Maalausideoita: Inspiroivia vinkkejä kodin sisustukseen

Kirjaudu

Inspiroidu maalausideoista ja luo uutta ilmettä kotiisi

Täydellinen opas maalausideoihin kodin sisustuksessa. Tutustu erilaisiin maalaustekniikoihin, tehosteseinien luomiseen ja muihin inspiroiviin maalausideoihin. Luo uutta ilmettä kotiisi maalaamalla!

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Miksi maalata seiniä?
Minkä värinen seinä?
Vahvoja värejä seinään 
Näyttävä tehosteseinä
Mistä saa lisää ideoita seinien maalaukseen?

Miksi maalata seiniä?

Seinien maalaaminen on edullinen ja helppo keino muuttaa kodin ulkonäköä. Maalaamalla on myös kätevää peittää pinnoissa olevia jälkiä. Koko huone saa uuden ilmeen uuden värin myötä. Seiniä voi maalata itse tai palkata ammattilaisen hoitamaan työn. Jos hommaan ryhtyy itse, kannattaa huomioida, että seinien maalaus vaatii tarkkaa työtä ja suunnittelua.

Minkä värinen seinä?

Valitulla seinän maalivärillä on suuri vaikutus. Lämmin väri luo tilaan kodikkuutta. Tumma sävy muodostaa tilasta tunnelmallisemman. Vaaleat sävyt isontavat tiloja ja valoisuus lisääntyy. Jos pienestä tilasta haluaa suuremman oloisen voi vaalea sävy olla hyvä vaihtoehto. Jos haluaa hieman lämpöä valkoisen värin kaveriksi, niin esimerkiksi persikan, toffeen ja vaalean harmaan väriset sävyt sopivat vaalean kodin tunnelmaan.

Seinän värin luomaan tunnelmaan vaikuttaa paljon ympärillä olevat värisävyt ja sisustuksen materiaalit. Kannattaa myös miettiä millainen valaistus tilassa on. Maalisävyä kannattaa muistaa testata eri valojen vaikutuksessa. Koemaalaus ja sävyvertailu auttavat monesti oikean sävyn valinnassa. Kannattaa myös rohkeasti olla yhteydessä ammattilaisen puoleen, jos mietit mikä sävy sopisi juuri sinun kotiisi.

Suosituimmat sisäseinien sävyt ovat valkoinen, harmaa ja ruskea. Tämä ei ole ihme, sillä kyseiset värit ovat hyvin tasapainoisia ja neutraaleja. Ne ovat hyviä perusvärejä, joten niihin on helppo alkaa yhdistämään muita värejä ja suunnittelemaan sisustusta kotiin. Muita suosittuja värejä viime aikoina ovat olleet vihreän ja sinisen murretut sävyt sekä vaalea roosa.

Valkoinen avartaa tilaa ja symboloi myös puhtautta. Erittäin puhdas valkoinen saattaa kuitenkin väsyttää silmiä, miksi kodissa kannattaa suosia myös pehmeämpiä sävyjä.

Vihreä on monelle ihmiselle hyvin miellyttävä väri. Se tekee tilasta viihtyisän ja rauhoittavan. Vihreän sävyt toimivat hyvin esimerkiksi olohuoneessa tai ruokailutilassa.

Sininen on myös rauhoittava, turvallisuutta ja luottamusta viestivä väri. Tutkimusten mukaan sininen väri parantaa keskittymiskykyä. Sinisen sävyt toimivat hyvin esimerkiksi työhuoneessa tai makuuhuoneessa.

Vaalea roosa ja muut vaaleanpunaisen sävyt ovat lempeitä ja romanttisia. Vaaleanpunainen sopii hienosti yhteen harmaan tai ruskean sävyjen kanssa luoden yhdessä kodikasta tunnelmaa.

Vahvoja värejä seinään 

Suomalaiset ovat monesti turhan arkoja käyttämään värejä sisustuksessa. Täysin mustavalkoinen koti ei ole enää suosittu, vaan värejä selvästi kaivataan sisustukseen enemmän. Silti etenkin voimakkaita ja kirkkaita värejä ei monesti uskalleta käyttää sisustuksessa. Kirkkaat värit toimivat katseenvangitsijana ja luovat persoonallista tunnelmaa.

Violetti on kaunis väri, joka symboloi henkisyyttä, valtaa ja luovuutta. Sitä pidetään myös maagisena värinä. Tumma violetti on tunnelmallinen. Tumma violetti tehosteseinä on näyttävä valinta. Pastellinen vaalea violetti on harmoninen ja suloinen sävy. Pastellinen violetti voisi sopia esimerkiksi lasten huoneeseen.

Punainen on vahva väri, joka viestii valtaa ja voimaa. Tehosteena se on rohkea, jolla saa varmasti kiinnitettyä huomion.

Keltainen väri viestii iloisuutta ja energisyyttä. Voit yhdistää esimerkiksi valkoista väriä keltaisen kanssa, niin lopputulos voi olla erittäin miellyttävä ja raikas. Keltainen sävy voi toimia esimerkiksi keittiöön tai työhuoneeseen.

Musta on moderni ja tyylikäs väri. Musta voi myös helposti luoda synkän vaikutelman, joten kannattaa käyttää sitä harkiten ja miettiä mitä sävyjä mustan kanssa samaan tilaan laittaa. Tehosteseinänä musta luo hienosti tunnelmaa. Musta seinä voi sopia esimerkiksi makuuhuoneeseen.

Näyttävä tehosteseinä

Tehosteseinä on monesti hyvin näyttävä eli tilaa kontrolloiva, joten paikan valintaa on syytä miettiä tarkasti. Tehosteseinä vaikuttaa tilan tunnelmaan ja mittasuhteisiin. Tumma tehosteseinä kehystää olohuoneessa upeasti sisustusta ja tauluja. Tehosteseinän avulla voidaan myös ohjata katsetta pois niistä paikoista, joita vieraiden ei toivota erityisesti huomioivan.

Tehosteseinään voidaan luoda elämää efekti- ja struktuurimaalien avulla. Kaupoista löydät helmiäissävyjä ja karkeapintaisia maaleja, joilla luot hienoja efektejä. Seinän pintaan saa luotua myös kohokuviointia. Tavallisillakin maaleilla saa luotua upean tehosteseinän. Voit maalata seinään esimerkiksi graafisia kuvioita, kuten viivoja, ympyröitä tai kolmioita. Sapluunat ja teippaukset auttavat graafisten kuvioiden luomisessa. Lastenhuoneeseen sopii esimerkiksi eläimet, vuoret, tähdet ja kasvit. Erilaisia kuvia voi toki maalata myös vapaalla kädellä ja päästään taiteellisen luovuuden liikkeelle. Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia ideoita.

Erilaisia ideoita seinien maalaukseen:

  • Puoliksi maalatut seinät

  • Geometriset kuviot seinällä

  • Lastenhuoneen seinälle kuviointia esimerkiksi eläimiä, vuoria tai tähtiä

  • Maalaa vain yksi seinä

  • Erilaiset kohokuvioinnit seinässä

  • Maalien erilaiset kiiltoasteet, kiiltävä vai matta

Mistä saa lisää ideoita seinien maalaukseen?

Lisää hyviä ideoita seinän maalaukseen löydät esimerkiksi maalifirmojen Internet-sivuilta, Instagramista ja Pinterest-sovelluksesta. Kuvia selaamalla voit löytää inspiraatiota omaan kotiisi.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy