Rännien Asennus - Miten Asennat Rännit Oikein | Asennusopas

Kirjaudu

Askel Askeleelta Rännien Asennukseen

Opi asentamaan rännit itse tällä asiantuntijoiden laatimalla oppaalla. Sisältää ohjeet materiaalien valinnasta, asennuksesta ja rännien ylläpidosta. Löydä parhaat vinkit ja neuvot ränniremonttiin.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Valmistelu
Vanhojen Rännien Purkaminen
Uusien Rännien Asennus
Lisävarusteet ja Viimeistely

Valmistelu

Työkalut ja tarvikkeet rännien asennukseen

Rännien asennus vaatii sekä perustyökaluja että erityisiä asennustarvikkeita. Tässä on luettelo yleisimmistä tarvittavista välineistä:

 • Mittanauha ja vesivaaka
 • Porakone ja ruuvit
 • Peltisakset
 • Tikkaat tai telineet
 • Silikoni tai muu tiivistysaine
 • Rännikoukut ja -kiinnikkeet

Tarvikkeiden valinta:

Valitse tarvikkeet rännimateriaalin mukaan. Esimerkiksi alumiiniränneille suositellaan ruostumattomia teräsruuveja korroosion estämiseksi.

Vanhojen Rännien Purkaminen

Päivittäessäsi kotisi sadevesijärjestelmää, vanhojen rännien purkaminen on ensimmäinen askel uusien asentamiseen. Tässä osiossa käsitellään turvallisuusnäkökohtia ja vanhojen rännien irrottamisen sekä kierrätyksen vaiheita.

Turvallisuusnäkökohdat

Turvallisuus on ensisijaisen tärkeää suoritettaessa mitä tahansa rakennustöitä, erityisesti korkealla. Vanhojen rännien purkamisessa tulee ottaa huomioon seuraavat turvallisuusnäkökohdat:

 • Käytä asianmukaista suojavarustusta: Kypärä, turvakengät ja tarvittaessa turvavaljaat.
 • Tikkaat ja telineet: Varmista, että tikkaat ovat tukevasti maassa ja tarvittaessa käytä telineitä turvallisemman työskentelykorkeuden saavuttamiseksi.
 • Sähkölinjat: Ole tietoinen ympäröivistä sähkölinjoista ja vältä niiden lähellä työskentelyä.

Vanhojen rännien irrottaminen ja kierrätys

Vanhojen rännien irrottaminen vaatii huolellisuutta, jotta ei vahingoiteta katon reunaa tai talon ulkoseiniä. Seuraavat vaiheet auttavat prosessissa:

 1. Irrottaa kiinnikkeet: Aloita irrottamalla rännit niiden kiinnikkeistä. Tämä voi vaatia ruuvinväännintä tai porakonetta.
 2. Poista rännit varovasti: Kun kiinnikkeet on irrotettu, poista rännit varovasti. Jos rännit ovat pitkiä, harkitse niiden leikkaamista hallittavampiin osiin.
 3. Kierrätys: Metalliset rännit, kuten alumiini ja teräs, voidaan kierrättää. Tarkista paikallisilta kierrätyskeskuksilta niiden vastaanottokäytännöt.

Kierrätyksen merkitys:

Kierrättäminen on tärkeää ympäristön kannalta. Vanhojen rännien kierrättäminen säästää luonnonvaroja ja vähentää jätteen määrää. Metallirännit ovat arvokkaita kierrätysmateriaaleja, ja niiden uudelleenkäyttö auttaa vähentämään uusien materiaalien tarvetta.

Uusien Rännien Asennus

Kun vanhat rännit on poistettu ja työalue valmisteltu, on aika aloittaa uusien rännien asennus. Tässä osiossa käydään läpi asennuksen aloittamista, rännien kiinnittämistä ja syöksytorvien asentamista.

Asennuksen aloitus ja rännikoukkujen kiinnitys

Asennuksen ensimmäinen vaihe on rännikoukkujen asettaminen oikeille etäisyyksille ja korkeuksille. Noudata näitä ohjeita:

 1. Mittaa ja merkitse: Mittaa ja merkitse koukkujen asennuspaikat tasaisin välimatkoin katon reunan mukaan.
 2. Kiinnitä koukut: Kiinnitä rännikoukut ruuveilla tai nauloilla varmistaen, että ne ovat tukevasti paikoillaan ja että rännit tulevat olemaan oikeassa kulmassa veden ohjaamiseksi syöksytorviin.

Rännien kiinnittäminen ja liittäminen toisiinsa

Kun koukut ovat paikoillaan, rännit voidaan asentaa:

 1. Aseta rännit koukkuihin: Aseta rännit koukkuihin ja varmista, että ne istuvat kunnolla.
 2. Liitä ränniosat yhteen: Liitä ränniosat toisiinsa käyttäen ränniliittimiä. Varmista, että liitokset ovat tiiviitä ja vuotamattomia.

Syöksytorvien asennus ja liittäminen ränneihin

Syöksytorvien asennus on viimeinen vaihe rännien asennuksessa:

 1. Mittaa syöksytorvien pituus: Mittaa tarvittava syöksytorvien pituus ja leikkaa ne sopivan mittaisiksi.
 2. Kiinnitä syöksytorvet: Kiinnitä syöksytorvet seinään tukevasti ja liitä ne rännien alapäähän.

Tärkeä huomio: Varmista, että syöksytorvet ohjaavat veden pois talon perustuksista estääkseen veden tunkeutumisen rakenteisiin.

Yhteenveto

Uusien rännien asennus on tarkkaa työtä, joka vaatii huolellista suunnittelua ja oikeita asennustekniikoita. Noudata asennusohjeita ja varmista, että kaikki osat ovat kunnolla kiinnitettyjä ja tiiviitä. Hyvin asennetut rännit suojaavat kotiasi veden aiheuttamilta vahingoilta ja parantavat sen ulkonäköä.

Lisävarusteet ja Viimeistely

Kun uudet rännit on asennettu, on aika keskittyä lisävarusteisiin ja viimeistelyyn. Tässä osiossa käsitellään rännisuojuksia, vesikourujen kaadon säätämistä sekä rännien tiivistämistä ja vuotojen ehkäisyä.

Rännisuojat ja niiden asennus

Rännisuojat ovat hyödyllisiä lisävarusteita, jotka estävät lehtien ja roskien pääsyn ränneihin, mikä vähentää tarvetta niiden säännölliselle puhdistukselle.

 • Valitse sopiva rännisuoja: Markkinoilla on erilaisia rännisuojuksia, kuten verkko-, harja- ja vaahtomuovityyppejä. Valitse sellainen, joka sopii parhaiten kotisi ympäristöön ja rännityyppiin.
 • Asennus: Useimmat rännisuojat on suunniteltu helppoon asennukseen. Ne voidaan kiinnittää suoraan ränneihin tai rännikoukkuihin ilman erikoistyökaluja.

Vesikourujen kaadon säätäminen

Oikea kaato varmistaa, että vesi virtaa tehokkaasti syöksytorviin, estäen veden seisomisen ja mahdollisen ylivuodon.

 • Tarkista kaato: Käytä vesivaakaa varmistaaksesi, että rännit kaatuvat kohti syöksytorvia. Yleinen suositus on noin 1 cm kaato jokaista 3 metriä kohden.
 • Säädä tarvittaessa: Jos rännien kaato on virheellinen, säädä rännikoukkujen korkeutta varovasti, kunnes saavutat oikean kaadon.

Rännien tiivistäminen ja vuotojen ehkäisy

Tiiviit liitokset ovat avainasemassa vuotojen ehkäisyssä. Tarkista ja tiivistä kaikki rännien liitokset ja saumat.

 • Tarkista liitokset: Käy läpi kaikki rännien liitokset ja saumat varmistaaksesi, että ne ovat kunnolla kiinni.
 • Tiivistäminen: Käytä silikonia tai muuta sopivaa tiivistysainetta liitosten ja saumojen tiivistämiseen. Varmista, että tiivistysaine on yhteensopiva rännimateriaalisi kanssa.

Yhteenveto

Lisävarusteiden asentaminen ja huolellinen viimeistely ovat tärkeitä askeleita rännien asennusprojektissa. Rännisuojuksilla voit vähentää huollon tarvetta, kun taas oikea kaato ja tiiviit liitokset varmistavat, että sadevesijärjestelmäsi toimii tehokkaasti ja vuodottomasti. Noudata näitä ohjeita varmistaaksesi, että rännisi suojaavat kotiasi veden aiheuttamilta vahingoilta pitkään.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy