Saunaremontti - kilpailuta hinta remontillesi

Kirjaudu

Saunaremontti hinta

Sauna on monen suomalaisen kodin sydän. Remontoidussa saunassa on ihanaa rentoutua pitkän päivän jälkeen ja löylyt maistuvat paremmilta. Saunaremontti saattaa ajatuksena olla pelottava, mutta hyvällä suunnittelulla remontin ei tarvitse olla vaivalloinen eikä kohtuuttoman kallis. Tässä artikkelissa kerromme parhaat neuvot saunan remontointiin.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Miksi saunan remontointi kannattaa?
Voiko saunaremontin tehdä itse?
Mitä saunaremontissa tehdään?
Paljonko saunaremontti maksaa?
Muistilista saunaremonttiin

Miksi saunan remontointi kannattaa?

Sauna, kuten muutkin talon osat, kannattaa remontoida säännöllisin väliajoin. Kuluneet ja likaiset lauteet ja seinät tekevät saunomisesta epämiellyttävää, ja ikääntynyt kiuas voi kuluttaa paljon sähköä. Vanhat ja kuluneet materiaalit altistavat myös märkätilat vesivahingoille ja muille vaurioille.

Saunan remontointi kannattaa myös oman viihtyisyyden takia. Oman maun mukaan remontoitu sauna nostaa löylykokemuksen aivan uudelle tasolle ja ilahduttaa käyttäjäänsä joka kerralla.

Voiko saunaremontin tehdä itse?

Sauna on remonttikohteena vaativa, sillä se on lämpöeristetty märkätila, jonka pitää kestää lämpötilanvaihteluita ja kuivua tehokkaasti. Kaikki saunan LVI-, vedeneristys- ja sähkötyöt pitääkin aina jättää ammattilaisen tehtäväksi. Väärin tehdyistä remonttitöistä voi seurata suuria ongelmia, kuten vesivahinko tai tulipalo. Ammattilaisella teetetyistä saunan remonttitöistä saa kotitalousvähennystä.

Saunaremontista osan voi halutessaan kuitenkin tehdä myös itse - esimerkiksi paneloinnin ja lauteiden purkaminen ja asentaminen onnistuu oikeilla työkaluilla myös amatööriltä.

Mitä saunaremontissa tehdään?

Saunaremontin sisältö voi vaihdella suuresti budjetin, remontin laajuuden ja omien mieltymysten mukaan. Ennen aloittamista kannattaa rohkeasti miettiä eri vaihtoehtoja ja etsiä ideoita ja inspiraatiota internetistä tai vaikkapa sisustuslehdistä.

Yksinkertaisimmillaan saunaremontti voi koostua lauteiden ja seinäpaneelien käsittelystä, laajimmassa muodossa kyse voi olla koko vesieristyksen sekä sähkölaitteiden uusimisesta. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä asioista, jotka voivat kuulua remonttiin.

Kiuas

Kiuas on saunan tärkein osa, ja kiukaan uusiminen on eniten saunan löylyihin vaikuttava tekijä. Kiukaan valinnan tärkein kriteeri on saunan koko, ja ostotilanteessa kannattaa kääntyä ammattitaitoisen myyjän puoleen. Saunojien määrän ja oman maun mukaan voi valita teholtaan ärhäkämmän tai lempeämmän vaihtoehdon.

Sähkökiuas sopii helppoutta arvostavalle saunojalle ja on usein ainoa vaihtoehto kerrostaloon. Kiukaan hallintapaneeli voi olla kiinni itse laitteessa, tai uusimmissa malleissa kiukaan voi laittaa lämpenemään jopa etänä puhelimella.

Nykyisin kiukaiden suunnittelussa panostetaan paljon myös ulkonäköön, ja laajasta valikoimasta löytyy jokaisen silmää miellyttäviä vaihtoehtoja. Kiuaskivien määrä vaikuttaa ulkonäön lisäksi myös löylyihin - mitä enemmän kiviä, sitä pehmeämmät ja kosteammat löylyt.

Kiukaiden hinnat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta yli tuhanteen euroon.

Lauteet

Lauteet ovat saunassa tärkeä sisustuselementti ja mukavuuden tae. Oikein valitut lauteet eivät lämpene tulikuumiksi eikä niistä irtoa tikkuja. Lauteiden materiaali on yleensä lämpökäsiteltyä puuta, joka kestää kosteutta sekä lämpötilavaihteluita.

Saunaremontissa voidaan joko uusia lauteet kokonaan tai kunnostaa ne käsittelemällä lauteiden puupinnat hiomalla ja puupinnoille sopivalla käsittelyaineella. Vanhojen lauteiden käsittelyn voi tehdä myös itse, ja se on selvästi uusia lauteita halvempi vaihtoehtoja.

Uusia lauteita valitessa puumateriaalin voi sävyttää liikkeessä haluamaansa sävyyn. Parhaita materiaaleja ovat lehtipuut kuten haapa ja tervaleppä, koska ne eivät eritä pihkaa. Lauteiden asetteluun ja syvyyden valintaan vaikuttavat saunan koko ja omat mieltymykset, ja ammattitaitoinen myyjä osaa auttaa niiden suunnittelemisessa.

Seinäpaneelit

Seinäpaneelien remontoinnissa pätee sama kuin lauteissakin - ne voi joko uusia kokonaan tai kunnostaa käsittelemällä vanhat. Usein paneelien materiaalina käytetään lämpökäsiteltyä puuta, mutta siihen käyvät myös esimerkiksi saunaan soveltuva sisustusvaneri tai muotoon puristettu puuviilu.

Seinäpaneelit voidaan asentaa saunassa joko pystyyn tai vaakaan, mikä vaikuttaa koko saunan ulkonäköön. Paneeleita löytyy monissa eri sävyissä sekä leveyksissä.

Valaistus

Valaistuksen uusimisella saunaan saa luotua miellyttävän ja lämpimän tunnelman. Saunan valaistus voi nykyään olla paljon enemmän kuin yksi himmeä pyöreä valaisin nurkassa - kuumuutta ja kosteutta kestävien valaisimien valikoima on laaja ja mahdollisuudet ovat rajattomat.

Valaistusta miettiessä kannattaa rohkeasti punnita eri vaihtoehtoja. Pienillä kohdevaloilla tai kauniilla valolistoilla saa muutettua koko saunan yleisilmeen. On hyvä muistaa, että uusien valaisimien asentaminen on aina sähköalan ammattilaisille kuuluva työ.

Lattia

Huonokuntoinen ja liukas lattia on käytössä epämiellyttävä, ja vanhan lattian uusiminen tekee saunomisesta mukavaa ja turvallista. Lattiamateriaalina käytetään usein tarkoitukseen sopivaa käsiteltyä puuta tai vaihtoehtoisesti laatoitusta.

Saunan lattian uusiminen on mahdollista tehdä halutessaan itse, mutta se vaatii jonkin verran kokemusta sekä ymmärrystä vesierityksestä ja materiaaleista. Lattian asennuksen ammattilainen tekee nopeasti siistiä jälkeä ja säästää remontoijan kalliiden varusteiden ostamiselta.

Paljonko saunaremontti maksaa?

Saunaremontin hinta voi vaihdella suuresti riippuen sen laajuudesta. Halvimmillaan käsittelemällä lauteet ja puupaneelit itse voi selvitä muutamalla sadalla eurolla, kun taas materiaalien ja laitteiden uusiminen nostaa kustannukset useaan tuhanteen euroon.

Saunaremontin hinta koostuu materiaalikustannusten lisäksi ammattilaisille maksettavan työn osuudesta. Urakan kilpailuttaminen ennen remonttia voi laskea kustannuksia huomattavasti.

Muistilista saunaremonttiin

  • Suunnittele rohkeasti ja hae inspiraatiota esimerkiksi internetistä tai sisustuslehdistä
  • Hanki sopivan kokoinen ja omaan makuusi sopivan tehokas kiuas
  • Käsittele tai uusi lauteet ja seinäpaneelit mieleiselläsi sävyllä
  • Valitse tunnelmaa luovat valaisimet
  • Tee saunasta mukava ja turvallinen hyvällä lattialla
  • Muista, että sähkö- ja LVI-työt ovat aina teetettävä ammattilaisilla
  • Kilpailuta remontti ennen aloittamista, niin voit säästää selvää rahaa

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy