Ovien Maalaus ja Kunnostus | Hinnat ja Vinkit 2023

Kirjaudu

Ovien Maalaus ja Kunnostus 2023

Täydellinen opas ovien maalaukseen ja kunnostukseen. Selvitä keittiökaappien, väliovien ja muiden ovien maalaus- ja kunnostushinnat. Hyödynnä kotitalousvähennys 2023.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

  • Etsitkö vinkkejä pintaremonttiin. Teimme artikkelin mikä kaikkea kannattaa ottaa huomioon
Lue lisää
  • Paljonko maalaustyöt maksaa? Toteutuneita hintoja löydät täältä

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Tutustu myös näihin remontteihin

Sisällysluettelo

Helppo kodin kohennus ovien maalauksella
Stailauksen ei tarvitse olla kallista
Keittiö uudeksi kaappien ovien maalauksella
Muistilistaa ovien maalaamiseen
Valitse ovimaalit huolella
Hyödynnä kotitalousvähennys myös ovien maalaamisessa

Helppo kodin kohennus ovien maalauksella

Stailauksen ei tarvitse olla kallista

Jos sinusta on alkanut tuntua siltä, että kodin tilat tarvitsevat päivitystä, sisustuksen kohentamiseen saattaa riittää pelkkä väliovien maalaus.

Ovien maalaukseen käytettävä maali on itsessään edullista. Maalaustyön hintaan vaikuttavat muun muassa maalattavien ovien kunto, pohjatyöhön tarvittava aika, sisätilojen suojaukseen käytetty aika, maalausvälineet ja mahdolliset matkakulut. Kokonaishintaa kannattaa kysyä urakoitsijaltasi.

Ovien maalauksessa yllättävän monta työvaihetta

Oven maalaukseen tarvittavat työvaiheet voivat vaikuttaa maalauksen hintaan. Oven valmistusmateriaali vaikuttaa myös siihen, mitä työvälineitä ja tekniikoita työssä voi käyttää. Hyvä valmistelutyö kannattaa panostaa, sillä se tuottaa siistin lopputuloksen ja näin vältytään myös mahdolliselta uusintamaalaukselta. Ovet tulee puhdistaa hyvin ennen maalauksen aloittamista. Huonokuntoisen oven maalaustyössä korjaus- ja pohjatyöt vaativat luonnollisesti enemmän aikaa. Kolhiintuneet kohdat kitataan puukitillä ja kitatut kohdat maalataan pohjamaalilla.

Ovet kannattaa irrottaa saranoistaan. Kun ovien kahvat, vetimet ja helat irrotetaan ennen maalausta, niin helpotetaan itse maalaustyötä eikä kahvoja tarvitse suojata tai rajata siveltimellä. Oven vanhaa maalia ei tarvitse hioa pois, mutta maalipinta pitää karhentaa, että saadaan uusi maali tarttumaan puun pintaan paremmin. Kaappien ovia ei tarvitse välttämättä pohjamaalata. Pintamaalaus tehdään joko hienokarvaisella telalla tai ruiskumaalauksella.

Isojen ovien maalaus on hyvä tehdä tilassa, jossa ne saavat kuivua rauhassa.

Keittiö uudeksi kaappien ovien maalauksella

Keittiön sisustustyyli saattaa olla aikansa elänyt tai haluat muokata keittiön tyylin oman makusi mukaiseksi. Eikä suurta ja kallista keittiöremonttia kannata lähteä tekemään, jos tarvetta suuremmille töille ei ole ja kaapistojen rakenteet ovat kunnossa. Jos keittiökaappien rungot ovat hyväkuntoiset, niin keittiö on mahdollista uusia edullisesti vain pintojen maalaamisella. Kalusteovien maalaus on ekologinen tapa uudistaa keittiötä. Keittiön ovet on hyvä käyttää maalaamolla, jossa tehdään pohjatyöt ja maalaus. Keittiön ovet voidaan nopeasti uudistaa ammattilaisen toimesta ruiskumaalaamalla. Myös sileiden väliovien maalaaminen hoituu nopeasti ruiskumaalauksella.

Kun maalautat kotisi ovia, niin miksi et maalauttaisi samalla myös vaatekaappien ovet? Oven pintaa on vaikeaa saada maalatuksi yhtä tasaiseksi kuin mitä ovivalmistajilta tulevat uudet ovet ovat. Jos kodistasi löytyy peiliovia, niiden maalaus toteutetaan eri tavoin kuin sileän, tasoitetun oven. Peiliovet kannattaakin maalauttaa ammattilaisella, jolla on työn tekemiseen sopivat työvälineet ja kokemusta erikoistuneista maalaustekniikoista.

Laakaovien maalaus on siinä mielessä helppoa, että niissä ei yleensä ole kuvioita. Laakaovi kannattaa maalata yksi puoli kerrallaan, niin että maalipintaan ei tule jälkiä oven käsittelystä maalauksen aikana. Siksi laakaoven maalaukseen ja kuivumiseen kannattaa varata riittävästi aikaa.

Laakaovien materiaali on MDF- tai HDF-levyä, ja niitä käytetään yleisimmin kuivissa sisätiloissa. Laakaovia valmistetaan myös kosteuden kestävänä, jolloin niitä voidaan myös käyttää kylpyhuonetiloissa.

Erityisesti kosteiden tilojen ovista maali alkaa helposti hilseillä ja lohkeilla, joten aika ajoin on hyvä puhdistaa ja maalata ovet myös wc- ja kylpyhuonetiloissa.

Muistilistaa ovien maalaamiseen

Kun pyydät tarjousta ovien maalaamisesta, oven karmien maalaus kannattaa yhdistää ovien maalaustyöhön. Jos maalataan pelkät ovet, oven karmit näyttävät rapistuneilta ja värisävy jää erilaiseksi.

Maalin valinnassa kannattaa myös olla huolellinen. Väärin valittu maali voi alkaa nopeastikin lohkeilla, erityisesti peiliovista. Hyvin tehty pohjatyö vanhojen peilioven maalauksessa on tarpeellista, että saadaan aikaan onnistunut lopputulos.

Oven valmistusmateriaali sanelee hyvin pitkälle sen mitä työvälineitä ja tekniikoita työssä on mahdollista käyttää.

Vanhoista ovista voi löytyä epätasaisuutta ja useita vanhoja maalikerroksia, jolloin niitä voi olla haastavaa saada itse maalattua siististi. Maalaustyö kannattaakin siksi teettää maalausalan ammattilaisella. Näin voit varmistua ensiluokkaisesta lopputuloksesta.

Valitse ovimaalit huolella

Millainen värimaailma vallitsee kotonasi? Haluatko lisää väriä, rohkeita ja kirkkaita värejä vai hillittyjä, himmeitä sävyjä? Väliovien ja kaapistojen ovien maalauksella saat helposti uutuuden tunnetta kotiisi. Tai ehkä olet vaihtanut kotisi sisustuksen, ja ovien vanha väri ei enää sovikaan yhteen uuden värimaailman kanssa. Voit helposti vaihtaa ovien värit uuteen sisustukseesi sopivaksi.

Helpoimmin värisävyn voi valita värikartan avulla. Jos värien valinta tuntuu vaikealta, maalari ja jälleenmyyjät neuvovat myös mielellään soveltuvien maalien ja värisävyjen valinnassa. Värikartat löytyvät maalien valmistajien ja niiden jälleenmyyjiltä esimerkiksi rautakaupoista.

Kiiltävää vai himmeää?

Ovet kolhiintuvat käytössä seiniä helpommin. Sisäoven maalauksessa tuleekin käyttää oville tarkoitettua kalustemaalia. Kalustemaalit ovat seinämaaleja kovempia ja kestävämpiä.

Kaapinovien maalauksessa on tärkeää käyttää niille soveltuvaa maalia. Pehmeitä seinämaaleja ei kannata käyttää kalusteiden maalaamiseen, sillä ne eivät ole riittävän kovia ja kestäviä. Tähän tarkoitukseen sopivat kalustemaalit, joista löytyy eri kiiltoasteita. Puolihimmeä maali on aina varma vaihtoehto, sillä siihen eivät jään niin helposti näkyviin likajäljet. Himmeällä maalilla on puolestaan helpompi saada tasainen jälki. Jos pidät kiiltävästä maalipinnasta, niin mikään ei estä sinua valitsemasta oviisi kiiltävää maalia.

Hyödynnä kotitalousvähennys myös ovien maalaamisessa

Kotitalousvähennystä saa kaikista omakotitalon kunnostus- ja perusparannustöistä omakotitalon maalaus mukaan lukien. Tähän kuuluvat niin talon ulko- kuin sisätilojen maalaus. Ehtona kotitalousvähennyksen saamiselle on, että työn tekevän yrityksen on oltava ennakkoperintärekisterin jäsen. Kannattaa muistaa, että vähennystä ei saa myöskään itse tehdystä työstä. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä saat esimerkiksi vero.fi-sivuilta. Voit myös ladata maksuttoman Veronmaksajien keskusliiton tuottaman oppaan kotitalousvähennyksestä täältä.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy