Tiilikaton Pinnoitus | Kestävä, Kaunis ja Kustannustehokas

Kirjaudu

Näin Tiilikaton pinnoituksessa Asiantuntijan Vinkit

Opas tiilikaton pinnoitukseen. Tutustu vaiheisiin, hyötyihin ja parhaisiin käytäntöihin, jotka auttavat sinua saavuttamaan pitkäikäisen ja visuaalisesti houkuttelevan tiilikaton.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Tiilikaton elinkaari ja pinnoituksen rooli sen pidentämisessä
Miksi tiilikatto kannattaa pinnoittaa?
Tiilikaton pinnoituksen vaiheet
Tiilikaton pinnoituksen hintaan vaikuttavat tekijät
Tiilikaton pinnoituksen hyödyt
Yleisimmät pinnoitusmenetelmät ja niiden erot
Tiilikaton pinnoituksen toteutus
Tiilikaton huolto pinnoituksen jälkeen
Usein kysytyt kysymykset

Tiilikaton elinkaari ja pinnoituksen rooli sen pidentämisessä

Tiilikatto on suosittu kattomateriaali sen pitkän elinkaaren ja esteettisen ulkonäön vuoksi. Oikein huollettuna tiilikatto voi kestää jopa useita vuosikymmeniä, tarjoten luotettavan suojan sään armoilta. Tässä osiossa käsitellään tiilikaton elinkaarta ja pinnoituksen merkitystä sen pidentämisessä.

Tiilikaton elinkaaren perusteet

Tiilikaton elinkaari riippuu monista tekijöistä, kuten materiaalin laadusta, asennuksen oikeellisuudesta ja säännöllisestä huollosta. Hyvin hoidettu tiilikatto voi kestää käytössä jopa 70-100 vuotta. Elinkaaren aikana tiilikatto altistuu monenlaisille rasitteille, kuten UV-säteilylle, sateelle, lumen painolle ja lämpötilan vaihteluille, jotka kaikki voivat vaikuttaa katon kuntoon ja ulkonäköön.

Pinnoituksen rooli tiilikaton elinkaaren pidentämisessä

Pinnoitus on keskeinen toimenpide tiilikaton elinkaaren pidentämiseksi. Se suojaa tiiliä kosteudelta, estää sammaleen ja levän kasvua sekä parantaa katon ulkonäköä. Pinnoitusprosessi sisältää yleensä katon puhdistuksen, mahdollisten vaurioiden korjauksen ja itse pinnoitusaineen levittämisen. Pinnoituksen avulla voidaan merkittävästi pidentää tiilikaton käyttöikää ja vähentää tarvetta kalliille kattoremonteille.

Pinnoituksen hyödyt tiivistetysti:

 • Kosteudenkestävyys: Pinnoitus estää veden imeytymisen tiiliin, mikä vähentää pakkasrapautumisen riskiä.
 • Ulkonäön parantaminen: Uusi pinnoite palauttaa katon alkuperäisen värin ja kiillon.
 • Sammaleen ja levän torjunta: Pinnoitettu pinta hylkii sammalta ja levää, pitäen katon puhtaampana.
 • Katon elinkaaren pidentäminen: Säännöllinen pinnoitus voi pidentää tiilikaton käyttöikää useilla vuosikymmenillä.

Miksi tiilikatto kannattaa pinnoittaa?

Tiilikaton pinnoitus on keskeinen toimenpide, joka tarjoaa monia etuja katon pitkäikäisyyden ja ulkonäön kannalta. Tässä osiossa käsitellään syitä, miksi tiilikaton pinnoitus on tärkeää.

Tiilikaton kulumisen ja rapautumisen estäminen

Tiilikatto altistuu jatkuvasti sääolosuhteille, kuten UV-säteilylle, sateelle, ja lämpötilan vaihteluille, jotka voivat aiheuttaa katon kulumista ja rapautumista. Pinnoitus suojaa tiilikattoa näiltä tekijöiltä, pidentäen sen käyttöikää merkittävästi.

 • Sääolosuhteiden vaikutus: Suomen sääolosuhteet voivat olla erittäin vaativat tiilikatoille, altistaen ne pakkasrapautumiselle ja kosteuden aiheuttamille vaurioille.
 • Kosteuden torjunta: Tiilikaton pinnoitus estää veden imeytymisen tiileen, suojaten kattoa pakkasrapautumiselta ja veden aiheuttamilta vaurioilta.

Kattotiilien suojan ja loiston palauttaminen

Ajan myötä tiilikaton väri voi haalistua ja sen pinta voi tulla karheaksi, mikä heikentää katon ulkonäköä. Pinnoituksen avulla voidaan palauttaa tiilikaton alkuperäinen väri ja kiilto, parantaen näin katon estetiikkaa.

 • Ulkonäön parannus: Pinnoitus palauttaa tiilikaton alkuperäisen värin ja kiillon, parantaen näin katon ulkonäköä.
 • Sammaleen ja levän torjunta: Pinnoitettu pinta hylkii sammalta ja levää, pitäen katon puhtaampana ja esteettisesti miellyttävämpänä.

Kustannustehokas vaihtoehto kattoremontille

Tiilikaton pinnoitus on kustannustehokas tapa pidentää katon käyttöikää ilman tarvetta kalliille kattoremontille. Pinnoitus maksaa vain murto-osan kattoremontin hinnasta, tarjoten samalla pitkäaikaisen suojan ja parannetun ulkonäön.

 • Kustannussäästöt: Pinnoitus on huomattavasti edullisempi vaihtoehto verrattuna kattoremonttiin, tarjoten samalla pitkäaikaisen suojan kattotiilille.
 • Katon käyttöiän pidentäminen: Säännöllisesti pinnoitettu tiilikatto voi kestää jopa useita vuosikymmeniä, vähentäen tarvetta kalliille kattoremonteille.

Yhteenvetona, tiilikaton pinnoitus tarjoaa monia etuja, kuten katon kulumisen ja rapautumisen estämisen, kattotiilien suojan ja loiston palauttamisen sekä kustannustehokkaan vaihtoehdon kattoremontille. Säännöllinen pinnoitus on avain tiilikaton pitkäikäisyyteen ja kauneuteen.

Tiilikaton pinnoituksen vaiheet

Tiilikaton pinnoitus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Seuraavassa käydään läpi pinnoitusprosessin keskeiset vaiheet.

Alustava tarkastus ja korjaukset

Ennen pinnoitusprosessin aloittamista on tärkeää suorittaa kattava tarkastus tiilikaton kunnosta. Tarkastuksessa etsitään mahdolliset vauriot, kuten halkeamat, rikkoutuneet tai puuttuvat tiilet, ja muut korjausta vaativat kohdat.

 • Vaurioiden dokumentointi: Kaikki havaitut vauriot kirjataan ylös ja arvioidaan niiden korjaustarve.
 • Korjaustoimenpiteet: Tarvittavat korjaukset suoritetaan ennen pinnoitusprosessin aloittamista, jotta pinnoite voi tarttua kunnolla ja toimia tehokkaasti.

Tiilikaton pesu ja sammaleenesto

Tiilikaton puhdistus on olennainen osa pinnoitusprosessia. Puhdistus poistaa lian, sammaleen ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat estää pinnoitteen tarttumisen ja heikentää sen tehoa.

 • Puhdistusmenetelmät: Katto pestään painepesurilla tai muulla sopivalla menetelmällä, joka ei vahingoita tiiliä.
 • Sammaleenestokäsittely: Puhdistuksen jälkeen katto käsitellään sammaleenestoaineella, joka estää sammalen ja levän kasvun katon pinnalla.

Pinnoitusmenetelmät ja niiden valinta

Pinnoitusmenetelmän valinta riippuu katon kunnosta, asiakkaan toiveista ja budjetista. On tärkeää valita menetelmä, joka tarjoaa parhaan suojan ja ulkonäön tiilikatolle.

 • Menetelmävaihtoehdot: Käytettävissä on useita pinnoitusmenetelmiä, kuten akryyli-, silikoni- ja polymeeripohjaiset pinnoitteet.
 • Valintaperusteet: Menetelmän valinnassa otetaan huomioon pinnoitteen kestävyys, väri, kiiltoaste ja muut tekniset ominaisuudet.

Pinnoitusaineiden ja -tekniikoiden esittely

Pinnoitusaineiden ja -tekniikoiden valinta on ratkaisevaa lopputuloksen kannalta. On tärkeää käyttää laadukkaita aineita ja oikeita tekniikoita, jotta pinnoitus kestää aikaa ja säilyttää toimivuutensa.

 • Pinnoitusaineet: Valikoima sisältää erilaisia pinnoitusaineita, jotka tarjoavat eri tasoista suojaa ja ulkonäköä.
 • Levitystekniikat: Pinnoite voidaan levittää ruiskuttamalla, siveltimellä tai telalla riippuen valitusta aineesta ja halutusta lopputuloksesta.

Kun nämä vaiheet on suoritettu huolellisesti, tiilikatto on valmis kestämään vuosia ilman merkittäviä huoltotarpeita, ja se säilyttää kauniin ulkonäkönsä. Pinnoitusprosessi ei ainoastaan suojaa kattoa, vaan se myös nostaa kiinteistön arvoa ja parantaa sen esteettistä ilmettä.

Tiilikaton pinnoituksen hintaan vaikuttavat tekijät

Tiilikaton pinnoituksen hinta määräytyy useiden eri tekijöiden perusteella. Tässä osiossa käsitellään tarkemmin niitä seikkoja, jotka vaikuttavat pinnoituksen kokonaiskustannuksiin.

Katon koko ja kunto

Katon pinta-ala on yksi merkittävimmistä hintaan vaikuttavista tekijöistä. Suurempi katto tarkoittaa enemmän pinnoitettavaa aluetta, mikä lisää tarvittavien materiaalien määrää ja työn kestoa.

 • Katon pinta-ala: Suora vaikutus materiaalien menekkiin ja työn kestoon.
 • Katon kunto: Huonokuntoinen tai voimakkaasti sammaloitunut katto vaatii enemmän esivalmistelua, kuten pesua ja mahdollisia korjauksia, mikä nostaa hintaa.

Pinnoitusmenetelmä ja -aineet

Valittu pinnoitusmenetelmä ja käytettävät aineet vaikuttavat myös hintaan. Eri pinnoitusaineilla on erilaiset ominaisuudet ja ne voivat vaatia erilaisia levitystekniikoita.

 • Pinnoitusmenetelmä: Valinta pinnoitusmenetelmän ja -aineiden välillä vaikuttaa lopulliseen hintaan.
 • Pinnoitusaineet: Laadukkaat ja erikoistuneet pinnoitusaineet voivat nostaa pinnoituksen hintaa.

Työn vaativuus ja erityistoiveet

Katon muoto, jyrkkyys ja mahdolliset erityispiirteet, kuten kattolyhdyt tai monimuotoiset lappeet, voivat tehdä työstä vaativampaa ja näin ollen kalliimpaa.

 • Katon muoto ja jyrkkyys: Monimutkaiset katot vaativat enemmän aikaa ja erikoistyökaluja.
 • Erityistoiveet: Asiakkaan erityistoiveet, kuten tietyn värin tai pinnoitteen valinta, voivat vaikuttaa hintaan.

Esimerkkihintoja tiilikaton pinnoituksesta:

Katon pinta-ala (m²)Hinta-arvio (€)
802850 - 3300
1504150 - 5900
2004580 - 6110
3007200 - 11000

Huom: Hinnat ovat suuntaa-antavia ja voivat vaihdella eri tekijöiden mukaan.

Yhteenveto

Tiilikaton pinnoituksen hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten katon koko ja kunto, valittu pinnoitusmenetelmä ja -aineet sekä työn vaativuus ja mahdolliset erityistoiveet. On suositeltavaa pyytää ammattilaiselta kattava tarjous, joka ottaa huomioon kaikki nämä seikat, jotta saadaan tarkka hinta-arvio pinnoitustyölle.

Tiilikaton pinnoituksen hyödyt

Tiilikaton pinnoitus tarjoaa useita etuja, jotka parantavat katon suorituskykyä ja ulkonäköä. Tässä osiossa käsitellään pinnoituksen keskeisiä hyötyjä.

Kattotiilien suojan ja kestävyyden parantaminen

Pinnoitus suojaa tiilikattoa sääolosuhteiden aiheuttamilta vaurioilta, kuten kosteudelta, UV-säteilyltä ja lämpötilan vaihteluilta. Tämä lisäsuojakerros auttaa ehkäisemään tiilien rapautumista ja halkeilua.

 • Kosteudenkestävyys: Pinnoitus estää veden imeytymisen tiiliin, mikä vähentää pakkasrapautumisen riskiä.
 • UV-suoja: Pinnoite suojaa tiiliä auringon UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta, jotka voivat haalistaa ja heikentää tiilien rakennetta.

Kattotiilien ulkonäön uudistaminen

Ajan myötä tiilikaton väri voi haalistua ja pintaan voi kertyä likaa, sammalta ja levää. Pinnoitus ei ainoastaan puhdista katon pintaa, vaan myös palauttaa tiilien alkuperäisen värin ja kiillon.

 • Värin ja kiillon palautus: Pinnoitus antaa kattotiilille uuden elämän, palauttaen niiden alkuperäisen värin ja kiillon.
 • Sammaleen ja levän torjunta: Pinnoitettu pinta hylkii tehokkaasti sammalta ja levää, pitäen katon puhtaana ja esteettisesti miellyttävänä.

Kattotiilien käyttöiän pidentäminen

Pinnoitus pidentää merkittävästi tiilikaton käyttöikää. Suojakerroksen ansiosta tiilet kestävät paremmin sääolosuhteita ja mekaanista rasitusta, mikä vähentää tarvetta tiheille korjauksille ja uusimiselle.

 • Pitkäikäisyys: Säännöllinen pinnoitus voi pidentää tiilikaton käyttöikää useilla vuosikymmenillä.
 • Korjaustarpeen vähentyminen: Vahvempi ja kestävämpi katto vähentää tarvetta jatkuville korjauksille ja huollolle.

Yhteenveto

Tiilikaton pinnoitus tarjoaa monia hyötyjä, jotka parantavat katon suojaa, ulkonäköä ja pitkäikäisyyttä. Pinnoitus on kustannustehokas tapa varmistaa, että katto pysyy hyvässä kunnossa ja suojaa rakennusta vuosikymmeniä. Sijoittamalla tiilikaton pinnoitukseen, kiinteistön omistajat voivat nauttia kauniista ja kestävästä katosta pitkään.

Yleisimmät pinnoitusmenetelmät ja niiden erot

Tiilikaton pinnoitus on tärkeä toimenpide, joka auttaa suojaamaan kattoa ja pidentämään sen käyttöikää. Pinnoitusmenetelmiä on useita, ja niiden valinta riippuu katon kunnosta, omistajan toiveista sekä budjetista. Tässä osiossa käsitellään yleisimpiä pinnoitusmenetelmiä ja niiden eroja.

Perinteinen pinnoitus

Perinteinen pinnoitus tarkoittaa katon maalaamista tai pinnoittamista erilaisilla pinnoiteaineilla, jotka on suunniteltu erityisesti tiilikatoille. Tämä menetelmä palauttaa katon alkuperäisen värin ja suojaa sitä sääolosuhteiden aiheuttamilta vaurioilta.

 • Menetelmän edut: Parantaa katon ulkonäköä ja suojaa sitä kosteudelta, UV-säteilyltä ja sammaleen kasvulta.
 • Käytetyt aineet: Yleensä polyuretaanimassa tai akrylaattipohjainen pinnoite, joka levitetään ruiskuttamalla tai siveltimellä.

Värittömän suoja-aineen käyttö

Värittömät suoja-aineet tarjoavat tiilikatolle suojan ilman, että ne muuttavat katon väriä. Ne hylkivät vettä ja likaa, mikä auttaa pitämään katon puhtaana pidempään.

 • Menetelmän edut: Säilyttää katon alkuperäisen ulkonäön samalla, kun se suojaa kattoa.
 • Käytetyt aineet: Piiyhdistepohjaiset suoja-aineet, jotka imeytyvät tiileen muodostaen kovan, tiiviin ja vettähylkivän, mutta hengittävän pintakerroksen.

Elastisen pinnoitteen hyödyt

Elastiset pinnoitteet ovat joustavia ja kestävät hyvin vaihtelevia sääolosuhteita. Ne tarttuvat hyvin myös vaikeissa olosuhteissa ja tarjoavat pitkäaikaisen suojan.

 • Menetelmän edut: Elastinen pinnoite kestää hyvin lämpötilan vaihteluita ja mekaanista rasitusta, mikä vähentää halkeilun riskiä.
 • Käytetyt aineet: Esimerkiksi BMI Ormax Pro, joka on hengittävä ja elastinen pinnoite, joka hylkii vettä, likaa ja kasvustoa sekä kestää UV-säteilyä.

Yhteenvetona, tiilikaton pinnoitusmenetelmän valinta riippuu monista tekijöistä, kuten katon kunnosta, halutusta lopputuloksesta ja budjetista. Jokaisella menetelmällä on omat etunsa, ja ammattilaisen konsultointi auttaa valitsemaan parhaan vaihtoehdon kullekin katolle.

Tiilikaton pinnoituksen toteutus

Tiilikaton pinnoitus on merkittävä investointi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Tässä osiossa käydään läpi pinnoitusprosessin keskeiset vaiheet, jotka varmistavat työn onnistumisen.

Ammattilaisen valinta

Pinnoitustyön laatu riippuu suuresti valitun urakoitsijan ammattitaidosta. On tärkeää valita kokenut ja luotettava ammattilainen, jolla on hyvät suositukset ja tarvittavat luvat.

 • Tarkista taustat: Tutki urakoitsijan aikaisempia töitä ja pyydä suosituksia aikaisemmilta asiakkailta.
 • Vertaile tarjouksia: Pyydä tarjouksia useilta urakoitsijoilta ja vertaile niitä huolellisesti. Huomioi paitsi hinta, myös tarjottujen palveluiden laatu ja kattavuus.

Työn suunnittelu ja aikataulutus

Hyvä suunnittelu on avain onnistuneeseen pinnoitusprojektiin. Työn suunnitteluvaiheessa määritellään projektin laajuus, aikataulu ja erityisvaatimukset.

 • Projektin laajuus: Määritä yhdessä urakoitsijan kanssa, mitä työ sisältää. Tarkista, sisältyykö hintaan esimerkiksi katon pesu ja mahdolliset korjaukset.
 • Aikataulu: Sovi urakoitsijan kanssa realistinen aikataulu. Huomioi sääolosuhteiden mahdollinen vaikutus työn kestoon.

Pinnoitustyön toteutus ja seuranta

Kun suunnittelu on valmis ja sopimus allekirjoitettu, pinnoitustyö voi alkaa. On tärkeää seurata työn etenemistä ja varmistaa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

 • Työn aloitus: Varmista, että urakoitsija aloittaa työt sovitussa aikataulussa ja noudattaa sovittuja työmenetelmiä.
 • Seuranta: Pidä yhteyttä urakoitsijaan työn aikana ja käy tarvittaessa tarkastamassa työmaan tilanne.
 • Lopputarkastus: Kun työ on valmis, tee lopputarkastus yhdessä urakoitsijan kanssa. Varmista, että kaikki sovitut työt on tehty ja että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Tiilikaton pinnoituksen onnistunut toteutus vaatii huolellista suunnittelua, oikean urakoitsijan valintaa ja työn tarkkaa seurantaa. Kun nämä vaiheet suoritetaan huolellisesti, voit nauttia kauniista ja kestävästä tiilikatosta vuosiksi eteenpäin.

Tiilikaton huolto pinnoituksen jälkeen

Tiilikaton pinnoitus on tehokas tapa suojata kattoa ja pidentää sen käyttöikää, mutta pinnoituksen jälkeinen huolto on yhtä tärkeää katon kunnon ylläpitämiseksi. Seuraavassa käsitellään tiilikaton huollon keskeisiä osa-alueita pinnoituksen jälkeen.

Säännöllinen tarkastus ja puhdistus

Pinnoitetun tiilikaton säännöllinen tarkastus ja puhdistus ovat avainasemassa katon pitkäikäisyyden kannalta. Tarkastuksissa voidaan havaita mahdolliset vauriot ja puutteet ajoissa, ja puhdistus auttaa ylläpitämään pinnoitteen kuntoa.

 • Vuositarkastukset: Suorita vuosittainen katon tarkastus, jossa kiinnitetään huomiota mahdollisiin vaurioihin ja pinnoitteen kulumiseen.
 • Puhdistus: Puhdista katto säännöllisesti lehdistä, oksista ja muusta irtoroskasta, jotta pinnoite säilyy ehjänä ja toimivana.

Pinnoituksen uusimisen aikataulu

Pinnoituksen kesto riippuu monista tekijöistä, kuten pinnoitteen laadusta ja katon altistuksesta sääolosuhteille. On tärkeää tietää, milloin pinnoitus tulisi uusia, jotta katto säilyy suojattuna.

 • Pinnoituksen kesto: Pinnoituksen odotetaan kestävän yleensä noin 10–15 vuotta, mutta tämä voi vaihdella.
 • Uusimistarve: Seuraa pinnoitteen kuntoa ja uusi pinnoitus tarvittaessa, jotta katto säilyy hyvässä kunnossa.

Vinkkejä tiilikaton pitkäaikaiseen ylläpitoon

Tiilikaton pitkäaikainen ylläpito vaatii huolellisuutta ja oikeita toimenpiteitä. Seuraavat vinkit auttavat ylläpitämään katon kuntoa ja ulkonäköä pinnoituksen jälkeen.

 • Kasvuston torjunta: Käytä sammaleen- ja levänestotuotteita estämään kasvuston muodostumista katon pinnalle.
 • Vaurioiden korjaus: Korjaa mahdolliset vauriot nopeasti, jotta ne eivät pääse pahenemaan ja aiheuttamaan lisäkustannuksia.
 • Ammattilaisen apu: Harkitse ammattilaisen palkkaamista säännöllisiin tarkastuksiin ja huoltotoimenpiteisiin, jotta katto pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Tiilikaton huolto pinnoituksen jälkeen on tärkeä osa katon ylläpitoa. Säännöllinen tarkastus ja puhdistus, pinnoituksen uusimisen aikatauluttaminen sekä oikeat ylläpitotoimenpiteet auttavat varmistamaan, että katto säilyy suojattuna ja kauniina vuodesta toiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Tiilikaton pinnoitus herättää usein kysymyksiä sen kestosta, vaikutuksesta katon takuuseen ja ympäristövaikutuksista. Tässä osiossa vastataan näihin yleisiin kysymyksiin.

Tiilikaton pinnoituksen kesto

Tiilikaton pinnoituksen kesto vaihtelee käytettyjen materiaalien ja olosuhteiden mukaan. Yleisesti ottaen pinnoite voi kestää katon pinnassa 10–20 vuotta. On kuitenkin tärkeää huomata, että pinnoituksen kestävyys riippuu myös katon säännöllisestä huollosta ja puhdistuksesta.

 • Kestävyys: Pinnoituksen odotetaan kestävän yleensä noin 10–15 vuotta, mutta joissakin tapauksissa jopa 20 vuotta.
 • Huolto: Säännöllinen huolto ja puhdistus ovat avainasemassa pinnoituksen pitkäikäisyyden kannalta.

Pinnoituksen vaikutus katon takuuseen

Pinnoituksen vaikutus katon takuuseen riippuu alkuperäisen kattotiilen valmistajan takuuehdoista. Joissakin tapauksissa pinnoitus voi vaikuttaa takuuseen, joten on suositeltavaa tarkistaa takuuehdot ennen pinnoitustyön aloittamista. Joillekin pinnoitteille myönnetään oma takuu, joka kattaa pinnoitteen irtoamisen ja muut pinnoitteessa tapahtuvat muutokset.

 • Takuuehdot: Tarkista alkuperäisen kattotiilen valmistajan takuuehdot ennen pinnoitusta.
 • Pinnoitteen takuu: Joillekin pinnoitteille myönnetään oma takuu.

Pinnoituksen ympäristövaikutukset

Tiilikaton pinnoituksen ympäristövaikutukset ovat yleensä positiivisia, sillä pinnoitus pidentää katon käyttöikää ja vähentää tarvetta uusille kattomateriaaleille, mikä puolestaan vähentää jätteen määrää. Lisäksi jotkin pinnoitusmenetelmät voivat parantaa katon energiatehokkuutta heijastamalla auringon säteitä pois pinnasta.

 • Jätteen vähentäminen: Pinnoitus vähentää tarvetta uusille kattomateriaaleille ja siten jätteen määrää.
 • Energiatehokkuus: Jotkin pinnoitteet voivat parantaa katon energiatehokkuutta.

Näiden vastausten avulla tiilikaton omistajat voivat saada paremman käsityksen pinnoituksen vaikutuksista ja sen tuomista hyödyistä. On tärkeää muistaa, että pinnoituksen onnistuminen ja sen tuomat edut riippuvat oikeanlaisesta toteutuksesta ja säännöllisestä ylläpidosta.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy