Kilpailuta keittiökaappien maalaus vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Kilpailuta keittiökaappien maalaus helposti & nopeasti

Maalaaminen voi olla hyvä tapa päivittää nykyaikaan keittiö, joka on vielä kaikin puolin ehjä ja toimiva. Tarkka ja ahkera selvityy työstä itse, mutta asiassa voi aina kääntyä myös ammattilaisten puoleen. Kaikkein halvimpia lastulevypintoja ei kannata lähteä uudistamaan, mutta etenkin hyvälaatuiset puukaapit voi vuosien varrella maalata useitakin kertoja, jos esimerkiksi edellisen asukkaan tyylivalinnat eivät tunnu itselle omilta.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Keittiökaappien maalaus
Miksi maalata keittiön kaapit?
Miten valitsen värin keittiön kaappeihin?
Mitä keittiön kaappien maalaus maksaa?
Ammattimaalari kotonasi

Keittiökaappien maalaus

Miksi maalata keittiön kaapit?

On monia syitä, miksi ehkä harkitset keittiön kaappien maalaamista. Tyypillisiä syitä ovat ainakin seuraavat:

 • Vanha maalipinta on kellastunut, haalistunut tai halkeillut
 • Kaappien nykyinen väri tuntuu riitelevän muun sisustuksen kanssa
 • Olet myymässä asuntoa ja haluat päivittää sen pinnat

Asunnon myyminen on yhä useammalle syy tehdä pientä pintaremonttia. Usein sanotaan, että suomalaisen asunnon paras myyntivaltti on valkoiset keittiön kaapit. Kirkkaat ja erikoiset värit keittiöissä voivat saada somekuviin tuhansia tykkäyksiä, mutta kun puhutaan omasta kodista, useimmat asunnonostajat ovat melko konservatiivisia.

On siis todennäköistä, että saat valkoisen keittiön helpommin kaupaksi kuin esimerkiksi mintunvihreän. Jos toisaalta olet asuntokaupassa ostajana ja olet iskenyt silmäsi asuntoon, jossa kaikki muu on täydellistä paitsi keittiön kaapit, maalaaminen voi olla sinulle juuri oikea vaihtoehto. Ehkä olet ainoa, joka näkee upean asunnon myrkynvihreiden kaappien alla? Voit päästä tekemään elämäsi kaupat.

Miten valitsen värin keittiön kaappeihin?

Maalaamisen samaan aikaan hauskin ja vaikein puoli on värin valinta. Ei ole vain yhtä valkoista tai muutamaa eri harmaan sävyä, vaan jo pelkästään yhdellä maalivalmistajalla voi olla kymmeniä eri valkoisia, beigejä, greigejä ja harmaita vaihtoehtoja.

Toisaalta keittiön kaappien maalaaminen antaa mahdollisuuden vapauttaa oma sisäinen Peppi Pitkätossunsa. Oman keittiösi saat maalata vaikka keltaisella, violetilla ja pinkillä - kysymyshän on makuasioista.

Maun lisäksi väriä valitessa kannattaa ottaa huomioon ainakin se, mihin ilmansuuntaan keittiön ikkunat aukeavat. Pohjoisesta tuleva valo vaikuttaa usein kylmemmän sävyiseltä kuin etelästä, joten selvän kylmä värisävy voi tuntua valmiissa lopputuloksessa turhankin kalsealta. Toisaalta esimerkiksi lämmin keltainen voi olla liiankin paahteinen, jos etelästä paistava aurinko tuo siihen oman sävynsä.

Värin valintaan kannattaa keskittyä hyvin. Verhojen vaihtaminen on aina helpompaa kuin kaappien maalaaminen, joten voi olla hyvä idea ensin riisua tila kaikista ylimääräisistä väreistä. Silloin mielikuvituksesi pääsee liikkumaan vapaammin, kun se ei jää jumiin tekstiilien kuvioihin tai muihin toissijaisiin asioihin.

Maalikaupan sävyliuskat kannattaa aina tuoda kotiin tarkasteltaviksi. Väri näyttää aina erilaiselta eri paikoissa. Vaikutelma myös muuttuu vuorokauden eri aikoina. Monet kiinnittävätkin harkitsemansa värimallit teipillä keittön kaappien oviin ja jättävät ne siihen joksikin ajaksi. Värisuosikki voi vaihtua, kun liuskoihin osuu ilta-auringon punerrus.

Ennen maalausta sinun pitää tietenkin myös päättää, haluatko korkeakiiltoiset kaapit, puolikiiltävät vai matat. Tyypillisin ja klassinen valinta on puolikiiltävä maali, joka sopii tyylillisesti moneen tilaan. Se on myös siivoamisen kannalta helpoin valinta, sillä se ei ole pintana yhtä armoton kuin korkeakiiltoinen tai matta pinta.

Mitä keittiön kaappien maalaus maksaa?

Keittiön kaappien maalauksen hintaan vaikuttavat monet asiat. Jos teet kaiken itse, maksat tietenkin vain maaleista, työvälineistä, suojausmateriaaleista ja puhdistusaineista. Ammattilaisella teetettynä työn hinta voi vaihdella suurestikin. Hintaan vaikuttaa eniten kolme asiaa:

 1. Keittiön koko
 2. Kaappien ovien profiili eli se, ovatko ne sileitä vai onko niissä käytetty listoja tai peilejä
 3. Maalataanko vain ovet vai kuuluuko urakkaan myös runkojen maalaus.

Jos sinulla on pieni keittiö, jonka kaapeista haluat maalauttaa vain sileät ovet, ammattilaisenkaan työ ei maksa monta sataa. Toisessa ääripäässä on iso keittö, josta maalataan myös kaappien rungot ja jonka ovissa on paljon koristeleikkauksia. Silloin puhutaan jo helposti yli 1000 euron urakasta.

Pelkkien ovien maalauttaminen on edullisempaa jo siksi, että ovet voi aina irrottaa ja viedä maalaamoon. Ammattilaisenkin työskentely käy helpommin ja nopeammin tilassa, joka on suunniteltu nimenomaan maalaamiseen.

Kotona tapahtuvassa keittiön kaappien maalaamisessa yksi aikaa ja rahaa vievä vaihe on pintojen suojaus. Käytännössä kaikki pinnat, mihin ei saa tulla maaliroiskeita, pitää työn ajaksi suojata muovein tai pahvein.

Ammattimaalari kotonasi

Jos et tunne ennestään maalareita, pääset helpoiten selville hintatasosta yksinkertaisesti soittamalla paikalliselle tekijälle. Hintahaarukan antaminen urakalle onnistuu, kun osaat mahdollisimman hyvin kuvata maalattavan kohteen. Pystyt helposti laskemaan maalattavan neliömäärän jo ennen kuin otat yhteyttä ammattilaisiin, mikä helpottaa suuresti oikean hinta-arvion saamista.

Kirjallinen tarjous on hyvä ottaa ennen töiden aloittamista, sillä siitä molemmat osapuolet näkevät myöhemminkin, mitä työstä on sovittu.

Jos olet sopinut maalarin kanssa aikaperusteisesta hinnoittelusta, sinun kannattaa tehdä hänen työstään mahdollisimman helppoa. Kaikki mahdolliset irtotavarat on hyvä siirtää pois keittiöstä, ja lähellä olevat huonekalutkin voi kuljettaa mahdollisimman kaukana olevalle seinälle.

Urakkana hinnoiteltu työ on sinulle ennustettavampi, mutta varmistu aina siitä, että ammattilainen on laskenut hintaan mukaan kaiken, mikä urakkaan kuuluu. Kun työ tapahtuu kotonasi, ainakin seuraavien vaiheiden toteutuksen täytyy olla kunnossa.

 1. Pintojen puhtaus - vetimet täytyy poistaa ja kaikkien pintojen pitää olla moitteettoman puhtaita ennen kuin maalaus aloitetaan.
 2. Vanha pinta täytyy hioa ja kaikki hiomapöly poistaa ennen maalausta.
 3. Jos kaapeissa on syvempiä koloja tai naarmuja, ne täytyy kitata piiloon.
 4. Yleensä ennen pintamaalia tarvitaan pohjamaali, jotta lopputuloksen väri on tasainen vielä vuodenkin päästä.
 5. Huolellinen pintamaalaus.
 6. Suojausten poisto - vaikka tekisit tämän itsekin, muista, että muoveja ja pahveja voi kertyä iso kasa.

Tiivistäen voi sanoa, että keittiön maalaaminen on helpompi kokonaisuus toteutettavaksi kuin kokonainen keittiöremontti uusine kaappeineen. Jo siisti uusi pinta nykyaikaisessa värissä voi saada aikaan sen, että keittiö näyttää hyvältä ja ajankohtaiselta vielä vuosienkin päästä.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy