Parketin Hionta Hinta: Mitä Sinun Tulisi Tietää?

Kirjaudu

Parketin Hionta Hinta - Kattava Opas ja Vertailu

Tutustu parketin hionnan hintaan, prosessiin ja sen kannattavuuteen. Artikkelimme tarjoaa tietoa keskimääräisestä hinnasta neliömetriltä, hionnan merkityksestä ja hyödyistä, sekä hintaan vaikuttavista tekijöistä.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Parketin hionnan hinta
Hintaan vaikuttavat tekijät

Parketin hionnan hinta

Parketin hionnan hinta voi vaihdella monien tekijöiden mukaan, kuten parketin laatu, pinta-ala ja hionnan laajuus. Tässä osiossa tarkastelemme keskimääräistä hintaa neliömetriltä ja esimerkkejä toteutuneista hinnoista.

Keskimääräinen hinta neliömetriltä

Keskimääräinen hinta parketin hionnalle vaihtelee tyypillisesti välillä 15-30 euroa neliömetriltä. Tämä hinta sisältää yleensä myös lakkauksen. Huomaa, että tämä on vain keskimääräinen hinta, ja lopullinen hinta voi vaihdella riippuen useista tekijöistä, kuten parketin kunnosta ja työn laajuus.

Esimerkkejä toteutuneista hinnoista

Alla on esimerkkejä toteutuneista hinnoista eri parketin hionta -urakoista:

Urakan kuvausPinta-ala (m²)Hinta (€)
Parketin hionta ja lakkaus, olohuone20900
Parketin hionta ja lakkaus, koko asunto551900
Parketin hionta, lakkaus ja sävytys, makuuhuone12500

Nämä hinnat ovat vain esimerkkejä, ja lopullinen hinta voi vaihdella urakan laajuuden, parketin kunnon ja muiden tekijöiden mukaan. On suositeltavaa pyytää useita tarjouksia eri palveluntarjoajilta saadaksesi parhaan mahdollisen hinnan ja palvelun.

Hintaan vaikuttavat tekijät

Lattian pinta-ala

Lattian pinta-ala on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka määrittävät parketin hionnan kustannukset. Yleisesti ottaen, mitä suurempi lattian pinta-ala, sitä edullisempi on neliöhinta. Pienissä tiloissa, kuten yksiöissä, neliöhinta voi olla suurempi. Toisaalta, yli sadan neliömetrin lattioissa neliöhinta ei juurikaan laske, vaikka pinta-ala kasvaisi.

Lattian muoto

Lattian muoto voi myös vaikuttaa parketin hionnan hintaan. Epäsäännölliset muodot tai monimutkaiset kulmat voivat tehdä työstä haastavamman ja näin ollen kalliimman.

Pintakäsittely

Pintakäsittelyn tyyppi on toinen hintaan vaikuttava tekijä. Yleensä kirkas lakkaus on edullisin vaihtoehto, kun taas petsaus tai öljyäminen voi olla kalliimpaa.

Lisätyöt

Jos parketin hionnan yhteydessä ilmenee tarvetta korjauksille, se voi lisätä kustannuksia. Yleensä pienet vauriot, kuten naarmut ja kolhut, korjataan hionnan yhteydessä ilman lisäkustannuksia.

Verotus

Vuonna 2023 voit vähentää 40% työn arvonlisäverollisesta osuudesta henkilökohtaisessa verotuksessasi. Vuosittainen vähennysraja on 2250 euroa henkilöä kohden, joten esimerkiksi pariskunta voi vähentää yhteensä 4500 euroa.

Huonekalut

Hionnan hinta voi olla edullisempi, jos asunnossa ei ole huonekaluja hionnan aikana. Jos työ on jaettava kahteen osaan, se voi lisätä kustannuksia.

Parketin kunto

Parketin kunto on myös merkittävä tekijä hionnan hinnassa. Jos parketissa on kosteuden aiheuttamia tummia läikkiä, se voi vaatia normaalia syvempää hiontaa.

Parketin tyyppi

Parketin tyyppi voi myös vaikuttaa hionnan hintaan. Esimerkiksi massiiviparketit ovat paksumpia, joten niissä on enemmän hiontavaraa.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy