Opas Kellarin Lattian Maalaukseen

Kirjaudu

Kuinka Maalata Kellarin Lattia: Askel Askeleelta

Täydellinen opas kellarin lattian maalaukseen. Sisältää ohjeet valmistelutöihin, maalin valintaan, maalausprosessiin ja lattian huoltoon. Opas auttaa sinua maalaamaan kellarin lattian ammattimaisesti.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

 • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
 • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
 • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Valmistelutyöt
Maalin valinta
Maalausprosessi
Viimeistely ja huolto

Valmistelutyöt

Ennen kuin aloitat kellarin lattian maalaamisen, on tärkeää tehdä huolelliset valmistelutyöt. Näihin kuuluu lattian puhdistus ja tarkastus sekä kosteuden testaus.

Lattian puhdistus ja tarkastus

Ensimmäinen askel kellarin lattian maalaamisessa on lattian perusteellinen puhdistus ja tarkastus. Tämä varmistaa, että maali tarttuu kunnolla ja lopputulos on siisti.

 1. Puhdistus: Aloita puhdistamalla lattia liasta, pölystä ja roskista. Voit käyttää imuria tai luutaa. Jos lattia on erittäin likainen, saatat tarvita myös lattianpesukonetta tai höyrypuhdistinta.

 2. Tarkastus: Kun lattia on puhdas, tarkasta se huolellisesti. Etsi halkeamia, reikiä tai muita vaurioita. Nämä tulee korjata ennen maalaamista. Voit käyttää betonikorjausmassaa tai vastaavaa tuotetta.

Kosteuden testaus

Kellarin lattian maalaaminen vaatii, että lattia on kuiva. Kosteuden testaus on tärkeä osa valmistelutöitä.

 1. Kosteuden testaus: Voit tehdä tämän käyttämällä kosteusmittaria. Mittaa useista eri kohdista varmistaaksesi, että koko lattia on kuiva.

 2. Kuivaus: Jos lattia on kostea, anna sen kuivua ennen maalaamista. Tämä voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja riippuen kosteuden määrästä ja ilmankosteudesta.

Muista, että hyvin tehdyt valmistelutyöt ovat avain onnistuneeseen kellarin lattian maalausprojektiin.

Maalin valinta

Kellarin lattian maalaamiseen on tärkeää valita oikeanlainen maali, joka hengittää ja kestää kosteutta. Tässä osiossa käsitellään hengittäviä ja kestäviä maaleja sekä niiden ominaisuuksia.

Hengittävät maalit

Hengittävät maalit ovat erinomainen valinta kellarin lattioille, koska ne sallivat kosteuden haihtua maalin läpi. Tämä estää kosteuden kertymisen ja homeen muodostumisen.

 1. Sementtipohjaiset maalit: Sementtipohjaiset maalit ovat hengittäviä ja sopivat erityisen hyvin betonilattioille. Ne tarjoavat hyvän tarttumisen ja kestävyyden.

 2. Kalkkimaalit: Kalkkimaalit ovat myös hengittäviä ja sopivat erinomaisesti vanhoille, historiallisille rakennuksille. Ne antavat luonnollisen, mattapintaisen lopputuloksen.

Kestävät maalit

Kestävät maalit ovat suunniteltu kestämään kulutusta, iskuja ja kemikaaleja. Ne sopivat hyvin kellarin lattioille, joilla on paljon liikennettä tai joita käytetään varastointiin.

 1. Epoxy-maalit: Epoxy-maalit ovat erittäin kestäviä ja tarjoavat vahvan, kiiltävän pinnan. Ne ovat vedenkestäviä ja helppo pitää puhtaana. Epoxy-maalit voivat kuitenkin olla vähemmän hengittäviä kuin sementtipohjaiset tai kalkkimaalit.

 2. Polyuretaanimaalit: Polyuretaanimaalit ovat myös kestäviä ja sopivat erinomaisesti betonilattioille. Ne tarjoavat hyvän tarttumisen ja suojaavat lattiaa kosteudelta ja kemikaaleilta.

Valitessasi maalia kellarin lattialle, ota huomioon lattian materiaali, kosteusolosuhteet ja käyttötarkoitus. Harkitse hengittäviä maaleja, kuten sementtipohjaisia tai kalkkimaaleja, jos kosteus on huolenaihe. Kestävät maalit, kuten epoxy- tai polyuretaanimaalit, sopivat paremmin lattioille, joilla on paljon liikennettä tai joita käytetään varastointiin.

Maalausprosessi

Kun olet valinnut sopivan maalin ja valmistellut lattian, on aika aloittaa maalausprosessi. Tämä sisältää maalin levittämisen, kuivumisajan odottamisen ja tarvittaessa toisen kerroksen levittämisen.

Maalin levitys

Maalin levittäminen on tärkeä osa maalausprosessia. Seuraavat vaiheet auttavat sinua saamaan tasaisen ja siistin lopputuloksen.

 1. Maalin sekoittaminen: Ennen levittämistä, sekoita maali huolellisesti. Tämä varmistaa, että maalin väri ja koostumus ovat tasaisia.

 2. Maalin levittäminen: Levitä maali tasaisesti käyttäen maalaustelaa tai -sivellintä. Aloita lattian kaukaisimmasta nurkasta ja työskentele kohti uloskäyntiä, jotta et maalaa itseäsi nurkkaan.

Kuivumisaika

Maalin kuivumisaika on tärkeä osa maalausprosessia. Seuraavat vinkit auttavat sinua varmistamaan, että maali kuivuu oikein.

 1. Odota: Anna maalin kuivua täysin ennen kuin kävelet lattialla tai levität toisen kerroksen. Kuivumisaika voi vaihdella maalin tyypin ja olosuhteiden mukaan.

 2. Tarkista: Tarkista, että maali on täysin kuivunut ennen kuin jatkat. Voit tehdä tämän koskettamalla varovasti maalattua pintaa.

Toisen kerroksen levitys (tarvittaessa)

Joissakin tapauksissa saatat tarvita toisen maalikerroksen. Tämä voi parantaa maalin kestävyyttä ja ulkonäköä.

 1. Toisen kerroksen levittäminen: Jos päätät levittää toisen kerroksen, toista sama prosessi kuin ensimmäisen kerroksen kanssa. Muista antaa ensimmäisen kerroksen kuivua täysin ennen toisen kerroksen levittämistä.

 2. Kuivumisaika: Anna toisen kerroksen kuivua täysin ennen kuin kävelet lattialla tai siirrät huonekaluja takaisin.

Maalausprosessi vaatii huolellisuutta ja kärsivällisyyttä, mutta hyvin tehtynä se voi parantaa merkittävästi kellarin lattian ulkonäköä ja kestävyyttä.

Viimeistely ja huolto

Kun maalausprosessi on valmis, on aika viimeistellä ja huoltaa kellarin lattia. Tämä auttaa varmistamaan, että lattia näyttää hyvältä ja kestää pitkään.

Viimeistely

Viimeistely on tärkeä osa maalausprosessia. Se antaa lattialle viimeisen silauksen ja parantaa sen ulkonäköä.

 1. Puhdistus: Kun maali on täysin kuivunut, puhdista lattia mahdollisesta pölystä tai roskista. Voit käyttää imuria tai luutaa.

 2. Tarkastus: Tarkasta lattia huolellisesti. Etsi mahdollisia puutteita tai virheitä maalipinnassa. Jos löydät virheitä, voit korjata ne pienellä määrällä maalia ja siveltimellä.

Huolto

Kellarin lattian huolto auttaa pitämään sen hyvässä kunnossa. Seuraavat vinkit auttavat sinua huoltamaan lattiaa.

 1. Säännöllinen puhdistus: Pidä lattia puhtaana imuroimalla tai luutuamalla säännöllisesti. Tämä estää lian ja roskien kertymisen, jotka voivat vahingoittaa maalipintaa.

 2. Vahingon korjaus: Jos huomaat halkeamia, naarmuja tai muita vaurioita maalipinnassa, korjaa ne mahdollisimman pian. Voit tehdä tämän puhdistamalla vaurioituneen alueen ja levittämällä siihen uuden kerroksen maalia.

 3. Suojaa lattia: Jos kellarissasi on paljon liikennettä tai käytät sitä varastointiin, harkitse lattian suojaamista. Voit tehdä tämän käyttämällä mattoja tai muita suojamateriaaleja.

Muista, että hyvin huollettu lattia kestää pidempään ja näyttää paremmalta. Säännöllinen puhdistus ja vaurioiden nopea korjaus auttavat pitämään kellarin lattian hyvässä kunnossa.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy