiselle katolle
 • Bitumikatto on hinnaltaan maltillinen, mutta kestää hyvin Suomen sääoloja.

Peltikatto

Peltikatto on Suomen suosituin kattomateriaali. Peltikaton tärkeimmät ominaisuudet liittyvät sen helppouteen, hoitovapauteen ja pitkään ikään. Peltikatto on myös suhteellisen edullinen materiaali, ja vaikka peltikatot tunnetaankin kovalla sateella äänekkäinä, ovat modernit peltikatot melko hiljaisia.

 • Erinomainen valinta kalteville katoille
 • Erittäin pitkäikäinen ja helppohoitoinen kattomateriaali
 • Voidaan asentaa myös vanhan huopakaton päälle

Tiilikatto

Tiilikatto on monen mielestä kattomateriaalien Cadillac. Tiilikatot kestävät parhaimmillaan jopa 100 vuotta melko minimaalisella hoidolla ja sen äänieristys on huippuluokkaa. Tiilikatto on myös helppo paikata, silloin harvoin kun katto kärsii jonkun vahingon.

Tiilikatto ei kuitenkaan ole yhtä huoleton kuin peltikatto. Katto vaatii säännöllistä puhdistusta, ja jotkut tiilit joudutaan maalaamaan uudelleen, mikäli niiden halutaan kestävän 70 - 100 vuotta. Tiilikatto ei myöskään ole edullisin vaihtoehto.

 • Erittäin kestävä kattomateriaali
 • Äänieristys aivan huippuluokkaa
 • Helppo korjata
 • Vaatii vahvat rakenteet, sillä tiili on raskas materiaali

Viherkatto

Viherkatto on nouseva trendi maailmalla, ja se on materiaalina yleistymässä myös Suomessa. Viherkatolla tarkoitetaan siis sitä, että katolle laitetaan kasvamaan jotain kasvia.

Ulospäin katosta ei välttämättä näy mitään muuta kuin vihreä, kasvava pinta, vaikka pinnan alla on toki moderni, tekninen eristekerros.

Kasvit ja näiden multa toimivat sekä vesieristeenä, että pitävät asunnon viileänä kuumana kesäpäivänä. Toki mullan alla on myös varmempi vesieriste, mutta parhaimmillaan tälle ei olisi lainkaan tarvetta, kun katolle sadevesi imeytyy välittömästi kasvien juurien kautta kasveihin.

 • Ekologinen ratkaisu, joka myös näyttää monissa tilanteissa esteettisesti miellyttävältä
 • Toimii erityisesti tilanteissa, joissa halutaan, että katolla pystyy myös oleskelemaan.

Kattoremontin tekijät

Kattoremontti ei ole yksinkertaisin remontti itse tehtäväksi. Koska katto on asunnon tärkein suoja luontoa vastaan, on erittäin tärkeää varmistaa, että remonttia tekee henkilö, joka voi varmistaa, että asennus tehdään oikeaoppisesti. Vain laadukkaasti asennettu katto on veden ja tuulen pitävä.

Nykyään on monia kattoremontteihin erikoiseuneita firmoja eri kokoluokissa. Osa yrityksistä keskittyy tekemään suurempia kohteita kuten kerrostaloja ja yrityskiinteistöjä, mutta on paljon pienempiinkin kohteisiin keskittyneitä yhtiöitä.

Kokenut rakennusmies voi myös osata asentaa katon luotettavasti ja varmasti, joten löytyy paljon yrityksiä, jotka voivat tehdä laadukkaan kattoremontin vaikka eivät olekaan profiloituneet pelkästään niiden tekemiseen. On kuitenkin hyvä huomata, että omakotitalonkin kattoremontti on melko tuntuva urakka, joten ihan yhden miehen "pakettiauto ja koira" -tyylinen yritys ei välttämättä ole aina paras vaihtoehto työhön, ellei itse ole valmis olemaan apuna.

Tärkeintä on, että valitsee omaa urakkaansa varten ammattilaisen, johon voi aidosti luottaa. Mikään ei tule niin kalliiksi, kuin tekijä joka ei tiedä mitä tekee.

Kattoremontin kilpailutus

Kattoremontin kilpailutus ei ole kovinkaan haastava projekti. On kuitenkin muutama tärkeä asia, joista kannattaa olla aina tietoinen ennen kuin lähtee liikenteeseen.

Hyvä suunnittelu on kaiken a ja o

Kattoremontin suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Kallein remontti on se, joka aloitetaan vasta kun jokin vika on jo ilmaantunut. Silloin ei ole aikaa tehdä laadukasta esityötä eikä kilpailuttaa tekijöitä.

Kun suunnittelee omaa kattoremonttiaan, on hyvä aloittaa tutustumalla vaihtoehtoihin. Mitkä kattomateriaalit ovat mahdollisia, ja mistä on erityisesti kiinnostunut? Kuinka kauan minkäkin kattomateriaalin asennus kestää, ja tarvitseeko asennuksen aikana olla tietynlainen sää?

Nämä kaikki ovat kysymyksiä, joihin vastaukset kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin.

Kilpailutus kannattaa tehdä ajoissa

Remonttia varten kannattaa aina kysyä useampi tarjous. Ilman tarjousten kilpailutusta on mahdollista saada käsitystä remontin todellisista kustannuksista ja aikatauluista. Remontin kilpailutus on hyvä tehdä ajoissa, sillä ammattilaisten kalenterit voivat täyttyä nopeasti, ja viime tingassa tehty kilpailutus voi tarkoittaa sitä, että vaihtoehtoja ei ole kovinkaan montaa.

Mieti budjetti kohdilleen

Budjetti on hyvä kartoittaa etukäteen, ja remonttiin on syytä varautua taloudellisesti. Kattoremontti ei ole ylitse pääsemätön taloudellinen haaste, mutta tuhansien tai jopa kymmenien tuhansien eurojen meno voi aiheuttaa kenelle tahansa turhaa stressiä. Etenkin jos siihen ei ole ymmärtänyt valmistautua riittävän ajoissa.

On myös hyvä muistaa, että kattoremontin työn osa on kotitalousvähennettävää menoa, jolloin osan rahasta saa takaisin verottajalta. Tämä ei tietenkään auta välittömästi, mutta helpottaa remontin aiheuttamaa kokonaiskustannusta kuitenkin tuntuvasti.

Kannattaa myös harkita remonttilainan käyttöä, sillä se voi vähentää taloudellista stressiä merkittävästi. Remonttilainoja on monen kokoisia ja erilaisia eri tarpeisiin, joten kannattaa kartoittaa omat vaihtoehdot kattoremontin yhteydessä.

Yllätyksiä tulee aina

Remontin ei tulisi laittaa taloutta liian tiukille, eikä kaikkea kannata yrittää laskea eurolleen. Jokaisen remontin teettäneen ihmisen kokemus on se, että kaikkea ei voi millään ennustaa ja aina tulee yllätyksiä.

Kun varautuu sekä henkisesti että taloudellisesti yllätyksiin, selviää niistä varmasti helpommin. Liian tiukka kontrolli kaikesta voi johtaa sen sijaan stressiin, mahahaavaan ja taloudellisiin takaiskuihin.

Kattoremontti on hyvä sijoitus

Kattoremontti on siinä mielessä mukava remontti, että kun se tehdään kerran kunnolla, ei sitä joudu miettimään vuosikymmeniin. Tiilikaton elinikä voi olla jopa 100 vuotta, joten parhaimmassa tapauksessa nyt tehty katto kestää vielä pidempään kuin omat lasten lapset.

On myös hyvin todennäköistä, että nykyisenlaiset katot näyttävät hyvältä ja "muodikkailta" vielä kymmenien vuosien päästä. Sen sijaan remontoitu keittiö tai kylpyhone näyttää saman ajan kuluttua jo pahasti vanhentuneelta.

Näistä syistä hyvin suunniteltua ja ajoissa tehtyä kattoremonttia ei kannata turhaan murehtia. Sen sijaan kattoremontin tekemättä jättäminen voi olla kallis ja jopa terveydelle vaarallinen päätös, kun kosteus pääsee tunkeutumaan asuntoon ja rakenteisiin.

Pidä siis huolta asuntosi tärkeimmästä suojasta!

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy