Kylpyhuoneen laatoitus luotettavasti - Kilpailuta remonttisi

Kirjaudu

Kylpyhuoneen laatoitus hinta

Hinta voi missä tahansa asiassa muodostua hyvinkin suureksi, jos hankintaa ei suunnittele huolella ja vertaile eri vaihtoehtoja. Ilman kunnollista asiaan perehtymistä voi myös jäädä osa tärkeistä asioista huomioimatta, joka puolestaan nostaa myös kuluja huomaamatta.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Tarjoustyypit

Hintatietoja

Keskihinta

4217.92

Hinnan vaihteluväli

260.00€ - 9554.60

Keskihinta per m²

179.49

Esimerkkejä remonteista

Tarjouspyyntö
Pinta-ala
Remonttityyppi
Rakennus
Hinta per m²
Keskihinta





Sisällysluettelo

Hintahaarukka ja sen sisältö
Kauanko työn tekeminen kestää?
Miten sitten valita sopivat laatat?
Saako kylpyhuoneen laatoituksesta kotitalousvähennyksen?
Sopimus työn tilaamisesta

Hintahaarukka ja sen sisältö

Laatoituksen hinta asettuu monesti noin 1500 euron ja 8000 euron välille. Ensimmäisenä hintaan mieleen tuleva hintaan vaikuttava asia on tietenkin minkä kokoisesta kylpyhuoneesta on kysymys. Mikäli lattian lisäksi laatoitetaan myös seinät, nousee hinta luonnollisesti. Hintaan vaikuttaa myös se, onko laatoitettava kylpyhuone aivan uudesta talosta vai vanhemmasta kohteesta.

Vanhemmissa työkohteissa työtä on tietenkin lisää, jos on ensin purettava jotain ja sekin maksaa. Purkutöiden lisäksi hintaa nostaa erityisesti, jos veipistettä eli hanoja, vessanpönttöä ja / tai suihkua lähdetään siirtämään. Tällöin toki puhutaan jo laajemman mittakaavan kylpyhuoneremontista.

Kauanko työn tekeminen kestää?

Koko työn tekemisen kesto riippuu tietenkin laatoitettavan tilan suuruudesta. Myös se, milloin ja kuinka paljon laattoja toimitetaan työkohteeseen vaikuttaa asiaan luonnollisesti. Ilman riittävää määrää laattoja on hankala saada työtä etenemään.

Ajalliseen kestoon vaikuttaa myös muun muassa se, onko vesieristykset hoidettu jo kuntoon vai tarvitseeko niitä erikseen vielä tehdä ennen itse laatoitusta.

Myös vesierityksen kanssa voi kestää etenkin saneerausta vaativissa kohteissa. Tähän vaikuuttaa muun muassa se, onko betonilaatat kastuneet tilassa ja millaisilla puhaltimilla niitä kuivaillaan.

Voiko vanhat laatat jättää uusien alle?

Moni ei tule ajatelleeksi asiaa mutta vanhat laatat voi hyvin jättää uusien alle. Tässä on kuitenkin huomioitava se, että vanhojen laattojen on oltava todellakin hyvin kiinnitettynä. Kiinnityksen voi tarkistaa esimerkiksi koputtamalla laattoja vasaran varrella. Mikäli ääni kuulostaa ontolta, ei laatta ole niin hyvin kiinni, että päälle voisi laittaa suoraa uudet.

Miten sitten valita sopivat laatat?

Kylpyhuoneen laattoihin on useita eri vaihtoehtoja. Kannattaakin valita sellainen, joka miellyttää itseä ja sen kanssa jaksaa olla pidemmän ajan.

Mosaiikkilaatta

Yksi helpompi hoitoisista laatoista on mosaiikkilaatta, joka sopii käytettäväksi niin lattiaan kuin seinäänkin. Mosaiikkilaatoissa materiaalina on usein muun muassa marmori, luonnonkivi, liukekivi, lasi, kvartsikivi tai esimerkiksi klinkkeri.

Värejä on mosaiikkilaatoissa myös vähintään yhtä monta. Värejä on sovitettavissa kylpyhuoneen yleisilmeeseen kylpyammeen ynnä muiden kalusteiden kanssa.

Kalanruoto - laatta

Nämä laatat ovat useimmiten kooltaan 10cm x 20cm ja tarkoitettu juuri kylpyhuoneeseen. Nimensä mukaisesti niistä saa tehtyä kalanruodon muotoisia kuvioita. Kalanruodon kuvioon tosin voidaan käyttää hyvinkin eri kokoisia, suorakaiteen muotoisia laattoja.

Näihin kuvioihin sopii käytettäväksi muun muassa keraamiset, lasitetut sekä marmoriset laatat.

Saako kylpyhuoneen laatoituksesta kotitalousvähennyksen?

Kylpyhuoneen laatoituksesta voi ja kannattaa hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen määrän ja hakutavan saa tarvittaessa aina tarkistettua Verottajan omilta sivuilta.

Vuonna 2024 kotitalousvähennyksen suurin mahdollinen määrä on 2 250 euroa henkilöä kohti. Vähennyksessä on hyvä muistaa, että siihen liittyy 100 euron omavastuu. Vähennystä hakiessa on hyvä muistaa, että vähennyksen saa vain tilatusta työstä 40 prosentin osuudelta. Tämänkin saa vain, jos työn on ostanut yritykseltä. Yritykseltä tilatussa laskussa työn osuuden tulee olla 5 875 euroa, jotta saat enimmäismäärän saatavissa olevaa vähennystä.

Kenelle ja miten vähennyksen saa?

Kotitalousvähennys on myös aina henkilökohtainen vähennys. Pariskuntana puolisot voivat saada yhteensä näin ollen 4 500 euroa vuoden ajalta. Tässä on hyvä muistaa, että mikäli haettava vähennys on kokonaisuudessaan 2 250 euroa, ei sitä voi jaksaa vaan se tulee merkitä vain toisen puolison verotukseen.

Kotitalousvähennys otetaan ansio- ja pääomatuloista ja niihin liittyvistä veroista ensisijaisesti. Vähennys on aina vuosi kohtainen (tammi- joulukuu) ja se myönnettään aina sinä vuonna, kun lasku on maksettu. Mikäli vuoden aikana kertyneet verot eivät riitä kattamaan kokonaisuudessaan vähennystä, ei vähentämättä jäänyttä osiota ole mahdollista huomioida seuraavina vuosina.

Sopimus työn tilaamisesta

Etenkin, mikäli laatoitukseen liittyen tilaa työtä ulkopuoliselta on tärkeää muistaa tehdä työstä urakkasopimus turvaamaan jokaista osapuolta. Suullinen sekä kirjallinen sopimus ovat yhtä päteviä. Tästä huolimatta sopimus kannattaa tehdä kirjallisena, jotta jokainen voi tarvittaessa palata siihen tarkistamaan, että mitä tulikaan alussa sovittua.

Kirjalliseen sopimukseen kannattaa perehtyä ajan kanssa, jotta se saadaan muotoiltua molempia osapuolia miellyttävällä tavalla ja niin, että sen voi ymmärtää vain yhdellä tavalla. Valitettavasti yksi yleisimmistä virheistä on, että sopimus on olemassa mutta tehty liian suuripiirteisesti ja sen kohdat ovat tulkinnanvaraisia.

Mitä sopimukseen kannattaa sitten merkitä?

Sopimukseen on hyvä käyttää valmiita rakennusalan sopimuspohjia sekä -ehtoja. Ehtoja ovat muun muassa kuluttajasopimusehdot RYS-9 1998 sekä REYS-8 1995sopimusehdot.

Jotta sopimus on kattava ja hyvä, tulee siinä olla mukana ainakin seuraavat asiat:

  • tarjouspyynnössä olevat kohdat
  • Onko urakoitsijalla tuntihinta vai onko sovittu urakkahinnasta
  • matkakustannukset ja millä perusteella ne ovat laskettu
  • maksuerien suuruus ja aikataulu
  • urakan aika eli milloin urakka alkaa ja päättyy
  • seuraamukset, mikäli sovitusta urakka-ajasta ei pidetä kiinni
  • sopimus siitä, miten urakka vastaanotetaan eli tarkistetaan yhdessä, että kaikki on tehty, kuten kuuluukin
  • talousasioista selvitys
  • urakan takuuaika sekä maksatusperusteet
  • sopímukset mahdollisista aliurakoitsijoista

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy