Parvekelasituksen hinta – Opas parvekelasitusten hankintaan

Kirjaudu

Parvekelasituksen hinta: Mitä sinun tulisi tietää?

Tässä artikkelissa käsittelemme parvekelasituksen hintaa, erilaisia vaihtoehtoja sekä hintaan vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi opastamme parvekelasituksen hankinnassa ja asennuksessa.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Artikkelin aloitus

Tervetuloa lukemaan artikkeliamme parvekelasituksen hinnasta! Parvekelasitus on erinomainen tapa lisätä asumismukavuutta ja parantaa parvekkeen käytettävyyttä eri vuodenaikoina. Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat parvekelasituksen hintaan, eri lasitusvaihtoehtoja sekä niiden kustannuksia, ja pohdimme myös parvekelasituksen hyötyjä ja säästöjä.

Aloitetaan tarkastelemalla niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat parvekelasituksen hintaan. Tämän jälkeen siirrymme käymään läpi erilaisia parvekelasitusvaihtoehtoja ja niiden kustannuksia. Lopuksi perehdymme parvekelasituksen hyötyihin ja kustannussäästöihin sekä tarkastelemme parvekelasituksen hankintaa ja asennusta.

Seuraavassa osiossa keskitymme tarkemmin parvekelasituksen hintaan vaikuttaviin tekijöihin, jotta voit saada kattavamman kuvan siitä, mitä parvekelasitus voi maksaa sinulle. Joten, jatketaan matkaa kohti parvekelasituksen hintatietoutta!

Parvekelasituksen hintaan vaikuttavat tekijät

Parvekelasituksen hankintaan liittyvät kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen monista eri tekijöistä. Tässä osiossa käymme läpi tärkeimmät seikat, jotka vaikuttavat parvekelasituksen hintaan. Näiden tietojen avulla voit tehdä paremmin informoituja päätöksiä ja löytää juuri sinulle sopivan ratkaisun.

Lasien tyyppi ja laatu

Parvekelasituksessa käytettävät lasit voivat olla eri tyyppisiä, kuten karkaistua lasia, laminoitua lasia tai tavallista lasia. Lasien laatu, paksuus ja ominaisuudet, kuten lämmöneristyskyky, melun vähentäminen ja turvallisuus, vaikuttavat hintaan. Korkealaatuisemmat lasit saattavat olla kalliimpia, mutta niiden käyttö voi tuoda säästöjä pitkällä aikavälillä esimerkiksi energiakustannuksissa.

Parvekkeen koko ja muoto

Parvekkeen koko ja muoto vaikuttavat parvekelasituksen hintaan, sillä ne määrittävät tarvittavan lasimäärän ja asennuksen vaativuuden. Suuremmat ja monimutkaisemmat parvekkeet vaativat enemmän lasia ja työtä, mikä nostaa kustannuksia.

Asennus ja työn vaativuus

Asennustyön vaativuus ja siihen liittyvät työtunnit sekä mahdolliset erikoisosaamista vaativat työvaiheet vaikuttavat parvekelasituksen hintaan. On tärkeää valita kokenut ja luotettava asentaja, joka osaa tehdä työn oikein ja turvallisesti. Muista pyytää tarjouksia useammalta asentajalta ja vertailla niitä huolellisesti.

Lisävarusteet ja -palvelut

Lopulliseen hintaan vaikuttavat myös mahdolliset lisävarusteet, kuten sälekaihtimet, parvekekalusteet tai valaistus. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon mahdolliset lisäpalvelut, kuten lasien huolto ja ylläpito, jotka voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Kun olet tutustunut eri tekijöihin, jotka vaikuttavat parvekelasituksen hintaan, voit jatkaa seuraavaan osioon, jossa käsitellään erilaisia parvekelasitusvaihtoehtoja ja niiden hintoja. Tämä auttaa sinua valitsemaan parhaiten omiin tarpeisiisi ja budjettiisi sopivan ratkaisun.

Eri parvekelasitusvaihtoehdot ja niiden hinnat

Tässä osiossa käymme läpi erilaisia parvekelasitusvaihtoehtoja ja niiden hintoja. Parvekelasituksen hinta vaihtelee valitun lasituksen tyypin, materiaalien laadun ja asennuksen vaativuuden mukaan. Seuraavassa esittelemme kolme yleisintä parvekelasitustyyppiä: liukuovet, taittuva lasitus ja kiinteät lasit.

Liukuovet

Liukuovet ovat yksi suosituimmista parvekelasitusvaihtoehdoista. Ne ovat käytännöllisiä, sillä ne eivät vie tilaa parvekkeelta ja niitä on helppo käyttää. Liukuovien hinta vaihtelee materiaalien laadun ja valmistajan mukaan. Esimerkiksi Lumon parvekelasit ovat tunnettuja laadustaan, mutta niiden hinta voi olla hieman korkeampi kuin edullisempien valmistajien tuotteilla. Liukuovien hinta voi vaihdella noin 1000-5000 euroa, riippuen parvekkeen koosta ja lasien laadusta.

Taittuva lasitus

Taittuva lasitus on toinen suosittu vaihtoehto, joka mahdollistaa lasien avaamisen kokonaan tai osittain. Taittuvat lasit voidaan avata sivuun, jolloin parveke on täysin avoin. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun halutaan tuulettaa parveketta tai nauttia ulkoilmasta ilman lasien läsnäoloa. Taittuvan lasituksen hinta on yleensä hieman korkeampi kuin liukuovien, ja se voi vaihdella noin 2000-6000 euroa parvekkeen koosta ja lasien laadusta riippuen.

Kiinteät lasit

Kiinteät lasit ovat kolmas vaihtoehto, joka voi olla sopiva esimerkiksi silloin, kun parvekkeen käyttö on rajoitetumpaa tai halutaan maksimoida lämmöneristys. Kiinteät lasit eivät liiku, joten niitä ei voi avata samalla tavalla kuin liukuovia tai taittuvaa lasitusta. Tämä voi kuitenkin olla eduksi energiansäästön kannalta. Kiinteiden lasien hinta on yleensä alhaisempi kuin muiden vaihtoehtojen, ja se voi vaihdella noin 800-4000 euroa parvekkeen koosta ja lasien laadusta riippuen.

Tässä osiossa olemme käyneet läpi erilaisia parvekelasitusvaihtoehtoja ja niiden hintoja. On tärkeää huomioida, että hinta-arviot ovat vain suuntaa-antavia, ja lopullinen hinta määräytyy aina tapauskohtaisesti. Seuraavassa osiossa tarkastelemme parvekelasituksen hyötyjä ja kustannussäästöjä, jotta voit harkita, mikä vaihtoehto sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Parvekelasituksen hyödyt ja kustannussäästöt

Kun olet perehtynyt parvekelasituksen hintaan vaikuttaviin tekijöihin ja erilaisiin lasitusvaihtoehtoihin, on hyvä tarkastella myös parvekelasituksen tarjoamia hyötyjä ja kustannussäästöjä. Tässä osiossa käymme läpi neljä keskeistä etua: energiansäästö ja lämmöneristys, melun vähentäminen, turvallisuuden parantaminen sekä parvekkeen käyttömahdollisuuksien laajentaminen.

Energiansäästö ja lämmöneristys

Parvekelasituksen avulla voit säästää merkittävästi energiaa ja vähentää lämmityskustannuksia. Lasitettu parveke toimii lisäeristeenä, joka estää kylmän ilman pääsyn sisätiloihin ja auttaa pitämään lämmön sisällä. Tämä vähentää tarvetta lämmittää asuntoa ja voi alentaa energiankulutusta jopa 10-30%.

Lämpöhäviön vähentäminen

Lasitettu parveke vähentää myös lämpöhäviötä, eli lämpimän ilman karkaamista ulos asunnosta. Lämpöhäviö on yksi suurimmista energiankulutusta kasvattavista tekijöistä, joten sen vähentäminen parvekelasituksen avulla voi tuoda merkittäviä säästöjä.

Melun vähentäminen

Parvekelasit voivat vähentää melua jopa 50% verrattuna avoimeen parvekkeeseen. Lasit estävät liikenteen, naapureiden ja muiden ulkoisten äänilähteiden melun tunkeutumisen sisätiloihin, mikä lisää asumisviihtyvyyttä ja parantaa unen laatua.

Turvallisuuden parantaminen

Parvekelasituksella on myös turvallisuutta parantavia vaikutuksia. Lasit estävät putoamiset ja vähentävät parvekkeella tapahtuvien onnettomuuksien riskiä. Lisäksi lasitettu parveke suojaa parvekkeen rakenteita ja pintamateriaaleja sään aiheuttamilta vaurioilta, mikä voi pidentää parvekkeen käyttöikää ja vähentää korjauskustannuksia.

Parvekkeen käyttömahdollisuuksien laajentaminen

Lasitettu parveke muuttaa avoimen parvekkeen viihtyisäksi lisätilaksi, jota voi hyödyntää monipuolisesti ympäri vuoden. Lasitettu parveke voi toimia esimerkiksi olohuoneen jatkeena, ruokailutilana, kasvihuoneena tai rentoutumispaikkana.

Lasitettu parveke suojaa myös huonekaluja ja muita tavaroita sateelta, tuulelta ja lialta, mikä mahdollistaa niiden pidemmän käyttöiän ja paremman säilyvyyden.

Nyt kun olet tutustunut parvekelasituksen hyötyihin ja kustannussäästöihin, on aika siirtyä seuraavaan osioon, jossa käsittelemme parvekelasituksen hankintaa ja asennusta.## Parvekelasituksen hankinta ja asennus

Parvekelasituksen hankinta ja asennus on tärkeä osa projektia, joka vaikuttaa lopputulokseen ja kustannuksiin. Tässä osiossa käymme läpi tarjouspyyntöjen tekemisen ja vertailun, asennuksen suunnittelun sekä huollon ja ylläpidon.

Tarjouspyynnöt ja vertailu

Ennen kuin ryhdyt hankkimaan parvekelasitusta, on hyvä pyytää tarjouksia useilta eri toimittajilta. Näin voit vertailla hintoja, laatua ja palveluita, sekä löytää parhaan ratkaisun omiin tarpeisiisi. Muista ottaa huomioon seuraavat seikat tarjouspyynnössä:

  • Parvekkeen koko ja muoto
  • Toivottu lasitusjärjestelmä (liukuovet, taittuva lasitus, kiinteät lasit)
  • Mahdolliset lisävarusteet ja -palvelut (esim. sälekaihtimet, lasien pesu)

Voit käyttää apuna tarjouspyyntö -sivua, joka helpottaa tarjouspyynnön tekemistä ja vastausten vertailua.

Asennuksen suunnittelu

Kun olet valinnut parvekelasituksen toimittajan, on aika suunnitella asennus. Asennuksen suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon parvekkeen rakenteet, kuten kaiteet ja kattorakenteet. Lisäksi tulee varmistaa, että asennus toteutetaan turvallisesti ja ammattitaitoisesti.

Asennuksen suunnittelussa on hyvä huomioida seuraavat asiat:

  • Lasitusjärjestelmän sovittaminen parvekkeen rakenteisiin
  • Turvallisuusnäkökohdat, kuten kaiteiden korkeus ja vahvistaminen
  • Mahdolliset lisätyöt, kuten lattiapinnoitteen uusiminen tai valaistuksen asennus

Huolto ja ylläpito

Parvekelasitus vaatii säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja kestää pitkään. Huoltoon kuuluu mm. lasien puhdistus, tiivisteiden tarkistus ja vaihto tarvittaessa sekä mekanismien voitelu.

Voit tehdä osan huollosta itse, kuten parvekelasien huolto itse, mutta joissain tapauksissa on suositeltavaa kääntyä ammattilaisten puoleen. Esimerkiksi, jos havaitset lasien vaurioituneen tai mekanismin toimivan huonosti, kannattaa ottaa yhteyttä parvekelasituksen toimittajaan tai asentajaan.

Yhteenveto

Tässä osiossa olemme käyneet läpi parvekelasituksen hankinnan ja asennuksen eri vaiheita, kuten tarjouspyyntöjen tekemistä, vertailua ja asennuksen suunnittelua. Seuraavassa osiossa perehdymme parvekelasituksen hyötyihin ja kustannussäästöihin.

Johtopäätökset

Parvekelasituksen hinta voi vaihdella monista syistä, kuten lasien tyypistä, parvekkeen koosta ja muodosta sekä asennuksen vaativuudesta. On tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ja pyytää tarjouksia useilta urakoitsijoilta saadaksesi parhaan mahdollisen ratkaisun omalle parvekkeellesi.

Parvekelasituksen hyödyt, kuten energiansäästö, melun vähentäminen ja turvallisuuden parantaminen, voivat olla merkittäviä ja maksaa itsensä takaisin ajan myötä. Lisäksi parvekelasitus lisää parvekkeen käyttömahdollisuuksia ja viihtyisyyttä.

Muista huomioida myös parvekelasituksen huolto ja ylläpito, jotta lasit pysyvät hyvässä kunnossa ja toimivat moitteettomasti pitkään.

Toivottavasti tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään paremmin parvekelasituksen hintaan vaikuttavia tekijöitä ja antanut sinulle hyödyllistä tietoa parvekelasituksen hankintaan, asennukseen ja huoltoon liittyen. Halutessasi voit tutustua tarkemmin esimerkiksi parvekelasituksen eri vaihtoehtoihin ja niiden hintoihin seuraavassa osiossamme.

Onnea parvekelasituksen suunnitteluun ja toteutukseen!

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Parvekelasitus kotiin näillä askelilla

1

1. Kerro meille millaisen parvekelasituksen haluat

Täytä kilpailutusilmoitus, vastaamalla muutamaan lyhyeen kysymykseen parvekelasituksen toiveistasi ja tarpeistasi.

2

Selaa saamiasi tarjouksia

Vastaanota tarjouksia parvekelasitusurakoitsijoilta ja vertaile niitä keskenään.

3

Valitse sopivin tekijä

Voit valita saamistasi tarjouksista juuri sinun parvekelasitusprojektiisi sopivimman urakoitsijan.

4

Sovi urakan aloittamisesta

Ota yhteyttä valittuun urakoitsijaan ja sopikaa yhdessä urakan aloittamisen ajankohdasta ja muista käytännön järjestelyistä.

5

Anna arvosana parvekelasitukselle

Kun parvekelasitusprojekti on valmis, anna arvostelu ja arvosana urakoitsijalle, jotta muutkin voivat hyötyä kokemuksestasi.

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy