Luo unelmiesi koti huonekohtaisilla maalausvinkeillä - Opas

Kirjaudu

Luo unelmiesi koti huonekohtaisilla maalausvinkeillä

Kattavat vinkit eri huoneiden maalaukseen ja maalin kiiltoasteen valintaan. Luo toivottu tunnelma jokaiseen tilaan oikean väri- ja maalivalinnan avulla. Kilpailuta maalausprojektisi

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Tutustu myös näihin remontteihin

olohuoneen maalaus

Unelmoitko olohuoneen uudistamisesta? Tämä kattava opas johdattaa sinut olohuoneen maalausprojektin läpi alusta loppuun, auttaen sinua luomaan raikkaan ja viiht...

makuuhuoneen maalaus

Makuuhuoneen maalaus on avainraaka-aine rauhallisen ja kutsuvan tilan luomiseen. Opi kuinka valmistella ja maalata makuuhuoneesi kuin ammattilainen kohtuukustan...

eteisen maalaus

Opas kertoo kuinka muutat eteisesi kutsuvaksi ja edustavaksi maalaamalla. Saat tietoa valmistelusta, tekniikoista ja viimeistelystä, jotta voit aloittaa eteisen...

kylpyhuoneen maalaus

Oppaamme tarjoaa selkeät ohjeet ja ammattilaisten vinkit kylpyhuoneen maalaukseen, joka on edullinen ja helppo tapa päivittää kylpyhuonetilasi uuteen uskoon....

lastenhuoneen maalaus

Tutustu parhaisiin vinkkeihin ja ideoihin, jotka auttavat sinua maalaamaan lastenhuoneen ja luomaan siitä iloisen ja innostavan paikan lapsellesi. Löydät myös t...

Keittiön maalaus

Uudista keittiösi maalaamalla kaapit ja laatikot. Tässä oppaassa käymme läpi kaikki tarvittavat vaiheet, vinkit ja suositeltavat tuotteet keittiökalusteiden maa...

saunan maalaus

Tässä oppaassa käsitellään saunan maalausta, lauteiden käsittelyä, maalien valintaa ja hintatietoja. Saat tietoa siitä, kuinka maalata sauna valkoiseksi ja mite...

Sisällysluettelo

Valmistelut ennen maalaustyön aloittamista
Maalaus
Jälkityöt
Vinkit ja virheet
Maalaustyylit
Maalaaminen eri tiloihin

Valmistelut ennen maalaustyön aloittamista

Pintojen puhdistus ja pohjatyöt

Maalattavien pintojen esivalmistelu on kriittinen vaihe, joka määrittää lopputuloksen laadun. Maalausprojektin ensimmäisenä vaiheena on pintojen puhdistus ja mahdollisten epätasaisuuksien tasoitus.

 • Puhdistus: Aloita puhdistamalla seinät, katto ja muut maalattavat pinnat pölystä, liasta ja rasvasta. Voit käyttää esimerkiksi mietoa pesuaineliuosta ja mikrokuituliinaa. Erityisen tärkeää on puhdistaa keittiön ja kylpyhuoneen pinnat, joissa rasva ja kosteus ovat yleisiä.
 • Hionta: Hio pinnat tarvittaessa tasaiseksi käyttäen hiekkapaperia tai hiomakonetta. Hionta auttaa maalin tarttumaan paremmin ja saavutat sileämmän lopputuloksen.
 • Pohjamaalaus: Käytä pohjamaalia erityisesti silloin, kun maalaat tummia pintoja vaaleammiksi tai kun pinnalla on tahroja, joita haluat peittää. Suosittuja pohjamaaleja ovat esimerkiksi Tikkurilan Otex ja Teknos Futura 3.

Tarvittavien välineiden ja materiaalien hankinta

Ennen maalaustyön aloittamista on hyvä varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja materiaalit. Näitä ovat:

 • Maalit: Hanki riittävä määrä maalia. Maalin menekki vaihtelee pintojen kunnon ja maalityypin mukaan.
 • Sudit ja telat: Hanki eri kokoisia siveltimiä ja teloja eri tarkoituksiin.
 • Maalarinteippi ja suojamuovit: Nämä ovat välttämättömiä suojaamaan lattioita ja kalusteita roiskeilta.

Tämä on hyvä hetki käyttää omaurakka.fi palvelun kilpailutusta löytääksesi parhaat hinnat ja laadukkaat maalarit ja tarvikkeet.

Huonekalujen suojaaminen ja siirtäminen

Jotta maalaustyö sujuisi mutkattomasti, on tärkeää suojata huonekalut ja siirtää ne pois työskentelyalueelta.

 • Siirrä huonekalut: Jos mahdollista, siirrä huonekalut toiseen huoneeseen. Jos se ei ole mahdollista, keskitä ne huoneen keskelle ja peitä suojamuovilla.
 • Peitä lattiat: Lattian suojaus on tärkeää, jotta vältytään maalitahroilta. Käytä suojamuovia tai maalauspaperia ja kiinnitä ne maalarinteipillä.

Lattioiden, listojen ja kalusteiden suojaaminen

Lopuksi, suojaa lattiat, listat ja kalusteet maaliroiskeilta ja -tahroilta.

 • Maalarinteippi: Käytä maalarinteippiä suojaamaan listat, ikkunankehykset ja ovenkarmit.
 • Suojapeitteet: Peitä lattiat ja kalusteet suojapeitteillä tai vanhoilla lakanoilla.

Avainseikat:

 • Aloita maalausprojekti puhdistamalla ja hiomalla pinnat.
 • Hanki kaikki tarvittavat välineet ja materiaalit etukäteen.
 • Suojaa huonekalut, lattiat ja listat huolellisesti välttääksesi ylimääräisen siivouksen maalaustyön jälkeen.

Maalauksen valmisteluvaiheessa on tärkeää huomioida yksityiskohdat, jotta saavutetaan haluttu lopputulos. On suositeltavaa tutustua eri maalaustarvikkeiden tarjoajiin ja vertailla hintoja. Voit löytää inspiraatiota ja tarvikkeita esimerkiksi Bauhausin tai K-Raudan valikoimasta. Lisäksi, jos huomaat tarvitsevasi apua valmisteluissa, omaurakka.fi palvelumme on oiva työkalu löytämään ammattilaisia avuksi projektiisi.

Jatka artikkelisarjaa tutustumalla maalauksen eri vaiheisiin seuraavassa osiossa, jossa käsittelemme maalin valintaa ja maalaustekniikoita. Seinien maalaus on erityisen suosittu projekti, ja voit löytää lisätietoa aiheesta täältä.

Maalaus

Maalaaminen on prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja taitoa. Oikean maalin, tekniikan ja välineiden valinta on keskeistä projektin onnistumisen kannalta. Tässä osiossa keskitytään maalauksen eri vaiheisiin ja annetaan ammattilaisvinkkejä onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Maalin Valinta ja Testaus

Valitsemalla oikean maalin, voit paitsi luoda haluamasi ilmeen, myös pidentää maalipinnan elinikää. Markkinoilla on erilaisia maalityyppejä, kuten lateksi- ja öljypohjaisia maaleja. Tavallisesti lateksimaali on suositeltavaa sisätiloissa sen helpon puhdistettavuuden ja nopean kuivumisen vuoksi, kun taas öljypohjainen maali sopii ulkotiloissa käytettäväksi sen kestävyyden ansiosta.

 • Maalin testaus: Ennen koko huoneen maalaamista on suositeltavaa testata maalia pienellä alueella varmistaaksesi, että se näyttää ja tuntuu haluamallasi tavalla.

Maalaustekniikat ja -välineet

Maalaustyövälineet ovat yhtä tärkeitä kuin itse maali. Hyvät välineet helpottavat työskentelyä ja antavat paremman lopputuloksen.

 • Siveltimet ja telat: Siveltimien ja telojen valinta riippuu maalattavasta pinnasta ja maalityypistä. Esimerkiksi, vaahtomuovitelat ovat hyviä sileille pinnoille, kun taas karkeammille pinnoille sopii paremmin mikrokuitutela.

 • Ruiskumaalaus: Ruiskumaalaus on nopea ja tasainen menetelmä, mutta vaatii enemmän suojelutoimenpiteitä ja valmistelua.

Maalaaminen Vaiheittain

Maalaaminen sujuu mutkattomasti, kun seuraat tiettyjä vaiheita ja varmistat, että jokainen maalikerros on kuivunut kunnolla ennen seuraavan levittämistä.

 1. Pohjamaalaus: Pohjamaalaus on ensimmäinen askel kohti virheetöntä maalipintaa. Se auttaa peittämään vanhan maalin, täyttämään halkeamat ja tarjoamaan paremman tarttumapinnan maalille.
 2. Ensimmäinen maalikerros: Levitä ensimmäinen maalikerros huolellisesti ja anna sen kuivua täysin.
 3. Hionta: Kevyt hionta varmistaa sileän pinnan seuraavalle kerrokselle.
 4. Toinen maalikerros: Toinen kerros antaa paremman peiton ja viimeistelee ulkonäön.

Maalikerrosten Määrä ja Kuivumisaika

Maalikerrosten määrä ja kuivumisaika ovat olennaisia tekijöitä projektin aikataulun ja lopputuloksen kannalta.

 • Kuivumisaika: Eri maalityypit ja olosuhteet vaikuttavat kuivumisaikaan. On tärkeää antaa jokaisen kerroksen kuivua täysin ennen seuraavaa kerrosta.

Maalaustyön Viimeistely

Viimeistelyssä tarkastetaan maalattu alue mahdollisten epätasaisuuksien ja virheiden varalta. Nyt on myös hyvä aika tehdä pieniä korjauksia ja kosketuksia.

Avainopit

 • Oikean Maalin Valinta: Oikean maalin ja välineiden valinta on ensiarvoisen tärkeää onnistuneen maalausprojektin kannalta.
 • Huolellinen Valmistelu: Hyvin valmisteltu maalauspinta ja työympäristö varmistavat, että maalaustyö sujuu suunnitelmien mukaan.
 • Ammattimaiset Vinkit: Ammattimaista apua kannattaa harkita vaikeissa tai laajoissa maalausprojekteissa. omaurakka.fi tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa erilaisia maalausurakoita ja remonttipalveluita. Esimerkiksi, voit tutustua seinän maalaus palveluihin saadaksesi kattavat tarjoukset ammattilaisilta.

Inspiroidu ja hanki tarvikkeet maalausprojektiisi esimerkiksi Bauhausista tai K-Raudasta. Ammattilaisvinkkejä ja inspiraatiota voit hakea Värisilmästä.

Jälkityöt

Maalausprojektin loppuun saattaminen on yhtä tärkeää kuin sen aloittaminen. Oikein tehdyt jälkityöt takaavat maalipinnan pitkäikäisyyden ja ammattimaisen lopputuloksen. Tässä osiossa käymme läpi erilaisia toimenpiteitä, joita sinun tulisi harkita maalausprojektin päätyttyä.

Maalaustarvikkeiden Puhdistus ja Huolto

Kun maalaus on valmis, on aika siivota ja huoltaa käytetyt työvälineet.

 • Pensselit ja telat: Pese pensselit ja telat huolellisesti maalinvalmistajan ohjeiden mukaan. Vesiohenteisten maalien kohdalla lämmin vesi ja saippua toimivat yleensä hyvin, kun taas öljypohjaisten maalien kanssa tarvitset tinneriä tai muita liuottimia.
 • Maalipurkit: Sulje maalipurkit tiiviisti säilytystä varten ja merkitse päälle päivämäärä sekä huone, jossa maalia käytettiin. Näin sinulla on tarkka tieto sävyistä mahdollisia tulevia korjauksia varten.
TuoteKäyttötarkoitusPuhdistusaine
Vesiohenteinen maaliSeinien ja kattojen maalausLämmin vesi ja saippua
Öljypohjainen maaliPuu- ja metallipintojen maalausTinneri tai muu liuotin

Suojien Poistaminen

Kun maali on täysin kuivunut, on aika poistaa kaikki suojapeitteet ja -teipit.

 • Lattiasuojat: Nosta lattiasuojat varovasti ja tarkista, että lattia on säilynyt puhtaana ja vahingoittumattomana.
 • Teippaukset: Irrota teipit hitaasti ja varovasti, jotta et vahingoita maalipintaa.

Maalatun Pinnan Hoito

Jotta maalipinta säilyisi kauniina ja kestävänä pitkään, on sille annettava aikaa kovettua sekä huolehdittava sen puhtaudesta ja ehjyydestä.

 • Kovettuminen: Anna maalin kovettua valmistajan suosituksen mukaan ennen huonekalujen palauttamista paikoilleen tai seinien koskettamista.
 • Puhdistus: Puhdista maalatut pinnat hellävaraisesti pehmeällä liinalla. Vältä voimakkaita pesuaineita ja hankaavia puhdistusvälineitä.

Muistutus: Käytä ammattilaisten suosittelemia tuotteita pinnan puhdistamiseen ja hoitoon, jotta maalipinta säilyisi hyvänä mahdollisimman pitkään.

Keskeiset Huomiot:

 • Puhdista maalausvälineet huolellisesti heti maalaustyön jälkeen.
 • Merkitse maalipurkit selkeästi tulevaa käyttöä varten.
 • Anna maalipinnan kuivua ja kovettua kunnolla ennen huonekalujen palauttamista.
 • Huolehdi maalatun pinnan puhtaudesta ja ehjyydestä säännöllisesti.

Tutustu myös palveluumme, jossa voit kilpailuttaa erilaisia maalausurakoita ja remonttipalveluita. Etsi inspiraatiota ja hanki tarvikkeet maalausprojektiisi täältä.

Jos maaliprojektisi käsittää esimerkiksi seinän maalausta isommassa mittakaavassa, voit käyttää palveluamme ammattimaisten maalareiden löytämiseen. Voit myös lukea lisää keittiökaappien maalauksesta tai katon maalauksesta ja suunnitella seuraavaa projektiasi.

Näiden ohjeiden avulla voit varmistaa, että maalipintasi säilyvät kauniina ja kestävinä vuosien ajan.

Vinkit ja virheet

Maalaus on taito, joka vaatii sekä tietoa että kokemusta. Oikean tekniikan ja välineiden valinta voi tehdä suuren eron lopputuloksessa. Tässä osiossa käsitellään yleisimpiä maalausvirheitä ja annetaan ammattilaisten vinkkejä onnistuneeseen lopputulokseen.

Yleisimmät maalausvirheet

Maalausprojektin aikana voi tulla vastaan monenlaisia haasteita. Seuraavassa on lueteltu joitakin yleisimpiä maalausvirheitä:

 • Valumat ja epätasaisuudet: Seinään tulee helposti valumia, kun maalia on liikaa, ja epätasaisuuksia, kun maalia on liian vähän. Sikin sokin maalaaminen rasittaa myös selkää ja niskaa. Suositeltavaa on maalata seinät pitkin, suorin vedoin, ylhäältä alas, hitaasti ja rauhallisesti, jotta maali leviää tasaisesti ja jäljestä tulee siistiä【8†(teeitse.com)】.

 • Huolimattomat valmistelut: Puupinnat likaantuvat ajan myötä, joten ensimmäinen asia ennen maalauksen aloittamista on pintojen pesu. Puhdas ja kuiva pinta on avain onnistuneeseen maalausprojektiin【10†(Tikkurila)】.

 • Väärät maalausvälineet: On tärkeää valita oikeanlaiset maalausvälineet, kuten siveltimet ja telat. Huonolaatuiset välineet voivat johtaa epätasaiseen maalipintaan ja tehdä työstä hankalampaa【9†(teeitse.com)】.

 • Maalattavan pinnan huono pohjustus: Pohjustus on tärkeää, sillä se auttaa maalia tarttumaan paremmin ja antaa tasaisemman lopputuloksen. Pohjustamatta jättäminen voi johtaa maalin hilseilyyn ja muihin ongelmiin ajan myötä【9†(teeitse.com)】.

Ammattilaisten vinkit

Onnistunut maalausprojekti vaatii huolellista suunnittelua ja oikeaa tekniikkaa. Tässä joitakin ammattilaisten vinkkejä:

 • Pohjusta Pinta Kunnolla: Pohjustus tekee maalipinnasta kestävämmän ja helpottaa maalin levittämistä.

 • Käytä Laadukkaita Välineitä: Laadukkaat siveltimet ja telat auttavat saavuttamaan tasaisen ja siistin lopputuloksen.

 • Testaa Maalisävyä: Ennen koko huoneen maalaamista on hyvä idea testata maalisävyä pienellä alueella varmistaakseen, että se vastaa toiveita.

 • Kärsivällisyys Palkitsee: Anna maalin kuivua kunnolla kerrosten välillä ja tee työ rauhallisesti välttääksesi virheitä.

Avainnäkemykset

 • Valmistelutyö on tärkeää: Huolellinen pohjatyö, oikeanlaisten maalausvälineiden valinta ja maalattavan pinnan kunnollinen pohjustus ovat avaimia onnistuneeseen maalausprojektiin.

 • Oikean tekniikan oppiminen: Oikean maalaustekniikan oppiminen ja harjoittelu auttavat välttämään yleisiä maalausvirheitä ja saavuttamaan ammattimaisen lopputuloksen.

Inspiraatiota ja tarvikkeita

Onnistunut maalausprojekti vaatii myös inspiraatiota ja oikeita tarvikkeita. Verkkokaupoista, kuten Bauhaus ja K-Rauta, löydät laajan valikoiman maaleja ja maalausvälineitä. Voit myös löytää inspiraatiota erilaisiin maalausprojekteihin Pinterestistä.

Kilpailuta maalausurakka OmaUrakka.fi -palvelussa

Jos maalausprojekti tuntuu liian suurelta haasteelta, voit kilpailuttaa maalausurakan OmaUrakka.fi -palvelussa. Palvelumme auttaa sinua löytämään luotettavat ja kokeneet ammattilaiset, jotka suorittavat työn nopeasti, kohtuukustannuksin ja mutkattomasti. Kilpailuta seinän maalaus, katon maalaus tai vaikkapa keittiökaappien maalaus ja säästä aikaa sekä rahaa!

Maalaustyylit

Maalaaminen on taide ja taito, joka vaatii huolellista valmistelua ja oikeanlaisten materiaalien valintaa. Seinien maalaus on yksi tapa muuttaa tilan ilmettä ja luoda haluttu tunnelma kotiin. Tässä osiossa käymme läpi erilaisia maalaustyylejä ja -tapoja, jotka voivat inspiroida sinua seuraavaan maalausprojektiisi. On olemassa monia erilaisia maalaustyylejä ja -tapoja, jotka voivat antaa kotiisi persoonallisen leiman ja luoda toivotunlaisen tunnelman. Näitä tyylejä ja tapoja käsittelemme seuraavaksi.

Testaus ennen maalausta

Ennen kuin aloitat maalausprojektin, on suositeltavaa testata valitsemaasi maalia pienellä alueella, jotta näet, miltä väri näyttää eri valaistusolosuhteissa. Voit pyytää maalikaupasta näytepurkin ja levittää maalia esimerkiksi maalattavalle seinälle. Näin näet, miltä sävy näyttää päivänvalossa ja voit varmistaa, että se sopii tilaan haluamallasi tavalla【8†(teeitse.com)】.

Perinteiset ja Modernit Maalaustyylit

Klassiset maalaustyylit

 • Pompejilaiset Maalaustyylit:
  • Pompejilaiset maalaustyylit ovat tapa luokitella roomalaisia seinämaalaustyylejä, jotka perustuvat August Maun luokittelujärjestelmään Pompejista tehtyjen löytöjen pohjalta【9†(Wikipedia)】.

Modernit maalaustyylit

 • Monivärimaalaus:

  • Monivärimaalaus on trendikäs tapa tuoda seinille eloa ja dynaamisuutta. Tässä tyylissä voit käyttää useita eri värejä yhdellä seinällä luoden näin mielenkiintoisia kuvioita ja efektejä.
 • Osaseinien Maalaus:

  • Osaseinien maalaus on suosittu tapa korostaa tiettyjä alueita huoneessa. Voit maalata yhden tai useamman seinän eri värillä loput seinät säilyttäen neutraalina.
 • Tekstuuri- ja Efektimaalit:

  • Tekstuuri- ja efektimaalit ovat erinomainen tapa tuoda seinille syvyyttä ja tekstuuria. Niillä voit luoda erilaisia pintoja ja visuaalisia efektejä, jotka tuovat tilaan elävyyttä.

Maalin Valinta

Erilaiset maalityypit ja -pinnat voivat vaikuttaa lopputuloksen ulkonäköön ja tuntumaan. On tärkeää valita oikea maalityyppi projektiisi:

 • Himmeä Maali:

  • Himmeät maalit ovat suosittuja niiden kyvyn peittää pienet seinäpinnan epätasaisuudet. Ne ovat myös helppoja puhdistaa ja ylläpitää【16†(Tikkurila)】.
 • Kiiltävä Maali:

  • Kiiltävät maalit heijastavat valoa ja voivat tehdä tilasta valoisamman. Ne ovat kuitenkin vähemmän anteeksiantavia seinän epätasaisuuksien suhteen【15†(Tikkurila)】.

Maalausmenetelmät

Seinien maalauksessa käytettävät menetelmät vaihtelevat projektin laajuuden ja halutun lopputuloksen mukaan. Tässä muutamia yleisiä maalausmenetelmiä:

 • Sivellinmaalaus:

  • Siveltimellä maalaaminen on perinteinen tapa, joka sopii erityisesti pienille alueille ja yksityiskohtaiseen työhön.
 • Telamaalaus:

  • Telalla maalaaminen on nopeampi ja helpompi tapa maalata suurempia pinta-aloja. Telalla saat tasaisemman lopputuloksen ja voit käyttää eri kokoisia teloja eri alueille【14†(Teknos)】.
 • Ruiskumaalaus:

  • Ruiskumaalaus on ammattimaista maalausta, joka vaatii erityisvarusteita. Se on nopein tapa maalata suuria pinta-aloja ja se luo erittäin sileän lopputuloksen.

Kokeile palveluamme

Suunnitteletko seiniesi maalaamista? Kokeile palveluamme kilpailuttaaksesi urakan ja löytääksesi parhaan mahdollisen tarjouksen. Meidän avullamme voit säästää aikaa ja rahaa, sekä varmistaa, että maalausprojektisi sujuu suunnitellusti.

Maalaaminen eri tiloihin

Maalaaminen on tehokas tapa uudistaa kodin ilme ja luoda toivotunlainen tunnelma eri tiloihin. Kuitenkin eri huoneet asettavat erilaisia vaatimuksia maaleille ja maalaustyylille. Tässä osiossa käsitellään, miten maalausprojektit voidaan toteuttaa erilaisiin kotisi tiloihin suunnitelmallisesti ja kohtuukustannuksin.

Makuuhuone

Makuuhuone on usein se paikka, jossa haetaan rauhallista ja rentouttavaa tunnelmaa. Tässä suositaan usein neutraaleja ja pehmeitä sävyjä.

 • Maalin kiiltoaste: Mattapintaiset maalit ovat suosittuja makuuhuoneissa, sillä ne heijastavat vähemmän valoa ja luovat pehmeämmän ilmeen.
 • Esimerkkejä: Vaaleansininen tai harmaa voivat olla rauhoittavia valintoja.

Keittiö

Keittiössä maalin tulee kestää roiskeita ja olla helposti puhdistettava.

 • Maalin kiiltoaste: Puolikiiltävä tai kiiltävä maali on suositeltava, sillä ne ovat helppo pitää puhtaana.
 • Esimerkkejä: Voit valita raikkaita ja iloisia värejä kuten keltainen tai vihreä, jotka tuovat energiaa tilaan.

Lastenhuone

Lastenhuoneessa kannattaa suosia iloisia ja pirteitä värejä, jotka stimuloivat lasten mielikuvitusta.

 • Maalin kiiltoaste: Matta- tai puolikiiltävä maali voi olla hyvä valinta.
 • Esimerkkejä: Värikkäät maalaukset ja seinämaalaukset ovat hauskoja ja luovat leikkisän ympäristön.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa maalin tulee kestää kosteutta ja roiskeita.

 • Maalin kiiltoaste: Kiiltävä maali on usein hyvä valinta kylpyhuoneisiin.
 • Esimerkkejä: Vaaleat värit kuten valkoinen tai pastellisävyt voivat avartaa pientä kylpyhuonetta.

Toimisto

Toimistotilassa suositaan usein neutraaleja sävyjä, jotka tukevat keskittymistä ja ammattimaista ilmettä.

 • Maalin kiiltoaste: Matta- tai puolikiiltävä maali on yleensä hyvä valinta.
 • Esimerkkejä: Harmaa, beige tai muut neutraalit sävyt ovat suosittuja toimistotiloissa.

Maalin kiiltoasteen valinta tilan mukaan

Maalin kiiltoaste vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen ja maalipinnan käytännöllisyyteen. Tässä vertailutaulukossa näet eri kiiltoasteiden ominaisuudet ja suositukset eri tiloihin.

KiiltoasteOminaisuudetSuositeltavat tilat
MattaHeijastaa vähän valoa, peittäväMakuuhuone, Olohuone
PuolikiiltäväHelppo puhdistaa, jonkin verran heijastustaKeittiö, Lastenhuone, Toimisto
KiiltäväHeijastaa paljon valoa, hyvin puhdistettavaKylpyhuone, Keittiö

Keskeiset Huomiot

 • Eri tilat vaativat erilaisia maaleja ja sävyjä, jotta saavutetaan toivottu ilme ja käytännöllisyys.
 • Maalin kiiltoaste on tärkeä valinta, ja se kannattaa valita huoneen käytön mukaan.
 • Makuuhuoneen, keittiön ja lastenhuoneen maalausprojekteissa voi olla erilaiset väripaletit ja maalin kiiltoasteet, jotka sopivat kunkin tilan tarpeisiin.

Kun maalausprojektisi on valmis, on aika harkita muita remonttiprojekteja, joita voit toteuttaa omaurakka.fi palvelun kautta. Kilpailuta erilaiset maalaus- ja remonttiprojektisi palvelumme kautta ja säästä aikaa sekä rahaa.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy