Helppo opas pöydän maalaukseen | Omaurakka.fi

Kirjaudu

Pöydän maalaus: Uusi ilme kohtuukustannuksin

Tuo vanha pöytäsi takaisin elämään yksinkertaisella maalausprojektilla. Seuraa kattavaa opastamme pöydän maalaukseen ja luo uusi ilme kotiisi kohtuukustannuksin.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Miksi pöydän maalaaminen on hyvä idea?
Millaisia pöytiä voi maalata
Valmistelut
Pohjatyöt
Maalaaminen
Viimeistely

Miksi pöydän maalaaminen on hyvä idea?

Johdanto

Tervetuloa lukemaan tämänkertaista blogikirjoitusta, joka käsittelee pöydän maalausta. Pöydän maalaus on kaikkea muuta kuin vain pinnan värin vaihtamista. Se on oivallinen tapa tuoda uutta ilmettä vanhoihin kalusteisiin ja samalla pidentää niiden käyttöikää. Maalausprojekti voi olla myös hyvin palkitseva ja terapeuttinen kokemus. Tässä artikkelissa käymme läpi pöydän maalausprosessin alusta loppuun, jotta saat mahdollisimman ammattimaisen lopputuloksen kohtuukustannuksin. Omaurakka.fi sivuston kautta voit myös kilpailuttaa erilaisia maalausurakoita ja remonttipalveluita, jos haluat säästää aikaa ja vaivaa projektissasi.

Miksi pöydän maalaaminen on hyvä idea

Pöydän maalaaminen on ympäristötietoinen ja taloudellinen ratkaisu, joka voi tuoda huomattavaa lisäarvoa kotisi sisustukseen. Seuraavassa on esitetty joitakin pöydän maalaamisen hyötyjä:

 • Kustannustehokkuus: Uuden pöydän ostamisen sijaan voit maalata vanhan pöydän ja säästää merkittävästi rahaa.
 • Yksilöllisyys: Maalaamalla pöydän itse voit luoda yksilöllisen ja persoonallisen ilmeen, joka sopii täydellisesti kotisi sisustukseen.
 • Käyttöiän pidentäminen: Maalaus suojaa pöytää kulumiselta ja naarmuilta, pidentäen sen käyttöikää.
 • Ympäristöystävällisyys: Pöydän uudelleenmaalaaminen on ekologinen valinta, joka vähentää tarvetta ostaa uusia kalusteita ja samalla pienentää jätteen määrää.

Tärkeimmät huomiot: Pöydän maalaaminen on edullinen ja ympäristöystävällinen tapa päivittää kotisi ilmettä. Omalla työllä ja luovuudella voit luoda upeita ja yksilöllisiä lopputuloksia.

Mitä hyötyjä pöydän maalaamisesta on

Pöydän maalaamisen hyödyt eivät rajoitu pelkästään ulkonäön päivittämiseen tai kustannussäästöihin. Tässä on joitakin muita etuja, joita et ehkä ole vielä harkinnut:

 1. Taitojen kehittäminen: Pöydän maalaaminen on loistava tapa kehittää DIY (tee se itse) -taitoja. Opit valitsemaan oikeat välineet, valmistelemaan pinnat maalausta varten ja soveltamaan erilaisia maalaustekniikoita.
 2. Mielenrauha: Maalausprojekti voi olla myös meditatiivinen kokemus, joka tarjoaa mahdollisuuden keskittyä ja rentoutua arjen kiireiden keskellä.
 3. Yhteistyö: Pöydän maalausprojekti voi olla myös sosiaalinen tapahtuma, jos kutsut perheenjäseniä tai ystäviä auttamaan. Yhteistyössä luominen voi olla hauskaa ja palkitsevaa.
 4. Arvon lisääminen: Hyvin maalattu ja huollettu pöytä voi lisätä kodin arvoa, erityisesti jos se on osa suurempaa remontti- tai sisustusprojektia.

Taulukko 1: Pöydän maalaamisen hyötyjä eri näkökulmista

HyötySelitys
KustannussäästötUuden pöydän ostamisen sijaan voit päivittää vanhan pöydän ulkonäön maalaamalla.
YksilöllisyysVoit valita juuri sinulle mieluisat värit ja tyylit.
Käyttöiän pidentäminenMaalaus suojaa pöytää ja pidentää sen käyttöikää.
YmpäristöystävällisyysVähentää tarvetta hankkia uusia kalusteita ja pienentää jätteen määrää.
Taitojen kehittäminenOpit uusia taitoja ja saat arvokasta kokemusta.
MielenrauhaMaalausprojekti tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja keskittymiseen.
YhteistyöMaalausprojekti voi olla sosiaalinen tapahtuma, joka yhdistää ystäviä ja perheenjäseniä.
Arvon lisääminenAmmattimaisesti maalattu pöytä voi lisätä kodin arvoa.

Tämän osion jälkeen, sukellamme syvemmälle pöydän maalausprojektin valmisteluihin, ja käymme läpi tarvittavat välineet ja materiaalit sekä pöydän suojaamisen maalausta varten. Muistathan, että Omaurakka.fi on täällä auttamassa sinua löytämään parhaat urakoitsijat ja tarjoukset erilaisiin remontti- ja maalausprojekteihin.

Millaisia pöytiä voi maalata

Pöytien maalaamisen mahdollisuudet ovat laajat, ja useimmat pöytämateriaalit soveltuvat maalattaviksi. Tässä osiossa esittelemme erilaisia pöytämateriaaleja ja niiden maalaamisen erityispiirteitä.

Puupöydät

Puupöydät ovat suosituimpia maalausprojekteissa, koska puu on helposti maalattava materiaali ja se imaisee maalin hyvin. Puupöydän maalaaminen voi tuoda esiin puun kauniin syykuvion tai antaa sille täysin uuden, modernin ilmeen.

 • Esimerkki: Vanhan tammi-pöydän maalaaminen valkoiseksi voi muuttaa koko huoneen ilmettä, tehdä siitä valoisamman ja modernimman.

Metallipöydät

Metallipöydät vaativat hieman enemmän valmistelua, mutta oikeilla välineillä ja tekniikoilla, voit saavuttaa erinomaisia tuloksia. Metallipöytien maalaaminen voi myös suojata niitä ruostumiselta ja kulumiselta.

 • Esimerkki: Mustaksi maalattu metallipöytä voi luoda tyylikkään ja minimalistisen ilmeen olohuoneeseen tai terassille.

Lasipöydät

Lasipöytien maalaaminen on haastavampaa ja vaatii erityistä maalia ja tekniikkaa. Maalattu lasipöytä voi olla upea katseenvangitsija ja luoda modernin ja tyylikkään ilmeen.

 • Esimerkki: Kokeile käyttää metallinhohtoista maalia lasipöydän alapinnalla luodaksesi heijastavan ja futuristisen ilmeen.

Laminaatti- ja kuitulevypöydät

Laminaatti- ja kuitulevypöydät voivat olla haastavia maalata, mutta oikealla pohjustuksella ja maalilla, voit saavuttaa pitkäkestoisen ja kauniin lopputuloksen.

 • Esimerkki: Maalaa vanha laminaattipöytä värikkääksi ja lisää siihen jännittäviä kuvioita, jotta saat siitä lastenhuoneeseen sopivan ja hauskan.

Maalausprojektin aloittaminen vaatii hyvää valmistautumista. Seuraavassa osiossa käymme läpi pöydän puhdistamisen ennen maalausta, tarvittavat välineet ja materiaalit sekä pöydän suojaamisen maalausta varten. Jokainen valmisteluvaihe on tärkeä, jotta lopputulos on siisti ja kestävä. Omaurakka.fi sivuston kautta voit kilpailuttaa erilaisia maalaus- ja remonttipalveluita, jotta saat projektiisi parhaan mahdollisen avun ja tuen.

Tärkeimmät huomiot: On tärkeää valita oikeanlainen maali ja tekniikka kunkin pöytämateriaalin mukaan, jotta lopputulos on ammattimainen ja kestävä.

Valmistelut

Maalausprojektin onnistuminen alkaa huolellisesta valmistelusta. Ennen kuin aloitat maalaamisen, on tärkeää varmistaa, että pöytä on puhdas, kuiva ja vapaa vaurioista, jotka voivat vaikuttaa lopputulokseen. Tässä osiossa käsitellään pöydän puhdistamista ennen maalausta, tarvittavia välineitä ja materiaaleja sekä pöydän suojaamista maalausta varten.

Pöydän puhdistaminen ennen maalausta

Pöydän puhdistus on ensimmäinen ja välttämätön vaihe ennen maalaamista. Seuraavat ohjeet auttavat sinua valmistelemaan pöydän:

 1. Puhdista pöytä liasta ja rasvasta: Käytä mietoa saippuavettä ja pehmeää liinaa pöydän puhdistamiseen. Vältä voimakkaita puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa pöydän pintaa.
 2. Kuivaa pöytä huolellisesti: Anna pöydän kuivua kokonaan ennen maalaamista. Käytä tarvittaessa kuivausliinaa nopeuttaaksesi prosessia.
 3. Tarkista pöytä vaurioiden varalta: Etsi naarmuja, kolhuja ja muita vaurioita, jotka voivat vaikuttaa maalaustulokseen.

Tarvittavat välineet ja materiaalit

Valmisteluvaiheessa tarvittavien välineiden ja materiaalien hankinta on keskeistä. Alla on luettelo tarvikkeista, jotka sinun tulisi hankkia ennen projektin aloittamista:

 • Maalit: Valitse maali, joka sopii pöytäsi materiaalille. Esimerkiksi puupöydille sopii akryyli- tai öljypohjainen maali, kun taas metallipöydille sopii metallimaali.
 • Pohjamaali: Pohjamaali auttaa maalin tarttumaan paremmin ja antaa tasaisemman lopputuloksen.
 • Siveltimet ja/tai telat: Hanki laadukkaita siveltimiä ja teloja, jotka sopivat valitsemallesi maalille.
 • Hiontavälineet: Tarvitset hiontapaperia tai hiomakonetta pinnan tasoittamiseen ennen maalaamista.
 • Suojamateriaalit: Hanki suojapeitteitä, maalarinteippiä ja muita suojamateriaaleja varmistaaksesi siistin työskentelyalueen.

Pöydän suojaaminen maalausta varten

Suojaa pöytä ja ympäröivä alue ennen maalaamista, jotta vältyt ylimääräiseltä siivoamiselta ja mahdollisilta vahingoilta.

 1. Peitä alue: Aseta suojapeitteet lattialle ja ympäröiville kalusteille estääksesi maalin roiskumisen.
 2. Kiinnitä maalarinteippiä: Käytä maalarinteippiä suojaamaan alueita, joita et halua maalata, kuten pöydän jalat tai reunat, jos haluat säilyttää niiden alkuperäisen värin.

Valmistelutyö on perusta onnistuneelle maalausprojektille. Seuraavassa osiossa keskitymme pohjatöihin, kuten vanhan maalin poistamiseen, pinnan hiontaan ja tasoittamiseen sekä halkeamien ja kolhujen korjaamiseen. Muista, että Omaurakka.fi tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa maalaus- ja remonttipalveluita, joten jos tarvitset ammattimaista apua projektissasi, olemme täällä auttamassa.

Tärkeimmät huomiot: Huolellinen valmistelu on ensiarvoisen tärkeää pöydän maalausprojektin onnistumiselle. Oikeiden välineiden ja materiaalien hankinta sekä työalueen suojaaminen varmistavat, että saat parhaan mahdollisen lopputuloksen projektistasi.

Pohjatyöt

Ennen maalaamisen aloittamista on suoritettava tarpeelliset pohjatyöt, jotta maali tarttuu kunnolla ja lopputulos on siisti. Tämä vaihe sisältää vanhan maalin poistamisen, pinnan hionnan ja tasoittamisen sekä mahdollisten halkeamien ja kolhujen korjauksen.

Vanhan maalin poistaminen

Vanhan maalin tai lakan poistaminen on tärkeää, jotta uusi maali tarttuu kunnolla pintaan.

 1. Käytä maalinpoistoainetta: Levitä maalinpoistoainetta ohjeiden mukaan ja anna vaikuttaa. Skrapaa sitten varovasti vanha maali pois.
 2. Hio pinta: Käytä keskikarkeaa hiontapaperia poistaaksesi jäljellä olevat maalijäämät ja tasoittaaksesi pinnan.

Pinnan hionta ja tasoittaminen

Hionta on välttämätöntä, jotta saat sileän pinnan maalausta varten.

 1. Aloita karkeammalla hiontapaperilla: Poista mahdolliset epätasaisuudet ja maalin jäämät.
 2. Viimeistele hienommalla hiontapaperilla: Tämä antaa pöydälle sileän pinnan, joka on valmis maalausta varten.

Halkeamien ja kolhujen korjaaminen

Pöydän pinnan mahdolliset vauriot tulee korjata ennen maalaamista.

 1. Täytä halkeamat ja kolhut: Käytä puutäytettä tai muita sopivia täyteaineita korjataksesi pinnan vauriot.
 2. Anna kuivua ja hio: Kun täyteaine on kuivunut, hio korjatut alueet sileiksi.

Nyt kun pöytä on valmis, voimme siirtyä itse maalausprosessiin. Seuraavassa osiossa käsitellään maalin ja värin valintaa, eri maalaustekniikoita eri materiaaleille, maalikerrosten määrää ja kuivumisaikaa. Omaurakka.fi palvelun kautta voit myös kilpailuttaa maalausurakoita, jos haluat ammattimaista apua pöydän maalausprojektiisi.

Tärkeimmät huomiot: Pohjatyöt ovat perusta onnistuneelle maalausprojektille. Huolellinen vanhan maalin poistaminen, hionta ja mahdollisten vaurioiden korjaus varmistavat, että maali tarttuu kunnolla ja lopputulos on ammattimainen ja kestävä.

Maalaaminen

Maalaamisen vaiheessa on tärkeää valita oikeanlainen maali ja värisävy sekä ymmärtää eri maalaustekniikat, jotta saat haluamasi lopputuloksen. Tässä osiossa käsitellään maalin ja värin valintaa, eri maalaustekniikoita eri materiaaleille sekä maalikerrosten määrää ja kuivumisaikaa.

Sopivan maalilaadun ja -värin valinta

Maalin ja värin valinta on keskeinen osa maalausprojektia. Tämä valinta määrittää pitkälti lopputuloksen ulkonäön ja kestävyyden.

 1. Valitse maali materiaalin mukaan: Puupöydille sopivat hyvin akryyli- tai öljypohjaiset maalit, metallipöydille erikoismetallimaalit ja lasipöydille lasimaalit.
 2. Värisävy: Valitse värisävy, joka sopii muuhun sisustukseesi ja vastaa omaa makua ja mieltymyksiäsi.

Maalaustekniikat eri materiaaleille

Eri materiaaleilla on erilaiset maalaustekniikat, joiden avulla saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

 • Puupöytä: Käytä sivellintä tai telausta ja levitä maali pitkillä, tasaisilla vedoilla.
 • Metallipöytä: Suihkemaalaus voi olla paras vaihtoehto tasaisen pinnan aikaansaamiseksi.
 • Lasipöytä: Suihkemaalaus on suositeltavaa, mutta voit kokeilla myös erikoissiveltimiä lasille.

Maalikerrosten määrä ja kuivumisaika

Maalikerrosten määrä ja kuivumisaika ovat olennaisia seikkoja onnistuneessa maalausprojektissa.

 1. Maalikerrosten määrä: Useimmiten tarvitaan vähintään kaksi kerrosta, mutta tummemmilla sävyillä voi tarvita useampia kerroksia.
 2. Kuivumisaika: Noudata maalin ohjeita ja anna jokaisen kerroksen kuivua täysin ennen seuraavan kerroksen levittämistä.

Maalaus on projekti, joka voi tuoda uutta elämää vanhoihin kalusteisiin ja parantaa kodin ulkonäköä kohtuuhintaan. Seuraavassa osiossa käsitellään viimeistelyä, joka on viimeinen vaihe pöydän maalausprojektissa. Siinä käydään läpi lakkaus tai vahaaminen suojaksi ja kiiltoa varten, maalin kuivumisen odottaminen sekä kalusteiden paikoilleen laittaminen. Omaurakka.fi tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa maalaus- ja remonttipalveluita, jos haluat ammattimaista apua projektissasi.

Tärkeimmät huomiot: Oikean maalin ja värisävyn valinta sekä oikean maalaustekniikan noudattaminen materiaalin mukaan ovat avainasemassa onnistuneessa maalausprojektissa. Muista antaa jokaisen maalikerroksen kuivua kunnolla ennen seuraavaa kerrosta, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Viimeistely

Viimeistely on maalausprojektin viimeinen vaihe, joka varmistaa kauniin ja kestävän lopputuloksen. Tässä vaiheessa keskitymme lakkaukseen tai vahaukseen suojaksi ja kiiltoa varten, maalin kuivumisen odottamiseen sekä kalusteiden paikoilleen laittoon.

Lakkaus tai vahaaminen suojaksi ja kiiltoa varten

Lakkaus tai vahaaminen on tärkeää maalipinnan suojaamiseksi ja halutunlaisen kiillon aikaansaamiseksi.

 1. Valitse oikea tuote: Lakka antaa kovan ja kestävän pinnan, kun taas vaha antaa pehmeämmän kiillon ja tuntuu miellyttävältä.
 2. Levitä ohjeiden mukaan: Käytä sivellintä tai rättiä ja levitä lakka tai vaha tasaisesti pinnalle.

Maalin kuivumisen odottaminen

Kärsivällisyys on valttia maalausprojektissa. Maalin täydellinen kuivuminen on tärkeää ennen kuin pöytää voi käyttää.

 1. Noudata kuivumisaikoja: Tarkista maalin tai lakan ohjeista suositeltu kuivumisaika.
 2. Vältä koskettamasta: Älä koske pintaan ennen kuin se on täysin kuivunut, jotta vältät sormenjäljet ja naarmut.

Kalusteiden paikoilleen laitto

Kun maali ja viimeistelyaine ovat kuivuneet, on aika siirtää pöytä takaisin paikoilleen ja nauttia uudesta ilmeestä.

 1. Varovaisuus: Ole varovainen siirtäessäsi pöytää, jotta et vahingoita uutta pintaa.
 2. Nauti uudesta ilmeestä: Aseta pöytä takaisin paikoilleen, koristele se haluamallasi tavalla ja nauti sen uudesta ilmeestä.

Yhteenveto

Pöydän maalausprojekti on loistava tapa päivittää kodin ilmettä kohtuukustannuksin. Huolellisella valmistelulla, oikeanlaisilla materiaaleilla ja tekniikoilla sekä kärsivällisellä viimeistelyllä voit saavuttaa ammattimaisen ja tyylikkään lopputuloksen. Muista, että Omaurakka.fi tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa maalaus- ja remonttipalveluita, jos tarvitset ammattimaista apua projektissasi.

Tärkeimmät huomiot: Viimeistely on yhtä tärkeää kuin itse maalaaminen. Lakkaus tai vahaaminen suojaa maalipintaa ja antaa sille kauniin kiillon, kun taas maalin täydellinen kuivuminen varmistaa, että pöytä on valmis käytettäväksi ja nautittavaksi pitkään.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy