katon-uusiminen
Kirjaudu

Katon uusiminen

Jos katto on haalistunut, katon voi joko pestä ja maalata tai uusia kokonaan. Yli 20 vuotta vanhaa kattoa ei kannata maalata, vaan on järkevämpää vaihtaa kate uuteen. Jos havaitset katon vuotavan, korjauksen tarve on kiireellinen. Vesikatteen alle pääsevä kosteus on ikävää, koska sitä ei heti huomaa. Katteen alla muhiva kosteus voi aiheuttaa vahinkoa kattorakenteille. Mikäli vuotokohta on pieni, voidaan vuoto korjata eikä koko kattoa tarvitse uusia. Usein vuotava katto on huonossa kunnossa, jolloin uusiminen on järkevää.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Mistä löytää luotettavan tekijän?
Kattomateriaalin valinta
Kotitalousvähennys katon uusimisesta
Mitä tulee tietää ennen palvelun kilpailuttamista?

Mistä löytää luotettavan tekijän?

Ammattimaisesti tehty kattoremontti vaikuttaa talosi kuntoon, joten ei ole sama kuka sen tekee. Remonttialalla on monenlaista toimijaa, joten kattoremonttia suunnittelevan kuluttajan kannattaa olla tarkkana urakoitsijaa valitessa.

Halvimman tekijän käyttäminen voi tulla kalliiksi. Monet yritykset suorittavat asiakastyytyväisyyskyselyitä, jotka suoritetaan ulkopuolisen tahon toimesta. Tyytyväiset asiakkaat kertovat yrityksen tekemän työn laadusta.

Tarkastele yrityksen tietoja netin avulla. Käy yrityksen kotisivuilla, ja katso, onko yrityksen nimi ja y-tunnus sama kuin saamassasi tarjouksessa. Voit tehdä Google-haun kattoremontin tekijän nimellä, ja katsoa, esiintyykö yrityksen nimi nettikeskusteluissa.

Voit lisäksi tarkistaa yrityksen maksuhäiriömerkinnät netin avulla. On silti hyvä muistaa, ettei maksuviiveestä johtuva merkintä kerro yrityksestä paljoakaan. Tärkeämpää on keskittyä tarkastamaan remonttiyrityksen tekemää jälkeä suosittelijoiden avulla.

Asiakkaan kannattaa kiinnittää huomiota yrityksen antamaan aikatauluun. Kattoremontin tekoon kuluva aika on katon koosta ja kohteesta riippuvainen, mutta ammatikseen kattoja tekevät yritykset pystyvät antamaan arvion työhön kuluvasta ajasta.

Kattomateriaalin valinta

Kattomateriaalia valittaessa kannattaa miettiä, haluaako esimerkiksi nykyaikaisentyylisen katon vai painottaako mieluummin huoltovapautta.

Kattomateriaalin valinnalla on vaikutusta talon ulkonäköön. Väriä ja pintamateriaalia vaihtamalla talon saa esimerkiksi erottumaan naapurustosta tai sopimaan omiin ulkorakennuksiin.

Katon profiili eli kaltevuus vaikuttaa kattomateriaalin valintaan. Peltikatto soveltuu melkeinpä kaikkiin kattomalleihin paitsi täysin tasakattoisiin taloihin. Huopakatto taas sopii erilaisille katoille kaltevuudesta riippumatta.

Kattomateriaalin valintaan vaikuttavat joissain tapauksissa kaavamääräykset ja tietenkin hinta. Hinnat eri materiaalien välillä voivat olla jopa lähes 10 000 euroa.

Kotitalousvähennys katon uusimisesta

Kattoremontti on tärkeä investointi. Ilmaista katon uusiminen ei tietenkään ole, mutta siitä voi saada kotitalousvähennystä.

Kotitalousvähennys tuo helpotusta veroihin eli käytännössä maksat kattoremontin ansiosta vähemmän veroja. Kotitalousvähennyksen tarkoitus on madaltaa kynnystä hankkia apua kodin kunnostukseen.

Kotitalousvähennyksen määrä kattoa uusittaessa on 40% työn osuudesta. Työn suorittavan yrityksen pitää olla ennakkoperintärekisterissä. Koska kotitalousvähennys on henkilökohtainen, molemmilla puolisoilla on oikeus siihen, joten parhaimmillaan edun voi käyttää tuplana!

Mitä tulee tietää ennen palvelun kilpailuttamista?

Asiakkaan kannattaa tehdä taustatyötä ennen tarjouspyynnön jättämistä. Jos mahdollista katon pinta-ala tulisi selvittää etukäteen, ja haluttu kattomateriaali tulisi valita. Kattoremonttifirmojen myyjät tulevat tarvittaessa tekemään mittaukset ja auttamaan materiaalivalinnoissa.

Otettujen mittojen ja valitun materiaalin perusteella, asiakas voi pyytää tarjoukset. Ennen tarjouspyynnön jättämistä, asiakas voi käydä tutustumassa rautakaupassa erilaisiin kattomateriaaleihin. Näin toimimalla on mahdollista päivittää tietonsa, ja saada kattavamman näkemyksen tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Katon mittatietojen ja materiaalin lisäksi tarjouspyynnöstä tulisi käydä ilmi remontin aikataulu ja lista tarjoukseen kuuluvista töistä. Ennen tarjousten pyytämistä asiakkaan kannattaa katsoa kalenteriaan ja miettiä, milloin kattoremontin tekeminen sopisi parhaiten. Tarjousta pyytäessäsi muista mainita toivomasi aikataulu ja aloitusajankohta.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy