Kilpailuta terassin maalaus vain parissa minuutissa - Tutustu tästä
Kirjaudu

Kilpailuta terassin maalaus vain muutamassa minuutissa

Omakotitaloissa ja muissa erillistaloissa, joissa on terassi, terassin maalaus on ajankohtaista aina silloin tällöin. Monet eivät välttämättä ota huomioon sitä, että myös terassia pitää huolta ja korjata tarvittaessa. Talven jäljiltä terassin kunto heikkenee ja siihen vaikuttavat useat eri asiat mm. onko terassilla suojaa ja lumi ja jää. Terassin kunto kannattaakin tarkistaa joka vuosi talven jäljeen ja tehdä tarvittavat korjaukset.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Terassin maalaus
Maalauksen ja muun pintakäsittelyn eri vaiheet
Muita vinkkejä terassin maalaukseen ja/tai käsittelyyn
Hinta ja siihen liittyvät tekijät

Terassin maalaus

On suositeltavaa, että jos terassi ei ole katettu eli siinä ei ole mitään suojaa lumelta ja jäältä, niin ainakin terassikalusteet otettaisiin suojaan talveksi. Terassikalusteet voidaan siirtää talven ajaksi varastoon tai muuhun suojaan. Näin niidenkin käyttöikä pitenee. Terassia ei kuitenkaan voida siirtää, niin sitä pitää suojata eri maaleilla, öljyillä tai muilla pintakäsittelyaineilla.

Parhaimmat terassin pintakäsittely- tai maalausaika on toukokuusta syyskuuhun. Ilman pitäisi olla pilvinen ja aurinkoinen, muttei liian kuuma tai helteinen. Sadesäällä ei kannata ryhtyä terassin pintakäsittelypuuhiin, sillä suhteellisen kosteuden pitäisi olla alle 80 %.

Maalauksen ja muun pintakäsittelyn eri vaiheet

Terassin maalaukseen ja pintakäsittelyyn kuuluu seuraavia vaiheita:

  • esivalmistelu ja suunnittelu
  • käsittely
  • tarvikkeiden peseminen

Ennen terassin maalauksen tai pintakäsittelyä on aloitettu sen suunnittelu. Terassin voi maalata ja pintakäsitellä itse, mutta tässäkin asiassa suositellaan ammattimaalarin hankkimista. Ammattilaisen kädenjälki on aina siistiä ja huolellista sekä ammattilaisella on oikeat välineet. Vähemmällä stressillä siis pääsee, jos työn antaa ammattilaiselle.

Kun on valittu sopiva ammattilainen, työn muu esivalmistelu voi alkaa. Ympäristö kannattaa yleensä suojata, sillä maalaus tai pintakäsittely ei ole maailman siisteintä puuhaa, vaikka sen tekisi ammattilainen. Ammattilainen osaa myös hankkia oikeat tuotteet, joten siinäkin mielessä ammattilaisen palkkaaminen on hyvä valinta.

Jos terassissa on huonokuntoisia tai lahoja osia, niin ne kannattaa vaihtaa uusiin. Vanha, irtoava maali kannattaa poistaa ennen maalaamista tai muuta pintäkäsittelyä. Tällöin uusi maali tai pintakäsittelyaine jää paremmin kiinni terassiin, kun vanhaa maalia ei ole enää. Likaiset ja homeiset pinnat kannattaa pestä hyvin ennen käsittelyä.

Puuöljy tai maali levitetään siveltimellä tai sienellä terassin puuosiin. Puuöljyn kannattaa antaa imeytyä reilun puoli tuntia ja maalin kuivua. Imeytymätön öljy kannattaa pyyhkiä pois ennen seuraavan kerroksen levitystä. Terassi kannattaa käsitellä yhtäjakoisesti kerralla. Terassin voi myös käsitellä useampaan kertaan, mutta kertojen välissä sen on annettava kuivua kunnolla.

Työssä käytettävät tarvikkeet kannattaa pestä ennen ja jälkeen maalauksen tai käsittelyn. Työn jälkeen kannattaa käyttää pesuainetta, sillä silloin pensselit ja sudit jäävät pehmeiksi ja voidaan ottaa käyttöön helposti seuraavalla kerralla.

Välineitä, joita tarvitaan maalauksessa tai käsittelyssä

Terassin maalaukseen tai muuhun käsittelyyn tarvitaan seuraavia välineitä:

  • harja
  • vesiletku tai painepesuri
  • ämpäri
  • teräsharja tai lasta
  • jatkovarsi
  • suojausvälineet kuten suojakäsineet

Maalin tai muun pintakäsittelyaineen valinta

Terassin voi maalata, sävyttää tai öljytä. Kaikki nämä parantavat terassin käyttöikää ja se kannattaakin tehdä vaikka vuosittain, jos tarve vaatii. Ulkomaalaus, -sävytys tai öljyäminen onnistuu, kun valitaan oikeat tuotteet oikeaan kohteeseen.

Terassin voi öljytä ja hyvin öljytty terassi on kestävän terassin salaisuus. Terassiöljyksi kannattaa valita sellainen, joka sopii ulkomaalaamiseen. Ulkomaalaukseen sopivat tuotteet ovat sellaisia, jotka tunkeutuvat hyvin puuhun ja tarjoavat hyvin säänkestävyyden ja pysyvyyden. Tuotteet voivat olla myös UV -suojattuja.

Jos tuotteiden valinnassa on jotain kysyttävää, niin käänny alan liikkeiden puoleen kuten esimerkiksi K-Rauta, Teknos ja Tikkurila.

Muita vinkkejä terassin maalaukseen ja/tai käsittelyyn

Tässä kerrotaan muita pieniä vinkkejä terassin maalaukseen tai käsittelyyn. Vinkit ovat pieniä, ja niitä ei välttämättä joka terassilla ole mahdollista hyödyntää.

Kohonneet naulat kannattaa lyödä sisään ennen maalausta tai muuta käsittelyä. Maali ja öljy kannattaa sekoittaa todella huolellisesti ennen aloittamista, sillä varsinkin öljyllä on tapana tiivistyä purkin pohjalla. Jos työ jatkuu seuraavana päivänä, välineet kuten pensselit kannattaa laittaa tiiviisti muovipussiin pesemättä niitä.

Jos terassi on uusi ja valmistettu painekyllästetystä puusta, niin sen olisi hyvä kuivua asennuksen jälkeen vähintään puoli vuotta ennen minkäänlaista käsittelyä. Lämpökäsitelty puu puolestaan olisi hyvä käsitellä mahdollisimman pian asentamisen jälkeen.

Hinta ja siihen liittyvät tekijät

Suurin tekijä terassin maalaukseen tai muuhun käsittelyyn on terassipinta-ala. Lisäksi työn teettäminen ja materiaalit maksavat. Terasseja on valtavasti erilaisia ja osa on helpommin maalattavissa tai käsiteltävissä. Terassin maalauksen hintaan vaikuttaa myös sen monimutkaisuus. Osalla terasseista voi olla vaikeita paikkoja maalata ja maalaustelineitä täytyy siirtää tai muutoin asetella uudelleen.

Maalaus- tai käsittelytyön tuntihinta on alkaen noin 30 euroa tunnilta. Riippuen terassin koosta hinta voi vaihdella satojen euron verran, mutta useinmiten terassin maalauksen tai käsittelyn saa alle tuhannella eurolla. Jos terassin maalauksen tai käsittelyn hinta on paljonkin yli tuhat euroa, niin tällöin terassin täytyisi olla todella suuri.

Terassin maalaus tai muu käsittely kannattaa antaa maalausalan ammattilaiselle tehtäväksi. Toki sen voi itsekin tehdä, mutta aikaa kannattaa tällöin varata ainakin enemmän. Ammattilaisen jälki on siistimpää ja ammattilaisella on tarvittavat välineet. Jos työn suorittaa itse, niin itselle tulee hankittavaksi välineistöä, ellei niitä omista jo valmiiksi.

Terassin maalauksen tai käsittelyn kesto riippuu tekijästä ja terassin koosta. Perinteiset omakotitalon terassit maalataan tai käsitellään kuitenkin alle viikossa, monet ammattilaiset tekevät sen peräti muutamassa päivässä. Terassin maalaus ja käsittely on helppoa ja nopeaa puuhaa eikä sen tekemistä kannata lykätä liian pitkälle.

Kotitalousvähennyksen saa, jos tekijä kuuluu ennakkoperintärekisterin jäseneksi. Lähtökohtaisesti omakotitalon maalauksesta saa kotitalousvähennyksen ja terassi kiinteänä osana kuuluisi sen piiriin. Jos asia mietityttää, Verohallinnosta voi aina tarkistaa, saako terassin maalauksesta kotitalousvähennyksen.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy