Kalanruoto Vinyyli: Kattava Opas

Kirjaudu

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kalanruoto vinyylilattiasta

Tutustu kalanruoto vinyylilattian monipuolisuuteen ja käytännöllisyyteen. Lue lisää sen ominaisuuksista, asennuksesta, käyttökohteista, hoidosta ja ylläpidosta sekä erilaisista malleista ja valmistajista.

Etsitkö luotettavaa remontin tekijää? Meidän avulla onnistut

 • Ota nämä 4 asiaa huomioon lattiaremontissa!
Lue lisää
 • Paljonko lattiaremontti maksaa? Toteutuneita hintoja löydät
 • Haluatko nopean hinta-arvion remontillesi ? - Kokeile laskuria

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Kalanruoto Vinyyli lyhyesti
Ominaisuudet
Asennus
Käyttökohteet
Tekniset Tiedot
Mallit ja Valmistajat

Kalanruoto Vinyyli lyhyesti

Kalanruoto vinyyli on lattiamateriaali, joka on suunniteltu jäljittelemään kalanruoto-kuvioista parkettilattiaa. Se on valmistettu vinyylistä, joka on kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Kalanruoto vinyyli on saanut nimensä sen ainutlaatuisesta asettelusta, joka muistuttaa kalan ruotoa.

Ominaisuudet

Kalanruoto vinyyli on suosittu lattiamateriaali, joka tarjoaa useita etuja. Tässä osiossa tarkastelemme sen tärkeimpiä ominaisuuksia.

Kestävyys ja Käytännöllisyys

Kalanruoto vinyyli on erittäin kestävä ja käytännöllinen lattiamateriaali. Se on suunniteltu kestämään jokapäiväistä kulutusta, ja sen pinta on viimeistelty PU-materiaalilla, joka suojaa lattiaa kulutukselta. Lika ja roiskeet voidaan poistaa helposti kostealla liinalla, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.

Esteettisyys

Kalanruoto vinyyli on esteettisesti miellyttävä lattiamateriaali. Sen ainutlaatuinen kalanruoto-kuvio antaa lattialle klassisen ja tyylikkään ilmeen. Lisäksi se on saatavilla monissa eri väreissä ja kuvioissa, joten se sopii monenlaisiin sisustustyyleihin.

Vedenkestävyys

Toisin kuin monet muut lattiamateriaalit, kalanruoto vinyyli on vedenkestävä. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin ja keittiöihin. Vedenkestävyytensä ansiosta se ei vahingoitu, vaikka se altistuisi vahingossa roiskeille tai kaadetuille nesteille.

Äänieristys

Kalanruoto vinyyli tarjoaa myös hyvän äänieristyksen. Se vaimentaa askelääniä ja muita ääniä, mikä tekee siitä miellyttävän valinnan esimerkiksi kerrostaloasuntoihin. Lisäksi sen pehmeä ja mukava pinta tekee siitä miellyttävän jalkojen alla, toisin kuin monet kovat lattiamateriaalit.

Kaiken kaikkiaan kalanruoto vinyyli on monipuolinen ja käytännöllinen lattiamateriaali, joka tarjoaa useita etuja. Sen kestävyys, esteettisyys, vedenkestävyys ja äänieristys tekevät siitä erinomaisen valinnan monenlaisiin tiloihin.

Asennus

Kalanruoto vinyylin asennus vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta lopputulos olisi siisti ja kalanruoto-kuvio tulisi selkeästi esille. Tässä osiossa käsitellään kalanruoto vinyylin asennusprosessia ja vinkkejä onnistuneeseen asennukseen.

Asennusvalmistelut

Ennen asennusta on tärkeää valmistella aluslattia. Aluslattian tulee olla kuiva, tasainen, puhdas ja kantava, eikä sen lämpötila saa laskea alle 15 °C. Lattiamateriaalin on myös totutettava asennettavaan huoneeseen vähintään 48 tunnin ajan ennen asennusta.

Asennusmenetelmä

Kalanruoto vinyyli asennetaan liimaamalla. Asennuksen aikana on tärkeää olla erityisen tarkka, jotta vältetään aukkojen muodostuminen ja saadaan aikaan siisti kalanruoto-kuvio. Asennusprosessi on yleensä 2-3 kertaa hitaampaa kuin tavallisen vinyylilankun asennus, joten on hyvä varautua riittävällä ajalla.

Asennusvinkkejä

 • Aloita asennus huoneen vasemmasta yläkulmasta.
 • Varaa 8-12 mm saumat kiinteiden kohteiden, kuten seinien ja vesiputkien, kiinnittämiseen ja käytä kiiloja niiden sijoittamiseen.
 • Käytä vasaraa lattian yksityiskoukun lyömiseen.
 • Kun olet päällystänyt lattian, poista asennuskiilat ja asenna jousi lattian päihin tai reunojen väliin.
 • Asenna jalkalista ja peitä naulan korkki samanvärisellä silmävoiteella.
 • Puhdista lattia hygieeninen ja saavuta suoran asumisen taso.

Kun noudatat näitä ohjeita ja varmistat huolellisen asennuksen, saat kauniin ja kestävän kalanruoto vinyyli -lattian kotiisi tai liiketilaasi.

Käyttökohteet

Kalanruoto vinyyli on monipuolinen lattiapäällyste, joka sopii sekä julkisiin tiloihin että yksityiskoteihin. Sen klassinen ja tyylikäs ulkonäkö, kestävyys ja helppo asennettavuus tekevät siitä suositun valinnan erilaisiin tiloihin.

Julkiset Tilat

Kalanruoto vinyyli on erinomainen valinta julkisiin tiloihin, kuten kauppoihin, hotelleihin ja kevyen teollisuuden työpajoissa. Sen 0,55 mm:n paksuinen kulutuskerros tarjoaa erittäin vankan ja kulutusta kestävän pinnan, joka kestää hyvin jokapäiväistä kulutusta. Lisäksi se kestää tavallisia kemikaaleja, mikä tekee siitä sopivan valinnan esimerkiksi keittiöihin ja eteistiloihin.

Yksityiskodit

Yksityiskodeissa kalanruoto vinyyli tarjoaa sekä tyylikkyyttä että toiminnallisuutta. Se on erinomainen valinta esimerkiksi eteistiloihin ja keittiöihin, mutta sopii myös muihin kodin tiloihin. Kalanruoto vinyyli on myös hyvä valinta lemmikkitalouksiin, sillä se on kestävä ja helppo pitää puhtaana.

Keittiöt ja Kylpyhuoneet

Kalanruoto vinyyli on erityisen suosittu valinta keittiöihin ja kylpyhuoneisiin. Sen vedenkestävyys ja helppo puhdistettavuus tekevät siitä käytännöllisen valinnan näihin tiloihin. Lisäksi sen tyylikäs ulkonäkö ja monipuoliset väri- ja kuosivaihtoehdot mahdollistavat yksilöllisten sisustusratkaisujen toteuttamisen.

Olohuoneet ja Makuuhuoneet

Olohuoneissa ja makuuhuoneissa kalanruoto vinyyli tarjoaa lämpimän ja miellyttävän kävelykokemuksen. Sen jalkoja lämmittävät ominaisuudet houkuttelevat kävelemään paljain jaloin, ja se vaimentaa iskuääntä, mikä varmistaa miellyttävän huoneakustiikan.

Lastenhuoneet

Lastenhuoneissa kalanruoto vinyyli on erinomainen valinta sen kestävyyden ja helpon puhdistettavuuden ansiosta. Se on hiljainen ja miellyttävä paljaan jalan alla sekä lasten leikeissä. Lisäksi sen keraaminen pintakäsittely suojaa lattiaa päivittäiseltä kulutukselta, naarmuuntumiselta ja vesiroiskeilta.

Väri- ja kuosivaihtoehdot

Kalanruoto vinyyli on saatavilla monissa eri väreissä ja kuoseissa, jotka jäljittelevät erilaisia puulajeja. Esimerkiksi maalaistyylinen tammen näköinen vinyylilattia luo arvokkaan ja nostalgisen tunnelman, kun taas antrasiitin värinen kalanruoto vinyyli inspiroi hienostuneella ja nykyaikaisella ilmeellä. Valkoinen vinyylilattia, jossa on harmaita vivahteita, sopii erityisen hyvin keittiöön ja kylpyhuoneeseen, sillä siinä yhdistyy kalanruotolattian klassisen tyylikäs muotoilu nykyaikaiseen värimaailmaan.

Tekniset Tiedot

Kalanruoto vinyyli on teknisiltä ominaisuuksiltaan erittäin suorituskykyinen lattiamateriaali. Tässä osiossa tarkastelemme sen tärkeimpiä teknisiä tietoja.

Paksuus

Kalanruoto vinyylin paksuus vaihtelee yleensä välillä 2,0 - 5,0 mm. Paksuus vaikuttaa lattian kestävyyteen ja äänieristysominaisuuksiin. Mitä paksumpi lattia, sitä parempi sen äänieristys ja kestävyys ovat yleensä.

Kulutuspinta

Kalanruoto vinyylin kulutuspinta on yleensä 0,3 - 0,7 mm. Kulutuspinnan paksuus vaikuttaa lattian kestävyyteen ja sen kykyyn kestää kulutusta. Mitä paksumpi kulutuspinta, sitä paremmin lattia kestää kulutusta.

Materiaali

Kalanruoto vinyyli on valmistettu PVC-muovista, joka on kestävä ja helppohoitoinen materiaali. PVC-muovi on myös vedenkestävä, mikä tekee kalanruoto vinyylistä erinomaisen valinnan kosteisiin tiloihin, kuten keittiöihin ja kylpyhuoneisiin.

Teknisten tietojen taulukko

OminaisuusArvo
Paksuus2,0 - 5,0 mm
Kulutuspinta0,3 - 0,7 mm
MateriaaliPVC-muovi

Nämä tekniset tiedot tekevät kalanruoto vinyylistä erittäin kestävän ja monipuolisen lattiamateriaalin, joka sopii monenlaisiin tiloihin ja käyttötarkoituksiin.

Mallit ja Valmistajat

Kalanruoto vinyyli on saatavilla monissa eri malleissa ja se on useiden eri valmistajien tuotannossa. Tässä osiossa esittelemme joitakin suosittuja malleja ja valmistajia.

Mallit

Kalanruoto vinyyli on saatavilla monissa eri malleissa, jotka jäljittelevät erilaisia puulajeja. Esimerkiksi tammen näköinen vinyylilattia luo arvokkaan ja nostalgisen tunnelman, kun taas antrasiitin värinen kalanruoto vinyyli inspiroi hienostuneella ja nykyaikaisella ilmeellä. Valkoinen vinyylilattia, jossa on harmaita vivahteita, sopii erityisen hyvin keittiöön ja kylpyhuoneeseen, sillä siinä yhdistyy kalanruotolattian klassisen tyylikäs muotoilu nykyaikaiseen värimaailmaan.

Valmistajat

Kalanruoto vinyyliä valmistavat useat eri yritykset. Esimerkiksi seuraavat yritykset ovat tunnettuja kalanruoto vinyylin valmistajia:

 1. Moduleo: Moduleo on belgialainen yritys, joka on tunnettu korkealaatuisista vinyyli lattiapäällysteistään. Heidän valikoimaansa kuuluu useita eri kalanruoto vinyyli malleja.
 2. Karndean: Karndean on brittiläinen yritys, joka on erikoistunut luksusvinyyli lattiapäällysteisiin. Heidän valikoimassaan on useita kalanruoto vinyyli malleja.
 3. Amtico: Amtico on myös brittiläinen yritys, joka on tunnettu innovatiivisista ja korkealaatuisista vinyyli lattiapäällysteistään. Heidän valikoimassaan on useita kalanruoto vinyyli malleja.

Huomioitavaa

Kun valitset kalanruoto vinyyliä, on tärkeää ottaa huomioon sekä malli että valmistaja. Eri valmistajat saattavat käyttää erilaisia materiaaleja ja valmistusprosesseja, mikä voi vaikuttaa lattian kestävyyteen, ulkonäköön ja hintaan. On suositeltavaa tutustua eri valmistajien tuotteisiin ja valita sellainen, joka parhaiten vastaa omia tarpeita ja budjettia.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy