Kodinhoitohuoneen remontti – Vinkkejä toimivampaan kotiin

Kirjaudu

Kodinhoitohuoneen Remontti | Suunnittelu, Budjetointi ja Toteutus

Tässä artikkelissa käydään läpi kodinhoitohuoneen remontin suunnittelusta toteutukseen, budjetointiin ja ylläpitoon. Löydä vinkit ja neuvot, joilla teet remontistasi sujuvan ja tehokkaan.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Kodinhoitohuoneen merkitys kodin toiminnallisuudessa
Remontin suunnittelu
Kylpyhuone- ja kodinhoitohuoneremontin yhtäläisyydet
Budjetointi ja rahoitus
Remontin toteutus
Usein kysytyt kysymykset

Kodinhoitohuoneen merkitys kodin toiminnallisuudessa

Kodinhoitohuone on usein aliarvostettu, mutta äärimmäisen tärkeä tila jokaisessa kodissa. Sen toiminnallisuus vaikuttaa suoraan arjen sujuvuuteen ja kodin yleiseen järjestykseen. Kodinhoitohuoneen tehtävät vaihtelevat pyykinpesusta siivousvälineiden säilytykseen ja jopa lemmikkien hoitopaikkana toimimiseen. Tämän monipuolisen tilan tehokas käyttö ja suunnittelu voivat merkittävästi parantaa kodin toimivuutta ja asumismukavuutta.

Remontin suunnittelun tärkeys

Remontin suunnittelu on ensimmäinen ja yksi tärkeimmistä askeleista kodinhoitohuoneen uudistamisessa. Hyvin suunniteltu remontti ei ainoastaan paranna tilan estetiikkaa, vaan myös sen käytännöllisyyttä ja toimivuutta. Tässä muutamia keskeisiä näkökohtia, jotka tulisi ottaa huomioon:

 • Tilan käyttötarkoitus: Mieti, mitä kaikkea haluat tilan palvelevan. Onko se vain pyykinpesua varten, vai tarvitsetko tilaa myös muulle?

 • Ergonomia ja säilytysratkaisut: Suunnittele ergonomiaa ajatellen ja valitse säilytysratkaisut, jotka maksimoivat tilan käytön ja helpottavat arkea.

 • Materiaalivalinnat: Valitse kosteutta kestävät ja helposti puhdistettavat materiaalit.

Esimerkki suunnittelun vaikutuksesta:

Ennen remonttiaJälkeen remontin
Ahdas ja sekavaTilava ja järjestelmällinen
Rajoitetut säilytystilatOptimoitu säilytystila
Vanhentunut ilmeModerni ja toimiva

Suunnittelun merkitys: Hyvä suunnittelu ei ainoastaan tee tilasta visuaalisesti miellyttävän, vaan myös parantaa sen käytettävyyttä. Esimerkiksi, oikeanlaiset säilytysratkaisut ja ergonomisesti suunnitellut työpisteet tekevät arjesta sujuvampaa.

Yhteenveto

Kodinhoitohuoneen remontti on investointi, joka parantaa kodin toiminnallisuutta ja lisää asumismukavuutta. Suunnittelun tärkeys korostuu erityisesti, kun tavoitteena on luoda tila, joka palvelee monipuolisesti erilaisia kodin tarpeita. Hyvin suunniteltu kodinhoitohuone on paitsi käytännöllinen myös esteettisesti miellyttävä, mikä tekee siitä kodin arvokkaan osan.

Remontin suunnittelu

Remontin suunnittelu on kriittinen vaihe, joka määrittää projektin onnistumisen. Tässä osiossa käsitellään, kuinka kodinhoitohuoneen nykytila arvioidaan, asetetaan selkeät tavoitteet remontille ja valitaan toimivat sisustus- ja säilytysratkaisut.

Kodinhoitohuoneen nykytilan arviointi

Ennen kuin aloitat remontin, on tärkeää ymmärtää nykyisen kodinhoitohuoneesi vahvuudet ja heikkoudet. Tämä arviointi auttaa tunnistamaan tarvittavat muutokset ja parannukset. Arvioinnin aikana kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • Tilan koko ja pohjaratkaisu: Onko nykyinen tila riittävän suuri tarpeisiisi? Voiko pohjaratkaisua muuttaa tehokkaammaksi?
 • Valaistus: Onko tilassa riittävästi luonnonvaloa tai tarvitaanko parempaa keinotekoista valaistusta?
 • Ilmanvaihto: Onko ilmanvaihto riittävä, erityisesti kosteuden hallinnan kannalta?
 • Säilytystilat: Ovatko nykyiset säilytystilat riittävät ja toimivat?

Remontin tavoitteiden asettaminen

Kun nykytilan arviointi on valmis, on aika asettaa selkeät tavoitteet remontille. Tavoitteiden asettaminen auttaa pitämään projektin oikealla kurssilla ja varmistaa, että lopputulos vastaa odotuksiasi. Tavoitteet voivat olla esimerkiksi:

 • Toiminnallisuuden parantaminen: Tehdä tilasta käytännöllisempi ja monikäyttöisempi.
 • Ulkonäön päivittäminen: Uudistaa tilan ilme nykyaikaisemmaksi.
 • Energiatehokkuuden parantaminen: Asentaa energiatehokkaampia laitteita ja parantaa eristystä.

Sisustusratkaisut ja säilytyskalusteiden valinta

Valitsemalla oikeat sisustusratkaisut ja säilytyskalusteet voit maksimoida kodinhoitohuoneen toimivuuden ja esteettisyyden. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Modulaariset säilytysjärjestelmät: Ne tarjoavat joustavuutta ja mahdollistavat tilan tehokkaan käytön.
 • Seinähyllyt ja -kaapit: Hyödyntävät seinätilaa säilytykseen, jättäen lattiatilaa avoimemmaksi.
 • Ergonomiset ratkaisut: Esimerkiksi oikean korkeuden työtasot ja helposti saavutettavat säilytystilat.

Esimerkki säilytysratkaisusta:

SäilytysratkaisuKuvaus
Modulaariset kaapitMukautettavissa olevat hyllyt ja laatikot, jotka voidaan järjestellä tarpeen mukaan.
SeinäkoukutTilaa säästävä ratkaisu roikkuvien esineiden, kuten siivousvälineiden, säilytykseen.
LiukuovetSäästävät tilaa ja tekevät kaapeista helpommin saavutettavia.

Yhteenveto

Huolellinen suunnittelu on avain onnistuneeseen kodinhoitohuoneen remonttiin. Nykytilan perusteellinen arviointi, selkeiden tavoitteiden asettaminen ja toimivien sisustus- ja säilytysratkaisujen valinta varmistavat, että lopputulos on sekä toimiva että visuaalisesti miellyttävä.

Kylpyhuone- ja kodinhoitohuoneremontin yhtäläisyydet

Kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen remontit jakavat useita yhteisiä piirteitä, jotka liittyvät erityisesti tilojen kosteudenkestävyyteen ja sähköasennuksiin. Tässä osiossa käsitellään näitä yhtäläisyyksiä tarkemmin.

Vesieristys ja kosteuden hallinta

Vesieristys on kriittinen osa sekä kylpyhuoneen että kodinhoitohuoneen remonttia, sillä molemmat tilat altistuvat säännöllisesti vedelle ja kosteudelle. Huolellinen vesieristys suojaa rakenteita vaurioilta ja estää kosteusvaurioiden syntymisen.

 • Materiaalivalinnat: Valitse vesieristykseen sopivat sertifioidut materiaalit, jotka täyttävät voimassa olevat rakennusmääräykset.
 • Ammattilaisen käyttö: Vesieristyksen asentamisen tulisi aina tehdä sertifioitu ammattilainen, jotta työn laatu ja kestävyys varmistetaan.

Vesieristyksen merkitys:

"Vesieristys on investointi rakennuksen terveyteen. Oikein tehty vesieristys suojaa rakenteita pitkäaikaisilta vaurioilta ja säästää tulevaisuudessa korjauskustannuksissa."

Sähköasennukset kylpy- ja kodinhoitotiloissa

Sähköasennukset kylpy- ja kodinhoitohuoneissa vaativat erityistä huomiota, sillä näissä tiloissa sähkölaitteiden ja veden yhteiselo asettaa lisävaatimuksia turvallisuudelle.

 • Turvallisuusmääräykset: Varmista, että kaikki sähköasennukset noudattavat voimassa olevia sähköturvallisuusmääräyksiä.
 • Kosteuden kestävyys: Käytä kosteudenkestäviä kytkimiä ja pistorasioita, jotka on suunniteltu märkätilojen olosuhteisiin.

Sähköasennusten tärkeys:

SeikkaKuvaus
TurvallisuusMärkätiloissa sähköasennusten on oltava erityisen turvallisia veden läheisyyden vuoksi.
KosteudenkestävyysKäytettävien asennusmateriaalien on kestettävä jatkuvaa kosteutta ilman toimintahäiriöitä.

Yhteenveto

Kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen remontit vaativat huolellista suunnittelua erityisesti vesieristyksen ja sähköasennusten osalta. Molemmat tilat vaativat kosteuden hallintaa ja turvallisia sähköratkaisuja, jotka takaavat tilojen pitkäaikaisen käyttöturvallisuuden ja toimivuuden.

Budjetointi ja rahoitus

Budjetointi ja rahoitus ovat keskeisiä osia kodinhoitohuoneen remontin suunnittelussa. Tässä osiossa käsitellään, kuinka arvioida remontin kustannuksia ja mitä rahoitusvaihtoehtoja on saatavilla.

Kustannusten arviointi ja budjetin laatiminen

Kustannusten tarkka arviointi on ensimmäinen askel remontin budjetoinnissa. Tämä sisältää kaiken materiaalikustannuksista työvoiman palkkioihin ja mahdollisiin yllättäviin menoihin.

 • Kustannusarvion laatiminen: Aloita keräämällä tarjouksia eri urakoitsijoilta ja vertaile niitä huolellisesti. Muista, että halvin tarjous ei välttämättä ole paras.
 • Budjettivaraus yllätyksiä varten: Asiantuntijat suosittelevat, että budjettiin lisätään 10-20% ylimääräistä kattamaan odottamattomat kulut.

Esimerkki budjetista:

EräArvioitu kustannus
Materiaalit2 000 €
Työvoima3 000 €
Lisäkustannukset1 000 €
Yhteensä6 000 €

Rahoitusvaihtoehdot ja maksusuunnitelmat

Rahoitusvaihtoehtojen ymmärtäminen auttaa remontin suunnittelussa ja toteutuksessa. On tärkeää valita rahoitusmuoto, joka sopii parhaiten omaan taloudelliseen tilanteeseen.

 • Omien säästöjen käyttö: Tämä on yleisin ja riskittömin tapa rahoittaa remontti.
 • Remonttilaina: Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat erilaisia lainavaihtoehtoja remontteihin. Vakuudellinen remonttilaina voi olla osa asuntolainaa tai erillinen laina.
 • Kotitalousvähennys: Muista hyödyntää kotitalousvähennys, joka voi kattaa osan työvoimakustannuksista.

Rahoitusvaihtoehtojen vertailu:

RahoitusvaihtoehtoHyödytHuomioitavaa
Omien säästöjen käyttöEi korkokuluja, ei velkaantumistaVaatii riittävän säästöpohjan
RemonttilainaMahdollistaa isommat remontitKorkokulut, vaatii usein vakuuksia
KotitalousvähennysVähentää verotettavaa tuloaVain työvoimakustannuksiin

Yhteenveto

Huolellinen budjetointi ja sopivan rahoitusvaihtoehdon valinta ovat avainasemassa onnistuneessa kodinhoitohuoneen remontissa. On tärkeää arvioida kustannukset realistisesti ja varautua mahdollisiin yllätyksiin. Rahoitusvaihtoehtoja valittaessa tulee ottaa huomioon oma taloudellinen tilanne ja hyödyntää saatavilla olevat verohelpotukset.

Remontin toteutus

Remontin toteutus on prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja järjestelmällistä työskentelyä. Tässä osiossa käydään läpi remontin eri vaiheet ja niiden merkitys projektin onnistumiselle.

Remontin vaiheet vaihe vaiheelta

Remontin toteutus etenee yleensä seuraavien vaiheiden mukaisesti:

 1. Suunnittelu ja valmistelu: Tarkka suunnitelma ja aikataulu remontin toteutuksesta.
 2. Suojaustöiden toteutus: Suojataan remontoimattomat alueet ja kalusteet pölyltä ja vaurioilta.
 3. Purkutyöt: Poistetaan vanhat rakenteet ja materiaalit, jotka eivät ole enää käyttökelpoisia.
 4. Rakenteiden tarkastus ja korjaus: Tarkistetaan rakenteiden kunto ja tehdään tarvittavat korjaukset.
 5. Vesieristyksen asennus: Varmistetaan tilan kosteudenhallinta asentamalla vesieristeet oikeaoppisesti.
 6. Pintamateriaalien asennus: Asennetaan uudet lattia- ja seinämateriaalit.
 7. Kalusteiden asennus: Asennetaan uudet kalusteet ja varusteet.
 8. Viimeistelytyöt ja siivous: Tehdään viimeistelytyöt ja loppusiivous.

Suojaustöiden merkitys ja toteutus

Suojaustöiden tarkoituksena on minimoida remontin aiheuttama haitta muille tiloille ja kalusteille.

 • Pölyn ja lian hallinta: Käytetään suojamuoveja ja teippejä estämään pölyn leviäminen.
 • Lattioiden suojaus: Lattiat peitetään suojamatoilla tai -levyillä, jotka kestävät kulutusta ja painoa.

Purkutyöt ja rakenteiden tarkastus

Purkutyöt ovat ensimmäinen fyysinen vaihe remontissa, ja niiden aikana vanhat materiaalit poistetaan. Tämän jälkeen suoritetaan rakenteiden tarkastus:

 • Kuntoarvio: Tarkastetaan rakenteiden kunto, kuten kosteusvauriot ja homeongelmat.
 • Korjaustarpeet: Määritetään, mitä korjauksia rakenteet vaativat.

Vesieristyksen ja pintamateriaalien asennus

Vesieristys on erityisen tärkeää kosteissa tiloissa, kuten kodinhoitohuoneessa.

 • Vesieristysmateriaalit: Valitaan asianmukaiset ja hyväksytyt vesieristysmateriaalit.
 • Asennus: Asennus tehdään huolellisesti ja valmistajan ohjeiden mukaan.

Pintamateriaalien asennus seuraa vesieristyksen jälkeen. Valitaan kestävät ja tilaan sopivat materiaalit.

Kalusteiden asennus ja viimeistelytyöt

Lopuksi asennetaan kalusteet, kuten kaapit ja työtasot, sekä tehdään tarvittavat viimeistelytyöt.

 • Kalusteiden asettelu: Suunnitellaan ergonomisesti ja esteettisesti miellyttävä asettelu.
 • Viimeistely: Listoitukset, maalaus ja muut viimeistelytyöt tehdään huolellisesti.

Yhteenveto

Remontin toteutus vaatii huolellista suunnittelua ja järjestelmällistä työskentelyä vaihe vaiheelta. Suojaustöiden, purkutöiden, rakenteiden tarkastuksen, vesieristyksen ja pintamateriaalien asennuksen sekä kalusteiden asennuksen ja viimeistelytöiden huolellinen toteutus varmistavat remontin onnistumisen ja lopputuloksen laadun.

Usein kysytyt kysymykset

Tässä osiossa käsitellään kodinhoitohuoneen remonttiin liittyviä yleisimpiä kysymyksiä ja annetaan niihin vastaukset. Tämä auttaa lukijoita saamaan vastauksia yleisimpiin huolenaiheisiin, jotka liittyvät heidän omiin remonttiprojekteihinsa.

Kodinhoitohuoneen remontin yleisimmät kysymykset ja vastaukset

Q: Kuinka paljon kodinhoitohuoneen remontti yleensä maksaa? A: Remontin kustannukset vaihtelevat suuresti kohteen koon, valittujen materiaalien ja tehtävien töiden laajuuden mukaan. Keskimääräinen remontti voi maksaa muutamasta tuhannesta eurosta ylöspäin.

Q: Tarvitaanko kodinhoitohuoneen remonttiin rakennuslupa? A: Rakennusluvan tarve riippuu remontin laajuudesta ja paikallisista määräyksistä. Pienemmissä pintaremonteissa lupaa ei yleensä tarvita, mutta laajemmissa muutostöissä lupa voi olla tarpeen.

Q: Kuinka kauan kodinhoitohuoneen remontti kestää? A: Remontin kesto riippuu monista tekijöistä, kuten remontin laajuudesta ja työn suorittavien ammattilaisten saatavuudesta. Pienet remontit voivat valmistua muutamassa päivässä, kun taas laajemmat remontit voivat kestää viikkoja.

Q: Miten valitsen oikeat materiaalit kodinhoitohuoneeseen? A: Valitse materiaalit, jotka kestävät kosteutta ja ovat helppoja puhdistaa. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus ja henkilökohtainen tyyli.

Q: Voinko tehdä osan remontista itse? A: Kyllä, monet remontin osa-alueet, kuten maalaus ja pienet asennustyöt, ovat mahdollisia tehdä itse. Kuitenkin sähkö- ja vesieristystyöt kannattaa jättää ammattilaisille.

Q: Miten voin varmistaa remontin laadun? A: Valitse luotettava urakoitsija ja tee selkeä sopimus tehtävistä töistä. Seuraa työn etenemistä ja tee loppukatselmus ennen lopullisten maksujen suorittamista.

Yhteenveto

Kodinhoitohuoneen remonttiin liittyy monia kysymyksiä, jotka koskevat kustannuksia, lupia, aikatauluja, materiaalivalintoja ja työn laatua. Tässä osiossa esitetyt vastaukset auttavat hahmottamaan remonttiprosessia ja sen vaatimuksia, mikä helpottaa omien remonttisuunnitelmien tekemistä.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy