Selvitä mitä maksaa lattian korjaus | OmaUrakka

Kirjaudu

Lattian Korjaus Hinta: Näin paljon lattian korjaus maksaa

Opas lattian korjauksen hintaan. Sisältää tietoa keskimääräisistä kustannuksista, korjauksen laajuudesta ja tyypistä, kotitalousvähennyksestä ja esimerkkejä erityyppisistä lattian korjauksista. Lue lisää ja ymmärrä, mitä lattian korjaus todella maksaa.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Suodata remonttitarjouksia tarjoustyyppien mukaan

Sisältyykö materiaalit tarjouspyyntöön

Hintatietoja

Keskihinta

1044.00

Hinnan vaihteluväli

1044.00€ - 1044.00

Keskihinta per m²

22.00

Esimerkkejä remonteista

TarjouspyyntöPinta-alaRemonttityyppiRakennusHinta per m²Keskihinta
Tarjouspyyntö
Autotallin lattiavalu
Pinta-ala
22
Remonttityyppi
lattiaremonttilattian hiontalattian korjauslattian valaminen
Rakennus
Omakotitalo
Hinta per m²
47.45 € / m²
Keskihinta
1044.00
TyöMateriaalitLoppusiivous

Sisällysluettelo

Mistä lattian korjauksen hinta muodostuu?
Lattian korjauksen hinta
Korjauksen laajuus ja tyypit
Kotitalousvähennys lattian korjauksesta
Esimerkkejä erityyppisistä lattian korjaus hinnoista

Mistä lattian korjauksen hinta muodostuu?

Lattian korjauksen hinta muodostuu useista eri tekijöistä, jotka voivat vaihdella merkittävästi riippuen lattian kunnosta, korjauksen laajuudesta, valitusta lattiamateriaalista ja mahdollisista lisätöistä.

Lattian pinta-ala ja muoto

Lattian korjauksen hinta riippuu suuresti remontoitavan lattian pinta-alasta ja muodosta. Mitä suurempi ja monimutkaisempi lattian pinta-ala on, sitä enemmän työtä ja materiaaleja korjaus vaatii, mikä nostaa hintaa.

Lattian käyttötarkoitus

Lattian käyttötarkoitus vaikuttaa myös korjauksen hintaan. Esimerkiksi märkätilojen, kuten kylpyhuoneen, lattian korjaus voi olla kalliimpaa johtuen erityisvaatimuksista, kuten vesieristyksestä.

Työn määrä

Työn määrä on merkittävä osatekijä lattian korjauksen hinnassa. Tähän sisältyy lattian purku, pohjan materiaalin valinta, viimeistely ja mahdolliset lisätyöt, kuten lattialämmityksen asennus.

Lattiamateriaali

Lattiamateriaalin valinta vaikuttaa merkittävästi korjauksen hintaan. Esimerkiksi puulattian asennus voi olla kalliimpaa kuin vinyylin asennus, koska puu on keinotekoista materiaalia kalliimpaa ja sen asennus on monimutkaisempaa.

Mahdolliset vauriot

Mahdolliset lattian vauriot, kuten kosteus- tai homevauriot, voivat lisätä korjauksen hintaa merkittävästi. Tällaisissa tapauksissa lattia on usein purettava kokonaan, ja vaurioitunut materiaali on korvattava uudella. Lisäksi vaurioiden syy on selvitettävä ja korjattava, jotta vauriot eivät toistu.

Korjauksen kiireellisyys

Korjauksen kiireellisyys voi myös vaikuttaa hintaan. Esimerkiksi vesivahingon tapauksessa nopea reagointi voi pitää kuivauksen hinnan kohtuullisena.

Lattian korjauksen hinta

Lattian korjauksen hinta muodostuu useista eri tekijöistä, kuten lattian pinta-alasta, käyttötarkoituksesta, työn määrästä, lattiamateriaalista ja mahdollisista vaurioista. Tässä osiossa käsitellään keskimääräisiä kustannuksia ja hinnan vaihteluväliä.

Keskimääräiset kustannukset

Lattian korjauksen keskimääräiset kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen korjauksen laajuudesta ja tyypistä. Esimerkiksi betonilattian korjauksen hinta on keskimäärin 600 € – 3.000 €, kun taas kylpyhuoneen lattian korjaus voi maksaa 150 € - 2.500 €.

Hinnan vaihteluväli

Hinnan vaihteluväli riippuu monista tekijöistä, kuten:

 • Lattian pinta-ala ja muoto
 • Lattian käyttötarkoitus (esim. märkätila)
 • Työn määrä (esim. lattian purku, pohjan materiaalin valinta, viimeistely, lisätyöt)
 • Lattiamateriaali (esim. betoni, puu, laminaatti)
 • Mahdolliset vauriot (esim. kosteus- tai homevauriot)
 • Korjauksen kiireellisyys (esim. vesivahingon tapauksessa)

On tärkeää huomata, että lopullinen korjauksen hinta on vaikea määrittää ennen ongelman perusteellista diagnosointia. On suositeltavaa pyytää useita tarjouksia eri palveluntarjoajilta saadakseen kattavan kuvan mahdollisista kustannuksista.

Korjauksen laajuus ja tyypit

Lattian korjauksen laajuus ja tyyppi vaikuttavat merkittävästi korjauksen hintaan. Korjaukset voidaan jakaa kahteen pääkategoriaan: pienet vahingot ja suuret korjaukset.

Pienet vahingot

Pienet vahingot ovat yleensä pinnallisia ja ne voidaan korjata suhteellisen helposti ja edullisesti. Tällaisia vahinkoja ovat esimerkiksi:

 • Rakojen tai halkeamien täyttäminen: Tämä on yleinen korjaus, joka voidaan tehdä erityisellä täyteaineella. Hinta riippuu halkeamien määrästä ja koosta.
 • Tasoitus: Tasoitus on tarpeen, jos lattia on epätasainen. Tämä on yleensä edullinen korjaus, mutta hinta voi nousta, jos lattia on erittäin epätasainen tai jos lattia on suuri.
 • Kolojen paikkaus: Kolojen paikkaus on yleinen korjaus puulattioille. Kolojen paikkaus voidaan tehdä puutäyteaineella, ja hinta riippuu kolojen määrästä ja koosta.

Suuret korjaukset

Suuret korjaukset ovat yleensä monimutkaisempia ja kalliimpia. Tällaisia korjauksia ovat esimerkiksi:

 • Veden aiheuttamat vahingot: Veden aiheuttamat vahingot voivat olla vakavia ja ne voivat vaatia koko lattian uusimisen. Hinta riippuu vahingon laajuudesta ja siitä, onko vahinko aiheuttanut homeen tai lahon kasvua.
 • Homeen aiheuttamat vahingot: Homeen aiheuttamat vahingot voivat olla vakavia ja ne voivat vaatia koko lattian uusimisen. Lisäksi homeen poistaminen voi olla kallista.
 • Rakenteelliset virheet: Rakenteelliset virheet, kuten lattian notkahdus tai lattian epätasaisuus, voivat vaatia merkittäviä korjauksia. Hinta riippuu virheen laajuudesta ja siitä, mitä korjaus vaatii.

On tärkeää huomata, että lopullinen korjauksen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten korjauksen laajuudesta, lattian koosta ja valitusta lattiamateriaalista. On suositeltavaa pyytää useita tarjouksia eri palveluntarjoajilta saadakseen kattavan kuvan mahdollisista kustannuksista.

Kotitalousvähennys lattian korjauksesta

Kotitalousvähennys on verovähennys, joka voidaan tehdä kotona teetetystä työstä, kuten lattian korjauksesta. Vähennyksen määrä riippuu useista tekijöistä, kuten työn kustannuksista ja vähennyksen maksimimäärästä.

Maksimimäärä

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2 250 euroa henkilöä kohden vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos taloudessa on kaksi veronmaksajaa, kotitalousvähennyksen maksimimäärä on yhteensä 4 500 euroa.

Vähennysprosentti

Kotitalousvähennyksen määrä on 40% työn osuudesta laskun loppusummasta. Jos työn osuus laskusta on esimerkiksi 1 000 euroa, kotitalousvähennystä saa 400 euroa.

Omavastuu

Kotitalousvähennyksessä on 100 euron omavastuu vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos teetätät kotona työtä 1 000 eurolla, vähennystä saa 400 euroa miinus 100 euron omavastuu, eli yhteensä 300 euroa.

On tärkeää huomata, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten jos taloudessa on kaksi veronmaksajaa, molemmat voivat saada vähennyksen. Lisäksi kotitalousvähennys on verovähennys, joka vähennetään suoraan verosta, ei tuloista.

Kotitalousvähennyksen saamiseksi on tärkeää säilyttää kaikki laskut ja tositteet, jotka osoittavat työn kustannukset ja maksun. Lisäksi on suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset tiedot kotitalousvähennyksestä Verohallinnon verkkosivuilta.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy