Lumiesteet Kattoon - Asennus, Tyypit ja Huolto | Opas 2024

Kirjaudu

Turvaa Kotisi Lumiesteillä - Kattava Opas

Opas lumiesteiden valintaan ja asennukseen. Sisältää tietoa eri tyypeistä, materiaaleista, mitoituksesta ja lainsäädännöstä. Lue nyt ja varmista kotisi turvallisuus talvella.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Tutustu myös näihin remontteihin

Sisällysluettelo

Lumiesteiden merkitys ja käyttötarkoitus
Lumiesteiden Tyypit
Lumiesteiden Materiaalit ja Mitat
Lumiesteiden Asennus
Lumiesteiden Mitoitus ja Sijoitus
Lumiesteiden Huolto ja Ylläpito
Lumiesteiden Hankinta ja Hinta
Lumiesteiden Turvallisuus ja Lainsäädäntö
Usein Kysytyt Kysymykset

Lumiesteiden merkitys ja käyttötarkoitus

Lumiesteiden ensisijainen tarkoitus on suojata ihmisiä, rakennuksia ja omaisuutta katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Ne ovat olennainen osa kattoturvatuotteita, jotka varmistavat turvallisuuden talvikaudella, kun lumikuormat kasvavat katoilla. Tässä osiossa käsitellään lumiesteiden merkitystä ja käyttötarkoitusta tarkemmin.

Miksi lumiesteet ovat tärkeitä?

 • Turvallisuus: Lumiesteiden päätehtävä on estää lumen ja jään putoaminen katolta, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita sekä ihmisille että lemmikeille.
 • Rakennusten suojaus: Oikein asennetut lumiesteet suojaavat katon rakenteita, kuten piippuja, hormeja, aurinkopaneeleita ja rännejä, lumen aiheuttamilta vaurioilta.
 • Omaisuuden suojaus: Lumiesteet ehkäisevät putoavan lumen aiheuttamia vahinkoja piha-alueille, kuten puutarhaistutuksille, autotalleille, terasseille ja valokatteille.

Lumiesteiden käyttötarkoitus

Lumiesteiden käyttötarkoitus vaihtelee rakennuksen sijainnin, katon tyypin ja lumikuorman mukaan. Ne asennetaan erityisesti suojaamaan:

 • Kulkuväyliä ja sisäänkäyntejä: Lumiesteet asennetaan usein rakennuksen sisäänkäyntien ja kulkuväylien ylle, jotta lumi ja jää eivät putoa ihmisten päälle.
 • Yleisiä alueita: Laki määrää suojaamaan leikki- ja oleskelualueet sekä rakennusta ympäröivän katualueen lumiestein.
 • Rakennuksen ympäristöä: Lumiesteet auttavat suojaamaan myös rakennuksen ympärillä olevaa omaisuutta, kuten ajoneuvoja ja pihakalusteita, lumen aiheuttamilta vahingoilta.

Lumiesteiden valinta ja asennus

Valittaessa ja asentaessa lumiesteitä on otettava huomioon useita tekijöitä, jotta ne toimivat tehokkaasti ja turvallisesti:

 • Kattotyyppi: Lumiesteiden valintaan vaikuttaa katon tyyppi, kuten pelti-, huopa- tai tiilikatto.
 • Lumikuorma: Lumiesteiden mitoitus ja sijoittelu riippuvat alueen lumikuormasta ja katon rakenteista.
 • Asennuksen laatu: Lumiesteiden oikeaoppinen asennus on avainasemassa niiden toimivuuden ja kestävyyden kannalta. Ammattilaisen suorittama asennus varmistaa, että lumiesteet kestävät vuodesta toiseen.

Lumiesteiden oikea valinta, asennus ja ylläpito ovat keskeisiä tekijöitä, jotka takaavat niiden toimivuuden ja turvallisuuden talvikaudella.

Lumiesteiden Tyypit

Lumiesteiden valintaan vaikuttaa moni tekijä, kuten katon tyyppi, lumikuorman määrä ja rakennuksen sijainti. Tässä osiossa käsitellään erilaisia lumiesteitä ja niiden soveltuvuutta eri kattotyypeille.

Perinteiset lumiesteet vs. lumiaidat

Perinteiset lumiesteet ja lumiaidat ovat kaksi yleisintä ratkaisua, joilla pyritään estämään lumen ja jään putoaminen katolta. Vaikka molemmat palvelevat samaa tarkoitusta, niiden rakenteessa ja asennustavassa on eroja.

 • Perinteiset lumiesteet ovat yleensä metallisia putkia tai profiileja, jotka asennetaan katolle räystään suuntaisesti. Ne toimivat esteenä, joka pysäyttää lumen liikkeen ja estää sen putoamisen katolta.

 • Lumiaidat ovat järeämpiä ja korkeampia rakenteita, jotka soveltuvat erityisesti suurille lumikuormille tai jyrkille katoille. Lumiaidat tarjoavat vahvemman suojan lumen liikettä vastaan ja ovat usein valinta kohteissa, joissa lumikuorma on erityisen suuri.

Eri kattotyypeille soveltuvat lumiesteet

Eri kattotyypit vaativat erilaisia lumiesteitä, jotta ne toimivat tehokkaasti ja turvallisesti. Alla on esitetty, miten lumiesteet soveltuvat yleisimpiin kattotyyppeihin.

KattotyyppiLumiestetyyppiHuomioitavaa
PeltikattoPerinteiset lumiesteet, LumiaidatPeltikatoille soveltuvat sekä perinteiset lumiesteet että lumiaidat. Kiinnitystapa riippuu kattopellin tyypistä.
TiilikattoPerinteiset lumiesteetTiilikatoille suositellaan perinteisiä lumiesteitä, jotka kiinnitetään tiilirivin alle.
HuopakattoPerinteiset lumiesteetHuopakatoille soveltuvat parhaiten perinteiset lumiesteet, jotka voidaan kiinnittää katon rakenteisiin.
KonesaumakattoLumiaidatJyrkillä ja suurille lumikuormille alttiilla konesaumakatoilla lumiaidat tarjoavat parhaan suojan.

Lumiesteiden valinta

Lumiesteiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon sekä katon tyyppi että odotettavissa oleva lumikuorma. Oikeanlaisen lumiesteen valitseminen varmistaa, että katto pysyy turvallisena ja lumiesteet kestävät vuodesta toiseen.

Lumiesteiden Materiaalit ja Mitat

Lumiesteiden suunnittelussa ja valmistuksessa käytettävät materiaalit sekä niiden mitat ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat tuotteen kestävyyteen, toimivuuteen ja turvallisuuteen. Tässä osiossa käsitellään lumiesteputkien ja kiinnikkeiden materiaaleja sekä lumiesteiden standardimittoja.

Lumiesteputkien ja kiinnikkeiden materiaalit

Lumiesteiden valmistuksessa käytetään yleisesti erikoisluja sinkittyä rakenneterästä, joka tarjoaa hyvän kestävyyden ja korroosionkestävyyden. Materiaalin valinta varmistaa, että lumiesteet kestävät kovia sääolosuhteita ja lumikuormia vuodesta toiseen.

 • Lumiesteputkien materiaali: Erikoisluja sinkitty rakenneteräs on yleisin materiaali lumiesteputkille. Se tarjoaa hyvän kestävyyden ja korroosionkestävyyden.
 • Lumiestekiinnikkeiden materiaali: Kiinnikkeissä käytetään myös erikoisluja sinkittyä rakenneterästä, joka takaa vahvan ja kestävän kiinnityksen erilaisille kattomateriaaleille.

Lumiesteiden standardimitat

Lumiesteiden mitoitus on tärkeä osa niiden suunnittelua ja asennusta. Standardimitat varmistavat, että lumiesteet sopivat erilaisille katoille ja tarjoavat riittävän suojan lumen putoamista vastaan.

 • Lumiesteputken halkaisija ja pituus: Yleisesti lumiesteputkien halkaisija on 32 mm ja pituus 3000 mm. Nämä mitat tarjoavat hyvän tasapainon kestävyyden ja asennettavuuden välillä.
 • Kiinnikkeiden paksuus: Lumiestekiinnikkeiden materiaalin paksuus vaihtelee yleensä 2,0–2,5 mm välillä, mikä takaa kiinnikkeiden lujuuden ja kestävyyden.

Taulukko: Lumiesteiden yleiset materiaalit ja mitat

KomponenttiMateriaaliMitat
LumiesteputkiErikoisluja sinkitty rakenneteräsHalkaisija: 32 mm, Pituus: 3000 mm
LumiestekiinnikeErikoisluja sinkitty rakenneteräsPaksuus: 2,0–2,5 mm

Lumiesteiden oikea materiaalivalinta ja standardimittojen noudattaminen ovat avainasemassa, kun halutaan varmistaa niiden pitkäikäisyys ja toimivuus erilaisissa sääolosuhteissa. Lumiesteiden suunnittelussa ja valinnassa on tärkeää ottaa huomioon myös katon tyyppi ja lumikuorman määrä, jotta voidaan valita sopivimmat tuotteet kullekin kohteelle.

Lumiesteiden Asennus

Lumiesteiden asennus on tärkeä toimenpide, joka suojaa sekä ihmisiä että omaisuutta katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Tässä osiossa käsitellään lumiesteiden asennuksen perusperiaatteita, asennusta eri kattomateriaaleille sekä itseasennuksen vinkkejä ja ohjeita.

Asennuksen perusperiaatteet

Lumiesteiden asennuksessa on tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja huomioida katon erityispiirteet. Asennuksen perusperiaatteita ovat:

 • Turvallisuus: Varmista, että työskentely katolla tapahtuu turvallisesti käyttäen asianmukaisia turvavarusteita.
 • Kiinnityksen lujuus: Lumiesteiden kiinnikkeiden on oltava tukevasti kiinni katon rakenteissa, jotta ne kestävät lumikuorman paineen.
 • Vesitiiviys: Erityisesti huopakatoilla on tärkeää varmistaa, että lumiesteiden kiinnityskohdat eivät johda vesivuotoihin.

Asennus eri kattomateriaaleille

Eri kattomateriaalit vaativat erilaisia asennustapoja lumiesteille. Tässä on yleiskatsaus suosituimmista kattomateriaaleista ja niiden asennusohjeista:

KattomateriaaliAsennusohjeet
PeltikattoKiinnikkeet asennetaan suoraan kattopeltiin tai kattorakenteisiin.
TiilikattoLumiesteet kiinnitetään kattotuolien päälle asennettavaan apupuuhun tai suoraan tiiliriveihin.
HuopakattoKiinnikkeet ruuvataan suoraan kattohuopien läpi ruoteisiin, ja tiivistenauhaa käytetään vesitiiviyden varmistamiseksi.
KonesaumakattoLumiesteet kiinnitetään katon saumoihin erityisillä saumakiinnikkeillä.

Itseasennuksen vinkit ja ohjeet

Vaikka lumiesteiden asennus on mahdollista tehdä itse, on tärkeää, että sinulla on riittävästi kokemusta ja tietoa turvallisesta työskentelystä katolla. Itseasennuksen vinkkejä:

 • Tutustu asennusohjeisiin huolellisesti: Lue valmistajan asennusohjeet tarkasti ennen työn aloittamista.
 • Käytä oikeita työkaluja: Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat työkalut ja tarvikkeet ennen asennuksen aloittamista.
 • Tarkista katon kunto: Ennen lumiesteiden asennusta on tärkeää tarkistaa katon kunto ja korjata mahdolliset vauriot.
 • Harkitse ammattilaisen palkkaamista: Jos epäröit omia taitojasi, on suositeltavaa palkata ammattilainen lumiesteiden asennukseen.

Lumiesteiden oikeaoppinen asennus on avainasemassa niiden toimivuuden ja kestävyyden kannalta. Noudata valmistajan ohjeita ja huomioi katon erityispiirteet, jotta lumiesteet tarjoavat tehokkaan suojan talven haasteita vastaan.

Lumiesteiden Mitoitus ja Sijoitus

Lumiesteiden oikea mitoitus ja sijoitus ovat avainasemassa, kun halutaan varmistaa niiden tehokkuus ja turvallisuus. Tässä osiossa käsitellään mitoituksen perusteita sekä sijoituksen tärkeyttä ja vaikutusta.

Mitoituksen perusteet

Lumiesteiden mitoitus perustuu useisiin tekijöihin, jotka takaavat niiden toimivuuden erilaisissa sääolosuhteissa ja rakennusten erityispiirteet huomioiden.

 • Katemateriaali: Lumiesteiden mitoitus ottaa huomioon katemateriaalin, sillä eri materiaalit vaikuttavat lumen liikkumiseen katolla.
 • Katon kaltevuus: Kaltevuus vaikuttaa siihen, kuinka helposti lumi liikkuu katolla. Jyrkemmille katoille tarvitaan usein tiheämpi lumiesteiden asennus.
 • Lappeen pituus: Pidemmille lappeille tarvitaan yleensä tiheämpi lumiesteiden asennus, jotta lumikuorma jakautuu tasaisesti.
 • Lumikuorma: Alueen tyypillinen lumikuorma määrittää, kuinka vahvat ja tiheästi asennetut lumiesteet tarvitaan.

Sijoituksen tärkeys ja vaikutus

Lumiesteiden sijoittelu on yhtä tärkeää kuin niiden mitoitus. Oikein sijoitetut lumiesteet maksimoivat turvallisuuden ja vähentävät vahinkojen riskiä.

 • Kulkureitit ja sisäänkäynnit: Lumiesteet sijoitetaan erityisesti kulkureittien ja sisäänkäyntien ylle, jotta putoava lumi ei aiheuta vaaraa ihmisille.
 • Rakennuksen ympäristö: Lumiesteet asennetaan suojaamaan myös rakennuksen ympärillä olevaa omaisuutta, kuten ajoneuvoja ja pihakalusteita.
 • Katon erityispiirteet: Lumiesteiden sijoitus ottaa huomioon katon erityispiirteet, kuten lapetikkaat, kattosillat ja muut katon läpiviennit, jotka voivat vaikuttaa lumen liikkumiseen.

Taulukko: Lumiesteiden sijoituksen periaatteet

SijoituskohtaVaikutus
Kulkureitit ja sisäänkäynnitVähentää loukkaantumisriskiä
Rakennuksen ympäristöSuojaa omaisuutta
Katon erityispiirteetEstää lumen kertymistä ja liikkumista kriittisille alueille

Lumiesteiden oikea mitoitus ja sijoitus ovat keskeisiä tekijöitä, jotka varmistavat niiden toimivuuden ja turvallisuuden. On tärkeää huomioida katon erityispiirteet ja alueen tyypillinen lumikuorma, jotta lumiesteet voidaan mitoittaa ja sijoittaa oikein.

Lumiesteiden Huolto ja Ylläpito

Lumiesteiden säännöllinen huolto ja ylläpito ovat olennaisia toimenpiteitä, jotka varmistavat niiden pitkäikäisyyden ja toimivuuden. Tässä osiossa käsitellään huollon merkitystä, huoltotoimenpiteitä sekä ylläpidon aikataulua ja tarkastuksia.

Huollon merkitys ja huoltotoimenpiteet

Säännöllinen huolto takaa, että lumiesteet toimivat tehokkaasti ja turvallisesti koko talven ajan. Huoltotoimenpiteet sisältävät:

 • Tarkastukset: Säännölliset tarkastukset varmistavat, että lumiesteet ovat kunnossa ja kiinnitetty turvallisesti.
 • Puhdistus: Lumiesteiden ja niiden ympäristön puhdistaminen lehdistä, roskista ja muista esteistä varmistaa, että lumi ja jää voivat liikkua esteettä.
 • Kiinnitysten tarkistus: Kiinnikkeiden ja muiden kiinnityselementtien tarkistus ja tarvittaessa kiristäminen varmistaa, että lumiesteet pysyvät tukevasti paikoillaan.
 • Korjaus: Mahdollisten vaurioiden tai kulumien korjaaminen varmistaa, että lumiesteet kestävät käyttöä vuodesta toiseen.

Ylläpidon aikataulu ja tarkastukset

Lumiesteiden ylläpidon aikataulu ja tarkastukset ovat tärkeitä toimenpiteitä, jotka tulisi suorittaa säännöllisesti.

 • Syksy: Ennen talvikauden alkua on tärkeää tarkastaa lumiesteiden kunto ja varmistaa, että ne ovat valmiina talven haasteisiin.
 • Kevät: Talvikauden jälkeen on suositeltavaa suorittaa jälkitarkastus, jossa arvioidaan lumiesteiden kunto ja tehdään tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet.
 • Tarvittaessa: Äärimmäisten sääolosuhteiden tai suurten lumikuormien jälkeen on hyvä suorittaa ylimääräinen tarkastus varmistaakseen, että lumiesteet ovat edelleen kunnossa.

Taulukko: Lumiesteiden ylläpidon aikataulu

AikaToimenpide
SyksyTarkastus ennen talvea
KevätJälkitarkastus talven jälkeen
TarvittaessaYlimääräinen tarkastus äärimmäisten sääolosuhteiden jälkeen

Säännöllinen huolto ja ylläpito ovat avainasemassa lumiesteiden pitkäikäisyyden ja toimivuuden kannalta. Huolellisella ylläpidolla varmistetaan, että lumiesteet tarjoavat luotettavan suojan talven haasteita vastaan.

Lumiesteiden Hankinta ja Hinta

Lumiesteiden hankinta on tärkeä osa katon turvallisuuden varmistamista, erityisesti alueilla, joilla talvisin kertyy paljon lunta. Tässä osiossa käsitellään lumiesteiden hankinnan vaiheita ja hintaan vaikuttavia tekijöitä sekä asennettuna hankkimisen etuja.

Hankinnan vaiheet ja hintaan vaikuttavat tekijät

Lumiesteiden hankinta koostuu useista vaiheista, jotka vaikuttavat lopulliseen hintaan. Näitä ovat:

 1. Tarpeen arviointi: Määritä, kuinka paljon ja minkä tyyppisiä lumiesteitä tarvitset kattosi turvallisuuden takaamiseksi.
 2. Tuotevalikoiman tutkiminen: Valitse sopivat lumiesteet kattotyypin, materiaalin ja estetiikan perusteella.
 3. Tarjousten pyytäminen: Pyydä tarjouksia useilta toimittajilta ja vertaile hintoja sekä palveluita.

Hintaan vaikuttavat tekijät:

 • Lumiesteiden pituus ja kiinnikkeiden määrä: Mitä pidempi lumieste ja mitä enemmän kiinnikkeitä tarvitaan, sitä korkeampi on hinta.
 • Katemateriaali ja asennustapa: Eri kattomateriaalit vaativat erilaisia kiinnitysmenetelmiä, jotka voivat vaikuttaa hintaan.
 • Asennuksen vaativuus: Korkeat ja jyrkät katot voivat vaatia erikoisvälineitä ja -taitoja, mikä nostaa asennuksen hintaa.

Asennettuna hankkimisen edut

Asennettuna hankkiminen tarkoittaa, että ammattilainen hoitaa sekä lumiesteiden toimituksen että asennuksen. Tähän vaihtoehtoon sisältyy useita etuja:

 • Ammattitaitoinen asennus: Varmistaa, että lumiesteet asennetaan oikein ja turvallisesti.
 • Säästää aikaa: Sinun ei tarvitse käyttää aikaa asennukseen tai opetella asennustekniikoita.
 • Kokonaispalvelu: Saat kaiken tarvittavan yhdeltä toimittajalta, mikä helpottaa hankintaprosessia.
 • Takuu: Usein asennettuna hankittuihin lumiesteisiin sisältyy takuu sekä tuotteelle että asennustyölle.

Taulukko: Lumiesteiden hankinnan hintaan vaikuttavat tekijät

TekijäVaikutus hintaan
Lumiesteiden pituus ja kiinnikkeiden määräMitä enemmän, sitä kalliimpi
Katemateriaali ja asennustapaEri materiaalit ja asennustavat vaikuttavat hintaan
Asennuksen vaativuusKorkeat ja jyrkät katot voivat nostaa hintaa
Asennettuna hankkiminenSisältää ammattitaitoisen asennuksen ja takuun

Lumiesteiden hankinta ja asennus on sijoitus kiinteistön turvallisuuteen. Oikein valitut ja asennetut lumiesteet suojaavat sekä ihmisiä että omaisuutta talvisin.

Lumiesteiden Turvallisuus ja Lainsäädäntö

Lumiesteiden käyttö on keskeinen osa rakennusten turvallisuutta talvikaudella. Tässä osiossa käsitellään turvallisuusnäkökohtia, vahinkojen ehkäisyä sekä voimassa olevia määräyksiä ja standardeja, jotka ohjaavat lumiesteiden suunnittelua, asennusta ja ylläpitoa.

Turvallisuusnäkökohdat ja vahinkojen ehkäisy

Lumiesteiden ensisijainen tarkoitus on ehkäistä lumen ja jään putoaminen katolta, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita sekä ihmisille että omaisuudelle. Turvallisuusnäkökohdat kattavat:

 • Henkilöturvallisuus: Lumiesteet suojaavat ihmisiä lumen putoamiselta, erityisesti sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdalla.
 • Omaisuuden suojaus: Estämällä lumen putoaminen, lumiesteet suojaavat myös rakennuksen ympärillä olevaa omaisuutta, kuten ajoneuvoja ja pihakalusteita.
 • Rakennuksen eheys: Lumiesteet auttavat suojaamaan rakennuksen kattoa ja rakenteita lumen aiheuttamilta vaurioilta.

Voimassa olevat määräykset ja standardit

Lumiesteiden suunnitteluun, asennukseen ja ylläpitoon sovelletaan useita määräyksiä ja standardeja, jotka varmistavat niiden turvallisuuden ja toimivuuden.

 • Ympäristöministeriön asetukset: Rakennuksen käyttöturvallisuudesta annetut määräykset edellyttävät, että rakennukset suunnitellaan ja rakennetaan siten, että niiden käyttö ja huolto on turvallista. Tämä sisältää lumiesteiden käytön rakennuksen katolla.
 • Standardit: Lumiesteiden on täytettävä tietyt standardit, kuten RT 85-11132 ohjekortti (Vesikaton turvavarusteet), joka määrittelee vaatimukset lumiesteiden suunnittelulle ja asennukselle.
 • Kansallinen hyväksyntä: Lumiesteille on myönnetty varmennustodistus kansallisen hyväksyntämenettelyn mukaan, mikä takaa niiden laadun ja turvallisuuden.

Taulukko: Lumiesteiden turvallisuuteen liittyvät määräykset ja standardit

AsiakirjaKuvaus
Ympäristöministeriön asetuksetRakennuksen käyttöturvallisuutta koskevat määräykset
RT 85-11132 ohjekorttiVesikaton turvavarusteiden suunnitteluun ja asennukseen liittyvät vaatimukset
Kansallinen hyväksyntäLumiesteiden laadun ja turvallisuuden varmistava varmennustodistus

Lumiesteiden asianmukainen suunnittelu, asennus ja ylläpito ovat keskeisiä tekijöitä rakennusten turvallisuuden varmistamisessa. Voimassa olevien määräysten ja standardien noudattaminen takaa, että lumiesteet täyttävät turvallisuusvaatimukset ja suojaavat tehokkaasti sekä ihmisiä että omaisuutta.

Usein Kysytyt Kysymykset

Tässä osiossa tarjoamme vastauksia yleisimpiin lumiesteitä koskeviin kysymyksiin, jotka auttavat ymmärtämään lumiesteiden tärkeyttä, niiden valintaa ja käyttöä.

Miksi lumiesteet ovat tarpeellisia?

Lumiesteet ovat tarpeellisia, koska ne estävät lumen ja jään putoamisen katolta, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita ja vahinkoja ihmisille ja omaisuudelle. Ne ovat erityisen tärkeitä alueilla, joilla on runsaat lumisateet.

Miten valitsen oikeat lumiesteet?

Oikean lumiesteen valintaan vaikuttavat katon tyyppi, kaltevuus, lumikuorman määrä ja kattomateriaali. On suositeltavaa konsultoida asiantuntijaa tai valmistajan ohjeita, jotta löydät juuri sinun kattotyyppiisi sopivat lumiesteet.

Kuinka usein lumiesteet tulisi tarkastaa?

Lumiesteet tulisi tarkastaa vähintään kaksi kertaa vuodessa: syksyllä ennen lumen tuloa ja keväällä lumien sulamisen jälkeen. Lisäksi tarkastus on suositeltavaa tehdä äärimmäisten sääolosuhteiden jälkeen.

Voinko asentaa lumiesteet itse?

Lumiesteiden asennus on mahdollista tehdä itse, jos sinulla on tarvittavat työkalut, taidot ja turvallisuusvälineet. Kuitenkin, ammattilaisen suorittama asennus takaa parhaan lopputuloksen ja turvallisuuden.

Mitä lumiesteiden asennus maksaa?

Lumiesteiden asennuksen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten lumiesteiden pituudesta, kiinnikkeiden määrästä, kattomateriaalista ja asennuksen vaativuudesta. Pyydä tarjouksia useilta toimittajilta, jotta saat käsityksen kustannuksista.

Onko lumiesteiden käyttö pakollista?

Lumiesteiden käyttö voi olla pakollista tietyillä alueilla tai tietyntyyppisillä rakennuksilla, joissa on suuri riski lumen putoamiselle. Tarkista paikalliset määräykset ja standardit lumiesteiden käytöstä.

Miten lumiesteet vaikuttavat katon huoltoon?

Lumiesteet voivat vaikeuttaa katon huoltoa, kuten lumen poistoa tai katon puhdistusta, mutta ne eivät estä näitä toimenpiteitä. On tärkeää suunnitella huolto siten, että lumiesteet otetaan huomioon.

Mitä teen, jos lumieste vaurioituu?

Jos lumieste vaurioituu, on tärkeää korjata tai vaihtaa se mahdollisimman pian. Vaurioitunut lumieste ei tarjoa tehokasta suojaa ja voi aiheuttaa vaaratilanteita. Ota yhteyttä ammattilaiseen korjausta varten.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy