Isodrän - Salaojittava Lämmöneriste Kellarilliseen Taloon

Kirjaudu

Kilpailuta isodrän remontti

Isodrän on markkinoiden edistyksellisin tuote kosteuden estämiseen ja siirtämiseen sekä lämmöneristämiseen. Se tarjoaa tehokkaan ja varmatoimisen kokonaisratkaisun kellarillisen talon salaojitukseen.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

isodrän - salaojittava lämmöneriste
Mihin isodränia tarvitaan?
Paljonko se maksaa?
Mitä hyötyjä isodränistä on?
Mitä muita vaihtoehtoja on?

isodrän - salaojittava lämmöneriste

Olet saattanut törmätä sanaan isodrän, jos olet jutellut remontoijan kanssa, joka remontoi rintamamiestaloa tai taloa, jossa on kellari. Jos olet itse suunnittelemassa kellarillisen talosi peruskorjausta ja etsit eri vaihtoehtoja salaojittamiseen ja rakennuksen eristämiseen. Jos kellarissasi on maakellarin hajua ja kosteutta, olet ehkä miettinyt, miten saada haju ja kosteus pois. isodrän on oiva valinta kumpaankin tapauksista.

isodrän-levyt valmistetaan Ruotsissa ja niissä on otettu huomioon tiivistämisen ja salaojittamisen lisäksi myös lämmöneristys.

Mikä on isodrän?

Kosteus kulkeutuu ja leviää eri tavoin. isodrän on lämmöneristelevy, joka on valmistettu bitumilateksiemulsiolla vettymättömiksi käsitellyistä ja yhteen liimatuista pyöreistä EPS-palloista. Levyt eristävät hyvin lämpöä ja niiden huokoinen rakenne laskee kosteuden ja vesihöyryn hyvin lävitse.

isodrän sopii hyvin:

  • Rakennusten perusmuureille ja maanvaraisille betonilaatoille uudis- ja saneerauskohteissa
  • Radonin poistoon
  • Ryömintätilojen eristämiseen irrallisina KROSS-rakeina

isodrän levyt sopivat hyvin sekä korjausrakentamiseen että uudisrakentamiseen. Levy toimii kapillaarikatkona, mikä tarkoittaa, että se estää ettei vesi seiso ja ettei perustuksen lähellä tapahdu kapillaarista nousua. Samalla se on myös pystysalaoja, ohjaten veden salaojiin pystysuunnassa. Tämän lisäksi isodrän toimii lämmöneristeenä, joka ulkopuolisena hengittäjänä pitää huolen, että lämpimän kellaritilan kosteus poistuu rakenteesta.

Mihin isodränia tarvitaan?

isodrän on lämmitysenergiaa ja kustannuksia säästävä ratkaisu, joka takaa sen, että salaojitus toimii sekä pysty- että vaakasuorassa.

isodrän sopii seuraaviin rakentamisiin:

  • Talojen perustukset
  • raput, pihamuurit ja terassit
  • urheilukentät
  • kattorakenteet

Kun rakentamisessa on käytetty isodrän-levyjä, tuo se paljon hyötyjä. Salaojittavuus on hyvä hyvä ja levyt estävät juurien tunkeutumista. Kun salaojitus on tehty isodrän-levyillä, on laatoissa pieni kosteuskuormitus. Lisäksi levyt toimivat lämmöneristeinä ja vähentävät kondenssia laatan pinnassa. Rakenteeltaan isodrän-levyt ovat kevyitä.

Kun alapohja on tuulettuva, on siitä paljon hyötyä. Jatkossa on perustusten korjaaminen helppoa eikä yleensä vakavia vesivahinkoja pääse syntymään. Jos haluaa tehdä tekniikan muutoksia, ovat ne helppoja tehdä. Lattialämpötila on rakennuksessa miellyttävän tuntuinen jalkojen alla. Lisäksi isodrän-levyt ovat energiatehokkaita ja antavat hyvän radonsuojan.

Paljonko se maksaa?

Omakotitalon salaojittamisen hinta määräytyy sen mukaan, minkä kokoinen talo on kyseessä, minkä muotoinen talo on ja minkä tyyppinen kellari talossa on. Jos eristetään tai kunnostetaan kivijalkaa samalla, vaikuttaa se myös hintaan. Myös sadevesiviemäröinti ja maan profilointi tulee ottaa huomioon.

Jos lasketaan karkeasti keskiarvoa salaojittamiselle, liikutaan 8000 - 35000 euron hintahaarukassa. Jos talon ympärysmitta kasvaa, kasvavat sen myötä maanrakennustyöt, mitkä taas nostavat salaojien hintaa.

Mitä hyötyjä isodränistä on?

isodrän säästää energiaa ja takaa terveemmän sisäilman. Rakennuksen elinikä pitenee ja kun jätteet kierrätetään tuotannossa, vähentää se maamassojen kuljetusta.

isodrän on nerokas lämmöneristys, joka mahdollistaa, että kosteus poistu rakenteista ulos. isodrän-levyillä tehty salaojitus on toimiva, sillä se estää vedenpääsyn rakenteisiin. Lämmöneriste tulee rakenteen ulkopuolella, ja sillä taataan, että seinä- ja lattiarakenteet pysyvät kuivina. Lämmöneriste on kuivattava ja diffuusion mahdollistava, joka mahdollistaa matalan höyrynpaineen ja kosteudensiirtymisen nopeasti seinä- ja lattiapinnoista maaperään. Jos vesivahinko sattuu, on lattiarakenne hengittävä ja kuivuu hyvin.

Mitä muita vaihtoehtoja on?

Jos mietit muita ratkaisuja kuin isodrän-levyjä salaojaremonttia varten, on vaihtoehtoina erilaisia putkia, putkistoja ja kaivoja. Jos on kyseessä viemäröinti, salaojitus vai sadeveden poistaminen, voidaan valita vaihtoehdoksi kaivo. Tarkoitus ja käyttökohde taas määräävät putkien ja putkistojen pituuden ja paksuuden. Suosittuja materiaaleja ovat PVC, polypropeeni ja polyeteeni ja salaojien korjaamiseen voit valita käyttötarkoituksen mukaan joko sadevesiputkistot, salaojaputket, suojaputket, vesiputket tai viemäriputket.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy