Muovimaton asennusopas | Alustan valmistelu, liimaus, saumat

Kirjaudu

Ammattimainen muovimaton asennus - näin onnistut

Lue tästä kattava opas muovimaton ammattimaiseen asennukseen kotiin tai yritykseen. Ohjeet alustan valmisteluun, liimaukseen, saumojen tekoon ja viimeistelyyn.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

  • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
  • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
  • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Johdanto
Muovimattojen asennus
Muovimatto sopii myös maalattavaksi sekä märkätilaan
Muovimaton pesu onnistuu helposti
Muovimatto kestää kovaa käyttöä
Muovimaton hinta

Johdanto

Muovimatot ovat yleinen ja käytännöllinen lattiamateriaali niin kodeissa kuin julkisissa tiloissa. Oikein asennettuna ja hoidettuna ne kestävät hyvin kulutusta ja ovat helppohoitoisia. Muovimattojen asennuksessa on kuitenkin tärkeää noudattaa ohjeita ja kiinnittää huomiota asennusolosuhteisiin, jotta vältytään yleisimmiltä ongelmilta. Tässä artikkelissa käsitellään muovimattojen asennukseen liittyviä yleisimpiä virheitä ja ongelmia. Artikkelissa annetaan ohjeita muun muassa oikeanlaiseen alustan valmisteluun, asennuslämpötilaan, saumojen tekoon sekä asennuksen jälkeiseen hoitoon. Lisäksi artikkelissa neuvotaan, miten tunnistaa mahdolliset asennusvirheet ja miten niitä voi korjata. Noudattamalla artikkelissa annettuja ohjeita voit varmistaa muovimattojen moitteettoman ja pitkäikäisen asennuksen. Oikein tehty asennus takaa muovimaton toimivuuden ja hyvän ulkonäön vielä vuosienkin päästä asennuksesta.

Muovimattojen asennus

Useimmissa tapauksissa muovimatto voidaan asentaa helposti. Muovimaton asentamiseen tarvitset seuraavat osat:

1. Muovimatto

2. Teippi

3. Kuumaliimapistooli

4. Mattopehmuste

Seuraamalla muutamaa yksinkertaista vaihetta tulee hyvää jälkeä.

Vaihe 1: Leikkaa matto sopivan kokoiseksi.

Vaihe 2: Aseta matto huoneen sisälle.

Vaihe 3: Aseta matto lattialle.

Vaihe 4: Aseta mattopehmuste lattialle.

Vaihe 5: Aseta muovimatto kiinnitysalustalle

Alustan vaatimukset ja esikäsittely

Muovimattojen asennusalustan tulee olla tasainen, kuiva, puhdas ja kiinteä. Betonilattian suhteellisen kosteuden tulee olla alle 85% ennen asennusta. Mahdollinen vanha muovimatto ja liima poistetaan huolellisesti. Alusta puhdistetaan ja tasoitetaan tarvittaessa ennen uuden maton asennusta. Alustan mahdollinen alkalisuus tulee neutraloida maton kestävyyden takaamiseksi.

Liimaus tai irtona asennus

Muovimatto asennetaan yleensä liimaamalla, mikä takaa parhaiten maton kestävyyden. Osa matoista voidaan myös irtoasentaa ilman liimausta, jolloin matto kiinnitetään teipillä tai listoilla. Asennustapa kannattaa aina tarkistaa maton valmistajalta. Liimauksessa tulee noudattaa liiman valmistajan ohjeita.

Saumojen teko

Muovimaton saumat voidaan hitsata yhteen lämmöllä tai liimata. Saumojen hitsaus vaatii erikoislaitteiston ja osaamista. Liimasaumojen teko on helpompaa, mutta vaatii tarkkuutta. Saumat on tärkeä tehdä huolellisesti, jotta maton pinta jää siistiksi ja helposti puhdistettavaksi.

Saumoihin ja läpivienteihin on hyvä laittaa silikonia tiivisteeksi ja helpottamaan puhdistusta.

Nurkkien ja reunojen viimeistely

Muovimaton reunat nostetaan seinälle ja kiinnitetään liimalla tai listoilla. Nurkkien pyöristykset helpottavat siivousta. Reunojen alle jäävät raot tiivistetään silikonilla.

Nurkkien ja reunojen huolellinen viimeistely on tärkeää, jotta lika ja kosteus eivät pääse maton alle. Ammattitaitoisen asentajan käyttö varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

Muovimatto sopii myös maalattavaksi sekä märkätilaan

Valittavana on monenlaisia ​​mattoja, mutta kukaan ei voi kiistää, että muovimatto on suosituin matto. Se on erittäin kestävä, helppo puhdistaa eikä kulu helposti. Lisäksi sitä on saatavana eri tyyppejä ja kokoja. Voit valita eri kokoja, paksuuksia tai jopa kuvioita.

Muovimaton voi myös maalata. Voit jopa saada sen näyttämään puulta tai kiveltä. Käyttämäsi maalityypin mukaan se kestää vuosia ja jopa vuosikymmeniä. Se sopii myös märkiin tiloihin.

Muovimatto on myös pinnoitettava, ja voit tehdä sen itse. Voit myös valita ammattitaitoisen palvelun.

Muovimaton pesu onnistuu helposti

Pese se vedellä ja miedolla saippualla ja huuhtele sitten puhtaalla vedellä. Voit puhdistaa pinnan pölynimurilla tai vaihtoehtoisesti voit myös puhdistaa pinnan kostealla liinalla. Voit kuivata sen luonnollisesti tai käyttää hiustenkuivaajaa.

Muovimatto kestää kovaa käyttöä

Muovimatto on eräänlainen tekokangasmatto. Koska se on valmistettu muovista, se sopii hyvin paljon käytössä oleviin paikkoihin, erityisesti sisäänkäyntiin. Se on myös erittäin pehmeä ja mukava ja sitä voidaan käyttää lähes missä tahansa. Tyypillisesti muovimaton hintaluokka on vaihteleva. Jos haluat ostaa halvan muovimaton, voit mennä joihinkin halpakauppoihin, kuten kiinalaisiin ostospaikkoihin. Löydät varmasti myös kalliimpia vaihtoehtoja.

Muovimaton hinta

Muovimatto on helppohoitoinen, kestävä ja turvallinen materiaali, joka sopii lähes kaikkiin tiloihin kodeista julkisiin rakennuksiin. Muovimattojen materiaalien hinnat vaihtelevat suuresti 5-50 euron välillä neliöltä. Kokonaishintaan johon asennuskin kuuluu vaikuttavat tietysti tilan koko sekä valitun muovimaton laatu ja tyyli. Edullisimmillaan muovimaton saa alle 10 eurolla neliö, kun taas laadukkaammat ja tyylikkäämmät mallit maksavat helposti yli 40 euroa neliöltä. Asennuksen osalta kannattaa varata noin 10-35 euroa neliöltä tilan koosta ja asennustavasta riippuen. Muovimatto voidaan asentaa joko liimaamalla tai irrallisena. Liimaus takaa parhaan kestävyyden, mutta irrallinen asennus on helpompi ja edullisempi toteuttaa. Irto asennus onnistuu tavallisesti kätevästi itse tehtynä, mutta ammattilaisen palkkaaminen takaa siistimmän lopputuloksen. Muovimatto on hyvä ja edullinen vaihtoehto kodin lattioihin. Oikein valittuna ja asennettuna se kestää pitkään ja tuo tilaan lämpöä sekä helppohoitoisuutta.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy