Liimattavan Parketin Asennuksen Hinta: Kattava Opas

Kirjaudu

Liimattavan Parketin Asennuksen Hinta: Mitä Sinun Tulee Tietää

Tutustu liimattavan parketin asennuksen hintaan, hintaan vaikuttaviin tekijöihin, asennusprosessiin ja muihin tärkeisiin seikkoihin. Opas auttaa sinua ymmärtämään, mitä liimattavan parketin asennus tarkoittaa ja miten voit suunnitella budjettisi.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

 • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
 • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
 • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Liimattavan Parketin Erot Kelluvaan Parkettiin
Asennusprosessi ja tarvittavat työkalut
Asennusohjeet ja vinkit
Liimattavan Parketin Asennuksen Hinta
Itse Asennus vs. Ammattilaisen Palkkaaminen

Liimattavan Parketin Erot Kelluvaan Parkettiin

Liimattava parketti ja kelluva parketti ovat kaksi yleisintä parkettilattian asennustapaa. Ne eroavat toisistaan asennusmenetelmän, kustannusten, käyttöikänsä ja huoltotarpeensa suhteen.

Asennusmenetelmä

Liimattava parketti kiinnitetään suoraan aluslattiaan erityisellä parkettiliimalla. Tämä menetelmä vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa, mutta lopputulos on erittäin kestävä ja pitkäikäinen.

Kelluva parketti sen sijaan asennetaan niin, että parkettilaudat kiinnitetään toisiinsa, mutta ne eivät ole suoraan kiinni aluslattian pinnassa. Tämä menetelmä on nopeampi ja helpompi, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin liimattava parketti.

Kustannukset

Liimattavan parketin asennus on yleensä kalliimpaa kuin kelluvan parketin asennus, koska se vaatii enemmän aikaa ja erikoistyökaluja. Kuitenkin, koska liimattava parketti on kestävämpi, se voi olla pitkällä aikavälillä edullisempi vaihtoehto.

Käyttöikä ja huolto

Liimattava parketti on yleensä kestävämpi ja pitkäikäisempi kuin kelluva parketti. Se kestää paremmin kulutusta ja se voidaan hioa ja pintakäsitellä uudelleen useita kertoja. Kelluva parketti on helpompi asentaa ja korjata, mutta sen käyttöikä on yleensä lyhyempi.

Asennusprosessi ja tarvittavat työkalut

Asennuksen suunnittelu ja ajoitus

Asennusprosessi alkaa suunnittelulla ja ajoituksella. Puulattia asennetaan, kun kaikki muut mahdolliset rakennustyöt ovat suoritettu loppuun. Lisäksi on varmistettava, että märät materiaalit (kuten lattiatasoite) ovat kuivuneet riittävästi ja asennettavassa tilassa vallitsee parketin asennukselle optimaaliset olosuhteet (ilman suhteellinen kosteus 35 % – 60 % ja lämpötila +18 – 24 °C).

Aluslattian valmistelu

Aluslattian tulee olla kiinteä, sileä, suora ja puhdas kaikesta irtoroskasta. Omistaja on vastuussa aluslattian kosteus- ja tasaisuuspoikkeamatarkistuksista ja hänen pitää varmistaa, että kaikki tässä ohjeessa luetellut olosuhdevaatimukset täyttyvät alla selostettujen määritysten mukaisesti ennen lattian asennusta.

Parketin asennus

Parketin asennus alkaa seinältä, jossa on eniten oviaukkoja. Mikäli ovia on huoneen jommallakummalla päätyseinällä, aloita lattian asentaminen tältä seinältä. Asennuksessa on käytettävä parketin liimaamiseen tarkoitettua liimaa ja pohjustusainetta.

Liikuntasaumat

Isoissa yhtenäisissä lattiapinnoissa (yli 10 m pitkä tai 6 m leveä alue) on varauduttava edellä mainittua suurempiin liikuntasaumoihin. Yli 6 metriä leveässä huoneessa jokaista tästä yli menevää metriä kohti liikuntasaumaa on kasvatettava 1,5 mm:llä. Yhtenäisen parkettilaatan enimmäiskoko ilman liikuntasaumaa laudan leveyssuunnassa on 8 m ja pituussuunnassa 10 m. Liikuntasaumat peitetään tarkoitukseen sopivilla listoilla.

Asennuksen jälkeen

Asennuksen jälkeen lattia on valmis käyttöön. Jos huoneessa tehdään lattian asennuksen jälkeen vielä rakennustöitä tai viimeistellään muita pintoja, on lattia ensin puhdistettava asennusroskista imuroimalla, minkä jälkeen se suojataan kosteutta läpäisevällä materiaalilla (esim. pahvi).

Tarvittavat työkalut

Asennuksessa tarvitaan seuraavat työkalut:

 • Mittanauha
 • Kynä
 • Sahat
 • Liimalasta
 • Lyöntikapula
 • Imuri
 • Pahvi (suojamateriaaliksi)

Huomioitavaa: Lue asennusohje huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Mikäli asennusohjetta ei noudateta, tuotteen virhevastuu ei ole voimassa.

Asennusohjeet ja vinkit

Alustan valmistelu

Alustan valmistelu on ensimmäinen ja yksi tärkeimmistä vaiheista parketin asennuksessa. Aluslattian tulee olla kiinteä, sileä, suora ja puhdas kaikesta irtoroskasta. Aluslattian kosteus- ja tasaisuuspoikkeamatarkistukset ovat omistajan vastuulla, ja hänen tulee varmistaa, että kaikki olosuhdevaatimukset täyttyvät ennen lattian asennusta.

Parketin asennussuunta

Parketin asennussuunta vaikuttaa huomattavasti lattian ulkonäköön. Yleisesti ottaen, parketti asennetaan valon suuntaan tai huoneen pisimmän seinän mukaan. Kuitenkin, jos huoneessa on useita ovia, asennus kannattaa aloittaa seinältä, jossa on eniten oviaukkoja.

Parketin määrän laskeminen

Parketin määrän laskeminen on tärkeä osa asennusprosessia. Laskentaan tarvitaan huoneen pinta-ala, joka saadaan kertomalla huoneen pituus sen leveydellä. Tämän jälkeen pinta-ala jaetaan yhden parkettilaudan pinta-alalla. Lopputulokseen lisätään noin 5-10% hukkavaraa leikkausten ja mahdollisten virheiden varalta.

Liimattavan Parketin Asennuksen Hinta

Liimattavan parketin asennuksen hinta vaihtelee monien tekijöiden mukaan, kuten lattian pinta-alasta, valitusta parkettimateriaalista ja tarvittavista esivalmisteluista.

On tärkeää huomata, että jokainen parketin asennusprojekti on erilainen, ja tarkka hinta määritellään tapauskohtaisesti. Saadaksesi tarkan hinnan omalle parketin asennuksellesi, kannattaa kilpailuttaa urakka ja pyytää tarjouksia eri urakoitsijoilta.

Hintaan vaikuttavat tekijät

Parketin asennuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi seuraavat tekijät:

 • Lattian pinta-ala
 • Valittu parkettimateriaali
 • Tarvittavat esivalmistelut, kuten vanhan lattian purkaminen tai alustan tasoittaminen
 • Asennuksen yhteydessä tehtävät muut työt, kuten jalkalistojen asennus

Kun suunnittelet parketin asennusta, on hyvä ottaa huomioon sekä alkuinvestointi että pitkän aikavälin kustannukset ja huoltotarpeet.

Itse Asennus vs. Ammattilaisen Palkkaaminen

Itse Asennus

Itse asennus voi olla houkutteleva vaihtoehto, jos haluat säästää rahaa ja sinulla on tarvittavat taidot ja työkalut. Tämä vaihtoehto vaatii kuitenkin aikaa, kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. On tärkeää lukea asennusohjeet huolellisesti ja varmistaa, että ymmärrät kaikki asennusprosessin vaiheet ennen aloittamista.

Ammattilaisen Palkkaaminen

Ammattilaisen palkkaaminen voi olla kalliimpaa, mutta se voi säästää aikaa ja vaivaa. Ammattilainen tietää, miten valmistella alusta, miten sovittaa parketin huoneeseen ja miten käsitellä mahdollisia ongelmia, jotka voivat ilmetä asennuksen aikana. Lisäksi, jos jotain menee pieleen, ammattilaisella on yleensä vakuutus, joka kattaa mahdolliset vahingot.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy