Ulko-oven Maalaus: Kattava Opas ja Hinta-arviot 2023

Kirjaudu

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää ulko-oven maalauksesta ja sen hinnoista

Täydellinen opas ulko-oven maalaukseen ja hintatietoihin vuonna 2023. Löydä tietoa ulko-oven maalauksen keskimääräisestä hinnasta, maalausprosessista, parhaista maaleista ulko-oville ja vinkkejä ulko-oven maalaukseen.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

 • Etsitkö vinkkejä pintaremonttiin. Teimme artikkelin mikä kaikkea kannattaa ottaa huomioon
Lue lisää
 • Paljonko maalaustyöt maksaa? Toteutuneita hintoja löydät täältä

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Ulko-oven maalaus
Ulko-oven maalauksen hinta
Ulko-oven maalaamisen vaiheet
Ulko-oven maalin valinta
Ulko-oven maalaamisen muistilista
Ulko-oven maalaamisen aikaväli
Ulko-oven maalaus ja kotivähennys
Usein kysyttyä

Ulko-oven maalaus

Ulko-oven maalaus onnistuu jokaiselta, jos vain malttaa seurata ohjeita kuuliaisesti. Luettuasi tämän artikkelin saat kattavan kuvan siitä, mitä kaikkea on hyvä huomioida ulko-oven maalaustöitä pohtiessaan. Tässä artikkelissa käydään ulko-oven maalaamiseen liittyen läpi kaikki tarvittava hinnasta varsinaiseen maalaustyöhön ja kotitalousvähennyksiin.

Ulko-oven maalauksen hinta

Kodin pieniä korjauksia harkitessa yksi suurimmista kysymyksistä koskee sen hinnoittelua. Ulko-oven maalaamisen hinta on keskimäärin 80 - 130 euroa/ ovi. Maalaus voidaan suorittaa joko paikan päällä tai maalarille kuljetettuna. Mikäli ovessa on jotakin muotoa tai kuviointia, vaatii maalaustyö enemmän tarkkuutta.

Sisäovien ja ulko-ovien maalaamisessa on myös joitakin eroja, jotka yleensä huomioidaan hinnassa. Ne vaativat hieman erilaisia käsittelyjä sekä materiaaleja, mistä johtuen hinnoissa saattaa esiintyjä joitakin eroja. Ammattimaalaria käytettäessä voisi olla järkevämpää maalauttaa yksin tein kaikki kodin ovet samalla kertaa.

Hinnan muodostuminen

Ulko-oven maalaamisessa hinta muodostuu usein seuraavien ominaisuuksien mukaisesti:

 • Maalattavien ovien määrä ja pinta-ala
 • Ovien muodot: tasainen pinta vai koristeellinen
 • Maalattavan oven tyyppi: sisä- vai ulko-ovi
 • Irrotetaanko ovi vai maalataanko paikallaan

Hinnoittelussa ratkaisee ulko-oven maalaamisessa vaadittava työmäärä. Ulko-oven sen hetkinen kunto on isossa osassa mitattaessa tarvittavien työtehtävien määrää. Hyväkuntoinen ovi on helppo maalata, sillä suurempia esikäsittelyjä ei vaadita. Maalauksessa voidaan käyttää joko telaa, sivellintä tai ruiskumaalausta riippuen ulko-oven laadusta. Koristeelliset ja sisennyksiä sisältävät ovet usein maalataan siveltimellä, jotta työn jäljestä saadaan laadukas.

Ulko-oven maalaamisen vaiheet

Jokainen talon kunnostusprojekti alkaa aina hyvällä suunnittelulla. Kun tietää valmiiksi, mitä oikeastaan on tekemässä, varsinainen työskentely sujuu leikiten. Ulko-oven maalaaminen on itse asiassa helpompaa kuin kuvittelisi. Sen voi jakaa helposti neljään eri vaiheeseen:

 1. Valitse sopiva maali
 2. Poista ovenkahvat
 3. Tee kunnolliset esikäsittelyt
 4. Aloita maalaus

Oven kahvat on hyvä poistaa ennen varsinaista toimeen ryhtymistä, siten niitä ei tarvitse varoa myöhemmissä vaiheissa. Kuten muissakin maalaustöissä, myös ulko-oven kohdalla on ensimmäiseksi hyvä tarkastaa maalattavan pinnan kunto. Mahdolliset reiät ja vauriot on paikattava ennen maalipinnan levitystä. Ulkopinnasta puhuttaessa on syytä myös panostaa ylimääräisten roskien puhdistukseen, sillä sääolosuhteille alttiina olevat pinnat saavat helposti osakseen erinäistä pölyä ja muuta likaa.

Mitä huolellisemmin esikäsittelyt on tehnyt, sitä pidemmäksi ulko-oven huoltoväli saadaan venytettyä. Kun ulko-ovelle on tehty tarvittavat huolelliset esikäsittelyt, voidaan varsinainen maalaustyö aloittaa. Maalaukseen sopiva ajankohta on huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Liian kuumat päivät saavat sekä maalaajan että maalattavan pinnan kärsimään. Maali kuivuu niin nopeasti, ettei pinnasta tahdo tulla millään tasaista.

Ulko-oven maalin valinta

Jos ulko-oven sävyyn kaipaa muutosta, voi esimerkiksi koekapulan maalaaminen eri sävyillä olla hyvä vaihtoehto. Netissä sävyjä voi mallata myös erilaisilla ohjelmilla, kun maalaustyöt ovat vasta suunnittelutasolla.

Ulko-ovea maalatessa on hyvä ottaa huomioon sen vaatimukset. Talon ulkopintoja käsiteltäessä on huomioitava erilaiset sääolosuhteet, joille pinnat altistuvat ympäri vuoden. Koska ovet ovat yleensä puisia on maalia valitessa huomioitava myös sen kovuus ja joustavuus. Oven maalaamiseen sopii loistavasti sekä talomaali että ulkomaali.

Ulko-oven maalaamisen muistilista

Ulko-oven maalaustyössä on tärkeää muistaa ainakin seuraavat seikat:

 1. Maalauksen ajankohta
 2. Huolellinen esikäsittely pidentää maalipinnan kestoa
 3. Sopivan maalin valinta

Onnistunut maalausprojekti saavutetaan, kun siihen panostetaan kunnolla. Maalaamiselle sopivin ajankohta on joko loppukeväästä tai loppusyksystä, jolloin lämpötilat eivät ole liian kuumia. Ilman kosteusprosenttikaan ei saisi nousta liian korkeaksi.

Maalipinnasta saadaan kestävä valitsemalla sille parhaiten sopivan maalituotteen ja työvälineet. Ruiskulla saadaan hienoin pinta, mutta sen käyttö vaatii usein hieman enemmän osaamista kuin tavallisen siveltimen. Jos maalisävyä ollaan muuttamassa, on usein hyvä maalata ovi kahteen kertaan.

Ulko-ovi on hyvä hioa ja puhdistaa pölyistä ja lioista ennen maalaamisen aloittamista. Aiempaa maalipintaa ei tarvitse saada kokonaan irti, mutta uusi maali tarttuu paremmin rikottuun pintaan. Ennen maalaamisen aloittamista on hyvä suojata kaikki lähellä olevat pinnat, jotta maali ei vahingossa osuisi niihin.

Ulko-oven maalaamisen aikaväli

Talon ulko-ovi altistuu koville sääolosuhteiden vaihteluille. Siksi on tärkeää muistaa huoltaa säännöllisesti myös sitä. Näin talon arvo säilyy, tai jopa nousee.

Huolellisesti tehdyt maalaukset kestävät useita vuosia. Oikeanlaisella, ulkopintoihin soveltuvalla maalilla tehty ulko-oven maalaus kestää hyvänä parhaimmillaan jopa kymmeniä vuosia. Kunnon tarkastusta on kuitenkin hyvä tehdä vuosittain, sillä Suomen talvi tekee toisinaan tuhoja talon julkisivulle. Mitä nopeammin halkeilleisiin maalipintoihin reagoi, sitä pienemmällä vaivalla tarvittavat huoltotyöt saadaan tehtyä.

Ulko-oven maalaus ja kotivähennys

Omakotitaloasujalla ja sen omistajalla on oikeus hakea verottajalta erinäisiin remontteihin ja kunnostusprojekteihin kotitalousvähennystä. Parhaimmillaan kotitalousvähennys voi tehdä isonkin loven varsinaiseen kunnostustyön hintaan.

Koska talon ulkoiset ehostus- ja kunnostustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, voidaan myös ulko-oven maalaustyöstä hakea sitä. Maalaustöissä sekä tarvittavat esivalmistelut että varsinainen maalaustyö ovat kotitalousvähennyskelpoisia suoritteita.

Usein kysyttyä

 1. Kuinka paljon ulko-oven maalaaminen maksaa?

Ulko-oven maalaamisen hintaan vaikuttavat esimerkiksi oven muodot, maalattavien ovien lukumäärä sekä maalaustyön toteutuspaikka. Jos ulko-ovi voidaan maalata irrottamatta sitä, ovat maalauksesta aiheutuvat kustannukset pienempiä. Myös ulko-oven tasaisuus tai koristeellisuus vaikuttavat maalauksesta muodostuvaan hintaan tehtävän työn vaativuustason takia.

 1. Millainen maali sopii ulko-oven maalaamiseen?

Maalattaessa talon ulkopintoja, kuten esimerkiksi ovia, on maalia valitessa huomioitava sen kestävyys, kovuus ja joustavuus. Maalin on kestettävä Suomen rajusti muuttuvia sääolosuhteita, siksi ulko-oven maalaamiseen on hyvä käyttää joko talo- tai ulkomaalia.

 1. Saako ulko-oven maalaamisesta kotitalousvähennystä?

Omakotitalossa tehtävät ulkoiset maalaustyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia ehostustöitä. Ulko-oven maalauksessa myös maalausta edeltävät esikäsittelyt saatetaan hyväksyä kotitalousvähennettäviksi huoltotöiksi.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy