Mökin kattoremontti luotettavasti - Kilpailuta hinta
Kirjaudu

Mitä maksaa mökin kattoremontti?

Kesämökin kattoremontin hintaan vaikuttavat samat asiat kuin minkä tahansa muunkin kohteen kattoremonttiin. Hintaan vaikuttaa katon kunto remontointi hetkellä, mahdolliset purkutyöt ja niiden määrä, materiaalit, mökin sijainti ja muodostuvat kilometrikorvaukset. Aina läheltä tuleva paikallinen yritys ei ole se halvin tämän vuoksi on erityisen tärkeää nähdä vähän vaivaa remonttia suunnitellessa ja kilpailuttaa yrityksiä ja niiden tarjoamia palveluita.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Miten valita luotettava kattoremontin tekijä?
Mitä asioita on hyvä huomioida mökin kattoremontissa?
Miten kattomateriaali valitaan ja miten se vaikuttaa hintaan?
Saako mökin kattoremontista kotitalousvähennystä?
Mitä tietoja minulla tulisi olla katosta ennen mökin kattoremontin kilpailutusta?

Miten valita luotettava kattoremontin tekijä?

Rakennusalan kilpailu on kovaa ja tarjontaa on paljon kaikenlaisilta toimijoilta. Ennen sopimuksen tekemistä on ehdottoman tärkeää kilpailuttaa toimijat sekä tutustua heidän työnjälkeensä. Jos mahdollista tutustu myös asiakkaiden palautteisiin tekijästä. Nämä yleensä kertovat tekijästä ja hänen työn laadustaan paljon.

Mistä mökin kattoremontin hinta muodostuu?

Pääosin hinta muodostuu työ, materiaali sekä kilometri kuluista. Myöskin mökin katon pinta-alalla on suuri merkitys hintaan, sillä se määrittelee tarvittavan työskentely ajan sekä materiaalien määrän. Kilometri korvauksiin vaikuttaa luonnollisesti etäisyys, mutta myöskin se onko mökille mahdollista kulkea suoraan tietä pitkin vai sijaitseeko mökki esimerkiksi saaressa, jolloin sinne joudutaan tekemään erityisjärjestelyjä tarvikkeiden tuontia ja kulkua varten.

Mitä asioita on hyvä huomioida mökin kattoremontissa?

Katon kunto ja sen mahdolliset aiemmat remontit. Mikäli kyseessä on vanha kohde, jossa on käytetty asbestia tulee nykyisten lainsäädöksien mukaan asbesti purkaa kohteesta. Asbesti purku tuo tietenkin lisää työtä, joka vaikuttaa lopulliseen hintaan.

Suosituin tapa hyvä kuntoisilla huopakatoilla on, että vanha huopa katto jätetään alle ja sen päälle rakennetaan uusi peltikatto, mikä taas on hyvä kuntoisessa kohteessa yksinkertainen ja nopea toimenpide.

Miten kattomateriaali valitaan ja miten se vaikuttaa hintaan?

Suosituin nykyaikainen kattomateriaali valinta on peltikatto sen kestävyyden ja nopean asennuksen vuoksi. Lisäksi peltikatto voidaan asentaa hyväkuntoisen huopakaton päälle ilman purkamista mikä tekee työstä nopean.

Materiaalin valintaan vaikuttaa myöskin katon kunto sekä aiempi materiaali. Lisäksi myös mökin omistajan kiinnostunut katon ylläpitoon ja huoltotöihin. Mikäli kohde on vanha ei se välttämättä täytä nykypäivän ohjeistuksia tulee nekin tehdä remontin yhteydessä, jolloin myös niistä voi koitua lisäkuluja. Kattomateriaalin valinnasta kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa, vaikka heidän kartoitus käynnillään.

Saako mökin kattoremontista kotitalousvähennystä?

Myös kesämökki kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin, koska omassa käytössä olevien asuinrakennusten korjaus- ja kunnostustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin.

Verottajan määrittelemä kotitalousvähennyksen maksimi on vuonna 2022 sama kuin vuonna 2021 eli 2250 € / henkilö. Muistathan, että tämän yli menevä osuus voidaan laittaa puolison tai mökin muiden osakkaiden kotitalousvähennykseen.

Kotitalousvähennyksen oma vastuu on 100 € vuodessa / henkilö ja kotitalousvähennykseen oikeuttaa vain työnosuus, vähennystä ei myönnetä tarvikkeista, materiaaleista tai km korvauksista.

Lue aiheesta tarkemmin:

Verottajan ohjeistus kotitalousvähennyksestä

Verottajan ohjeistus kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvista töistä

Ennakkoperintärekisteri

Mikäli haluat tehdä työstä kotitalousvähennyksen varmista, että tekijä on ennakkoperintärekisterissä. Ilman ennakkoperintärekisteriä ei voida myöskään kotitalousvähennystä tehdä.

Ennen sopimuksen tekemistä voit tarkistaa yrityksen ennakkoperintärekisteri tiedot täältä:

YTJ yrityshaku hakua varten tarvitset yrityksen y-tunnuksen tai virallisen nimen.

Mitä tietoja minulla tulisi olla katosta ennen mökin kattoremontin kilpailutusta?

Monet yritykset tarjoavat ilmaisen katon kuntokartoituksen ennen tarjouksen antamista. Tämä kannattaa käyttää hyödyksi sillä silloin tekijä käy paikan päällä tekemässä arvion eikä kohde tule tekijälle yllätyksenä. Kartoituksen aikana tekijä voi myös antaa oman näkemyksensä siitä, kuinka kattoremontti kannattaisi toteuttaa. Tällöin et myöskään itse tarvitse erikseen mökin perustietoja kummempaa. Kartoituksen yhteydessä tapaat myös yrityksen työntekijöitä, jolloin voit jo arvioida heidän osaamistaan.

Kilpailuttaminen netissä

Mökin kattoremontti on fiksua kilpailuttaa netissä. Kun päädyt kilpailuttamaan yrityksiä netissä voit pyytää tarjouksia yksittäin haluamiltasi yrityksiltä, mutta kannattaa käyttää tähän tarkoitettuja kilpailutussivustoja, jolloin saat tarjouksen useammilta tekijöitä.

Tarjouspyynnön jättäessäsi sinulla olisi hyvä olla kuvat kohteesta, katon koko sekä kunto tiedot ja minkälaista kattoa olet ajatellut. Toki myös toivottu ajankohta, jolloin yritykset, joilla ei ole ajankohtana aikaa eivät myöskään osallistu tarjouskilpailuun.

Selvitä paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Copyright © OmaUrakka.fi 2021 | miniSolution Oy