Miten maalata leivinuuni? - Katso täältä!

Kirjaudu

Miten maalata leivinuuni? Seuraa näitä ohjeita

Opas leivinuunin maalaamiseen. Tietoa oikeanlaisen maalin valinnasta, pinnan puhdistuksesta ja värivalinnasta.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Leivinuunin maalaaminen - ohjeet onnistuneeseen lopputulokseen

Leivinuuni on monessa kodissa tärkeä osa sisustusta ja tunnelmaa. Kauniisti maalattu leivinuuni tuo lämpöä ja viehättävyyttä, ja sopivalla värivalinnalla leivinuunista saa todellisen katseenvangitsijan. Leivinuunin maalaaminen vaatii kuitenkin oikeanlaisten maalien ja työtapojen käyttöä, jotta lopputulos kestää kuumuutta ja kulutusta. Tässä artikkelissa käymme läpi vinkit onnistuneeseen leivinuunin maalaukseen.

Yleisiä ohjeita leivinuunin maalaamiseen

Leivinuunin maalaamiseen kannattaa ehdottomasti käyttää tarkoitukseen soveltuvia lämpökestäviä erikoismaaleja, kuten Tikkurilan Muuri-maalia tai Teknoksen Superlateksia. Tavallinen maali ei yksinkertaisesti kestä leivinuunin kuumuutta ja halkeilee helposti. Lämpökestävä maali sen sijaan pysyy ehjänä ja kauniina vuodesta toiseen.

Ennen maalausta leivinuunin pinta tulee puhdistaa huolellisesti rasvasta, noesta ja irtoavasta maalista, jotta uusi maali tarttuu kunnolla. Puhdistukseen voi käyttää esimerkiksi tarkoitukseen soveltuvia pesuaineita, harjaa, kaavinta ja hiomapaperia.

Itse maalaustyö kannattaa tehdä siveltimellä tai telalla, ja maalia kannattaa levittää ohuesti 2-3 kertaa. Jokaisen kerroksen annetaan kuivua huolellisesti maalin valmistajan ohjeen mukaan ennen seuraavaa kerrosta. Näin saadaan kestävä ja siisti lopputulos.

Maalatessa on tärkeää suojata ympäristö hyvin roiskeilta esimerkiksi peittämällä huonekalut ja lattiat muovilla. Myös maalaria suojaavat välineet, kuten hengityssuojain, suojalasit ja suojakäsineet, ovat paikallaan.

Valmiiksi maalattua leivinuunia ei pidä ottaa käyttöön ennen kuin maali on saanut kuivua kunnolla, yleensä noin 1-2 viikkoa. Näin varmistetaan, että maali kestää kuumuutta eikä lähde rapisemaan heti ensimmäisillä lämmityskerroilla.

Värivalinta

Leivinuunin maalissa kannattaa suosia tummempia ja lämpöä paremmin kestäviä sävyjä, sillä vaaleat sävyt, etenkin valkoinen, saattavat helposti kellastua ja tummua kuumuudessa. Musta puolestaan ei näytä likaa yhtä herkästi kuin vaaleammat värit. Toisaalta valkoinen leivinuuni on helppo pitää puhtaana.

Useimmat lämpökestävät erikoismaalit voi nykyään sävyttää haluttuun väriin, joten sävymaailma on laaja. Kannattaa kuitenkin varmistaa maalin soveltuvuus sävytettäväksi ennen ostopäätöstä.

Värivalinnassa kannattaa ottaa huomioon myös leivinuunin sijainti ja ympäröivä sisustus. Leivinuunin väriä on helppo sointua yhteen esimerkiksi seinien, lattian, huonekalujen ja tekstiilien kanssa. Näin leivinuunista saa osan kaunista kokonaisuutta.

Tiilipinnan maalaus

Jos leivinuunin pinta on tiiltä, kannattaa se hioa kevyesti ennen maalausta, jotta maali tarttuu paremmin. Tiili on huokoista ja imevää materiaalia, joten maalia kannattaa levittää ohuesti useampi kerros 3-4 kertaan. Näin saadaan tasaisen peittävä ja kaunis lopputulos.

Yhteenvetona

Leivinuunin maalaaminen onnistuu hyvin, kun valitsee oikean lämpökestävän erikoismaalin, puhdistaa pinnan huolellisesti, maalaa useamman ohuen kerroksen ja antaa maalin kuivua kunnolla ennen uunin käyttöä. Värivalinnassa kannattaa suosia tummempia sävyjä, jotka kestävät kuumuutta ja likaa paremmin. Tiilipinta vaatii kevyttä hiontaa ja useamman maalikerroksen tasaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Kauniisti maalattu leivinuuni tuo kodin sisustukseen lämpöä ja tunnelmaa vuosiksi eteenpäin.

Leivinuunin maalaaminen on iso urakka, joten moni päätyykin tilaamaan sen ammattilaiselta. Kannattaa hyödyntää Omaurakka.fi-sivuston urakoiden kilpailutuspalvelua, niin saat varmasti laadukkaan lopputuloksen edulliseen hintaan!

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy