Voiko Laminaatin Asentaa Parketin Päälle: Kattava Opas

Kirjaudu

Laminaattilattian Asennus Parketin Päälle | Käytännön Opas

Täydellinen opas laminaattilattian asennukseen parketin päälle. Sisältää ohjeet lattian valmistelusta, asennusprosessista, liikuntasaumojen huomioimisesta. Kilpailu remontti

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

 • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
 • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
 • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Voiko laminaatin asentaa parketin päälle?
Lattian vanhan lattian valmistelu

Voiko laminaatin asentaa parketin päälle?

Laminaattilattian asentaminen parketin päälle on mahdollista, mutta on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

Mitä pitää ottaa huomioon?

 1. Onko parketti liimattu alustaan? Jos parketti ei ole liimattu alustaan, laminaatin asentaminen suoraan sen päälle voi aiheuttaa ongelmia. Tällöin voi olla tarpeen poistaa vanha parketti tai käyttää erilaista lattiaratkaisua.

 2. Parketin tasaisuus: Ennen laminaatin asentamista on tärkeää tarkistaa parketin tasaisuus. Epätasainen parketti voi aiheuttaa ongelmia laminaattilattian asennuksessa ja käytössä. Tarvittaessa parketti tulee tasoittaa ennen laminaatin asentamista.

 3. Kynnyskorkeuden kasvaminen: Laminaattilattian asentaminen parketin päälle nostaa lattian korkeutta. Tämä voi vaikuttaa kynnysten ja ovien toimivuuteen. Varmista, että ovet ja kynnykset toimivat oikein laminaattilattian asennuksen jälkeen.

Lisähuomioita

 • Askeläänen vaimennus: Laminaattilattian asentaminen parketin päälle voi lisätä askelääntä. Harkitse askelääntä vaimentavan alusmateriaalin käyttöä laminaatin alla.

 • Kosteussuoja: Jos parketin alla on betonilattia, on tärkeää varmistaa, että kosteussuoja on riittävä ennen laminaattilattian asentamista.

 • Liikuntasaumat: Laminaattilattian asennuksessa on tärkeää huomioida liikuntasaumat, jotka mahdollistavat lattian laajenemisen ja kutistumisen lämpötilan ja kosteuden vaihteluiden mukaan.

Lattian vanhan lattian valmistelu

Parketin mahdollinen tasoitus tai oikominen

Ennen laminaattilattian asennusta on tärkeää varmistaa, että parkettilattia on tasainen. Epätasaisuudet voivat aiheuttaa ongelmia laminaattilattian asennuksessa ja käytössä. Tässä ovat tärkeimmät vaiheet parketin tasoittamiseksi tai oikomiseksi:

 1. Tarkista parketin tasaisuus: Käytä pitkää suorakulmaa tai vesivaakaa tarkistaaksesi parketin tasaisuuden. Merkitse kaikki kohdat, jotka ovat yli 3 mm suorakulman tai vesivaakaan alapuolella.

 2. Tasoita tai oikaise parketti: Jos parketti on epätasainen, voit tasoittaa sen hiekkapaperilla tai hiomakoneella. Jos parketti on vino, voit oikaista sen asentamalla tasoituslevyn tai -massan epätasaisuuksien kohdalle.

Askelääntä vaimentavan kerroksen asennus

Askelääntä vaimentava kerros on tärkeä osa laminaattilattian asennusta, erityisesti kun laminaatti asennetaan parketin päälle. Tässä ovat tärkeimmät vaiheet askelääntä vaimentavan kerroksen asennuksessa:

 1. Valitse oikea materiaali: On olemassa useita erilaisia askelääntä vaimentavia materiaaleja, kuten korkki, vaahtomuovi tai erikoisvalmisteiset laminaattilattian alusmateriaalit. Valitse materiaali, joka tarjoaa parhaan äänenvaimennuksen ja sopii budjettiisi.

 2. Asenna askelääntä vaimentava kerros: Aloita asennus huoneen toisesta päästä ja etene kohti toista päätä. Aseta rullat tai levyt lattialle ja leikkaa ne sopivan pituisiksi. Varmista, että saumat ovat tiiviit ja että materiaali ulottuu seinän ja lattian väliin.

Muista, että lattian valmistelu on yksi tärkeimmistä vaiheista laminaattilattian asennuksessa. Huolellinen valmistelu varmistaa, että lattia on tasainen, ääntä vaimentava ja valmis laminaattilattian asennusta varten.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy